Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
Smrdlje iz Nokije...
STRANA 1 OD 1
strela75 Smrdlje iz Nokije... 18.01.2012. 15:43 T42646

status: user
broj poruka: 1590
Ako pokusate da zamenite tacskrin displej, dobicete garanciju na deo od 6 meseci, a na rad 30 dana (kao da diluju polovne delove, a susteri leme komponente po telefonima). Posto sam poslao odgovor ovlascenih servisera u Nokiju (.rs), ljubazna sluzbenica je pokusavala da mi objasni kako oni ne definisu pravila,... kao da ovlasceni servisi sami prave komponente i odredjuju cene, te garanciju po svom nahodjenju. Kao da se ne radi o ugledu Nokjie, nego o ugledu servisa. Strava.

Poslao sam mail i Nokiji u Finsku, ali su mi odgovorili da nemaju nadleznost nad drugim teritorijama, te da ce proslediti nadleznima. Zakljucujem da imaju nekoliko klasa kvaliteta delova i da se iz tog razloga `ne znaju` duzine garancija za razne regione.

Sve u svemu, sledeci telefon nece biti Nokija, iako Nokiju koristim od 1999.

Eto da znate sta vas ceka, ako se uzdate u imenog proizvodjaca i njihov kvalitet.

Pozdrav.
-
Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: Smrdlje iz Nokije... 18.01.2012. 16:07 #391815

broj poruka: 19081
konkretno koji servis je u pitanju? Alpha Copy?

:: Ako pokusate da zamenite tacskrin displej, dobicete garanciju na deo od 6 meseci, a na rad 30 dana (kao da diluju polovne delove, a susteri leme komponente po telefonima). Posto sam poslao odgovor ovlascenih servisera u Nokiju (.rs), ljubazna sluzbenica je pokusavala da mi objasni kako oni ne definisu pravila,... kao da ovlasceni servisi sami prave komponente i odredjuju cene, te garanciju po svom nahodjenju. Kao da se ne radi o ugledu Nokjie, nego o ugledu servisa. Strava
::
:: Poslao sam mail i Nokiji u Finsku, ali su mi odgovorili da nemaju nadleznost nad drugim teritorijama, te da ce proslediti nadleznima. Zakljucujem da imaju nekoliko klasa kvaliteta delova i da se iz tog razloga `ne znaju` duzine garancija za razne regione
:: Sve u svemu, sledeci telefon nece biti Nokija, iako Nokiju koristim od 1999.
:: Eto da znate sta vas ceka, ako se uzdate u imenog proizvodjaca i njihov kvalitet
:: Pozdrav
:: Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Snoopy- - - 18.01.2012. 16:27 #391820

broj poruka: 6083
Cim sam cuo da postoji htc, zaboravio sam na nokiu, a i na druge proizvodjace :)

LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S
G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB
SpinPoint F3 1TB, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A

codeus ... 18.01.2012. 16:30 #391821

broj poruka: 4054

telefon ti je u garanciji ? ili si hteo da popravis svoj tel kod ovlascenog servisera ?

ako je ovo drugo nekontam u cemu je problem .. garancije na pojedinacne delove neprelaze 6mes .. za neke je i 3 meseca garancija ... a za neke delove nema garancije !! na primer chipove ..

Vaskev .... 18.01.2012. 16:55 #391829

broj poruka: 1673
Zar misliš da bi za isti zahvat u servisu dobio dužu garanciju za nekog drugog proizvođača?
Sve je to isto s*** samo ćeš posle promeniti naziv firme u naslovu.

WOT Nick: Vaske

Dragot Re 18.01.2012. 17:44 #391836

broj poruka: 1149
Ja sam posle mnogo godina uzeo kad su se pojavile nokia 5800xm i n97 obe su se kvarile po dvaput u garanciji.
Prva je crkla posle dva meseca isteka garancije nije htela da se upali dok je n97 otisao joj je tauch screen.
Popizdio sam i uzeo sam SII i veruj mi da nisam pogresio.
Koje sam samo probleme imao sa Nokijom ali SII je nesto drugo do sad nikakvih problema sa njim.
Skupljam pare da uzmem novi kad se pojavi SIII.

INTEL I5 2500K & NH-D14
ASUS P8Z68 DELUXE/GEN3
ASUS GTX 570 DCII
KINGSTON 2X4GB 1600MHZ HYPERX GREY DDR3
SAMSUNG F1 750GB,F2 1.5TB
COOLER MASTER 690 II ADVANCED WINDOW
CHIEFTEC CFT-750-14CS 750W
LOGITECH X-540 & X-FI TITANIUM

Alexva ... 18.01.2012. 18:04 #391837

broj poruka: 134
koristim e72 i mogu reći da sam zadovoljam kvalitetom mada je simbian koji ona koristi stvarno zastareo a pored njega imam i privatni lg p500 koji je stvarno odličan telefon.planirao sam da uzmem lumiu 800 ali posle ovog komentara definitivno čim se pojavi kod nas uzimam Motorolu atrix 2.

gile23 ... 18.01.2012. 18:20 #391840

broj poruka: 9121
Galaxy Prime mama i tata :). Cak je i Wozniak priznao da bi zeleo da njegov iPhone moze da odradi neke stvari koje moze Android :) :

http://www.tomsguide.com/us/Steve-Wozniak-Android-iPhone-iOS-Siri,news-13911.html

A sto se tice S3-jke :

http://www.tomsguide.com/us/Samsung-Galaxy-S3-Galaxy-S3-CES-2012-android-s-iii,news-13922.html

Samsung je trenutno postao No.1 proizvodjac, jedina konkurencija im je Apple i Motorola.

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Nema savrsenstva, Gile, kolego moj... 18.01.2012. 20:53 #391871

broj poruka: 11012
http://goo.gl/SEGyF

`Galaxy Nexus has a lower specs than the iPhone 4S and Galaxy S II, and it’s even comparable to the Nexus S in terms of graphics power.`

Zato: `Surprisingly, Wozniak isn`t too keen on his Galaxy Nexus, the latest in Google`s flagship line of own-brand phones and considered by some to be the best Android phone available at the moment. Instead, Wozniak prefers his Motorola Razr.`
- - - - - -
Da se razumemo: ja imam veliko poverenje u Samsung kad je rec o mobile phones, TVs and monitors. Ali, tu i tamo, zaskripi i Kim-il-Sung-Kim-dzong-il-u ponesto...

markopvict SMRDLJE BILE- SMRDLJE OSTALE 19.01.2012. 00:47 #391905

broj poruka: 4515

strela75 Ajd malo pojasnjenja... 19.01.2012. 07:38 #391916

Ja ni sa jednom nokijom kupljenom u inostranstvu (ali stvarno kupljenom, ne `kupljenom`) nisam imao nikakvih problema. Sve probleme koje sam imao bili su sa telefonima kupljenim ovde (3510i, 6210).Cak i ovaj problem sa tacskrin displejom nije na mojoj nokiji, nego na drugarovoj. Greskom se naslonio na telefon i ekran je pukao. Jos uvek radi, ali ga treba zameniti. Telefon jeste u garanciji, ali ovaj kvar definitivno nije. Niti drugar to tako hoce da podvede.

Ja sam se ukljucio u pricu, posto sam video odgovore zvanicnih servisera (2 kom na sajtu nokia.rs). Rekoh hajde da proverimo situaciju na nivou iznad, a onda i na jos jednom nivou iznad (u inostranstvu). Ostalo mi je jos da kontaktiram zvanicni servis u `dostupnim` zemljama EU, gde bi stvarno mogao da posaljem telefon u servis (za razliku od Finske). Pa da vidimo isplati li se cimati poznanike za ovakvu stvar.

@ codeus
Telefon mu jeste u garanciji (jos godinu i nesto), ali ovaj kvar definitivno nije. Niti drugar to tako hoce da podvede. Nije mi jasno koje delove ugradjuju, kad ne daju garanciju na iste. Kontam nesto da kad svaba dodje sa puklim displejom u zvanicni servis, da mu zamene, naplate i sigurno daju garanciju. Ma nema sanse da nema garancije - pa sto bi ga popravljali. Pa dodas na pare za servis jos neku kintu i kupis drugi telefon sa sve garancijom.

Neverovatna stvar je apsolutni nedostatak kontrole onih ispod (zvanicnih servisa), koji nesto rade u ime firme (Nokija). Svaka ozbiljna firma ozbiljno kontrolise sva odeljenja, ukljucujuci svoje servise (koji direktno uticu na kvalitet proizvoda). Ovde je jedan servis Opela zamalo izgubio licencu, jer nisu jednu sitnicu (sitni servis - popravka, ustvari ciscenje brave gepeka) prijavili centrali. Procedure, vremena popravki, delovi, pa cak i potrosni materijal (tipa ulje,...) se ugradjuje fabricko (GM u ovom slucaju), da bi izbegli pad kvaliteta izborom neodgovarajuceg proizvoda (fabrika kontrolise i obezbedjuje minimum kvaliteta delova i potrosnog materijala, kako ne bi bio narusen kvalitet celokupnog proizvoda). Tako i telefon - pa cip ugradjujes nokijim, a ne Ci Li Dzunov, pa da se ne zna kako ce da radi.

Pozdrav.
-
Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality

Dexter013 @strela 19.01.2012. 09:34 #391925

broj poruka: 17098
Apsolutno se slazem sa tobom, javi sta uradi na kraju.

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz
Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz
GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Philips 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
strela75 Re: @strela 14.02.2012. 14:13 #398734

Evo rezultata:
- telefon poslat busom u inostranstvo
- popravljen (stavljen novi ekran sa 2 godine garancije)
- telefon vracen busom iz inostranstva

Sto ce reci: sve se moze sto se hoce. Cena je 20EURa visa nego da je popravljen ovde, ali sa mnogo duzom garancijom na deo (4x) i ruke (24x).

Pozdrav.
-

:: Apsolutno se slazem sa tobom, javi sta uradi na kraju
:: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh
:: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH
:: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1
:: MBO:AM3+ Asus M5A9
:: Case:CoolerMasterElite43
:: PSU:Chieftec 650w a8
:: CpuCooler:TitanVanes
:: Mis: Mx51
:: Philips 22
miki069 20 evra 15.02.2012. 02:12 #398875

broj poruka: 1234
Više od nepoznatog je nepoznato.
Koliko je to bilo ovde, a koliko tamo?
Koji model Nokie?

Ne postoji `original` tač-skrin iz Nokie, jer Nokia ne proizvodi iste.
Ne proizvodi ni displeje.
Ne proizvodi ni baterije.
Ne proivodi ni procesore.
Ne proizvodi ni memorije.
...
Od hardvera skoro ništa. Sve im prave druge kompanije.
Uglavnom made in P.R.C

Tako da je mogao taj tač-skrin zameniti u bilo kom boljem servisu u Srbiji.
Naravno neovlašćenom.
Dobio bi isti deo i istu uslugu po najmanje 4 puta nižoj ceni.

https://www.bambimobil.blogspot.com

Mikishon89 Re:- - - - - - - 15.02.2012. 02:31 #398878

broj poruka: 2416
Ko još ima nokiju???

http://www.speedtest.net/result/1592544302.png
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2124106

Mikishon

operator re 15.02.2012. 08:04 #398889

broj poruka: 4291
@Mikishon89
Nokiju imaju oni koji nece da ih hebe telefon sa signalom, jer poslije Alcatela db , nije bilo boljih telefona od obicnih Nokia za nase podrucje. Bazne stanice u inostranstvu su do kilometra, a kod nas npr. stave najblize 7-10 km od lokacije, a nekada imaju i stanice, kao npr u Curugu koje nisu dovoljne ni za lokalnopodrucje da ima dobar signal, a iz Curuga pokrivaju 2/5-ne Vojvodine, samo seljaci pametuju i to ti je.. Da ne kazem kako Telenor i Vip sa ukupno 16 predajnika pokrivaju cijelu Vojvodinu, bez obzira sto oni smatraju da su lokalni predajnici manje jacine dovoljni, pa makar i za jednu crtu i to smatraju uslugom. A da ne govorim, kako ljudi polude sto dobiju racune za struju po 200 000 zbog postavljene opreme, a pacovi nece da plate, a ljudima ide kamata na tih 200 000 din pa im iskljuce struju. Ljudi mislili da ce zaraditi neke pare, a u dosta slucajeva ispada da oni placaju Telenoru, Vip-u i Telekomu da im postave predajnike.
U normalnim zemljama, HTC Desire ili Samsung One NOte ne dobije maetalni zvuk ili eho ili prekid u centru grada, kao sto sam ja imao priliku da dozivim u Novom Sadu i Beogradu. Kada to prijavite u Austriji da imate taj problem( Bec, Salzurg, za ostale ne znam), tehicaru odmah provjeravaju sta se desava, a ne ovo sto se radi kod nas.

operator

strela75 `Vako... 15.02.2012. 08:06 #398891

@miki
Ko jos telefon u garanciji (star 3-4 meseca) popravlja u neovlascenim servisima, pa izgubi kompletnu garanciju? Ostale stvari (pitanja) su totalno irelevantne (koji telefon, koja cena, itd. - jer nema veze sa pricom o garanciji, koja je ideja cele teme).

@Mikishon
Onaj kome treba telefon, a ne igracka.

Pozdrav.
-

:: Više od nepoznatog je nepoznato
:: Koliko je to bilo ovde, a koliko tamo
:: Koji model Nokie
:: Ne postoji `original` tač-skrin iz Nokie, jer Nokia ne proizvodi iste
:: Ne proizvodi ni displeje
:: Ne proizvodi ni baterije
:: Ne proivodi ni procesore
:: Ne proizvodi ni memorije
:: ..
:: Od hardvera skoro ništa. Sve im prave druge kompanije
:: Uglavnom made in P.R.
:: Tako da je mogao taj tač-skrin zameniti u bilo kom boljem servisu u Srbiji
:: Naravno neovlašćenom
:: Dobio bi isti deo i istu uslugu po najmanje 4 puta nižoj ceni
:: https://www.bambimobil.blogspot.co
markopvict @strela 15.02.2012. 08:13 #398892

Ajd da si reko za neki drugi model bez tac skrina, ali NOKIJA + tac skrin = smece!

strela75 Re: @strela 15.02.2012. 08:36 #398895

@markopvict
Pa mislio sam na moju obicnu nokiju (6120, ...). A drugarovu sa tac skrinom smo sredili u inostranstvu.

Pozdrav.
-

:: Ajd da si reko za neki drugi model bez tac skrina, ali NOKIJA + tac skrin = smece
skar sernjate ko bolesni zmajevi 16.02.2012. 15:08 #399270

broj poruka: 3992
od svih tih vasih ultra giga telefona,N8 je majka po izradi,odlicnom izradom se moze jos pohvaliti Iphone 4g
par svetlosnih godina ispred svih... svaki srafi ima svoje mesto u kucistu,ne mozes drugi ubaciti i zavrnuti,sve je odradjeno maximalno precizno
dok za samsung liniju pored Wave i Omnie 7 nema mesta,kako su krenuli sa proizvodnjom jos malo ce ih od papira praviti...
a za blentavi HTC necu da pricam nista...vreme je pocelo da pokazuje pa su poceli da duvaju na prodaji,
a delovi su im skupi kao od zlata da su...
u ovlascenom servisu ne znam da li znaju da koriste lemilice i duvljke jer je svaki deo zameniski,nema krpljenja!
Snoopy- Re: sernjate ko bolesni zmajevi 16.02.2012. 16:57 #399302

broj poruka: 6083
Aahahahha, dobar si xDD

`Blentavi htc` xD

LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S
G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, F3 1TB, WD5000AAKS
Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo

:: od svih tih vasih ultra giga telefona,N8 je majka po izradi,odlicnom izradom se moze jos pohvaliti Iphone 4
:: par svetlosnih godina ispred svih... svaki srafi ima svoje mesto u kucistu,ne mozes drugi ubaciti i zavrnuti,sve je odradjeno maximalno precizn
:: dok za samsung liniju pored Wave i Omnie 7 nema mesta,kako su krenuli sa proizvodnjom jos malo ce ih od papira praviti..
:: a za blentavi HTC necu da pricam nista...vreme je pocelo da pokazuje pa su poceli da duvaju na prodaji
:: a delovi su im skupi kao od zlata da su..
:: u ovlascenom servisu ne znam da li znaju da koriste lemilice i duvljke jer je svaki deo zameniski,nema krpljenja!
markopvict uz duzno postovanje 16.02.2012. 17:05 #399308

n8 - 4 komada u mom bliskom okruzenju... ISPISAM SE NA TELEFON!
Jednom crkla baterija posle 2 meseca, drugom otpao ceo donji deo!? Svakodnevni random reset/blokiranje je normalna pojava... KOJE GOVNO! Dzabe upgrade softvera... Sva 4 komada su iz Telenora - originali.

N8 - odlican za servisera!

skar Re: Re: sernjate ko bolesni zmajevi 17.02.2012. 21:08 #399696

broj poruka: 3992
znas i sam da od HD2 nisu napravili telefon kako treba,
samsung ih je naklepao po usima ko male majmune,
dizajn im je copy-paste,multimedija ispod nivoa,baterije lose,podrska uzas....
u ime proizvodjaca se mozda nekada moglo uzdati kad su bili Bosh iz Nemacke,Nokia iz Finske i Nemacke,Samsung Koreja...sad je to Kina,Kina,i na trecem mestu KINA :)

:: Aahahahha, dobar si xD
:: `Blentavi htc` x
:: LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S
:: G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, F3 1TB, WD5000AAK
:: Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apoll
:: :: od svih tih vasih ultra giga telefona,N8 je majka po izradi,odlicnom izradom se moze jos pohvaliti Iphone 4
:: :: par svetlosnih godina ispred svih... svaki srafi ima svoje mesto u kucistu,ne mozes drugi ubaciti i zavrnuti,sve je odradjeno maximalno precizn
:: :: dok za samsung liniju pored Wave i Omnie 7 nema mesta,kako su krenuli sa proizvodnjom jos malo ce ih od papira praviti..
:: :: a za blentavi HTC necu da pricam nista...vreme je pocelo da pokazuje pa su poceli da duvaju na prodaji
:: :: a delovi su im skupi kao od zlata da su..
:: :: u ovlascenom servisu ne znam da li znaju da koriste lemilice i duvljke jer je svaki deo zameniski,nema krpljenja!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647711.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs