Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
Na sta da obratim paznju kada kupujem polovan mobilni?
STRANA 1 OD 1
aco Na sta da obratim paznju kada kupujem polovan mobilni? 08.08.2010. 01:05 T28599

status: user
broj poruka: 2788
Skoro mi je bio rodjendan pa su pale neke pare. Planiram da uzmem neki telefon a izbor je pao na 5800 a svidja mi se i e66. Posto sam skupio 150e mogu samo polovan da uzmem. Na sta sve da obratim paznju kod ova dva telefona? Kako ide kod da vidim lifetimer?
Pozdrav :)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
midzo85 re 08.08.2010. 01:11 #235835

broj poruka: 189
da ima garanciju i pozeljno je da je na ime prodavca.
Life timer za nokiu *#92702689# mada i to moze da se resetuje.

dorabi1 obrati paznju 08.08.2010. 01:13 #235837

broj poruka: 939

da je sto guze u garanciji,da nema vidljivih mehanickih ostecenja ,i posebno obrati paznju da li je otvaran(skinuta farba sa toraxa ).Maska mora biti originalna,nista prva klasa ,kao original i sl.Pozeljno je da ima kutiju sa IMEI koji se slaze sa IMEI telefona,Zapisi i br licne karte od lica od kojeg pazarish (zlu ne trebalo).Bez pismene garancije ne uzimaj nista!!!

evo ti kodovi za nokiu:
http://gleez.com/articles/did-you-know/nokia-secret-codes
gliga79 re 08.08.2010. 01:46 #235845

broj poruka: 4641
Pitaj obavezno: koliko drzi baterija, i proveri da li radi Bluetooth.
Naravno proveri tastaturu, da li kuca pravilno brojke i slova

A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800
Thermaltake Soprano RS 200
Intel Q6600. CM - TX3
Asus P5QL-E
Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz
WD Caviar 640 Gb, AAKS
ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
f0rever Re: re 08.08.2010. 01:55 #235849

broj poruka: 3821
- Ne kupuj mobilne telefone na buvljoj pijaci - postoji mogucnost da su ukradeni.

- Ako kupujes preko oglasa, ne bi bilo pozeljno da ga uzimas bez originalnog punjaca i kutije, pozeljno je, da ti osoba da garantni list(koji je vazeci ili ne, nebitno), kako bi bio siguran da telefon nije ukraden. Ako nema to, barem da ti da jedinstveni maticni broj.

- Ostalo su sve vec rekli.

Nemoj ovo shvatiti olako, ako je telefon kraden, ti si saucesnik, ako ga kupis.

Pozdrav.
Pisko Za početak na jednu činjenicu 08.08.2010. 08:23 #235863

broj poruka: 6670
Ovo je savet kojeg se ja prvi ne prdržavam uvek, i, malo-malo pa rizikujem u kupovin, alii:

u trgovini, onaj koji je kupac kešom, jedini ima ispravnu robu 100% (pod uslovom da lova nije falsifikat, naravno), a svi ostali prodaju nešto + obećanje + nadanje... koje može biti tačno 100% ali je u stvarnosti, u rasponu od 0-100%. Namerno i nenamerno. Dakle, ti pretvaraš pravih 150€ u nešto drugo i nema povratka.

Znam da ti je guzoni zinuo na neki dobar fon... ali, ima li ikakve šanse da se ti preusmeriš na neki paket post-paid tipa, gde bi doplatio gotovinski otprilike tu sumu za telefon a uzeo što jeftiniju (odnosno, tebi prihvatljivu-povoljnu) mesečnu ratu (naravno, ne onu gde je fon za jedan dinar, ta klepa po ušima 24 meseca)... i robijaški ugovor na dve godine... tu bi imao garanciju itd. itd. novo je novo... bolje to juri i gledaj neke promocije i sniženja nego da se zaletiš na polovan fon. Ima nekoliko stvari na fonu koje kada riknu nema popravke čak i kada su čuvani po svim propisima, jednostavno, prave ih Kinezi a oni 2 dana razbijaju glavu kako da nešto iskopiraju i naprave, a 50 kako da to ne traje ni sekund duže od garancije.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

codeus .. 08.08.2010. 09:21 #235867

broj poruka: 4054

da rezimiramo ... ti bi telefon od 250e da platis 150e ali pod uslovom da ima pisanu garanciju ... da nije nigde ostecen, da nije bas ni koriscen (pozeljno da ima do 10min rada) .. da ti prodavac ostavi broj tel svoje sestre da u slucaju kvara ima ko da te teshi dok se nezameni telefon ...

dali postoji ijedan ludak koji bi ti pod tim uslovima i za tu cenu poklonio tel ..

obidjes sto vise radnji polovnih telefona .. sto vise buvljaka..pijaca...lokalnih prodavaca .. izivljavas se nad svakim tel koji uzmes u ruke .. po otvaras sve menije .. sve aplikacije .. palis/gasis .. i ako izdrzi 10min takve torture ... sluzice te OK

razlika izmedju elektronike i motora sa unutrasum sagorevanjem je da se elektronika nehaba vremenom .. imam tel vec 2 godine sigurno mu se mikroprocesor vec istanjio
raic ->Zanimljivo codeus 08.08.2010. 10:06 #235871

broj poruka: 9006
Baš pod takvim uslovima sam sebi kupio telefon nedavno, Bio je malo korišten, nigde ogrebotine bukvalno, originalno pakovanje, kupljen pre mesec i po dana sa sve papirima i garancijom od tri godine minus tih mesec i po, lik je još dodao i futrolu i karticu od 2gb i sve to 80e jeftinije. Bolje nego u prodavnici

Ustvari ne bi znao, nikad ni nisam otišao u prodavnicu i kupio telefon, uvek preko oglasa.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

zoza Nokia 6720 08.08.2010. 11:48 #235882

broj poruka: 66
Pozdrav prodajem ovaj telefon Nokiju 6720clasic za 180.U garanciji je kupljena je u septembru 2009.Ako si zainteresovan poslacu ti slike na email.

Klinton Ili nov ili nijedan. 08.08.2010. 12:21 #235886

broj poruka: 88
Nemoj da kupujes polovan telefon, premale su to pare da bi se zbog njih brinuo o kvarovima, a prevelike da bi ih tek tako bacio u vetar.

Kupi kvalitetne farmerke i smuvaj neku ribu, jer svaka ima igracku koja je bolja od svake Nokie.
raic Re: Ili nov ili nijedan. 08.08.2010. 12:44 #235892

broj poruka: 9006
Kakav drugi savet očekivati od Klintona: Kupuj američke proizvode i kreši šta stigneš.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

:: Kupi kvalitetne farmerke i smuvaj neku ribu, jer svaka ima igracku koja je bolja od svake Nokie.
aco re 08.08.2010. 13:57 #235904

@Pisko
Gledao sam i to da uzmem nesto preko post paid u Telenoru ali na sajtu imaju 15telefona i ni jedan mi se ne svidja.
A sto se tice polovnog telefona ne uzimam ga na pijaci, niti na oglasima vec god calavog dobrog prijatelja koji drzi radnju sa telefonima. Ne zuri mi se bas tolko za telefonom ima vreme pogledacu sve sta ima pa cu da uzmem. Hvla na savetima.

skar re 08.08.2010. 16:24 #235927

broj poruka: 3992
taj kod za lifertimer mozes da zaboravis,jer se moze sad preko najobicnijeg USB da vrati,kao sat na kolima:D
znaci garancija sa fiskalnim,uporedis imei sa garancije sa imei na aparatu..kutija i full oprema i vozi
P.S
zaobidji 5800,telefon realno vredi ne vise od 120e

dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu

markozutic re 08.08.2010. 17:10 #235935

broj poruka: 1463
Ja sam kupio polovan n82, i malo sam se zajebao jer
Nisam video da se baterija nadula i da je prsla, dzala je samo 2-3 sata pa sam morao da kupim novu, aii sam nasao novu originalnu za 800 dinara pa sam dobro prosao ( duga prica) XD

Obrati paznju da telefon nije slomnjen,
da nije ogreban,
da mu maska ne cvili kad ga pritiskas,
da se maska ne razdvaja kad je pritisnes ili pomeris malo
Da poklopac baterije lepo pasuje
da je originalna baterija i da je sve ok sa baterijom
Originalan punjac da je
Kutija nije bitna toliko ali pozeljna je
Garancija pismena kod ovlascenih servisera tipa aplphacopy je takodje pozeljna ali mozes i bilo kakva garancija kod postojecih servisa, sto duze to bolje
uzmi mu licnu kartu i uslikaj/zapisi broj licne, broj tablica, sta god . ako ti lik sam ponudi evo ti licnu kartu nemoj da si u fazonu, neka neka, obicno to rade da bi te `dobili` , uzmi i slikaj nemoj da se stidis .)
Proveri kako telefon radi, udji u sto vise programa, aplikacija, kameru testiraj kako radi i sve redom
Probaj muziku na maximumu da pustis na zvucnicima kao i na slusalicama
proveri da li ima memorisku karticu u sebi i koliko mb
otvori poklopac i izvadi bateriju, pogledaj dal je Made in china ili Finland - tu mozes malo i cenu da oboris ako je china, ali gledaj da bude Finac
gledaj da ne preskocis nesto od svih ovih saveta , eto .)
Jos bolje, povedi nekog ko se konta u telefone, kao moj drug mene sto je vodio xD

Intel E7500 2.93GHz
Gigabyte GA-EP43-DS3
1x2GB Apacer 800MHz
250GB WD
Gainward 9800GT 512MB
Chieftec 350W
Samsung 710n 17` TFT

aco re 08.08.2010. 20:31 #235980

Hvala svima. Jos malo cu da gledam po netu pa cu onda da uzmem ne zuri mi se.
Pozdrav :)

miki069 Garancija = `sarena laza` 10.08.2010. 02:02 #236286

broj poruka: 1234
Garancija na bateriju je max. 30 dana.
Garancija ne obuhvata mehanicke delove telefona: masku, tastaturu, zvucnik, mikrofon..
Niko nikada, ali stvarno nikada, ni u jednom servisu nije ostvario garanciju na displej.
Uvek je konstatacija da ga je korisnik `nagnjecio`.
Tako je i u Comrade, AlphaCopy, Mobisu...
Male servise da i ne spominjem.
Da rezimiram: garancije na bitan hardver telefona nema, samo na softver.

Nego ti dobro skeinraj telefon:
- da mu ne krcka maska (kod 5800 krcka i kod novih)
- da mu ne fale komadici, pogotovo coskovi (onda je padao)
- jel mu radi bluetooth
- jel puni
- da se nije nadula baterija (pogotovo kod nokia)
- da mu nije `utulio` dipslej (pogotovo kod nokia)
- da na manje od pola baterije ne gubi mrezu (pogotovo kod nokia)
- da mu nije crkao blic kamere (sony ericsson)
- i najvaznije da cujes sagovornike i oni tebe kristalno cisto.

Savet: bolje ti je nova Nokia 5230 nego polovna 5800.
Kao i kod automobila. Koja su kola najbolja? Pa NOVA.

https://www.bambimobil.blogspot.com

Dacha1984 ... 08.11.2010. 08:31 #260799

broj poruka: 1

Nikada,ali nikada se nekupuje polovan fon od tamo nekog.Moze od druga koga poznajes pa znas da je taj fon ok,ali ovako nikako.Ja kupio,zajebao se,dao 110e nizasta...
duqp prodajem ja 5800 08.11.2010. 10:13 #260822

broj poruka: 3466
crvena linija,usb,stalak,trzalica,futrola,punjac,8gb
Naletelo neko dete na ulici pa samukrao ful paket

U septembru ga kupio za 300e, drug doneo iz rusije 2 komada. Bio mi ruzan plavi :)
Sve mreze rade mts,vip,telenor... Imam 6 telefona i 24 sim kartice

Hocu da kupim dve nokie 1110 a ovaj prodajem jer me podseca na neke ruzne i bolne stvari.
Ako to prevazidjem, nosicu ga do kraja. Nema potrebe za boljim telefonom.
Javi se 0627248892 ako te zanima
Snoopy- - - 08.11.2010. 10:31 #260825

broj poruka: 6083

Mislim da je covek uspeo za 3 meseca da kupi neki mobilni

LG 42LD420, Athlon II x4 630, GA-MA785G-UD3H, OCZ Reaper 2x2gb ddr2 cl4, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo Black

ribolovac re 08.11.2010. 12:03 #260846

broj poruka: 1305
:D

duqp haha 08.11.2010. 22:36 #261047

broj poruka: 3466

Meni je neko pisao na mail i pitao me za cenu.
Salji sms 0637248892 dogovoricemo se
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647712.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs