Postavio sam temu u svaštari ali niko ne odgovara pa rekoh da je obrišem tamo a prebacim ovde, nemojte mi zameriti. Ovako, 2008. je neko došao do kopije moje lične karte, pojma nemam kako mada nije ni bitno, i uzeo u MTS-u telefon uz postpejd ugovor, takodje mi nije jasno kako, koji nije plaćao 7!!!!! meseci a da ga ovi slepci nisu isključili! Naravno, naveo je adresu prebivališta 20 km dalje od mog mesta iako ja nikad nisam menjao adresu stanovanja, ugovor je sklopljen u Beogradu a taj dan sam bio na poslu oko 130 km dalje za šta imam potvrdu iz firme, svedoke... Krajem iste godine je u Telenoru uzeo telefon za 1 din. i postpejd ugovor preko njihovog telefonskog servisa, dao moje podatke, naveo opet neku adresu stanovanja 20 km dalje a oni su mu bez ikakve provere podataka poslali kurirskom službom telefon?! Moj potpis nije ni na jednom ugovoru, naravno, čak i ne liči rukopis. Za 10 dana imam sudjenje pa me zanima, pošto se utvrdi da nisam kriv, mogu li da ih tužim za pretrpljeni stres ili kako već to advokati formulišu, koliko mogu da tražim i da li je neko imao slično iskustvo. Otići ću i kod advokata ovih dana ali me zanima i nečije slično iskustvo. Pozdrav!
Ako imas potvrdu i svedoke, ne mogu ti ama bas nista, iako nisam advokat, ali imas dokaz i ama bas niko ne moze da ga obori. Samo pazi jesi li ti prijavio da ti je licna nestala ?
I ako presude u tvoju korist ti bi njih mogao da tuzis, ali sta ce tu biti moras da pitas advokata :).
Samo znam da je moj cale tuzio opstinu sto ga je ujeo ker xd :) ajde neka naknada, kada nista, rekose mu da to moze da potraje duzi vremenski period i da bude neizvestan ishod i na kraju je povukao tuzbu i platio 10k dinara :).
@Gile>>>nije mu nestala l.k., nego je zbog necega fotokopirao
01.08.2010. 20:18
status: user broj poruka: 11012
istu, pa je neko dosao u posed te fotokopije. - - - - - - - - @tata02: kad se nekome daje fotokopija l.k., pasosa itd., jako je vazno da se na njoj (na toj kopiji) jasno naznaci SVRHA izdavanja kopije. Blanko-kopija moze lako da bude zloupotrebljena - podizanje kredita i razni drugi finansijski poduhvati `u tvoje ime`. Vazno je da imas svedoke koji ce potvrditi da u naznaceno vreme `sklapanja ugovora` nisi mogao da se nalazis na recenom mestu... Pracenjem telefonskog saobracaja koji je obavljen preko kupljenog aparata relativno je lako lokalizovati pravog korisnika (`vlasnika`) i nayebwati mu se majčice (a u ovom i ovakvom slucaju provajder je duzan da uradi analizu i saopsti ti rezultat)...
@gile23 Bar će sada moći da hrane to kuče što ga je ujelo! Zezam se, ćale je razgovarao sa advokatom koji mu je rekao ako nije moj potpis ni na jednom ugovoru da mi ne mogu ništa pa kad se okonča spor da se vidimo za tužbu. Tražio sam veštačenje i grafologa u žalbi povodom, pazi sad, izvršne presude pod pretnjom prinudne naplate, koju sam dobio prošlog meseca, a da me niko nije kontaktirao za ove dve godine pošto su mislili da živim na adresi koja je navedena u ugovoru!
Tako je tortojed, baš u to vreme sam je kopirao nekoliko puta, za besplatne akcije, pasoš... a mogao je i bilo ko iz kadrovske službe firme gde radim da uzme kopiju, samo mi nije jasno kako neko može da da nekome bilo šta na osnovu kopije l.k.! Što bi rekao Sava iz Kikinde, pederi, kurve i licimUri... demonii!
nemogu da verujem na sta su ljudi spali u serbistanu ... kradja identiteta zarad mobilnog ... to se u UK radi zbog radne dozvole i boljeg zivota ..
dali te MTS ganja za racun .. ili Telenor ... ako uspes da dobijes spor protiv tih giganata ...tuzi ih za pokusaj iznude .. (pokusaj iznude je krivicno delo ... ali svi guraju pretrpljeni strah koji se resava novcem bez zatvora)
Ja sam procitao ceo tekst detaljno i kako nisam video kopiju ja ne znam.
Posle smo nabavili aparat protiv kucica, samo mu uperis u pravcu glave bezi i vise ti uopste ne prilazi :), aparat kosta 50 evra :). Svejedno pre svake odluke prvo se DOBRO raspitaj, pa tek onda preduzmi korake, jer ako se ishitris mozes debelo da platis :), kao sto je moj cale :).
A to kuce ce moci dobro da hrane :) iako je lutalica :).
Problem je u tome sto tip koji je ovo smuckao ima pajtase...
01.08.2010. 20:42
u MTS-u. Ugovor se sklapa tako sto buduci klijent prilozi kopiju svoje licne karte i stavi potpis na ugovor. Naravno, u normalnom slucaju te vrste, sluzbenik pomno pregleda i l. kartu i utvrdi identitet osobe koja se predstavlja kao vlasnik karte. Razume se da je ovde ovo poslednje izostalo a lažni car Sćepan Mali je `potpisao` ugovor `tvojim imenom`.
Re: ...Codeus: ne zaboravi sta se desilo pre nekoliko meseci...
01.08.2010. 20:47
upravo u good old blighty - MOSAD drpio pasose (to jest, napravio kopije) autenticnih gradjana UK, i sa tim dokumentima izraelski agenti otisli u Ujedinjene Emirate i skenjali veliku zverku iz Hamas-a.
:: :: :: :: nemogu da verujem na sta su ljudi spali u serbistanu ... kradja identiteta zarad mobilnog ... to se u UK radi zbog radne dozvole i boljeg zivota .. :: :: dali te MTS ganja za racun .. ili Telenor ... ako uspes da dobijes spor protiv tih giganata ...tuzi ih za pokusaj iznude .. (pokusaj iznude je krivicno delo ... ali svi guraju pretrpljeni strah koji se resava novcem bez zatvora :: ::
Ma ne, oni su račune slali na adrese koje je on naveo u ugovoru, kao što rekoh nekih 20 km od mog mesta gde ja nikada nisam živeo niti sam ikada menjao adresu stanovanja. Ništa nisu proveravali niti me je neko kontaktirao povodom računa. Nisam ni znao za to dok nisam dobio sudsku presudu da moram da platim račune, tad sam uložio žalbu i sad imam sudjenje. Budale, sad koliko znam samo što ti ne vade krv prilikom sklapanja ugovora! Pozdrav!
:: :: :: :: nemogu da verujem na sta su ljudi spali u serbistanu ... kradja identiteta zarad mobilnog ... to se u UK radi zbog radne dozvole i boljeg zivota .. :: :: dali te MTS ganja za racun .. ili Telenor ... ako uspes da dobijes spor protiv tih giganata ...tuzi ih za pokusaj iznude .. (pokusaj iznude je krivicno delo ... ali svi guraju pretrpljeni strah koji se resava novcem bez zatvora :: ::
da bih neko to morao d a izvede sto ti kazes prilozi kopiju licne karte..tu nastaje ogromna polemika ili j e kopija zamrljana sto sumnjam da jeste jer to ne priznaju (ili bar veoma tesko) a kao sto ti kazes ima pajtos preko kojih j eto uradio ili on sam radi pa mu nije bio nikakav problem (razmotri i tu opciju da li poznajes nekog ) iz tvoje okolline ortkaod ortaka komsija ili tako nesto jer za takvu malverzaciju taj koji je to uradio dobro zna sta radi telefon kao st okazu mogu da prate a ja garantujem da se taj mob odavno ako ne i prvi dan prodat a ono sto sigurno mozes da sazbas gde je potpisano u kojem prestavnistvu kojeg dana i u koliko sati , ko je ovlastio tu malverzaciju i dao karticu i mob osobi koja na licnoj karti nisi ti ..sve u svemu sretno na sudu
Ja znam u VIP-u da bi odradio ugovor ti treba licna karta i jos 100 nekih papira. Znam kad je keva vadila znaci 3 dana se zezala oko toga :). A ako vec imas nekoga u VIP-u od rodbine doneses samo licnu i eto ti ugovora :).
U kratkim crtama, njihova procedura prilikom potpisavanja ugovora je je bila takva da su mogli biti prevareni, i ti zbog sve sto si doziveo mozes traziti odstetu.
Naravno ovo je sve s pretpostavkom da nisi znao da ti je neko narpavio kopiju licne tj licna je bila kod tebe dok se sve to desavalo, ako nije bila a ti nisi prijavio kradju/gubitak licne za vreme tih malverzacija onda kapiram da ne mozes nista uciniti povodom nekih prava na odstetu, ali ce ti naravno skinuti s vrata ugovornu obavezu MTS-a
Nisam nikad gubio ličnu kartu niti sam je nekome davao, znači samo je mogao imati kopiju lične. Adresu nikada nisam menjao a potpisi i ne liče na moj, ni blizu. U MTS-ovoj poslovnici u Bg-u je sklopljen ugovor na dan kad sam bio na poslu oko 130 km dalje za šta imam potvrdu, svedoke... a ovi iz Telenora nisu ništa proveravali, čak je i poštanski broj mog mesta pogrešan a adrese stanovanja u ugovorima su adrese gde nikad nisam živeo. Znači, lik je `ladno nazvao Telenor, dao moje podatke, sa pogrešnim poštanskim brojem, rekao da trenutno živi 20 km dalje od mog mesta gde, kao što sam rekao, nikada nisam živeo, kao i u slučaju MTS-a, a oni su mu bez ikakve provere podataka poslali telefon?! Dali su mi kopije ugovora pa sam tako i video potpise i vreme sklapanja ugovora a u oba slučaja sam bio na poslu. Šta reći, ovo samo u Srbiji može. Valjda će posle ovoga pasti neki čist Phenom II i GTX460 1 GB!!! Pozdrav!
Baš tako, mada, kako sam čuo, 2008. samo što nisu davali telefone i na reč!
@dautovic Sad baš gledam XFX 5850 Black Edition, skroz dobra karta a pošto su mi zadnje 3 grafičke XFX (8600 GT Fatal1ty, 9600 GT XXX i sad ATI 4850) možda je i bolje da ne menjam proizvodjača koji je, po meni, uz Sapphire najbolji proizvodjač grafičkih. Pozdrav!
:: Ako sam dobro razumeo kopija licne karte je fotokopija/skenirano :: :: Ako je tako, ne mogu ti nista jer :: :: 1. Imas svedok :: 2. Telenor/Telekom mora na uvid da ima original licne karte, dok fotokopija ostaje kod njih radi evidencije :: :: Ako je Telekom/Telenor prihvatio fotokopiju licne karte, bez uvida u original, onda su oni napravili ogromnu gresku.
pazi nevezano za ATI/Nvida tematiku, meni licno su crkla dva sapphire-a 4850 i 4870, powercolor me iznenadio koliko je kvalitetan, o asusu ne treba reci trositi...referenta asus na 980/1250 82C max
U nasoj zemlji nema HIS-a za ati karte i EVGA za nVidia(ne racunem ove reparirane po oglasima)
Nemoj se zavaravati da je Sapphire ili XFX bolji od npr Powercolor PCS+ evo bas je decko sa bencha kupio Powercolor 5850 PCS+ za 26000din to je super hladjenje i super cena.
Iskreno, nije mi nešto bitno koju ću i od kog proizvodjača uzeti grafičku, naravno da prvo pogledam neki test sa neta, pogledam kakvo je hladjenje, potrošnja i sl., ali stvarno mi nije bitno da li je ATI ili NVIDIA. Najviše gledam ono što grafička daje za date pare. Ako ću da platim nešto 20% više samo zato što je NVIDIA ili ATI a imaću 5 FPS više onda sam zreo, odnosno prezreo, za Lazu! Pozdrav!
:: pazi nevezano za ATI/Nvida tematiku, meni licno su crkla dva sapphire-a 4850 i 4870, powercolor me iznenadio koliko je kvalitetan, o asusu ne treba reci trositi...referenta asus na 980/1250 82C ma :: :: U nasoj zemlji nema HIS-a za ati karte i EVGA za nVidia(ne racunem ove reparirane po oglasima :: :: Nemoj se zavaravati da je Sapphire ili XFX bolji od npr Powercolor PCS+ evo bas je decko sa bencha kupio Powercolor 5850 PCS+ za 26000din to je super hladjenje i super cena :: :: :: Komplexi... :: ::
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647702. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.