Imao sam classic-a: odlican telefon! Dobra kamera, pouzdan, iako
21.09.2011. 11:26
status: user broj poruka: 11012
`zastareo` softver (a to vazi i za c5). Ipak bih izabrao c5 zbog malo vecih tastera (to je bolna tacka classic-a) veceg kapaciteta baterije (autonomija) i veceg kapaciteta SD kartica koje moze da primi...
Nokia C5 je odlican telefon, ali mi 6220 deluje mnogo kvalitetnije i jace od c5.Imaju isto 5MP(mada meni kamera nije bitna), isti operativni sistem imaju, ali vise naginjem ka 6220 zbog mnogo boljeg izgleda i dizajna, kvaliteta tastature i rasporeda tastera(odlican kod 6220), zastite sociva kamere kod 6220 i kvalitetnijeg kucista.6220 ima velike tastere, kao 3110, a C5 ima sitne home i C tastere, koje bi se namucio da pritisnem, bez pritiskanja jos bar 2 tastera. C5 deluje previse krhko, kao da bi pri prvom manjem padu u najmanju ruku ogrebao celu masku(pogotovo zadnju), poklopac baterije deluje jako osetljivo, sve u svemu, trebalo je napraviti ga malo bolje, nesto kao e51, barem da ima neke metalne delove kucista.takodje, mogao je c5 da bude malo lepsi dizajnerski, jer za svoje funkcije deluje malo socijalno.Jedina prednost je sto je C5 dostupan od sada i u VIP-u, po super ceni, i sto ih po oglasima ima brdo, i to za male pare, sa garancijom 2 godine.6220 ako ne kupis novu u radnji, kupujes polovnu macku u dzaku, kao i kod svakog polovnjaka.
Sve u svemu: Mozda i ja vise naginjem ka C5 zbog garancije i dostupnosti, mada mi je 6220 mnogo lepse odradjen telefon, i ima onaj nokia smek, kao i prethodni slavni modeli, dok je c5 posledica prebrzog izbacivanja modela zbog pracenja konkurencije.U kvalitet oba modela ne sumnjam, koji god uzmes neces pogresiti, samo da je C5 malo robusniji, bio bi extra.
meni se svidja 6220,nekako mi je lepsi i dosta ljudi pricaju pozitivno o njemu :) doduse i nema ga nesto puno po radnjama,nasao u jednoj samo ili ja ne znam da nadjem :D operativni sistem mi nije previse bitan samo neka normalno radi,jer nikad nisam ima takav nego uvek obican mob. kao do juce Nokia 6303 :) mislim da necu pogresiti bilo koji da uzmem,a cena im slicna samo sto je C5 noviji model :)
Doduse, vecina Nokia sa S60 symbian-om je odlicna.E51, N95, ...izuzetno brzi telefoni, nema zastoja u koriscenju menija i aplikacija.Jeste 6220 lepsi fon, kao sto sam rekao, potreba za brzim izbacivanjem novih modela je rezultirala ruznijim i jednostavnijim dizajnom, bez obracanja paznje na detalje.Ne znam za ovo sto torta kaze, ali meni deluje tastatura na 6220 mnogo bolje od one na C5, ali to je vec stvar navike... Aj` pa javi sta si uzeo i postavi neke utiske...ima jos nas koji ne volimo `doun`t touch prekidach` telefone, i kojima je klasika zakon. Nisam hteo da kazem `monoblok` modeli.Odvratnog li izraza, jeb`o ga ko ga izmisli, kao da je wc solja u pitanju, a ne mobilni.
Imam 6220 Classic vec neko duze vreme,nekoliko god i stvarno je skroz ok telefon,jedino sto mi smeta jeste to sto je nekako krckav,nije utegnut kao 6120c,njega sam imao pre ovog,to je jedina zamerka,sve ostalo bas kako treba..Imam original masku,nije to u pitanju,nego je jednostavno takva i kada se kuca poruka bude onako skriputav..
na kraju kupih Nokiu C5 5mp najvise sto ima 3.5mm za slusalice,jer imam dobre,a necu da mi propadnu i skupljaju prasinu po kuci :) telefon mi u odnosu na 6303 izgleda finiji tj. nezniji i dosta laksi tasteri su za trecinu veci i savrseni za kucanje,ali posto ja imam tanke prste meni je sve jedno :D memorijska kartica 2GB od toga nekih 750mb slobodnog prostora,ima dosta aplikacija koji se dobijaju uz njega Youtube radi dobro,uglavnom pusta klipove,meni vise ne treba,a nece mi ni to trebati previse :D nisam provalio za sta sve aplikacije sluze,a 80% njih mi nece trebati :) telefon napravljen u Madjarskoj :)
sad mene zanima kako se brisu neke aplikacije,kako bi oslobodio vise prostora i kako da vidim i izbrisem stvari sa memorijske i kako se ulazi u memorisku kao na 6303,jer nemam pojma ? i koje bi stvarcice mogao da dodam tj. aplikacije korisne ? hvala na pomoci .)
aplikacije se uklanjaju de-instaliranjem , kao na kompu.Imaš application manager gde imaš listu svih aplikacija.Izabereš onu koja ti ne treba i pritisneš `uninstall`.
Što ne uzmeš neki preko VIP-a, Telenor, ili MTS-a?Možeš kod njih da uzmeš neki iz manjih tarifa, pa da ga tapneš u oglase i time proširiš budžet. :)
skontao za aplikacije :D ma ne volim da uzimam preko njih,nego samo ovako,a mob.ne zelim nista posebno ne preko te cifre neke :) ne bi prodavao Nokiu 6303 nego se gubio kontakt u slusalici duze vreme,a i 2 god skoro sam imao pa odlucio da promenim mob :)
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647712. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.