Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
iPhone 3G 8 GB - Big problem
STRANA 1 OD 1
Scyter iPhone 3G 8 GB - Big problem 27.08.2011. 08:12 T38059

status: user
broj poruka: 8138
Juce sam gledao neki video klip preko Safari-ja, sve dok odjednom nije zabo telefon sam od sebe. Izasao je iz pretrazivaca i stoji u meniju. Load-uje nesto, medjutim, ne moze nista da mu se uradi. Ne moze cak ni da se ugasi! Totalno je zakuc`o. Padne mi ideja da sacekam da mu se skroz isprazni baterija, da bi se ugasio sam. Sacekam ja, ugasi se skroz telefon, stavim ga na punjac, upali se, sve normalno funkcionise.

I sada krece muka... Telefon radi uzasno sporo, neke opcije kao iPod ili Contact uopste ne otvara. Krene, zabode i vrati se u meni. Ne znam koji mu je... Jailbreak-ovao sam ga opet, nema vajde. Pokusao sam bez SIM kartice da ga koristim, ali isto. Reset-ovao sam skroz telefon, u nadi da cu resiti problem, nece ni da cuje.

U cemu je problem? Neka resenja?

Verzija softvera je 4.2.1, baseband je 05.13.04. Uradjen Unlock i Jailbreak naravno.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Da ti se nije nesto zapatilo dok si bio na safariju? 27.08.2011. 08:41 #355474

broj poruka: 11012
...

gile23 ... 27.08.2011. 10:07 #355481

broj poruka: 9121
Uradis restore, tj. puknes iOS ?

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nemanja21 ... 27.08.2011. 11:50 #355501

broj poruka: 1227
Jesi probao hard reset? (drzis home i sleep u isto vreme sve dok se ne resetuje)
Ako ne pomaze samo mu zvekni restore.

Snoopy- Re: ... 27.08.2011. 12:00 #355503

broj poruka: 6083
Vidis da napisao covek da je skroz resetovao i da ne pomaze..
Ne znam kako ide sa iPhonom, al ako mozes, ubaci neku drugu verziju sistema, sve povadi sa memorije pa lepo to prebrsisi. Inace, ne znam sto si cekao da se isprazni baterija umesto da ko covek izvadis bateriju? Da ti se nije pregrejao mob tako? Znam meni kad predjem u android pa kad se desi da zakuca, posle par minuta se oseti xa se dosta zagrejao. Ne znam dal ti se nije mozda zato sjebalo nesto.

LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600 cl9,
Gigabyte 6870, G.Skill Sniper SSD 120GB, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo

:: Jesi probao hard reset? (drzis home i sleep u isto vreme sve dok se ne resetuje
:: Ako ne pomaze samo mu zvekni restore.
::
nemanja21 Re: Re: ... 27.08.2011. 12:07 #355506

broj poruka: 1227
Kad je rekao da je `skroz resetovao` mislio je na reset u podesavanjima, znaci postavke i te gluposti... 4.2.1 je poslednji softver za taj telefon i nista mu ne fali. Da izvadi bateriju na ajfonu?? Nisi valjda i ti pronasao zabavu u trolovanju? :-/

:: Vidis da napisao covek da je skroz resetovao i da ne pomaze.
:: Ne znam kako ide sa iPhonom, al ako mozes, ubaci neku drugu verziju sistema, sve povadi sa memorije pa lepo to prebrsisi. Inace, ne znam sto si cekao da se isprazni baterija umesto da ko covek izvadis bateriju? Da ti se nije pregrejao mob tako? Znam meni kad predjem u android pa kad se desi da zakuca, posle par minuta se oseti xa se dosta zagrejao. Ne znam dal ti se nije mozda zato sjebalo nesto
:: LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600 cl9
:: Gigabyte 6870, G.Skill Sniper SSD 120GB, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apoll
:: :: Jesi probao hard reset? (drzis home i sleep u isto vreme sve dok se ne resetuje
:: :: Ako ne pomaze samo mu zvekni restore.
:: ::
Scyter Re: 27.08.2011. 12:07 #355507

Resen problem!

Morao je da sledi kompletni uninstall (restore, Jailbreak i Unlock). Sada radi k`o svajcarski sat :D

Ko zna sta sam povuko iz onog klipa. Srecom, dok sam radio restore verzija softvera je ostala kao i pre (4.2.1), jedino je podigao baseband na 05.15.04, sto i nije strasno, imacu i dalje GPS.

Hvala vam u svakom slucaju.

gile23 ... 27.08.2011. 13:47 #355522

Jel ti to 3G ili 3GS ? Inace iPhone 4S ili iPhone 5 ce biti isporucen carrierima u USA 30 og oktobra kako kazu rumor-i bice A5 u njemu, 8 MP kamera, bolje konstruisana antena i veci displej, dizajn ostaje prakticno isti.

Pozdrav!
Scyter Re: ... 27.08.2011. 13:53 #355523

Pa sta pise Gile u naslovu teme?

BTW, zaj**ao sam se sto nisam stavio Custom FW. Samim tim sam update-ovao BB na 05.15.04 verziju koja ne moze da se otkljuca. Jedina preostala opcija mi je bila da podignem BB na zadnju 06.15.00 verziju, sto sam i uradio, ali sada necu imati GPS.

Uff, nema veze, vazno je da sam sredio fuckin` iPhone i da sada sve radi kao po starom.

:: Jel ti to 3G ili 3GS ? Inace iPhone 4S ili iPhone 5 ce biti isporucen carrierima u USA 30 og oktobra kako kazu rumor-i bice A5 u njemu, 8 MP kamera, bolje konstruisana antena i veci displej, dizajn ostaje prakticno isti
:: Pozdrav!
gile23 Re: Re: ... 27.08.2011. 13:59 #355524

Zato sto sam mislio da na 3G ne moze na njega iOS 4...

Pozdrav!

:: Pa sta pise Gile u naslovu teme
:: BTW, zaj**ao sam se sto nisam stavio Custom FW. Samim tim sam update-ovao BB na 05.15.04 verziju koja ne moze da se otkljuca. Jedina preostala opcija mi je bila da podignem BB na zadnju 06.15.00 verziju, sto sam i uradio, ali sada necu imati GPS
:: Uff, nema veze, vazno je da sam sredio fuckin` iPhone i da sada sve radi kao po starom
:: :: Jel ti to 3G ili 3GS ? Inace iPhone 4S ili iPhone 5 ce biti isporucen carrierima u USA 30 og oktobra kako kazu rumor-i bice A5 u njemu, 8 MP kamera, bolje konstruisana antena i veci displej, dizajn ostaje prakticno isti
:: :: Pozdrav!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647712.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs