Pozdrav za sve. Ovako...Imam Nokiu 5800 Xpressmusic koju sam kupio jos kada se pojavila.Posto je prosao pozamasni vremenski period resio sam da joj nadjem zamenu i to bi bila samo Nokia i model N8 koju bi kupio sto je pre moguce. Pregledao sam Gomilu preview-a i testova ali nigde nisam nasao Pravi audio test Speaker-a i Izlaza za slusalice. Koji mi je MNOGO bitan.Zanima me da li N8 ima kvalitetniji i Jaci zvucnik u poredjenju sa dva zvucnika na pomenutoj 5800 i jos vaznije da li je audio izlaz za slusalice snazniji i kvalitetniji kod n8?Kod mene u Goteborgu nema ni jedan ukljuceni N8 prodajni model da bi probao a obisao sam ceo grad! Samo izlozbene makete glupave.Ima li neko iskustva ili neki korisni savet bio bi zahvalan jer me samo to deli od kupovine. Unapred hvala. Inace koristim Sony MDR-XB20EX http://www.sony.co.uk/product/hps-extra-bass-and-dj/mdr-xb20ex
Case LC POWER Pro-Line 919B PSU LC POWER LC6650GP3 650W MSI 975x Platinum Power up Edition Intel core 2 quard q6600 go(OC 3.2ghz) CORSAIR H50 Cpu Cooler 4x1Gb Kingstone 800Mhz Dual Chanel Saphire HD 5770 1Gb New edition SSD PATRIOT 64GB SSD Torqx M28 HDD 2x Maxtor 160gb 7200rm HDD Samsung 1.5TB EcoGreen F2 LCD Acer 23` Full HD Web Cam Logitec C300 Sound Custom Sistem 1.5KwRms Tuner Kworld Win 7 64 bit
Još gore... za te pare možeš mnogo ozbiljniji foto aparat da uzmeš, a neće imati senzor veličine nokta...
Al dobro, dok je ovaca...
12mpxa ne vidim kome treba, a i onaj ko misli da mu treba sigurno neće profesionalno da se bavi fotografijom sa mobilnim telefonom ili da radi štampu velikog formata... Nokia i dalje živi na marketingu nažalost... __________________ Scourge of PCBerza
:: Ne brate, 600e za 12MPix kameru i native 720p video :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: :: :: 600 evra za Symbian? Bravo... Pobedio si ::
http://www.telefonino.net/Nokia/Video/n1902/Nokia-N8.html evo mislim da je dovoljno dokaza da je ovo extra multimedijalna masina... a sad ne bi trebao da je uzmes jer je cena udarna,i Ja je cekam,al malo da splasne a to ce biti brzo!!!
Hardware mu ništa ne znači kad ima Symbian koji je u poredjenju sa Androidom ili Apple iOS-om blago rečeno smešan... Ko kad bi kupio Audi sa kockastim točkovima... __________________ Scourge of PCBerza
Daum moze jedno pitanje???? jel ti simbian ubi nekoga u porodici??? :) hahahah daj covece opusti se malo.... @conesbbkg sto se tice zvuka ima dva zvucnika jacine kao i x6,znaci jace od 5800 jer se tel naprosto trese koliko zvrndaju.. a zvuk u slusalicama pa pretpostavljas da 5800 i x6 imaju odlican zvuk( bolji od androida :) koji nema ni eqvilajzer) ovaj ide korak dalje..jos su sluske bolesno dobre...imam jedne takve kuci,sacuvao sam ih za sebe!!!
Nije mi ubio nikoga u porodici pobogu, koristio sam ga konstantno odkad se pojavio pre 10 godina, ali jednostavno, da u hardverski napakovan telefon kao N8 staviš Symbian koji je odavno zastareo je jednostavno idiotizam, i jedini razlog zašto je stavljen je što Nokia neće da koristi tudji OS nego jede govna kao i sa Maemo OS-om koji niko živ ne podržava... imaš 10 aplikacija za njega, niko ga ne gleda...
Symbian je dobar jedino za non touch screen telefone, ovako na touchscreen telefonu je smejurija... __________________ Scourge of PCBerza
:: Daum moze jedno pitanje??? :: jel ti simbian ubi nekoga u porodici??? : :: hahahah daj covece opusti se malo... :: @conesbbk :: sto se tice zvuka ima dva zvucnika jacine kao i x6,znaci jace od 5800 jer se tel naprosto trese koliko zvrndaju. :: a zvuk u slusalicama pa pretpostavljas da 5800 i x6 imaju odlican zvuk( bolji od androida :) koji nema ni eqvilajzer) ovaj ide korak dalje..jos su sluske bolesno dobre...imam jedne takve kuci,sacuvao sam ih za sebe!! :: :: ::
da da a poogotovu u poredjenju sa Apple-ovim OS`om je smesan, kako da ne xD daume smorio si i boga i oca, idi hejtuj negde drugde
Audio izlaz bi trebalo da je jaci ili u rangu sa dosadasnjim modelima, mada nova je platforma, ja ocekujem da ce biti bolji, jaci i kvalitetniji izlaz, za zvucnike ne znam :P
:: Hardware mu ništa ne znači kad ima Symbian koji je u poredjenju sa Androidom ili Apple iOS-om blago rečeno smešan... Ko kad bi kupio Audi sa kockastim točkovima.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1 :: ::
Baš mi te žao što sam te smorio do mojega... samo iznosim činjenice koje su svima poznate, a to što ti u glavi pokušavaš da opravdaš kupovinu jednog Symbian telefona ćeš morati sa sobom da raspraviš...
Apple iOS ma koliko zatvoren, ipak je bog i batina jednom symbianu...
Hate-ovanja nema... __________________ Scourge of PCBerza
:: da da a poogotovu u poredjenju sa Apple-ovim OS`om je smesan, kako da ne x :: daume smorio si i boga i oca, idi hejtuj negde drugd :: :: Audio izlaz bi trebalo da je jaci ili u rangu sa dosadasnjim modelima, mada nova je platforma, ja ocekujem da ce biti bolji, jaci i kvalitetniji izlaz, za zvucnike ne znam : :: :: Intel E7500 2.93GH :: Gigabyte GA-EP43-DS :: 1x2GB Apacer 800MH :: 250GB W :: Gainward 9800GT 512MB :: Chieftec 350 :: Samsung 710n 17` TFT :: :: :: Hardware mu ništa ne znači kad ima Symbian koji je u poredjenju sa Androidom ili Apple iOS-om blago rečeno smešan... Ko kad bi kupio Audi sa kockastim točkovima.. :: :: __________________ :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1 :: :: :: ::
Kolega @Daum: Ovde mob kosta oko 420 evra tako da mislim da nije mnogo.Trazio sam savet oko zvuka a ne da li je Symbian dobar ili los,Moj Brat ima Iphone 3gs i pokajao se zato sto ga je kupio zbog njegovog Os i Pustog Itunes koga ne moze da svari. A i meni ide na zivce.Sto se tice Androida hteo sam da kupim Galaxy s ali kakav je to mob koji nema Blic?Daj bre.NJega su ovde imali upaljenog i malo sa se poigrao i nije mi se svideo ni njegov Sistem niti njegov zvucnik koji mojoj 5800 nije ni do pola snage.Jedino mi se svidala galerija za pregled slika.Mene ne zanimaju pokretne pozadine, gomila programa ili igara na mobilnom.Sto se tice Kamere na N8 vidim da Kolega @Daum kaze: da ovaj mob ima senzor velicine nokta a nije video da je ovaj senzor najveci ikada ugradjeni u neki telefon. I da pravi najbolje slike od svih telefona na svetu cak i mnogo digitalnih fotoaparata ostavlja iza sebe.Re za @Skar: Mob ima samo jedan mono zvucnik a ne dva zato me i muci pitanje jer ne bi da kupujem macku u dzaku.Zvuk mi je bitan koliko i sve ostalo.Mozda ce se neko javiti ko ima mob i napisati mi iskustvo iz prve ruke.
telefon je od pre neki dan stigao kod ovlascenih distributera i cena mu je 800e... ne verujem da je iko normalan izdvojio sumu za telefon bila to nokia ili htc il bilo koji fon,otidji do radnje,upali ga...isprobaj...najbolje... inace jedno pitanje koliko si platio slusalice?? ja sam uzeo juce neki sony walkman mp3 player al nisam dobio slusalice...
:: telefon je od pre neki dan stigao kod ovlascenih distributera i cena mu je 800e.. :: ne verujem da je iko normalan izdvojio sumu za telefon bila to nokia ili htc il bilo koji fon,otidji do radnje,upali ga...isprobaj...najbolje.. :: inace jedno pitanje koliko si platio slusalice? :: ja sam uzeo juce neki sony walkman mp3 player al nisam dobio slusalice.. :: :: :: Bi ja upalio mob kada bi imao gde i sam video kako i sta.Naravo da nikada ne bi dao 800 evra za bilo koji mob.Ne znam da li si procitao post koji sam stavio,rekao sam da ovde kod mene mob kosta 420 evra. Slusalice sam takodje kupio ovde i platio sam 400 kruna ili 40 evra.Vrede svaki dinar. Zvuk razvaljije bas pogotovo naravno uz malo namestanja ekvilajzera. Mada je izasao model skoro isti ali samo sa vecim drive-rom moje imaju 9mm a nove 13.5 mm mozda ih i kupim a prodam ove. :)
ok ja pricam za cene ovde kod `nas` jer tamo kod `vas` standard jebi ga:) pridrazavaju se nokiinih 370e+porezi kako je najavljeno sto je odlicna cena za ovakav aparat... znam da su sonijeve sluske vrh zato i pitah,mada sad nemam toliko kesa da se nategnem... pozz i javi obavezno sta si uradio.....
370 + carina + PDV i bice oko 500e u Srbiji. 800e je cifra za nestrpljive. Ako je bitna muzika tu je Nokia druga liga. Zna se ko je prva liga: SonyEricsson. Satio ti je logičniji izbor. Jel ima kod vas `kupujte domaće..`? I nije sve u jačini izlaza. Ima valjda nešta i u kvalitetu. Prvih nekoliko miliona 5800 su imale fabricki neispravan desni zvucnik. Sve su otvarane i menjan im je zvucnik. Tekve `zinute` 5800 je kod nas valjao Telenor. Na N97 isto crkava iskljucivo desni zvucnik (kao neka magija). Nokijina XM serija je mnogo slabija od SE walkman i Samsungove BEAT DJ serije telefona.
Originalni buzzer (zvučnik) za Nokie XM košta, u veleprodaji, 1 do 2 evra. Originalni buzzer (zvučnik) za SE W košta, u veleprodaji, 4 do 12e.
Ako baš mora N8, ( i ja ću je uzeti, ali zbog ekrana, kamerei dobre cene, a ne zbog zvuka), javljam utiske čim mi prva padne u šake.
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647712. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.