Dakle packet data mi pravi problem.. moze li mi neko pojasniti zasto svaki put kad ukljucim,telefon vuce kredit iako mi je auto update,sync i stosta iskljuceno.. Kako mogu da proverim sta je jos ostalo sto treba iskljuciti ne bih li mogao ljudski na internet bez nepotrebnih troskova? Mnogo iritira
Andra ce da ti skoro uvek sa vremena na vreme vuce nesto. Bila to vremenska prognoza ili neka peta stvar. Mozda imas neki widget ili neku aplikaciju koju si instalirao koja vuce net.
Inace, cak iako ugasis background data, fon ce da ti provera market sa vremena na vreme. Facebook isto tako ako ga koristis npr.
I ne brini nista. Ja nikada ne proveravam stanje na racunu, a online su mi sve aplikacije :) Mozes i da prestanes da uplacujes kredit pa neka onda radi :) Provericu ali koliko mi se cini, moze sve da se ugasi.
Sam widget za vreme ce ti na svakih 60min povuci odredjenu kolicinu podataka kada radi refresh, a i moras iskljuciti kao sto rekose i Facebook i sve sto se sinhronizje samo.... http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2122209
Ma moze da se namesti bilo koji android da ne skida nista,Tako sam zeni namestio Samsung Galaxy fit mobilni da ne skida apsolutni nista sa neta,samo bezicno,vec sest meseci koristi,nije skinuo nijedan jedini bajt.Koji ti je to mobilni?
Iz settingsa ili nekog od programa sa marketa za kontrolu androida, čekiraj da nema pristup i nema saobraćaja podataka. I tačka.
Inače, svi govno programi (g-mail, g-talk, g-ovo g-ono...) se bez pitanja priključuju na net i šalju sve za njih zanimljive podatke o tebi i tvom telefonu, proveravajući ima li novije verzija i novih kuradi-paladi za tebe, od poruka do ne znam ti ja čega), update od telefona do instaliranih programa, također (jebiga, sam si kliknuo na yes-accept-ok... kod instalacije).
Mislio sam ako ima neki generalni switch za bilo kakve egzibicije i update-e ali da opet mogu da koristim edge,gprs nesmetano bez dodatnih troskova :)
@duqp
Evo sutra ce valjda da se zavrsi procedura zadrzavanja telenor broja na vip mrezi ako razumes.. S tim sto sam uzeo smart paket za koji sam video tek posle da odredjen broj ljudi nema nista lepo da kaze
@CrowBgd
Sve sinhronizacije su iskljucene a od widgeta koristim samo : battery widget,digiclock,avg,juice defender i mozda jos po koji.. dakle nijedan sem eventualno avg-a ne bi trebao da radi neke redovne update-e svaki put kad ukljucim packet data (avg imam tek od skoro,a ovaj problem imam kolko i telefon)
@nisque
To drzim iskljuceno dobar deo dana kao sto sam naveo vec,a i to opet nije resenje problema
@endrem
Daj molim te da isprobam tu uspesnu metodu.. Telefon je dosta slican - Galaxy Gio
otidji u settings,pa na wireless and networks,mobile networks,destikliraj use packet data,data roaming(za svaki slucaj) i kod acces point names stavkom izbrisi sve apn podesavanja i to je to.I povremeno prekontrolisi to jer se desi neki pus da mobilni provajder posalje automatska podesavanja za apn,tj,internet podesavanja.Radi sto posto.Samo vodi racuna da ti neko ne prcka po telefonu i slucajno ukljuci to.Kod mene na motoroli defy postoji opcija data saver,koji onemogucava bilo kakav update i ostala sranja kod mobilnog interneta,samo iskljucivo na wireless.
zapravo, dok sam bio na cyanogenu video sam da postoji firewall za android. Mozda bi ti tako nesto odradilo posao. Nisam siguran treba li root ili ne. Baci pogled na xda developers forum. A videcu i ja ako izbunarim link.
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647711. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.