Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
Pomoc oko izbora E71 ili E72
STRANA 1 OD 1
racingboy Pomoc oko izbora E71 ili E72 28.10.2010. 14:36 T30501

status: user
broj poruka: 157
Razmisljam izmedju ova 2x telefona,posto mi drugar drzi radnju napravio mi je `lepe cene`,tako da je razlika otprilike 60e...citao sam po netu da ova e72 ima par bug-ova od onih manjih sa softverom preko ozbiljnijih sa tastaturom i onim optickim dzojstikom...a i e71 mi nekako deluje kvalitetnije + ima i vise metalnih povrsina,sto jako volim kod telefona...

Sta vi preporucujete,da li je toliko velika razlika da se isplati dati jos novca za e72?
HVALA!!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
strela75 E5 28.10.2010. 15:12 #257368

broj poruka: 1590
Uzmi Nokiju E5. Novi telefon, novi hardver, sve sto treba za office aplikacije. Radi odlicno.

Pozdrav.

racingboy re 28.10.2010. 15:19 #257371

Hvala na pomoci,ali ja bi ipak izmedju ova 2x modela!!!
tortojed Pa, razlike opravdavaju vecu cenu sedamdesetdvojke. 28.10.2010. 15:36 #257379

broj poruka: 11012
Evo sta kaze sajt:
`...Nokia E72 donosi unapređenu kameru od 5 megapixel-a sa autofokusom i LED blicem, 3.5mm audio jack, integrisan kompas, 10.2Mbps HSDPA prenos podataka i optički touch pad. QWERTY tastatura je takođe doživela manje promene u odnosu na predhodnu verziju...`

Pazi, sa softverskim bagovima je ista prica, uvek. Next release will correct the main bugs, blah, blah. Kupis ovu stariju, `sigurniju`, pa onda i sam ustanovis bagove...To ti je kao sa zenama: hvali staro, kupuj novo...
- - - - - - - - - - - - - - - - -
A sta ti znaci metal? Ja sam se lozio na to i sta? Ispadne mi tel skroz od metala (Nokia 6300) i rikne. Isto se desi sa plastikanerom (Nokia 6120), pa radi kao da je tek izasao iz fabrike.
racingboy re 28.10.2010. 16:17 #257390

znaci ipak onda e72...dobro samo sam pitao,znam da je ta nokia e71 izasla jos pre 2x god,a i dalje drzi cenu...oa je logicnno da je extra telefon

Pa meni znaci,volim kad je telefon cvrst...metalno kuciste...itd.
Snoopy- - - 28.10.2010. 17:24 #257409

broj poruka: 6083

Ja sam za e71. Imao sam ga i fenomenalan je. Radi savrseno i brzo, prelep je, tastatura je uzasno dobra i ne mogu nista lose o njemu da kazem. e72 mi je duplo ruzniji. Nikako ne vredi vise 60 evra. Nemoj da bacas pare, poslusaj me. Ali, evo ti predlog: ima nov u radnji u bgu da se kupi e75 koji je bio skuplji od e71 a sad je 200 evra. Zalud telefonche. Ako neces njega. Onda definitivno e71, e72 je uzalud bacenih 60 evra. da je 20, pa kao zato sto je noviji model.

racingboy re 28.10.2010. 17:45 #257418

Pa o tome i ja sve vreme razmisljam da li vredi dodati jos tih 60e ili ne...jel je sve sto izlazi danas manje vise ista stvar,ali mora i Nokia od neceg da zivi...pa tako izbace model promene 2x stvari i voziii,evo bas i slike gledam kamere,ma potpuno isto a e72 ima 5mix naspram 71 koja ima 3,2...pa ajde sada budi pametan :D
Snoopy- - - 28.10.2010. 17:48 #257420

Jos jedared, ne zelis da bacis 60 evra, veruj mi. Isti telefon, samo sto su ga poruznili, i par izmena koje je tortojed naveo. e71 all the way. Kupicu ga ja ponovo..ne bih ga ni prodao nego sam mu izgrebao masku iznad ekrana i nisam hteo sakatog da ga gledam :(

peniko >{ 28.10.2010. 18:47 #257428

broj poruka: 205
Mislim da sam vec pisao o ovome... Nokia je namerno napravila stravicne bagove sa e52 i e72, a sve terajuci kupce da koriste OVI. Veruj mi, na Nokiji e72 ti ne radi Garmin GPS, ne mozes da gledas film i ima jos 1000 bagova o kojima me mrzi da pisem. e71 je i brzi telefon, buduci da nosi stabilniju (stariju) verziju Symbiana. Uzmi e71 i imaces bolji i brzi telefon.
racingboy re 28.10.2010. 20:34 #257454

Nisam za to cuo,ne verujem da bi dozvolili to sebi,ipak je nokia ozbiljna firma
a video sam da je neko uspeo da instalira garmin i to bas na ovom forumu
Snoopy- - - 28.10.2010. 20:40 #257457

Ni meni ono gore ne pije vodu, ali u svakom slucaju je e71 pravi izbor.

skar eto experata 28.10.2010. 22:32 #257482

broj poruka: 3992
ima dosta razlike u odnosu e71 na e72
1. bolja kamera,video i foto
2. ima zaseban muzicki cip,odlican zvuk,3.5mm jack za slusalice
3.600mhz CPU
kvalitet izrade je poprilicno isti,po meni cak 72 nekako toplije lezi u ruci a i tastatura mi je za picimetar bolja
razlika u odnosu na e5 je sto je e5 pravljen kao neka sredina izmedju ova dva modela,znaci nikako ne moze biti bolji od 72,ali je svakako za tu cenu mnogo bolji od 71!!
meni pije vodu,jer bas svemu sto sam zamerao na 71 ispravljeno je na 72!!!
za filmove Ne znam a garmin radi,bez problema!
peniko Sto volim kad nekakvi pametuju 28.10.2010. 23:37 #257509

broj poruka: 205
Garmin radi posle dosta budzevina i to daleeeeeeko sporije i losije nego na e71, instalirao sam ih na desetine, a imao sam oba telefona i na kraju presao na Windows. Kamera je zaista na strani e72, ali stabilnost softvera pod ozbiljnijim koriscenjem (da ne kazem akanjem) je daleko na strani e71. Sto se tice dizajna, i jedan i drugi su ekstra. O ovome za OVI mogu da govorim iz svog pitanja postvljenog Nokijinom supportu. Pitanje je bilo u fazonu zasto nije moguce instalirati Garmin i NDrive na Nokiu e72, a to je bilo moguce uraditi sa Nokiom e71. Odgovorili su mi da se Nokia fokusira na sopstvene i `accommodated` tipove softvera i da im prilagodjavanje Symbiana 3rd party softveru nije bilo prioritet, kao sto je to bio slucaj sa e71. Zato mislim da su pokusali da uz prodaju telefona navedu kupca da koristi i druge njihove proizvode i da izbace neke jace firme iz igre sa softverom. Uostalom, to ne bi bio ni prvi put. Pogledajte Apple, oni su mnogo ozbiljnija firma od Nokie, a uradili su sve da sprece korisnike da uvezu 3rd party u njihove proizvode.
Snoopy- Re: eto experata 28.10.2010. 23:47 #257511

Rekao si da ti pije vodu za ovo gore da garmin ne radi, onda kazes da garmin radi super. Ne znam o cemu pricas. Kad uzmes telefon u ruke kazes da vredi 60 evra vise? Da..Pa za 60e imas da kupis digitalni aparat. Za video ne znam koliko je bolji od e71, nije ni bitno, verovatno je bedan u svakom slucaju, jer pri 15fps, mislim i da je apsurd pominjati kameru kao dobru stranu

:: ima dosta razlike u odnosu e71 na e7
:: 1. bolja kamera,video i fot
:: 2. ima zaseban muzicki cip,odlican zvuk,3.5mm jack za slusalic
:: 3.600mhz CP
:: kvalitet izrade je poprilicno isti,po meni cak 72 nekako toplije lezi u ruci a i tastatura mi je za picimetar bolj
:: razlika u odnosu na e5 je sto je e5 pravljen kao neka sredina izmedju ova dva modela,znaci nikako ne moze biti bolji od 72,ali je svakako za tu cenu mnogo bolji od 71!
:: meni pije vodu,jer bas svemu sto sam zamerao na 71 ispravljeno je na 72!!
:: za filmove Ne znam a garmin radi,bez problema
::
skar Re: 29.10.2010. 10:25 #257578

broj poruka: 3992
za 60e kupis fotoaparat koji ne vredi nista,sranje...
rekoh gore da MENI pije vodu i da bih rado dodao 60e i uzeo e72...
to sto garmin sljampavo radi,ne moze se reci da ne radi,pa i na n95 i n95 8gb trebalo je i po pola sata da uhvati signal..pa niko nije rekao da ne radi..
pokusavaju da ti nametnu OVI maps
@snoopy
ja ne znam jel ti citas dobro ili me samo pokusavas iznervirati kontriranjem????

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647712.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs