Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
Koji mobilni paket izabrati?
STRANA 1 OD 2  
maxpayne Koji mobilni paket izabrati? 04.07.2010. 20:18 T27937

status: user
broj poruka: 220
Mala pomoc oko odabira paketa,a uz njega i telefona,ali i mreze.
Trenutno sam na pripejdu,mesecno imam potrebe za nekih dva tri sata razgovora,za poruke mi nije toliko bitno,jer cu zadrzati svoj stari pripejd paket poruke,telenor,062.
Takodje mi je bitan vas savet oko izbora mreze,posto meni vip deluje povoljan,ali neznam da li pruza hvalitetne usluge.
I ono najbitnije,koji telefon izabrati za 1dinar,jer ne bih da bacam pare na skuplje modele,jer nemam potrebu za nekim posebnim dodacima i opcijama.
Paket koji mi je zapao za oko je vipp 325,tu nude i telefon Vip 625(lice na blackberry,sa qwert,tastaturom).Takodje me zanima vase misljenje o njimu.
Koji telefon,od ovih sto daju za jedan dinar je najpametnije uzeti?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
blender re 04.07.2010. 21:28 #228034

broj poruka: 242
Izegavaj VIP, imaju slabu pokrivenost i los kvalitet signala(pricam iz iskustva, sto svog, sto nekih poznanika).
Telenor trenutno ima bolji izbor telefona uz pakete od MTS-a, ja sam uzeo Nokiu 2700 preko njih, solidan telefon, preporucujem ga, svakako mnooooogo bolji od Samsunga i slicnih krseva...
Ako ipak uzimas u MTS-u, pogledaj MIX pakete, najisplativiji su, ako uzimas u Telenoru, pogledaj Prenesi.
sSHarK re: Koji mobilni paket izabrati? 04.07.2010. 21:37 #228039

broj poruka: 990

Ja za 30din./mes. NEOGRANICHENO razgovaRRam blah, blah, blah, blah... - my www down

ae...

Not 4 Every1

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gosha70 ja sam pretplatnik Vipa 04.07.2010. 22:19 #228051

broj poruka: 192
i ne znam gde to Vip ima slabiju pokrivenost od MTS-a ili Telenora. Imao sam i MTS, sluzbeni broj mi je Telenor a privatni VIP i nista bolji i nista gori nije u odnosu na druga dva operatera.Prosao sam Srbijom uzduz i popreko jer mi je posao takav - razvozim robu po celoj Srbiji i skoro nigde mi se nije desilo da izgubim signal VIP-a a da imam signal druga dva operatera. Tamo gde ga nema nemaju ga ni drugi. Sam odluci gde ti je povoljnije odn. ko nudi telefon koji ti se vise svidja. Inace imam postpaid paket 325 i sasvim je dovoljan za prosecnog korisnika.

Daum ... 04.07.2010. 22:55 #228062

broj poruka: 12805
Sedim sa dva drugara u kafiću/klubu, malo uvučeni pod zemljom,u centru BG-a. Jedan na Telenoru ima pun signal, ovaj drugi na VIPu jedva ima signal. Oba telefona su HTC Desire...

CPU-Z Validator : http://spedr.com/53pyh

gosha70 Re: ... 04.07.2010. 23:45 #228068

Pre par godina u Slankamenu na Dunavu sa drugarima - Telenor full signal - MTS nema signala. Sledeci primer mislim u Titelu kod zeninih rodjaka - MTS pun signal - Telenor nema signala ili jako los. Nema pravila, svaki operater ima ponegde rupu u pokrivenosti signala, to vazi i za VIP. U zemlji Srbiji nista nije idealno. Iskreno ne znam koji je najbolji, jedno vreme sam setao tri telefona da bih bio dostupan u svakom trenutku i na svakom mestu.

:: Sedim sa dva drugara u kafiću/klubu, malo uvučeni pod zemljom,u centru BG-a. Jedan na Telenoru ima pun signal, ovaj drugi na VIPu jedva ima signal. Oba telefona su HTC Desire..
::
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
:: CPU-Z Validator : http://spedr.com/53py
pajsgudgud Koristim brojeve sve tri mreže 04.07.2010. 23:49 #228070

broj poruka: 3746
Prvo VIP nema svoju mrežu već koristi Telekomove odašiljače

tj plaća Telekomu na mesečnom nivou koliko sam ja upoznat. Dakle kakav signal ima Telekom imaće i VIP.

Svi su ti manje više isti. Svi prvi minut zaokružuju, s tim što ti VIP da 350Mb za korišćenje neta.

Tebi će paket VIP 325 biti sasvim ok s tim što nije više 325 već 350 odnodno 350 sms, minuta i Mb.

Telekom...što dalje od njih...jednostavno su mi se ogadili posle dugog niza godina kod njih.

Telenor ok, nit smrdi nit miriše.
support normality

nikolape80 Re: Koristim brojeve sve tri mreže 05.07.2010. 01:11 #228083

broj poruka: 453
Delimicno tacno. Kada je VIP dosao na trziste Srbije, nije imao nijednu baznu stanicu, pa onda regulatorno telo nalaze ugovore interkonekciji, tj koriscenju baznih stanica. VIP je vec odavno na trzistu i znacajno je ojacao, samim tim i instalirao svoje kapacitete. VIP je sve bolji u poziciji na trzistu, sto je i dobro, ali ipak sto se pokrivenosti tice zaostaje za druga 2 operatera. VIP se razvija dosta brzo i za koju godinu pretenduje da osvoji trziste. Inace radim u MTS :)

A samih signala sto se tice - nema generalnih pravila jer ni bazne stanice nisu na istim lokacijama u 80% slucajeva. U velikim gradovima kao sto je BG, problem refleksije moze da utice na signal, uvek postoje mikro celje koje nisu dobro pokrivene ili bolje receno crne rupe u pokrivenosti... Napomenucu da deo Strahinjica Bana je cuvena `crna rupa`, tj deo te ulice kada je MTS u pitanju. Sve u svemu sto se signala tice - svejedno..

Pozdrav.

Thermaltake Bach Vx
PSU Chieftec 550W
ASUS P7P55D
Intel Core i5 750@2.66 Ghz
Thermaltake Max Orb
Kingston Hyper-x 2x1 GB@1800 Mhz
Sapphire ATI Radeon HD4890 Vapor

:: Prvo VIP nema svoju mrežu već koristi Telekomove odašiljač
:: tj plaća Telekomu na mesečnom nivou koliko sam ja upoznat. Dakle kakav signal ima Telekom imaće i VIP
:: Svi su ti manje više isti. Svi prvi minut zaokružuju, s tim što ti VIP da 350Mb za korišćenje neta
:: Tebi će paket VIP 325 biti sasvim ok s tim što nije više 325 već 350 odnodno 350 sms, minuta i Mb
:: Telekom...što dalje od njih...jednostavno su mi se ogadili posle dugog niza godina kod njih
:: Telenor ok, nit smrdi nit miriše
:: support normalit
Kovle ... 05.07.2010. 02:22 #228091

broj poruka: 976
I ja takodje gledam telefon kod vipa, konkretno desire ili x10 i odgvoara mi ovaj paket 325, ali mislim da imaju malo slabiju pokrivenost, mada njihovu mrezu nisam koristio vise od godinu dana. Spomenuo bih jos jednu crnu rupu. To je Lekino brdo, kuda idu 25 i 26 pri povratku iz grada u Strumickoj ulici sve do skretanja u Krusevacku, nema signala telenora i mts-a za vip ne znam

maxpayne Re: 05.07.2010. 07:06 #228096

Dvoumim se izmedju nokie 2730 i vip 626.
Nisam nikada koristio telefone sa qwerty tastaturom,i ne znam kakav je osecaj.
Kazu da su laksi za kucanje sms.
Voleo bih da cujem vasa iskustva.

Ko kani pobjedit,ne sme izgubit!

pajsgudgud Re: Re: Koristim brojeve sve tri mreže 05.07.2010. 09:02 #228104

broj poruka: 3746
Verujem da je tako. Ovo što sam napisao gore je informacija stara dve godine.
O pokrivenosti ne treba mnogo polemisati. Kada u mom selu imam sve tri mreže...svaki komentar je suvišan :)

@maxpayne što se qwerty-a tiče sve zavisi kako je i sama tastatura izvedena, dakle zavisi od modela do modela. Nokia E71 ima baš male tastere pa ti treba vremena da se navikneš, ovi vipovi su malo veći telefoni pa ima više mesta i za tastere, tako da zavisi od ličnih afiniteta. Da je lakše za kucanje jeste...
support normality

:: Delimicno tacno. Kada je VIP dosao na trziste Srbije, nije imao nijednu baznu stanicu, pa onda regulatorno telo nalaze ugovore interkonekciji, tj koriscenju baznih stanica. VIP je vec odavno na trzistu i znacajno je ojacao, samim tim i instalirao svoje kapacitete. VIP je sve bolji u poziciji na trzistu, sto je i dobro, ali ipak sto se pokrivenosti tice zaostaje za druga 2 operatera. VIP se razvija dosta brzo i za koju godinu pretenduje da osvoji trziste. Inace radim u MTS :
:: A samih signala sto se tice - nema generalnih pravila jer ni bazne stanice nisu na istim lokacijama u 80% slucajeva. U velikim gradovima kao sto je BG, problem refleksije moze da utice na signal, uvek postoje mikro celje koje nisu dobro pokrivene ili bolje receno crne rupe u pokrivenosti... Napomenucu da deo Strahinjica Bana je cuvena `crna rupa`, tj deo te ulice kada je MTS u pitanju. Sve u svemu sto se signala tice - svejedno.
:: Pozdrav.
:: Thermaltake Bach Vx
:: PSU Chieftec 550W
:: ASUS P7P55D
:: Intel Core i5 750@2.66 Ghz
:: Thermaltake Max Orb
:: Kingston Hyper-x 2x1 GB@1800 Mhz
:: Sapphire ATI Radeon HD4890 Vapo
:: :: Prvo VIP nema svoju mrežu već koristi Telekomove odašiljač
:: ::
:: :: tj plaća Telekomu na mesečnom nivou koliko sam ja upoznat. Dakle kakav signal ima Telekom imaće i VIP
:: :: Svi su ti manje više isti. Svi prvi minut zaokružuju, s tim što ti VIP da 350Mb za korišćenje neta
:: :: Tebi će paket VIP 325 biti sasvim ok s tim što nije više 325 već 350 odnodno 350 sms, minuta i Mb
:: :: Telekom...što dalje od njih...jednostavno su mi se ogadili posle dugog niza godina kod njih
:: :: Telenor ok, nit smrdi nit miriše
:: :: support normalit
skar Re: Re: 05.07.2010. 09:52 #228109

broj poruka: 3992
bezi od toga vipa nemoj se zakopavas,mislim na telefone jer su to uglavnom sagem koji nema gde da se prodaju...krsevi najgori

dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu

:: Dvoumim se izmedju nokie 2730 i vip 626
:: Nisam nikada koristio telefone sa qwerty tastaturom,i ne znam kakav je osecaj
:: Kazu da su laksi za kucanje sms
:: Voleo bih da cujem vasa iskustva
:: Ko kani pobjedit,ne sme izgubit
gosha70 Re: Re: Re: 05.07.2010. 12:54 #228135

jos 1 glas protiv VipXXX telefona, jeste Sagem i krs su. Skoro sam drzao u ruci Tigar koji daju kao poklon uz postpaid ugovor i sta reci - k`o decija igracka, smesno!

:: bezi od toga vipa nemoj se zakopavas,mislim na telefone jer su to uglavnom sagem koji nema gde da se prodaju...krsevi najgor
:: dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu
:: :: Dvoumim se izmedju nokie 2730 i vip 626
:: :: Nisam nikada koristio telefone sa qwerty tastaturom,i ne znam kakav je osecaj
:: :: Kazu da su laksi za kucanje sms
:: :: Voleo bih da cujem vasa iskustva
:: :: Ko kani pobjedit,ne sme izgubit
maxpayne Re: 06.07.2010. 06:36 #228309

Uzeo sam u Vip-u Postpejd paket 325, i telefon Lg Cookie Fresh!
Prvi utisci su ok,sto se tice ovog telefona,koji sam dobio za 1.din.
Voleo bih da cujem vase misljenje o ovom telefonu.

Ko kani pobjedit,ne sme izgubit!

maxpayne Re: 06.07.2010. 06:48 #228310

A taj dodatni telefoncic,tigar,zaista smesnio izgleda,poklonio sam mojoj maloj,koja ima 5.5 god,i ona se odusevila.
Nosa ga po ceo dan,cak ima i jednu igricu,sama je provalila i usla u nju.Al mislim da je najjaci telefon u ponudi Vip 112,to cudo treba videti,koga izmisli skidam mu kapu.Taman kad mi bude baki rodjendan 76-ti,uzecu joj,ima da se odusevi,tipke su ko na harmonici!

skar Re: Re: 06.07.2010. 10:04 #228329

kvalitet je na nivou kineskog digitrona...mogu da zamislim kakav je kad se otvori..
prema LG imam respekt,jer pravi zasigurno kvalitetnije telefone od samsunga,samo dokazi to glupim srbima...koji ne vide dalje od nokie,sony eriksona i samsunga!!!!

:: A taj dodatni telefoncic,tigar,zaista smesnio izgleda,poklonio sam mojoj maloj,koja ima 5.5 god,i ona se odusevila
:: Nosa ga po ceo dan,cak ima i jednu igricu,sama je provalila i usla u nju.Al mislim da je najjaci telefon u ponudi Vip 112,to cudo treba videti,koga izmisli skidam mu kapu.Taman kad mi bude baki rodjendan 76-ti,uzecu joj,ima da se odusevi,tipke su ko na harmonici
MaliAbner Re: Re: ... 06.07.2010. 12:25 #228364

broj poruka: 7779
Potvrdjeno prosle subote u Slankamenu Lelenor i MTS bez signla Vip ima, doduse oni su imali sofosticirane telefone HTC i Apple a ja ubogi SE 510 koji je hvatao pun signal sa Vip mreze.

E a ljudi su przenice prave iznose se za sve i svasta tako se vala iznose i za ove mobilne mreze, te Vip ne valja bolji je Lelenor, ma jok bre MTLelekom je do kesice itd...

Uzmes neki paket od 1300 din. i telefon za cca 1 din. i bole tebe... cini mi se da svi imaju manje vise istu cenu za slican paket.

I jos nesto ja nisam primetio da tehnicka podrska Vip-a naplacuje svoje usluge kao sto to cine preostala dva operatera, mislite i o tome.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Pre par godina u Slankamenu na Dunavu sa drugarima - Telenor full signal - MTS nema signala. Sledeci primer mislim u Titelu kod zeninih rodjaka - MTS pun signal - Telenor nema signala ili jako los. Nema pravila, svaki operater ima ponegde rupu u pokrivenosti signala, to vazi i za VIP. U zemlji Srbiji nista nije idealno. Iskreno ne znam koji je najbolji, jedno vreme sam setao tri telefona da bih bio dostupan u svakom trenutku i na svakom mestu
:: :: Sedim sa dva drugara u kafiću/klubu, malo uvučeni pod zemljom,u centru BG-a. Jedan na Telenoru ima pun signal, ovaj drugi na VIPu jedva ima signal. Oba telefona su HTC Desire..
:: :: __________________
:: :: Scourge of PCBerza
:: :: CPU-Z Validator : http://spedr.com/53py
sSHarK Nie mi jasno... 06.07.2010. 15:01 #228393

...zashto ljudi kompliq.yu sebi zivot koristeci 2 i vishe br., pada.yu u zamq besplatnih min. i tel. za 1din. kad ih sve to na kra.yu izadje mLogo sQpo?!

PART ONE: ja sam za 1din. qpio 066 (& tachka! ) br., pRRe.co udRRuzenja potRRoshacha (registracija je besplatna!) ga za 48 sati (svadba! ) umRRezio i sad za 30din./mes., na kojih imam 10% popust!, neogranicheno razgovaram u Telekomovoj mRRezi sa svojim pRRijateljima, familijom, zenom, svasti.com etc., koji su takodje uRRadili i100, a kad zovem one koji to josh nisu uRRadili min. me koshta 3din., pRRema TeleKnoru i Peep-u 7din. na koje takodje imam 10% popusta!

PART TWO: od svih onih koje sam umRRezio, poshto nam je Tele.com stRRaTESHKI paRRtner, imam po 0.5% od rachuna, ma koli.co mali ili veliki bili, ta.co da me koRRishcenje moba + ADSL (na njega imamo SAMO 20% popust! ) ne koshta.yu nishta i josh na sve to zaradjujem - ka.co? ova.co - 200x0.5%=100%

`Dok se pametni na_pame2.yu lOOdi se nazzive...`

- kome shta nie jasno neka pita... i kashtje mu se...

Not 4 Every1

Kovle ... 06.07.2010. 16:47 #228418

dovoljno se vuk prevrce u grobu zbog cj,tcj,ch,w i ostalih debilskih izmisljenih slogova i slova, jos ti pises sa velikim slovima u sred reci, nismo na fejsu, tviteru itd., pisi normalno da te ceo svet razume

MaliAbner Re: ... 06.07.2010. 19:36 #228442

broj poruka: 7779
U mnogim stvarima se ne slazemo ali u potpunosti podrzavam tvoj stav u vezi ovog cj, tcj, ch i w.

Kad sam video da je cerka za drugaricu u telefonu unela Iwa ja joj prepravih na Gljiwa.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: dovoljno se vuk prevrce u grobu zbog cj,tcj,ch,w i ostalih debilskih izmisljenih slogova i slova, jos ti pises sa velikim slovima u sred reci, nismo na fejsu, tviteru itd., pisi normalno da te ceo svet razume
:: __________________________________
:: https://www.hd-space.org
:: http://hd-torrents.org/index.php
Kovle ... 06.07.2010. 19:40 #228445

:))...

sSHarK СРБИЈА!!! 06.07.2010. 21:06 #228475

Л&М, купите за 1 дин. 066 бр. или већ постојеће ваше 064/065/066 бр. преко удружења потрошача (регистрација је бесплатна) умрежите и за 30 дин. месечно НЕОГРАНИЧЕНО разговарајте - исто тако наручите АДСЛ са 20% попуста и када направите мрежу од 200 људи (200 ћуди) имаћете га гратис јер од свакога имате по 0.5% - 200*0.5%=100% ЈЕССС

- све преко 200 идете у плус тј. зарађујете на основу марже коју нам је Телеклон дао... - чекамо и тај НЕЕС да се отвори, па АЈДИА, па... !

Not 4 Every1

stefan989 mts... 06.07.2010. 22:05 #228483

broj poruka: 266
Samo sto dalje od Telekoma...Iz iskustva to pricam jer sam imao njihov net 3gb mesecno(za pocetak) i dobio prvi mesec besplatno a za drugi mi je racun dosao umesto 600 din 12500dinara!!! I tu nije kraj, posto (naravno) nisam platio a ni oni meni nisu uvazili reklamaciju, oni mi iskljuce net i opet (lopovi) mi stigne racun za maj 3000din, a nisam ga ni koristio, to je sto se tice neta. A sto se tice telefonske pretplate imam 325, to tek nema ni veze. Ispucam sve do 22 proslog meseca i naravno ne koristim karticu osim kad nije frka i to, i pozovem jednom na 5sec max ono mi racun za taj poziv dodje oko 400kinte i tako do kraja mese napucaju jos jedno 1000din, zaspim sa 500 din preko pretplate a probudim se sa 700... imam dokaze tj racune ako ti trebaju da te odvratim od mts-a...Znaci sve osim Telekoma!!!

Daum Re: Nie mi jasno... 06.07.2010. 23:06 #228492

broj poruka: 12805
Nemam snage da čitam šta god si napisao...

CPU-Z Validator : http://spedr.com/53pyh

:: ...zashto ljudi kompliq.yu sebi zivot koristeci 2 i vishe br., pada.yu u zamq besplatnih min. i tel. za 1din. kad ih sve to na kra.yu izadje mLogo sQpo?!
:: PART ONE: ja sam za 1din. qpio 066 (& tachka! ) br., pRRe.co udRRuzenja potRRoshacha (registracija je besplatna!) ga za 48 sati (svadba! ) umRRezio i sad za 30din./mes., na kojih imam 10% popust!, neogranicheno razgovaram u Telekomovoj mRRezi sa svojim pRRijateljima, familijom, zenom, svasti.com etc., koji su takodje uRRadili i100, a kad zovem one koji to josh nisu uRRadili min. me koshta 3din., pRRema TeleKnoru i Peep-u 7din. na koje takodje imam 10% popusta
:: PART TWO: od svih onih koje sam umRRezio, poshto nam je Tele.com stRRaTESHKI paRRtner, imam po 0.5% od rachuna, ma koli.co mali ili veliki bili, ta.co da me koRRishcenje moba + ADSL (na njega imamo SAMO 20% popust! ) ne koshta.yu nishta i josh na sve to zaradjujem - ka.co? ova.co - 200x0.5%=100%
:: `Dok se pametni na_pame2.yu lOOdi se nazzive...`
:: - kome shta nie jasno neka pita... i kashtje mu se...
:: Not 4 Every1
pasduh Re: СРБИЈА!!! 06.07.2010. 23:17 #228496

broj poruka: 451
Nije mi jasno kako da kupim broj preko udruženja potrošača i sa kim to treba da se umrežim, koliko treba da nas bude. Jel` to važi samo u mreži ili i prema drugim operaterima i fiksnoj mreži. Eh da, da li je to onda postpejd broj.

pozzz

one way or another

:: Л&М, купите за 1 дин. 066 бр. или већ постојеће ваше 064/065/066 бр. преко удружења потрошача (регистрација је бесплатна) умрежите и за 30 дин. месечно НЕОГРАНИЧЕНО разговарајте - ...........
skar Re: Re: Nie mi jasno... 07.07.2010. 09:29 #228563

iskreno taj daebilizam od pisanja mi ide na onu stvar.....
jbt napeo sam se ko gladan srati da procitam,al ne vredi..

:: Nemam snage da čitam šta god si napisao..
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
:: CPU-Z Validator : http://spedr.com/53py
:: :: ...zashto ljudi kompliq.yu sebi zivot koristeci 2 i vishe br., pada.yu u zamq besplatnih min. i tel. za 1din. kad ih sve to na kra.yu izadje mLogo sQpo?!
:: :: PART ONE: ja sam za 1din. qpio 066 (& tachka! ) br., pRRe.co udRRuzenja potRRoshacha (registracija je besplatna!) ga za 48 sati (svadba! ) umRRezio i sad za 30din./mes., na kojih imam 10% popust!, neogranicheno razgovaram u Telekomovoj mRRezi sa svojim pRRijateljima, familijom, zenom, svasti.com etc., koji su takodje uRRadili i100, a kad zovem one koji to josh nisu uRRadili min. me koshta 3din., pRRema TeleKnoru i Peep-u 7din. na koje takodje imam 10% popusta
:: :: PART TWO: od svih onih koje sam umRRezio, poshto nam je Tele.com stRRaTESHKI paRRtner, imam po 0.5% od rachuna, ma koli.co mali ili veliki bili, ta.co da me koRRishcenje moba + ADSL (na njega imamo SAMO 20% popust! ) ne koshta.yu nishta i josh na sve to zaradjujem - ka.co? ova.co - 200x0.5%=100%
:: :: `Dok se pametni na_pame2.yu lOOdi se nazzive...`
:: :: - kome shta nie jasno neka pita... i kashtje mu se...
:: :: Not 4 Every1
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647702.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs