Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
Da li vam radi GPS ovih dana???
STRANA 1 OD 1
PhatPhuck Da li vam radi GPS ovih dana??? 19.02.2012. 22:47 T44214

status: user
broj poruka: 1886
Meni je odjednom GPS na mom HTC Wildfire prestao da radi, to jest - RADI - ali beskonačno dugo traži satelite, i nije u stanju da ih nađe, čak ni kada sam potpuno napolju, pod koliko-toliko vedrim nebom?

Dakle, kao što rekoh, imam HTC Wildfire... Da li vama ovih dana lepo/normalno radi navigacija/GPS - ili isto telefoni ne mogu da vam pronađu satelite? (blinka `Waiting for location` - u nedogled)

Ne koristim nikakav poseban softver, koristim obični `Navigation` iz Androida, i nisam rutovao tel...

`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC Na iPhone 4S radi savresno 19.02.2012. 22:55 #400230

broj poruka: 9438
Baci to djubre i kupi pravi telefon.

F650GS Dakar

PhatPhuck ... 19.02.2012. 22:59 #400232

Bih, brate, da imam para... Ko ne bi...

codeus ... 19.02.2012. 22:59 #400233

broj poruka: 4054

probaj sa merdevina da uhvatis signal :)

blackwolf - - - - - 19.02.2012. 23:04 #400235

broj poruka: 1512
Nisam palio GPS na mojoj nokiji 5800 nepamtim pa joj je trebalo 1-2 da uhvati signal ali nakon toga radio je odlično ,kako te ne mrzi da koristiš taj google maps powered gps skini igo i instaliraj.
Black Wolf

PhatPhuck ... 19.02.2012. 23:07 #400236

Ne znam, *ebem mu kevu... Na kraju cu probati full factory reset, pa cu videti...

PhatPhuck Re: - - - - - 19.02.2012. 23:07 #400237

Nemam mesta na kartici za igo mape, dok ne kupim veću karticu...

:: Nisam palio GPS na mojoj nokiji 5800 nepamtim pa joj je trebalo 1-2 da uhvati signal ali nakon toga radio je odlično ,kako te ne mrzi da koristiš taj google maps powered gps skini igo i instaliraj
:: Black Wolf
::
Panta019 Radi GPS 19.02.2012. 23:07 #400238

broj poruka: 1583
Kod mene sada radi GPS na Huawei U8110 pomoću Igo My Way. Signal je uhvatio u kući.

Phenom II X4 955BE @3.6 Ghz, GA-MA790XT-UD4P, Sapphire 6850 1GB DDR5, Kingston KHX 2x2GB DDR3 1800 CL8 + KHX 2x2gb DDR3 1600 CL9, CM Hyper 212, Samsung F3 1TB + WD640AAKS, Corsair TX750W, Chieftec CH-05B-B

Lug hehehe, 19.02.2012. 23:12 #400241

broj poruka: 995
razlog je jednostavan. opsežna kontraobaveštajna operativa je došla u posed podataka koji nesumljivo pokazuju, da su neke terorističke organizacije u procesu pripreme napada na izvesne ciljeve uz pomoć hobi modela helikoptera-aviona, u kojima bi se za navođenje koristili uređaji sa ugrađenim GPS-om, je ugasila dotičnu uslugu do daljnjeg. normalno, to nećeš čuti na vestima, kako bi se izbeglo širenje panike među rajom.kao i juriš na prodavnice koji bi takva vest neminovno proizvela.

AMD PII 940BE, MUGEN2, LP DK 790GX M2RS, Geil 4*1gb Ultra, MSI HD 6870 Twin Frozr II OC, LG 204WT, HD642JJ, HD103SJ, Optiarc DVD RW AD-7200S, CHIEFTEC BA-01B-B-B , M12II-620Bronze, Blueberry SW-M28... A4TECH X7 G800, glodar X-7

ssinger Radi kod mene 19.02.2012. 23:21 #400246

broj poruka: 161
Meni radi sve kako treba na Motoroli Fire XT530
cele1988 .... 19.02.2012. 23:29 #400248

broj poruka: 1424
radi....

medjutim na WM6.5 `fata signal na 1s od starta igo ili garmin dok na androidu treba vreme... ne znam zasto
probao na htc hd i hd2 tako da je definitivno do software-a nekad... jer su svi portovani sa WM na apple i android bar sto se igo tice

washburn android 2.3 zte racer 20.02.2012. 01:07 #400274

broj poruka: 312
Pre recimo 4-5 dana, nije uopste video ni jedan satelit u sred Beograda,sto se nikad nije desilo za ovih godinu dana. Medjutim juce je radio super, lock on za 30 sekundi. iGo 8.3 cini mi se.

Vreme...

tortojed Samsung S8000 Jet, (Java OS), bez problema. Desetak sekundi 20.02.2012. 03:41 #400292

broj poruka: 11012
mu je potrebno da `nadje` 3-4 satelita i prokaze mi geo koordinate. Google maps-u nesto malo sporiji od toga...

PhatPhuck Hvala svima... 20.02.2012. 03:57 #400297

Nezavisno od softvera, trebalo bi makar da `hvata` satelite, to je čisto hardverska stvar...
Ili mi je crkao GPS modul, ili mi je neki malware `hijack-ovao` nešto u telefonu, jer mi je GPS radio do pre 2 nedelje - do malo učestanijih odlazaka na *ebeni Android Market...

Ako još neko ima probleme u `hvatanju` GPS satelita, ono, da traje jako dugo, neka napiše...
Jedino što sam ja radio je da sam na drugi-desno ekran izvukao `power control` widget, kojim sam uvek gasio sve ostale module u telefonu, to jest, gasio sam bluetooth, mobile network i GPS kad god mi nisu bili potrebni, da mi ne bi crpeli bateriju... Nisam to prečesto radio, tako da ne verujem da sam ga gašenjem s*ebao...

Prvi put u životu sam uzeo HTC, do tada sam uvek nosio redom sve generacije Nokia Symbian smartphone-ova, tako da sam sada baš zbunjen po pitanju kvaliteta/pouzdanosti HTC-a...

JovanZ Samsung galaxy Y 20.02.2012. 06:30 #400313

broj poruka: 3012
radi ali je preciznost niza - 20 metara, mada se strelica manje vise nalazi gde sam ja. inace obicno mi pokazuje da je preciznost oko 2-3m.
PhatPhuck PRORADIO ODJEDNOM, posle više paljenja i gašenja GPS modula 20.02.2012. 06:42 #400315

WTF???

GPS modul mi je ODJEDNOM volšebno proradio, posle nekoliko paljenja i gašenja GPS-a, i nekoliko pokretanja `Latitude`, `Navigation` i `Google Maps`... Inače ne koristim često navigaciju, ali kada mi je zadnja 2 puta zatrebala, bio ja na nekom brdu ili na mudu, nebitno gde, nije mogao da nađe satelite...

Toliko o kvalitetu GPS modula u HTC Wildfire (da ne greŠim dušu za ostale modele, pošto ih nisam probao)... Ako ga budete držali ugašenog duže vreme - izdaće vas baš kada vam bude trebao...

Biće da mu smetaju oblaci :)

PhatPhuck Provalio sam foru :) 20.02.2012. 11:32 #400351

Fora je da ne sme da se uključi GPS modul - PRE nego što se uključi `Mobile network`...
Ako se uđe u `Navigation`, `Google Maps` ili `Latitude` sa ISKLJUČENIM GPS i Mobile network, pa se onda uključi samo GPS, iz nekog razloga radio modul (GPS) ili ceo tel počne da baguje i ne uspeva da pronađe satelite...

Dakle, da ne bi došlo do ove situacije, pre korišćenja navigacije uključiti Mobile network, pa GPS, pa tek onda ući u Navigaciju...

tortojed Pa to je tako na svakom telefonu - GPS ne mora da `ide` preko... 20.02.2012. 12:48 #400381

SIM kartice (GPRS/WAP) nego moze da koristi i wireless. Ako pokrenes GPS a NEMA nikakve mreze (ne ide ti saobracaj preko wireless-a a ni provajderov APN nije aktivan), kako da dodjes do podataka?

markopvict Re: Pa to je tako na svakom telefonu - GPS ne mora da `ide` preko... 20.02.2012. 13:13 #400388

broj poruka: 4515
Torto, to o cemu ti pricas je aGPS (assisted). Koristi mrezu(gprs, wifi) da bi preuzeo delove mape.
Pravi GPS uredjaj nema nista drugo sem GPS-a.

Ja imam garmina i tako slatko cu da ga bacim u kantu... Nema razlike izmedju kineske navigacije i ove bredndirane... Izdaje svaka!

:: SIM kartice (GPRS/WAP) nego moze da koristi i wireless. Ako pokrenes GPS a NEMA nikakve mreze (ne ide ti saobracaj preko wireless-a a ni provajderov APN nije aktivan), kako da dodjes do podataka
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Assisted by...what? Kako bilo da bilo, tek, ne moze sam aparat... 20.02.2012. 14:37 #400425

da komunicira direktno sa satelitom (`halo, satelit, ovde Orao. Kako je gore, je li hladno, imate li i padobrane, za ne daj b0ze...`). Yeb` ga - nije to walkie-talkie simplex... Your Mobile HAS to be a part of SOME network...
Osim ako kupis nekoliko niskoorbitnih satelita od mister Davinica...
- - - - - - - - - - - - - - - -
Ili ja u necemu gresim. Evo kako to ide kod mene:
-kliknem GPS, pojavi se `downloading data`, spisak raspolozivih satelita, geografska sirina, duzina i nadmorska visina. I to bi bilo to. E, sad, ako sam konektovan preko wireless-a, ide tuda, ako ne, moram preko GPRS-a...
-ako hocu da vidim `gde sam na mapi`, onda pokrenem google maps i dobijem geografsku kartu nalik na onu koju prikazuje Google Earth, a `blinking dot` mi oznacava trenutnu poziciju...

nemanja21 Re: Assisted by...what? Kako bilo da bilo, tek, ne moze sam aparat... 20.02.2012. 15:45 #400459

broj poruka: 1227
Naravno da moze...
I to o cemu pricas je assisted GPS, kao sto rece markopvict, samo ne sluzi sa skidanje delova mape, vec za ubrzano pronalazenje satelita uz pomoc trinaguluacije baznih stanica i dobijanja podataka o poziciji satelita...

:: da komunicira direktno sa satelitom (`halo, satelit, ovde Orao. Kako je gore, je li hladno, imate li i padobrane, za ne daj b0ze...`). Yeb` ga - nije to walkie-talkie simplex... Your Mobile HAS to be a part of SOME network..
:: Osim ako kupis nekoliko niskoorbitnih satelita od mister Davinica..
:: - - - - - - - - - - - - - - - -
:: Ili ja u necemu gresim. Evo kako to ide kod mene:
:: -kliknem GPS, pojavi se `downloading data`, spisak raspolozivih satelita, geografska sirina, duzina i nadmorska visina. I to bi bilo to. E, sad, ako sam konektovan preko wireless-a, ide tuda, ako ne, moram preko GPRS-a..
:: -ako hocu da vidim `gde sam na mapi`, onda pokrenem google maps i dobijem geografsku kartu nalik na onu koju prikazuje Google Earth, a `blinking dot` mi oznacava trenutnu poziciju..
tortojed Pardon, video sam da moze. Ali, nisam nezadovoljan ni onim sto 20.02.2012. 19:31 #400516

se nalazi na mom Jet-u, jer:

`GPS navigation devices may not be able to work out a position due to the fragmentary signal, rendering them unable to function until a clear signal can be received continuously for up to 12.5 minutes`
`An Assisted GPS system can address these problems by using data available from a network`

Ili, kako bi rekao Manda u `Lepim selima`: `Prc - moje!`.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647711.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs