Koliko je funkcionalan iPhone kod nas? Konkretno mislim na iPhone 4S. Pored dobrog poznavanja jezika(USA), a video sam primer gde ljudi iz Skotske sa njihovim naglaskom nisu mogli da koriste 4S-Siri ne poznaje naglasak... koliko je funkcionalan ovde kod nas iPhone? Koliko restorana ima web stranicu kod nas? Jako malo, skoro 99% nemaju... A kad kazem, nadji mi najblizi restoran, nacice mi u BG-u? :) Apple proizvodi nisu moja jaca strana, zato pitam. Svakako, privlaci me taj telefon, ali nekako pocinjem da mislim da mi ne bi bio potpuno od koristi kod nas. Mozda bi bolje resenje bio neki drugi telefon, android? Jednostavno, da li moze u potpunosti kod nas, na nasem podrucju da se iskoristi takav telefon?
Ovako NI JEDAN iphone ne moze da se iskoristi u potpunosti u srbiji..zato sto nema podrsku od itunes.Jedino da se jailbrake uradi pa da osetis cari telefona.Sto se tice Siria zastupljen je u 4 zemlje EU Engleska Francuska Nemacka Italija.i bice jos zemalja na spisku.Telefon je perfektan izrada softwer kamera ma savrsenstvo .Ali kazem ti itunes mu je jako bitan icloud takodje .Uzmi ga neces se pokajati sad moze da se uradi jailbrake.Sto se tice skotske to i nije neki minus bolje se raspitaj kako radi u kini :D
AMD 965 X4 3.8 Ghz Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power HD 6870 Sappiher LC Power Arkangel 850 W Samsung SyncMaster P2470 LOGITECH G400
Dakle 4S nije funkcionalan ovde. Kako stoji iPhone 4? Jeste slabiji, ali takodje itunes, icloud i ostale gluposti ne rade? Onda i nije neka dilema...
PCBerza u srcu!
:: Siri ne radi ovde, samo u par zemalja na svetu, probao sam. Nećeš videti to u Srbiji u skorije vreme :: :: Po meni ne vredi taj novac, ima boljih telefona, primera radi Galaxy Nexus.. :: __________________ :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: ::
Ma on kaže verovatno da ne možeš da kupuješ preko itunesa, koga boli dupe za to uopšte. Jailbreak i aplikacije na netu skineš. Na njemu sve radi normalno. iCloud radi, ali meni je beskorisan. Sinhronizuje ti aplikacije, kalendar, notes i kontakte izmedju Apple proizvoda. Korisno ako imaš ipad na primer, pa kad napraviš sliku sa iphone-om automatski se uploaduje u iCloud i skida se na Ipad.
Meni beskorisno, možda drugome nije. Koristim ionako dropbox, funkcionalniji je jer radi na svakom uredjaju. __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
Kod nas je iphone precenjen, zbog nepostojanja uvoznika za isti, verujem. E sada - 4S jeste brzi od 4 (ali ne toliko koliko je apple nahvalio), ali samo u igrama, u `obicnom` koriscenju neces osetiti razliku.
E sada, poredjenja radi ja imam iPod 4 (koji je u rangu iPhone 4 sto se tice snage, minus nesto rama) a sestric ima iPad2 (koji je opet rame uz rame za 4S) Neke igre kod njega (recimo Infinity Blade 2) imaju nesto vise efekata ali opet sto se brzine i fluidnosti tice - tu su negde. Neces osetiti preveliku razliku ako se odlucis za cetvorku, kao sto ti Daum preporucuje.
E sada, po meni, Siri je gimmick - koristiti Siri (opet po meni) ne znaci iskoristiti iPhone u potpunosti. Ne razumem zasto je tolika fama podgnuta oko toga - a ionako se sav posao odvija na Apple serverima a telefon manje vise radi samo Text to speech i obrnuto. A koliko sam citao, moze da se izleci Siri da radi i na ostalim uredjajima, mada nisam zeleo da se petljam oko toga, ali sestric je nesto cackao i valjda mu radi, ne sluzi me pamcenje :)
Po meni je najveci adut iUredjaja Appstore tj gomila aplikacija i igara koja postoji na njemu, i stvarno ponuda ne moze da se meri sa Androidom sto se tice igrica, ali naravno i tu imas tezak trash.
A tu je i iTunes, koji stvarno ume da bude glavobolja a jednostavno si primoran da ga koristis. Ja sam recimo iPod izgustirao brzo, a sada retko sta i odigram na njemu ili se zezam sa nekom aplikacijom a android mi je mnogo zanimljiviji. Tako da ako hoces da se igras - pazari iPhone 4 a ako ne, za te pare mozes da pazaris veoma dobar telefon sa Androidom. Izvinjavam se za poduze izlaganje, ali ono, skoro je jedan ujutru i nemam sta pametnije da radim :)
Naravno da radi iTunes i iCloud i sve ostalo i kod nas i svugde u svetu samo trebas da napravih iTunes account dal hrvatski dal americki nije bitno ! Naravnoi da mozes da kupujes i stvari na iTunes-u ( programe , igrice ...) jer postoji qvaucer a mozes i preko viza internet kartice ! Jedino ne radi Siri jer on zahteva informacije preko neta a mi nismo u sistemu ! A dali ces uzeti 4 ili 4S to je stvar tvoje odluke jer je 4S bolji i noviji ali ne nesto bitno ! Imam 4 i prezadovoljan sam njime !
@JovanZ Nije mi namera da se igram na telefonu, zar nemam PC za to!? Gledao sam jos i Blackberry, ima drug Bold, jako mi se svidja fon, posto je jako dobar za mailove i ostale poslovne stvari. Takvo nesto mi treba.
A zahtevi mi uopste nisu naivni i daleko prevazilaze potrebe obicnog korisnika laptopa. Sto se tice SIRI, meni perfektno rade sve komande koje mu zadam na engleskom, ali ti nece naci restorane, niti slicne gluposti, ukoliko nisi na lokaciji koja je podrzana. Samo ne vidim kome je to bitno, ali ajde... I da, sto se tice klipa sa skotskim jezikom, ma daj, to je skec, ne pali se na to. Siri je nesto sto je na 4S daleko najnepotrebnija stvar i uglavnom je zanimljiva prva 3 dana. 4S u potpunosti opravdava razliku u ceni u odnosu na 4, nemoj se zavaravati. Osetno brzi. Bolja kamera i predivni Retina display... Znam mnogo ljudi koji su pljuvali iPhone i kleli se u Androide a onda su i sami kupili iPhone. Jeste Android dobar, ali iPhone je klasa za sebe. EDIT: 4S sam direktno poredio sa 4 jedan pored drugog i odgovorno tvrdim da je 4S vidno brzi a to mozete da primetite najlakse kada prvo koristite 4S pa se `spustite` na 4.
@VMARC Znam da je iPhone brzi. Mozda nije prikladno porediti iPhone 3 i HTC Wildfire(99% nije) ali skoro sam imao prilike da ih malo drndam, tj. jedan poznanik ima 3x iPhone 3-ojke(plus gomilu apple stvari, sta ces kad je sa one strane) i vidim da je dosta brzi iPhone sto se tice neta, koristio sam wifi. Sad za vikend sam opet imao prilike da se druzim sa iPhone 3GS, takodje mi se svidja. I opet, jako dobar, brz... Dobru kameru ima. A imam mogucnost nabavke iPhone-a od preko, ali eto...zato sam postavio temu, nisam pametan.
Pa sta da ti kazem. Ako imas priliku da ga nabavis, ucini to, sigurno se neces pokajati. A 3GS ti bas i nije model za poredjenje sa 4S. O cetvorci ne razmisljaj, nije vredno razlike u novcu. Ja imam iPhone 1G, model koji se proizvodio svega 6 meseci, prvi i najstariji i tek sada sam ga zamenio za 4S. U naredne 4 godine ne zelim da razmisljam o telefonu.
F650GS Dakar
:: @VMAR :: Znam da je iPhone brzi. Mozda nije prikladno porediti iPhone 3 i HTC Wildfire(99% nije) ali skoro sam imao prilike da ih malo drndam, tj. jedan poznanik ima 3x iPhone 3-ojke(plus gomilu apple stvari, sta ces kad je sa one strane) i vidim da je dosta brzi iPhone sto se tice neta, koristio sam wifi. :: Sad za vikend sam opet imao prilike da se druzim sa iPhone 3GS, takodje mi se svidja. I opet, jako dobar, brz... Dobru kameru ima :: A imam mogucnost nabavke iPhone-a od preko, ali eto...zato sam postavio temu, nisam pametan :: :: PCBerza u srcu! :: ::
prijatelju, zavisi koliko bi para utopio i sta ti tacno treba. Imam iphone 2g, 4 i 4s pa ti iz prve ruke mogu reci sta god te zanima. Definitivno bi isao na IOS u odnosu na android iako je i android dobar u nekom pogledu.. Ako ti je skripac sa parama, moj predlog ti je iphone 4 ako nije uzmi 4s.. ako ti donose od preko, pogledaj te 4, 3gs sasvim dobri telefoni kontam tamo ispod 200$ :) za 4q uzmesh gevey i mlatish, a za 4s nisam siguran da li je izashao unlock ja imam simfree. siri ne koristish svakako i da zhivish u NYC i da imash iphone 4s.
Pa ono... pre svega me funkcionalnost intersuje. Kao sto sam vec rekao, da li moze da se iskoristi iPhone kod nas. Dakle koliko sam skontao, 4S ne moze, tj. tacnije ne moze jedino Siri da se iskorsti, a 4-ka moze da se iskoristi kao telefon u potpunosti kod nas. Manje vise, to je to, ako imate nesto pisite, vrlo rado cu prihvatiti sve savete. Kao sto rekoh, nista upoznat sa iPhone-ovima toliko dobro(pre svega na software podrsku mislim).
E da, jedno jos pitanje, posto sam cackao iPhone 3GS i nisam mogao da namestim bluetooth da radi. Dakle,nigde opcije preko bluetootha prebaciti slike. A drugarica navalila, hoce moje slike...msm... :D Posle sam citao malo, jel istina da ne moze bluetooth da se namesti da radi? Ili treba nesto da skidam sa neta da bi proradio bluetooth? Konkretno na 3GS.
Posalji joj na mail :-) Moze, instaliraj iBluenova. Siri radi. Samo joj zadas komandu na engleskom, ili je pitas na engleskom. Nece ti raditi operacije vezane za lokacijske servise, tipa porucivanje hrane iz restorana, iznajmljivanje bicikla, rezervacije hotela i sl. ali ce raditi komande: Awake me at 7:45am, pitanja: `What is klitoris?` i sl. :-) Sto se tice otkljucavanja, sada to rade operateri, cene se krecu u zavisnosti od operatera od 70-150 eura i tim otkljucavanjem se dobija simfree iphone i ne gubi se garancija. Zbog toga vise DevTeam nije posvecen otkljucavanju 4S, jer se ne isplati drndati se sa stelt karticama. F650GS Dakar
:: Pa ono... pre svega me funkcionalnost intersuje. Kao sto sam vec rekao, da li moze da se iskoristi iPhone kod nas. Dakle koliko sam skontao, 4S ne moze, tj. tacnije ne moze jedino Siri da se iskorsti, a 4-ka moze da se iskoristi kao telefon u potpunosti kod nas. Manje vise, to je to, ako imate nesto pisite, vrlo rado cu prihvatiti sve savete. Kao sto rekoh, nista upoznat sa iPhone-ovima toliko dobro(pre svega na software podrsku mislim) :: :: E da, jedno jos pitanje, posto sam cackao iPhone 3GS i nisam mogao da namestim bluetooth da radi. Dakle,nigde opcije preko bluetootha prebaciti slike. A drugarica navalila, hoce moje slike...msm... :D :: Posle sam citao malo, jel istina da ne moze bluetooth da se namesti da radi? Ili treba nesto da skidam sa neta da bi proradio bluetooth? Konkretno na 3GS. :: :: PCBerza u srcu! :: ::
OK, ali sad konkretno mi kazite da li na 3GS mogu sa tim iBluenova da namestim bluetooth? Posto ako mogu, da zovnem drugaricu da joj namestim bluetooth...
Situacija broj 1: Dečko iz komšiluka odlazi na težak ispit. Ima iPhone neki broj. Pola sata pred ispit dolazi riba koja ima odgovore na sva pitanja u PDF-u na nekoj Nokiji E71 ili E72. Svi brže bolje preko BT-a od nje i jedni drugima poslaše odgovore. BT ili memorijska. On niti BT file transfer niti memorijsku. Bio je među retkima koji su roknuli ispit. Kasnije i on nabacio lekcije, ali dežura drugi profa, koji ne dozvoljava da pipne telefon na ispitu.
Situacija broj 2: Pre godinu dana Vrhunskom šefu na poslu stigne novi službeni - Nokia E72. Donose mi njegov stari službeni SonyEriccson K770 i kažu : `prebaci mu sve kontakte sa starog na novi. šef za 15 minuta ide na put. oće da ide sa E72, da se kurči negde...`
Pogledam u K770 preko 800 konatakata, a 900 i nešta brojeva. Prekrstim se i znam ako K770 nema opciju Send via BT, ja sam ga ugasio. Srećom K770 ima Send via BT i rešeno za 5 minuta. Da sam išao instaliraj SE PC ovaj džojstik, pa onda Nokia OVI mudo sarma, ne bi završio za 2 sata. Možda ne bi ni bili kompatibilni.
Naravoučenije: zatreba BT kad tad. Instaliraj ga obavezno.
U svakom slučaju manje drkanja sa Android telefonom. Nema problema sa bluetooth-om, nema jailbreakovanja i otključavanja itd. Koristim trenutno 3GS da me ne zaskočite kao Android fana...
Ono što jeste bolje na iOSu su aplikacije... __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
4`+ vs 3.5`. Dalje voice kontrolu imas i na Androidu i na App store-u - Evi (Apple planira da ukloni Evi sa App store-a), sto govori da je kvalitet aplikacije dobar cim je opasan konkurent Siri-ju. Dalje vecina aplikacija na Android marketu je besplatna dok na iOS marketu nije dok ne uradis JB :), na iOS nemas pravi file sistem, vec ga dobijas JB, na Androidu je to Out of the box. Vise app za nase podrucje se nalazi na Android marketu (Google Play) dok za iOS ne znam da li iko ista programira za nase podrucje.
Kao sto daum rece mnogo manje zezanja imas sa Android telefonom, jer sve ono sto dobijas preko iPhone-a JB-om imas na Androidu odmah. Inace uskoro ce SGS 3 da izadje, za nekih mesecak dana mozda malo jace, tako da sacekaj i vidi sta ce on da ponudi, ja mislim da ce to biti best buy telefon.
iPhone 5 je pitanje sta ce da donese, mnogo se vrti po netu da je ekran 4`, a u poslednje vreme se vrti da ce ipak ostati 3.5` (docice negde na jesen). I da ako pogledas koja je cena iP4S i koja je cena SGS 2 videces da ces ustedeti brdo kesa .). Inace one price da je 3.5` idealna velicina ekrana pobija ova studija :
Zakljucak SGS 3 > iP. Kvalitet aplikacija na oba marketa je jako visok, nema vise onoga da su Android aplikacije trash zivi, Rovio se pomera u pravcu Android-a, ako oni vide buducnost u Android-u onda mislim da je to dovoljno reci.
Ako kupujes telefon, uzmi top telefon u tom trenutku iz oba tabora.
:: A zahtevi mi uopste nisu naivni i daleko prevazilaze potrebe obicnog korisnika laptopa :: Sto se tice SIRI, meni perfektno rade sve komande koje mu zadam na engleskom, ali ti nece naci restorane, niti slicne gluposti, ukoliko nisi na lokaciji koja je podrzana. Samo ne vidim kome je to bitno, ali ajde... I da, sto se tice klipa sa skotskim jezikom, ma daj, to je skec, ne pali se na to. Siri je nesto sto je na 4S daleko najnepotrebnija stvar i uglavnom je zanimljiva prva 3 dana. 4S u potpunosti opravdava razliku u ceni u odnosu na 4, nemoj se zavaravati. Osetno brzi. Bolja kamera i predivni Retina display.. :: Znam mnogo ljudi koji su pljuvali iPhone i kleli se u Androide a onda su i sami kupili iPhone. Jeste Android dobar, ali iPhone je klasa za sebe :: EDIT :: 4S sam direktno poredio sa 4 jedan pored drugog i odgovorno tvrdim da je 4S vidno brzi a to mozete da primetite najlakse kada prvo koristite 4S pa se `spustite` na 4 :: :: F650GS Daka :: ::
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647711. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.