Filmovi sa Nokia N95 8GB na televizor preko A/V kabla
STRANA 1 OD 1
nesacar
Filmovi sa Nokia N95 8GB na televizor preko A/V kabla
26.11.2011. 23:44
T40571
status: user broj poruka: 174
Posto sam dobio posao nocnog cuvara, a u kabinici ima tv (neki vivax) sa a/v ulazima sa strane, razmisljam da malo `ubijem` vreme uz neki film. Pustao bih preko telefona Nokia N95 8GB, imam za njega prateci A/V kabl. Zanima me kako je najbolje konvertovati filmove da bude optimalna slika a da film ne secka? Preko kog programa i u koji format je to najbolje uraditi? Imam Total Video Converter, jel moze on da posluzi? Koji bit rate i codec da ciljam, da ne preopteretim telefon previse? Glavno mi je da klip ne secka, al bi bilo dobro da i slika bude ok. Takodje me zanima preko kog programa bih mogao da ubacim prevod u film? Ubacio bih engleski prevod, tako da font nije bitan. Imam neke dual audio anime, jel moze nekako da se konvertuje iz mkv i ogm u format za telefon, a da se zadrzi engleski zvuk? Takodje me zanima da li bi bilo bolje ubaciti neki drugi player u telefon pored ovog Real Player-a koji ide po defaultu? Hvala unapred
Programi: Freemake video converter, Format factory, Super...
27.11.2011. 00:23
status: user broj poruka: 11012
(sva tri su dzabaka) imaju predefinisane formate za konverziju vecine video formata radi gledanja istih na odredjenom modelu mob. telefona. Za tvoj model, cini mi se, najpovoljniji format bio bi `mp4`. To bi ujedno trebalo da radi i na TV-u...
Probao sam sva tri predefinisana formata za konverziju u total video converter S60 3rd edition Nokia H.264/AVC Nokia N70 N72 N90 Mp4 i nijedan ne pusta u full widescreenu film. Takodje mi se cini kao da po malo secka, al mislim da je to zbog loseg fps-a. I zvuk je dosta los. Probao sam predefinisan format za PSP, odlicno radi, odlican zvuk, slika taman kakva treba, fps tece fino, ne primecuje se seckanje nikakvo. Malo vise zauzima od ovih gore, al radi posao, tako da cu njega da furam. Hvala na savetima Jos me samo zanima preko kog programa bih mogao da `nalepim` engleske titlove na film ili seriju?
obavezno koristi Core plajer 1.36 (on otvara 95% formata ). Ja kad to radim za N82 (isti telefon) stavim mpeg4, bitrate izmedu 800-1200, 25fps, zvuk 96, aspect ratio ostavim orginal.
Probaj Badaboom 2.0 konverter, koristi Motorola Xoom podesavanja. Ako ne taj onda Super converter, komplikovaniji ali detaljno podesis sta hoces.
q6600 3.2 . 790i . 2x2gb 1600 cl7. gtx 460 . CM 690 II , CM M1000
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647712. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.