Pozdrav! ko ima HTC chacha telefon verovatno zna za problem sa baterijom koja ne izdrzi ni 1 dan. Problem je software-ske prirode i nije vezan samo za Chacha model nego je i vecina telefona sa android 2.3.3 verzijom pogodjena. Prilikom prvog poziva od paljenja telefona pokrece se program dialer koji sluzi za uspostavljanje poziva i program ostaje aktivan i posle prekinutog poziva i okupira 97% potroshnje baterije. to naravno isprazni bateriju za nakoliko sati. reshenje je bilo da se posle svakog poziva resetuje telefon jer to ugasi dialer program i onda potroshnja baterije ide na normalu do prvog sledec poziva i tako u krug. znachi glupo reshenje. postoje i predlozi za podesavanja koja shtede bateriju ali ne reshavaju probelm dialer-a. Dialer pristupa proximity senzoru i trazi od njega odgovor ali ga ne dobija zbog bug-a te drzi procesor okupiran koji isprazni bateriju. reshenje sam nashao (xda developers nemaju za sad reshenje ili bar ja nisam anshao tamo) na code.google.com/p/android/issues/detail?id=17383 i program : `Proximity Screen Off` (by Shailesh Soliwal) reshava ovaj probelm sa dialer-om. za sad mi telefon radi vec 6 sati i baterija se nije makla sa max na skali. Mislim da ce ovo biti korisno svima koji imaju ovu verziju androida... unapred se izvinjavam na greskama u kucanju, trenutno koristim neku glupavu bezicnu kisnesku mlau tastaturu koja mnogo trokira... pozdrav, dragoljub
sa telefonima koji imaju 2.3.4? imam samsung galaxy r, i primećujem da oće da me jebe zvučnik posle razgovora?!? ono, razgovaram jednom-dvaput, i onda mi zvučnik ne radi, ja restartujem fon, on proradi.... sad dal je zbog toga, nemam pojma... al ja se nadam da je softverska greška.. čekam da izađe ICS 4, ako ni to ne reši problem, reklamacija...
Broj postavljenih tema: 60426. Broj poslatih odgovora: 647732. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.