Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
dekodiranje n97mini i e72
STRANA 1 OD 2  
Genius777 dekodiranje n97mini i e72 13.08.2010. 09:27 T28692

status: user
broj poruka: 144

drugar je uzeo u telenoru ova dva tela ...ali sad ima problem da koristi 064 kartice...

da li je moguce kod nas dekodiranje ovih mob telefona i koliko to kosta>?

da li postoji bilo koji drugi nacin da koristi kartice 064 na ovim telefonima??
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
-ShonE- re 13.08.2010. 09:31 #236868

broj poruka: 3529
Nek svrati do prvog mob. servisa, mogu da se dekodiraju, ne znam samo sto uze taj mini, telefon je pun bagova, sad ne znam, mozda se isprvljaju nekakvim update-om ili cime vec.
Genius777 Re: re 13.08.2010. 09:33 #236870

:: Nek svrati do prvog mob. servisa, mogu da se dekodiraju, ne znam samo sto uze taj mini, telefon je pun bagova, sad ne znam, mozda se isprvljaju nekakvim update-om ili cime vec

znas li mozda cenu tih njihovih `usluga`??

mini je fin tel..nije se zalio da ima problema sa njim...sto ne znaci da nece imat :)))
skar Re: Re: re 13.08.2010. 11:04 #236878

broj poruka: 3992
e72 ne moze da se otkljuca!!!

dobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu

::
:: :: Nek svrati do prvog mob. servisa, mogu da se dekodiraju, ne znam samo sto uze taj mini, telefon je pun bagova, sad ne znam, mozda se isprvljaju nekakvim update-om ili cime vec
:: znas li mozda cenu tih njihovih `usluga`?
:: mini je fin tel..nije se zalio da ima problema sa njim...sto ne znaci da nece imat :)))
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Snoopy- - - 13.08.2010. 11:08 #236879

broj poruka: 6083

Moj drug je svratio do `prvog` servisa da otkljuca sa telenora E71, i to kod poznanika, i on mu sjebo telefon skroz, gasi se na deset minuta i ne moze da radi ni sa jednom karticom sad jer telefon ne moze da stoji ukljucen, logicno. Sad je odneo u bg u ovlasceni servis i ima da prsne od 3 soma pa na dalje

Bush nokia 2630 13.08.2010. 11:41 #236883

broj poruka: 268

ja sam dekodirao nokiu 2630 sa telenor mreze i radi kao i pre, sad naravno to je jednostavniji tel a naplatili su mi 500 din, to je bilo pre nekoliko meseci

to sam radio u servisu viper u balkanskoj 29

Snoopy- - 13.08.2010. 11:45 #236884

broj poruka: 6083

To se ne da za porediti, sa simbianom nikad ne znas sta ce da te snadje
skar Re: - - 13.08.2010. 12:58 #236895

taj koji je to radio je debil
nek drug proveri IMEI na telefonu,smrdi mi na sjeban imei!!!!

:: Moj drug je svratio do `prvog` servisa da otkljuca sa telenora E71, i to kod poznanika, i on mu sjebo telefon skroz, gasi se na deset minuta i ne moze da radi ni sa jednom karticom sad jer telefon ne moze da stoji ukljucen, logicno. Sad je odneo u bg u ovlasceni servis i ima da prsne od 3 soma pa na dalj
raic Re: nokia 2630 13.08.2010. 13:19 #236899

broj poruka: 9006
Dobar servis, jedino oni su jednom prilikom hteli da probaju da mi zamene displej a obišao sam pola grada. Da stvar bude još lepša, uspelo im je.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

:: to sam radio u servisu viper u balkanskoj 2
pufi re 13.08.2010. 13:42 #236905

broj poruka: 2196
dekodiranje moze da kosta i 100e

ti krsh telefoni nemaju skoro nikekve zastite

atelefoni tipa

n97 i e72

imaju bolju zastitu i mnog ih je teze otkljucati

http://www.dodaj.rs/f/1w/XN/Wq7uibN/ochfg.png

Intel i7 920 4.1GHz-TITAN FENRIR
GIGABYTE EX58-UD4P
3x1GB DDR3 Patriot 1600MHz
1TB
CROSSFIRE(PALIT 4830_GAINWARD 4870)
CORSAIR TX 950W
GIGABYTE Clear Case
BENQ T241WA

strikan33 ... 13.08.2010. 17:49 #236943

broj poruka: 322
Naravoucenie

Nokia telefone kupovati samo kod Alpha Copy-a uvoznika i servisera za balkansko trziste.
Ja svoju 5800 kupio pre godinu dana kod njih i sljaka ko singerica.
Genius777 skupooo:( 13.08.2010. 17:54 #236944

koliko obicno prodje vremena pre nego sto ovi nasi servisi postanu sposobni da obave dekodiranje novih ovih telefona bez problema i za manje pare??

ne daje mi se za to tolike pare??
markozutic re 13.08.2010. 18:57 #236963

broj poruka: 1463
Pa ,, imas 2 vrste otkljucavanja, da mu sprzi neki od chipova na ploci ili softwerski..
Uglavnom su danasnji serviseri glupi za kompjutere pa uzmu i sprze odredjen chip, sa tim ga otkljucaju i tad nastaju problemi
Jos gore ako instalira neki los firmwer krekovan i hakovan pitaj boga od koga i kad,

tako da samo provereni servisi, a mozes malo da pogledas po forumima , moze to da se odradi i kod kuce :)

Intel E7500 2.93GHz
Gigabyte GA-EP43-DS3
1x2GB Apacer 800MHz
250GB WD
Gainward 9800GT 512MB
Chieftec 350W
Samsung 710n 17` TFT

adamadam Re: re 13.08.2010. 19:44 #236966

broj poruka: 397

retko pisem ov de, ali svakodnevno pratim forum vec godinama
moram da odgovorim ovako:

ako u nesto nisi siguran preskoci temu i ne postuj nista bolje nego ovakvu glupost da odvalis !!!

nista lose ne mislim bez uvrede !

:: Pa ,, imas 2 vrste otkljucavanja, da mu sprzi neki od chipova na ploci ili softwerski.
:: Uglavnom su danasnji serviseri glupi za kompjutere pa uzmu i sprze odredjen chip, sa tim ga otkljucaju i tad nastaju problem
:: Jos gore ako instalira neki los firmwer krekovan i hakovan pitaj boga od koga i kad,
:: tako da samo provereni servisi, a mozes malo da pogledas po forumima , moze to da se odradi i kod kuce :
:: Intel E7500 2.93GH
:: Gigabyte GA-EP43-DS
:: 1x2GB Apacer 800MH
:: 250GB W
:: Gainward 9800GT 512MB
:: Chieftec 350
:: Samsung 710n 17` TFT
adamadam Re: skupooo:( 13.08.2010. 19:50 #236967

da ti malo pojasnim stvari
konkretno za nokia telefone , npr evo prosle nedelje je tek pustena ova nova platforma da moze da se dekodira, najcesce kad je tako nesto novo to u pocetku bude na logove
i bude dosta skupo,
kad jednom to postu svi servisi koji imaju tu opremu na celom svetu mogu to da urade, nije bitno gde se nalazi u svetu !!!!
inace poceli su (pricam o novoj platformi) da obradjuju 500 logova dnevno, pa ti vidi koliko dugo se ceka , moze te za dan usrati a moze i za ceo mesec, a kes servis daje unapred naravno pa cekas tj. musterija ceka

inace sta mislis dignes telefon na racun (skup neki) pa otljucas po mogucstvu za dzabe i sad si frajer zeznuo si telenor itd ne ide to bas tako lako...

strpi se malo da se smiri ova situacija sa ovom platformom i bice tu neke normalne cene verovatno vec od septembra ili sl.

:: koliko obicno prodje vremena pre nego sto ovi nasi servisi postanu sposobni da obave dekodiranje novih ovih telefona bez problema i za manje pare?
:: ne daje mi se za to tolike pare??
skar Re: Re: skupooo:( 13.08.2010. 23:08 #237012

Potpuno se slazem sa tobom,covece,to je totalna glupost da se dekodiranjem sprzi cip,mozda se bodu odredjene `nozice` na cipu(testpoint),il se telefon jednostavno nakaci na box,il ti box sam iskalkulise sifru pa je ukucas,il placas log na serveru(uglavnom za nove i skupe modele) ...bla,bla,bla...
Adamadam je to fino pojasnio...ako ne mozete pomoci,ne odmazite
fdobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu

:: da ti malo pojasnim stvar
:: konkretno za nokia telefone , npr evo prosle nedelje je tek pustena ova nova platforma da moze da se dekodira, najcesce kad je tako nesto novo to u pocetku bude na logov
:: i bude dosta skupo,
:: kad jednom to postu svi servisi koji imaju tu opremu na celom svetu mogu to da urade, nije bitno gde se nalazi u svetu !!!
:: inace poceli su (pricam o novoj platformi) da obradjuju 500 logova dnevno, pa ti vidi koliko dugo se ceka , moze te za dan usrati a moze i za ceo mesec, a kes servis daje unapred naravno pa cekas tj. musterija cek
:: inace sta mislis dignes telefon na racun (skup neki) pa otljucas po mogucstvu za dzabe i sad si frajer zeznuo si telenor itd ne ide to bas tako lako..
:: strpi se malo da se smiri ova situacija sa ovom platformom i bice tu neke normalne cene verovatno vec od septembra ili sl
:: ::
:: :: koliko obicno prodje vremena pre nego sto ovi nasi servisi postanu sposobni da obave dekodiranje novih ovih telefona bez problema i za manje pare?
:: :: ne daje mi se za to tolike pare??
adamadam Re: Re: Re: skupooo:( 14.08.2010. 01:51 #237025

znam da znas...ali da ostalima kazem, nema vise tespointa cuvenog...za sada sve majmunisu preko boxeva...pa sad sto sa logovima da posalju sto odmah to sve zavisi
itd itd

bitna poenta je da ovde svako zna o necemu po nesto, i to je super, niko od nas ne zna sve, dokle god pisemo o onom sto samo znamo forum je odlican i pomazemo se, ako naglasimo da mislimo ovako ali nismo sigurni i to je ok
ali napusavanja i ne poznavanje materije pa tvrdnje u nesto - to ne vodi nikuda
(nikog ne prozivam samo globalizujem stvari)

pozz

:: Potpuno se slazem sa tobom,covece,to je totalna glupost da se dekodiranjem sprzi cip,mozda se bodu odredjene `nozice` na cipu(testpoint),il se telefon jednostavno nakaci na box,il ti box sam iskalkulise sifru pa je ukucas,il placas log na serveru(uglavnom za nove i skupe modele) ...bla,bla,bla..
:: Adamadam je to fino pojasnio...ako ne mozete pomoci,ne odmazit
:: fdobri idu u pakao,losi u raj,a ovakvi kao ja u P.... materinu
:: :: da ti malo pojasnim stvar
:: :: konkretno za nokia telefone , npr evo prosle nedelje je tek pustena ova nova platforma da moze da se dekodira, najcesce kad je tako nesto novo to u pocetku bude na logov
:: :: i bude dosta skupo,
:: :: kad jednom to postu svi servisi koji imaju tu opremu na celom svetu mogu to da urade, nije bitno gde se nalazi u svetu !!!
:: :: inace poceli su (pricam o novoj platformi) da obradjuju 500 logova dnevno, pa ti vidi koliko dugo se ceka , moze te za dan usrati a moze i za ceo mesec, a kes servis daje unapred naravno pa cekas tj. musterija cek
:: :: inace sta mislis dignes telefon na racun (skup neki) pa otljucas po mogucstvu za dzabe i sad si frajer zeznuo si telenor itd ne ide to bas tako lako..
:: :: strpi se malo da se smiri ova situacija sa ovom platformom i bice tu neke normalne cene verovatno vec od septembra ili sl
:: :: ::
:: :: :: koliko obicno prodje vremena pre nego sto ovi nasi servisi postanu sposobni da obave dekodiranje novih ovih telefona bez problema i za manje pare?
:: :: :: ne daje mi se za to tolike pare??
baxter za Skara i ostale 14.08.2010. 02:59 #237027

broj poruka: 730
strucnjake ako mogu da pomognu zimus sa uzeo telefon devojci HTC Diamond touch i sad poceo da baguje ja reko aj da ubaci WM 6.5 i procitao ja sva uputstva i krenuo i kad na telefonu izadje ono pitanje da li dozvoljavam da ova aplikacija pokrene boot ja udarim da i tu se telefon ugasi nece da se upali nosio san ga u 2-3 servisa na ne moze da se nakaci na box ne reaguje jel ima pomoci,kazu da mora da se reparira boot sistem ali niko nema takav box,jel moze neko da pomogne,naravno platicu.....pozzzzz

Asus N61J
Intel Core i7-720qm
Asus N61Jq Series
Kingston 4GB (DDR3-1333 DDR3)
ATI Mobility Radeon HD 5700 Series
Momentus 5400 640GB

skar Re: za Skara i ostale 14.08.2010. 15:39 #237098

Mogu ti se javiti tek u ponedeljak,ako do tada ne resis javi mi se na mail..pozz

:: strucnjake ako mogu da pomognu zimus sa uzeo telefon devojci HTC Diamond touch i sad poceo da baguje ja reko aj da ubaci WM 6.5 i procitao ja sva uputstva i krenuo i kad na telefonu izadje ono pitanje da li dozvoljavam da ova aplikacija pokrene boot ja udarim da i tu se telefon ugasi nece da se upali nosio san ga u 2-3 servisa na ne moze da se nakaci na box ne reaguje jel ima pomoci,kazu da mora da se reparira boot sistem ali niko nema takav box,jel moze neko da pomogne,naravno platicu.....pozzzz
:: Asus N61
:: Intel Core i7-720qm
:: Asus N61Jq Series
:: Kingston 4GB (DDR3-1333 DDR3)
:: ATI Mobility Radeon HD 5700 Series
:: Momentus 5400 640GB
codeus ... 14.08.2010. 19:04 #237123

broj poruka: 4054

@skar kako to mislis da odradis bez JTAG box-a .. kao npr RIFF-a
codeus ... 14.08.2010. 19:19 #237126

broj poruka: 4054

@Baxter ... tek pre mesec dana se pojavio sw koji moze da sredi boot na htc-u .. naravno preko jtag-a ... tako da sad mozes da obidjes par vecih servisa u bg-u verujem da ces naci nekog ko je uzeo taj box..
baxter eee 14.08.2010. 19:22 #237127

daj reci neko ime da ne jurim za dz za koji dan se vracam u Afriku da ne gubim vreme....ma ja mislim da je gotov skroz ni preko jednog BOX-a ne moze da se nakaci ne daje nikakav znak.....

Asus N61J
Intel Core i7-720qm
Asus N61Jq Series
Momentus 5400 640GB

skar re: 14.08.2010. 22:27 #237172

Imam kolegu koji poseduje doticni box,elem je pravi ludak,htc je dosta sturo proucen kod nas,mada cast izuzecima ima ljudi koji znaju i to da rade,bas je pre neki dan odradio jednan hd bas zbog toga sto je lik hteo da se igra sa sistemom i usb-om,tako da cu ti se javiti ili poslati ime u ponedeljak jer se sada javljal sa fona..pozz

baxter skar 14.08.2010. 22:52 #237179

poslao sam ti email ili mi ostavi ovde ili posalji na MSN ili na Mob pa cemo se cuti....Pozzzz

Asus N61J
Intel Core i7-720qm
Asus N61Jq Series
Momentus 5400 640GB

skar Re: skar 16.08.2010. 15:31 #237400

imas mail

:: poslao sam ti email ili mi ostavi ovde ili posalji na MSN ili na Mob pa cemo se cuti....Pozzz
:: Asus N61
:: Intel Core i7-720qm
:: Asus N61Jq Series
:: Kingston 4GB (DDR3-1333 DDR3)
:: ATI Mobility Radeon HD 5700 Series
:: Momentus 5400 640GB
baxter Re: skar 16.08.2010. 15:48 #237402

procitao.....i poslaoooo

Asus N61J
Intel Core i7-720qm
Asus N61Jq Series
Momentus 5400 640GB

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647712.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs