Kada se telefon u servisu otkljuca(bio u telenor mrezi), i kada ga vlasnik proda, kupac, nema nista sa tim, mislim nema nikakvih problema, koristi karticu koju hoce i nema nista sa telenorom, jel da? I ako je tel kupljen u telenoru i otkljuca se, da li vazi garancija! Hvala na odgovorima
Ako se radi čisto isčitavanje koda bez softverskih modifikacija, garancija se ne gubi. Serviser ti isčita kod, naplati ti ga i ti ga uneseš kad ti telefon traži. Isto kao da su ti u Telenoru dali/prodali taj isti kod. Nije rađena nikakva modifikacija sofrvera i garancija je validna. Da li kod serviser isčita direktno preko kabla ili mu ga na internetu generiše neki server nebitno je za priču o garanciji - ona i dalje važi. Bitno je za priču o ceni usluge. Direktno košta 5 do 10e, a preko logova i servera 30 do 80e, zavisno od modela telefona. Novije Nokie se uglavnom ne mogu dekodirati ili kod košta 60i više evra.
ma radi se o samsungu s5230, ali kako ja da znam da li je menjan softver ili samo taj kod... Ipak bi isao na sigurniju varijantu, na tel koji nije nista krekovan/zakljucavan itd.... Hvala na odgovorima! :)
:: Ako se radi čisto isčitavanje koda bez softverskih modifikacija :: garancija se ne gubi :: Serviser ti isčita kod, naplati ti ga i ti ga uneseš kad ti telefon traži :: Isto kao da su ti u Telenoru dali/prodali taj isti kod :: Nije rađena nikakva modifikacija sofrvera i garancija je validna :: Da li kod serviser isčita direktno preko kabla ili mu ga na internetu generiše neki serve :: nebitno je za priču o garanciji - ona i dalje važi :: Bitno je za priču o ceni usluge :: Direktno košta 5 do 10e, a preko logova i servera 30 do 80e, zavisno od modela telefona :: Novije Nokie se uglavnom ne mogu dekodirati ili kod košta 60i više evra :: :: Koji je model u pitanju :: :: :: https://www.bambimobil.blogspot.co :: ::
taj smugsmug moze da ti odradi svaki normalniji servis za oko 10e i ne moze bog da spozna da je dekodiran,mada sto se brines kada telenor ionako nikad ne uvazi garanciju .)
:: ma radi se o samsungu s5230, ali kako ja da znam da li je menjan softver ili samo taj kod... Ipak bi isao na sigurniju varijantu, na tel koji nije nista krekovan/zakljucavan itd.... Hvala na odgovorima! : :: :: :: Ako se radi čisto isčitavanje koda bez softverskih modifikacija :: :: garancija se ne gubi :: :: Serviser ti isčita kod, naplati ti ga i ti ga uneseš kad ti telefon traži :: :: Isto kao da su ti u Telenoru dali/prodali taj isti kod :: :: Nije rađena nikakva modifikacija sofrvera i garancija je validna :: :: Da li kod serviser isčita direktno preko kabla ili mu ga na internetu generiše neki serve :: :: nebitno je za priču o garanciji - ona i dalje važi :: :: Bitno je za priču o ceni usluge :: :: Direktno košta 5 do 10e, a preko logova i servera 30 do 80e, zavisno od modela telefona :: :: Novije Nokie se uglavnom ne mogu dekodirati ili kod košta 60i više evra :: :: :: :: Koji je model u pitanju :: :: :: :: :: :: https://www.bambimobil.blogspot.co :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647712. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.