Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
Otključan VIP-ov x2
STRANA 1 OD 1
pajsgudgud Otključan VIP-ov x2 30.06.2011. 12:38 T36966

status: user
broj poruka: 3746
Naime, menjao sam kartice na mobovima pošto mi je trebao skype hitno. Prilikom zamene ubacim u VIP-ov telefon mob Nokia x2 063 karticu (da je ne bih izgubio) i mahinalno upalim mob kad ono stiže poruka za mms podešavanja. Proverim, rade i pozivi.

Pre toga sam preko OVI stora ažurirao firmver.

Takođe, čim sam kupio telefon probao istom 063 karticom i znam da nije htea da radi. Tražio sam po beogradu servise da mi skinu zaštitu ali sam dobijao odgovor da još nije razbijena zaštita (SL3 ili tako nešto ako se ne varam).

Da li je moguće da je napravljen bag u OVIju ili kao već da skida zaštiu (SL3 ili tako nešto)???
Da li je neko imao slično iskustvo.
Sve navedeno mogu da potvrdim dokazima :).
support normality
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 30.06.2011. 13:04 #340823

broj poruka: 12805
Moguće je da si otključao telefon sa novim softverom...

CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd

pajsgudgud Stoji! 30.06.2011. 13:16 #340825

Samo mi je ne verovatno da se tako lako (verovatno zbog nečije greške) skida zaštita.

support normality

Snoopy- - - 30.06.2011. 13:57 #340844

broj poruka: 6083
Pre ce biti da je vec bio otkljucan, samo da se u pocetku istripovao i da nije hteo da radi. Pre par dana kupljen wildfire s iz vipa i rade sve mreze

LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600 cl9,
Gigabyte 6870, G.Skill Sniper SSD 120GB, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo

gman ma 30.06.2011. 14:32 #340851

broj poruka: 1111
varaju ljude kako su telefoni zakljucani kako ljudi ne bi ni pomislili da ubacuju kartice drugih mreza

ulsi

pajsgudgud Ne varaju ljude i nije bio otključan. 30.06.2011. 14:37 #340853

Ovo mi je drugi telefon iz VIP-a. Prvi je bio pre dve i po godine Nokia 5130 i bio je zaključan. Otključao ga bez problema u servisu. Drugi je ovaj sada x2 koji je takođe bio zaključan (probao SIM karticu drugog operatera i nije radila). Nosio u servis x2 pre dva meseca i rekli mi da nemaju softver još uvek.

Jedino što sam ažurirao firmver u međuvremenu.
support normality

ribolovac Re:ma 30.06.2011. 14:42 #340856

broj poruka: 1305
Jesi lupio glupost samo tako, dobro si ostao ziv.
Od sutra je moguce menjati mobilnog operatera zadrzavanjem svog broja telefona. Verovatno je u tom cilju zavrseno sa zakljucavanjem telefona na operatera kod koga je kupljen telefon.

i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,

pajsgudgud Re: Re:ma 30.06.2011. 14:53 #340859

Pazi, možeš da menjaš broj telefona, odnosno da zadržiš isti broj, a broj nema veze sa zaključanim aparatom. Ima logike donekle to što pričaš, mada kontam da možda telefoni koje ti oni daju za dinar drže zaključanima dok ih sam ne otključaš. Na kraju krajeva kako su mogli daljinski da otključaju ovaj moj?
support normality

:: Jesi lupio glupost samo tako, dobro si ostao ziv.
:: Od sutra je moguce menjati mobilnog operatera zadrzavanjem svog broja telefona. Verovatno je u tom cilju zavrseno sa zakljucavanjem telefona na operatera kod koga je kupljen telefon
::
:: i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
skar re 30.06.2011. 14:56 #340861

broj poruka: 3992
dosada zakljucane X2 nisu mogle da se otkljucaju nijednom metodom,pogotovo ni sa brut force...
ovo je upravo ono sto je neko napomenuo,MNP od sutra stupa na snagu,a i da ste znali malo ranije svako od vas je mogao otici i traziti kod od operateta,jer niko vas zakonki nije smeo da ogranici,vi u stvari potpisujete ugovor na SIM,a telefon dobijate gratis,kao poklon za usluge...toliko..
i jos nesto svako ko je znao,da se u Handy i Mobishop mogao uzeti otkljucan telefon na ugovor sa operaterom :) kasnije se oni raskusuraju
@Daum
nije ti to android :D

Spacewla Re: Re:ma 30.06.2011. 14:59 #340862

broj poruka: 612
Drzi se i ti ko ona TORTA Intela $ Nvidia i pusti drugima ozbiljne teme.

Sada si ti lupio glupost za medalju.

Sta mislis kako se vrsi zamena operatera i zadrzavanje broja? Da ti objasni cika: PRVO i osnovno treba da istekne ugovor kod prethodnog operatera ili da se raskine pod zakonski predvidjenim uslovima i naravno debelo plate sve preostale rate i onda - DRUGO sklopi ugovor sa novim operaterom. To sklapanje ugovora sa novim operaterom se vrsi kao i do sada, dobija se paket koji zelimo, mobilni telefon po zelji (ZAKLJUCAN na tog novog operatera) i jedino sto je novina ZADRZAVA se stari broj sa sve pozivnim prefiksom.

Gde ti tu vidis da telefoni moraju biti otkljucani? Boli uvo drugog operatera za tvoj stari telefon, daje ti mogucnost da zadrzis broj ali ako nemas aparat daje ti mogucnost da ga nabavis kod nejga ali opet u okviru njegove mreze.

Sada smo naucili nesto van INTELA & NVIDIA .).).)

:: Jesi lupio glupost samo tako, dobro si ostao ziv.
:: Od sutra je moguce menjati mobilnog operatera zadrzavanjem svog broja telefona. Verovatno je u tom cilju zavrseno sa zakljucavanjem telefona na operatera kod koga je kupljen telefon
:: i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
miki069 Svašta 30.06.2011. 15:00 #340863

broj poruka: 1234
Mislim da je Snoopy u pravu. Pre jedno 3-4-5 meseci VIP je greškom prodavao otključane X2. To je trajalo jedno 7 dana i prekinuli su.

Ribolovac, to će možda biti u budućnosti. Čovek je već kupio zaključan telefon. Daljinski nisu mogli da ga otključaju.

Pajsgudgud, reinstalacijom softvera isto nisi mogao da ga otključaš.
Koja poruka je bila kada si ubacivao 063 SIM i nije htelo da radi?

Spacewla, mislim da će upravo tako i da funkcioniše.

https://www.bambimobil.blogspot.com

Spacewla ja 30.06.2011. 15:04 #340865

broj poruka: 612
Telefoni se rentiraju, to jest daju na lizing sve dok se ne isplate kroz mececne rate predvidjene ugovorom. Ne daju se na poklon zarad toga sto smo potpisali ugovor sa odredjenim operaterom. Zato se zakljucavaju i zato imaju zakonske osnove za tako nest. Telefoni su vlasnistvo operatera tih 2 god. ugovora i tek nakon toga se moze zatraziti otkljucavanje.
Niko ne poklanja telefone, daje ih na lizing. Zato na zapadu svaki telefon na sebi ima ugraviran logo mreze koja ga daje na koriscenje do konacne isplate svih rata.

pajsgudgud Re: Svašta 30.06.2011. 17:47 #340920

Znam da nisam ali je telefon otključan. Kao što rekoh nema mi logike da se telefon otključa sam od sebe zato što stupa na snagu ovaj zakon. Jedno je mobilni aparat, a drugo kartica, ali telefon prima i kartice drugih operatera. Ranije kada ubacim karticu nemam ako se dobro sećam pisalo je otprilike SIM card not supported (lupiuo sam) i posle toga tel radi al nema mreže.
support normality

:: Mislim da je Snoopy u pravu. Pre jedno 3-4-5 meseci VIP je greškom prodavao otključane X2. To je trajalo jedno 7 dana i prekinuli su
:: Ribolovac, to će možda biti u budućnosti. Čovek je već kupio zaključan telefon. Daljinski nisu mogli da ga otključaju. Kažem opet. Garantujem da je telefon bio zaključan
:: Pajsgudgud, reinstalacijom softvera isto nisi mogao da ga otključaš
:: Koja poruka je bila kada si ubacivao 063 SIM i nije htelo da radi
:: Spacewla, mislim da će upravo tako i da funkcioniše
:: https://www.bambimobil.blogspot.co
ICEsd re: 30.06.2011. 22:16 #340997

broj poruka: 2158

Nisam bas neki poznavalac ali samom promenom Firmware u telefonu promenio si celokupan softver u njemu i na zalost prekrsio ugovor sa operaterom, al ko ih sisa kad su monopolisti.

E sad promenom celog softvera, moguce je otkljucati telefon, koliko ja znam mozda sam lupio al sam dosta kopao o LG KP500 telefonima i nalazio mnoogo vrsta firmware za njega i za zakljucavanje (O2 itd. mreze) i za otkljucavanje i sa raznim programima direktno ubaceni u firmware raznih operatera.

Slicno je i promenom biosa u racunaru ako ga flesujes sa pogresnim firmware(za drugu polcu) upropastio si plocu ako nemas fleser ili istu takvu plocu pa da stavis bios cip na zivo i flesujes, a samim promenom biosa promenio si i ceo bios.Ovako su u pocetku provaljivali zastitu Win7 dok nisu izasli loaderi koji emuliraju bios pre ucitavanja win7.
miki069 re: re: 30.06.2011. 23:24 #341006

broj poruka: 1234
Ažuriaro je softver regularno preko OVI store-a. To dozvoljava Nokia i uvoznik telefona,
odnosno Comtrade. Time ne gubi garanciju. Garanciju bi gubio da je menjao product code telefona, koristeći NSS.
LG KP00 i Nokia X2 su dve totalno različite platforme.
Šanse da je otključao X2 ažuriranjem softvera su 0,0000000....0000%.
X2 u nije ni bio zaključan na mrežni kod VIP-a 220 05.
Zaključavanje je bilo neke druge vrste, ala samo neki drugi konkretan SIM...
Što znači da nije prvi vlasnik telefona ili ga je neko od radnika VIP-a malo čačkao i promenio user pasword iz 12345 u neki drugi.
To je security code i nema veze sa mrežnim kodom.
Šanse da zbriše security code ažuriranjem softvera su nešta malo veće i iznose
0,00000....0001%.

https://www.bambimobil.blogspot.com

pajsgudgud OK!!! 30.06.2011. 23:53 #341014

‚Uzeću u obzir da si veći stručnjak od mene na polju mobilni h telefona. Dal` je neko čačkao il ne en znam. Otvorili su paket predamnom i j asam nešto malo kasnije probao drugu karticu. Nije radila. Jedino što sam čačkao je ažuriranje firmevar i to je to.

Sada radi i sa drugim karticama. Eto.
support normality

:: Ažuriaro je softver regularno preko Razumem ja i to je ono što me buni da je zaštita nekako skinut i interesuje me kako i dal je neko imao sličnmo iskustvo

Takođe podsećam da sve mogu da dokumentujem ako treba.

OVI store-a. To dozvoljava Nokia i uvoznik telefona,
:: odnosno Comtrade. Time ne gubi garanciju. Garanciju bi gubio da je menjao product code telefona, koristeći NSS.
:: LG KP00 i Nokia X2 su dve totalno različite platforme
:: Šanse da je otključao X2 ažuriranjem softvera su 0,0000000....0000%
:: X2 u nije ni bio zaključan na mrežni kod VIP-a 220 05
:: Zaključavanje je bilo neke druge vrste, ala samo neki drugi konkretan SIM..
:: Što znači da nije prvi vlasnik telefona ili ga je neko od radnika VIP-a malo čačkao i promenio user pasword iz 12345 u neki drugi.
:: To je security code i nema veze sa mrežnim kodom
:: Šanse da zbriše security code ažuriranjem softvera su nešta malo veće i iznos
:: 0,00000....0001%
:: https://www.bambimobil.blogspot.co
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647713.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs