LTE je vodeci samsungov telefon, i najjaca varijanta Galaxy s2 koja postoji i u HD varijanti...
ovi modeli zavisno od modela imaju jaci dual core, i bolju grafiku, vece ekrane,HD rezoluciju ekrana, 4g mrezu, ali ni jednog nema kod nas...
NISU PREDVIDJENI ZA DRUGE OPERATERE,dakle za ceo svet, ali kod nas NI TRAGA NI GLASA O NJIMA ....
asus p7p55d-e & intel i7 860/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb.
:: JOS PROSLE GODINE,I TO DO NOVEMBRA POIZLAZILO JE TOLIKO MOCNIH UREDJAJA KOJIH UOPSTE NEMA KOD NAS.. :: :: http://www.gsmarena.com/samsung-phones-9.ph :: :: najmocnije varijante galaxy s 2 imaju dual core scorio na 1,5 ghz i andreno 220 gpu , medjutim kod nas nikad nisu izlazili ... :: :: Zasto i zbog cega ? :: :: Takodje HTC, LG,MOTOROLA, ma svi stalno nesto izbacuju i to se popularizuje u evropi a kod nas PATKA .. :: :: :: :: :: :: asus p7p55d-e & intel i7 860/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb.
sta mislis da li ih ima u Nemackoj? Posto sam se povezao sa neka 2 coveka koji kombijima prevoze u SRB sve sve sto treba (carina ne postoji) a planiram da uzmem note, ili s2, pa da nekako izvucemo te lte ili hd i ovde da ih dekodira neko? jel to izvodljivo? bas sam zaboravio to sve oko unlocka i dekodiranja pa mozda ti znas? hvala
LTE ima u Norveskoj, SAD, Australiji i mozda jos par zemalja,... I standard nije standardizovan pa su druge frekvencije u USA na AT&T i Verizon,... Kad ce to kod nas ne zna se, a i cak da se pojavi kakva ce prodaja biti Boga pitaj,...
JA videh na youtube da je trenutno vodeci model Samsnug galaxy s II LTE... ima ga i u evropi, a sto ga nema kod nas,bog zna..
ranije je takodje toliko modela `zaobilazilo ` Srbiju,al da se to i danas dogadja je stvarno sramota...
asus p7p55d-e & intel i7 860/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb.
:: LTE ima u Norveskoj, SAD, Australiji i mozda jos par zemalja,... I standard nije standardizovan pa su druge frekvencije u USA na AT&T i Verizon,... Kad ce to kod nas ne zna se, a i cak da se pojavi kakva ce prodaja biti Boga pitaj,.. :: :: http://en.wikipedia.org/wiki/3GPP_Long_Term_Evolutio :: :: Inace prva zemlja koja je dobila LTE na svetu je valjda Azerbejdzan ili tako neko :),.. :: :: Pozdrav!
A sta ce ti to pored recimo Xperia S ili HTC One...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: JA videh na youtube da je trenutno vodeci model Samsnug galaxy s II LTE... ima ga i u evropi, a sto ga nema kod nas,bog zna. :: :: ranije je takodje toliko modela `zaobilazilo ` Srbiju,al da se to i danas dogadja je stvarno sramota.. :: :: asus p7p55d-e & intel i7 860/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb :: :: :: LTE ima u Norveskoj, SAD, Australiji i mozda jos par zemalja,... I standard nije standardizovan pa su druge frekvencije u USA na AT&T i Verizon,... Kad ce to kod nas ne zna se, a i cak da se pojavi kakva ce prodaja biti Boga pitaj,.. :: :: :: :: http://en.wikipedia.org/wiki/3GPP_Long_Term_Evolutio :: :: :: :: Inace prva zemlja koja je dobila LTE na svetu je valjda Azerbejdzan ili tako neko :),.. :: :: :: :: Pozdrav!
Galaxy nexus nema slot za mmc, a i ne svidja mi se ...
s2 sam imao,al kad sam krenuo slabije da ga koristim , prodao sam ga...
sad opet razmisljam o njemu, ali nasa ponuda se toliko razlikuje od evropskih...TOliko modela fali, i to je ono sto mi je neshvatljivo...
:: Šta će ti LTE kad nije dostupan u Srbiji :: :: Šta će ti Scorpio i Adreno 220 kad je Exynos i Mali400 jača kombinacija :: :: Opet nepotreban Galaxy S2 HD kad imaš Galaxy Nexus u prodaji kod nas :: __________________ :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: ::
xperia do sad nije opravdavala razliku u ceni u odnosu na sony ericsson X10, koji je apsolutno isti telefon,sa malo manje rama,a opet taj nedostatak se ne oseca...
xperia S nema mmc,sto mi je nepojmljivo i neshvatljivo, a dok se ona i ONe pojave na trzistu vec ce biti quad core modela,mozda i galaxy s 3 ...
:: A sta ce ti to pored recimo Xperia S ili HTC One.. :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: JA videh na youtube da je trenutno vodeci model Samsnug galaxy s II LTE... ima ga i u evropi, a sto ga nema kod nas,bog zna. :: :: :: :: ranije je takodje toliko modela `zaobilazilo ` Srbiju,al da se to i danas dogadja je stvarno sramota.. :: :: :: :: asus p7p55d-e & intel i7 860/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb :: :: :: :: :: LTE ima u Norveskoj, SAD, Australiji i mozda jos par zemalja,... I standard nije standardizovan pa su druge frekvencije u USA na AT&T i Verizon,... Kad ce to kod nas ne zna se, a i cak da se pojavi kakva ce prodaja biti Boga pitaj,.. :: :: :: :: :: :: http://en.wikipedia.org/wiki/3GPP_Long_Term_Evolutio :: :: :: :: :: :: Inace prva zemlja koja je dobila LTE na svetu je valjda Azerbejdzan ili tako neko :),.. :: :: :: :: :: :: Pozdrav!
Inace sensation i galaxy s 2 , totalno 2 razlicita sveta...
galaxy ima daleko daleko bolji i kvalitetniji display, dok nisam licno sa drugarom poredio oba telefona,zamisljao sam sensation kao hardverski slabiji sa boljim ekranom, a ono ekran smejurija...Boje isprane,bled,stvarno sramota...
Al zato Sensation XL objasnjava koliko je dobar, ali opet nema mmc....
Zasto tako uvek neki K ... fali, nije mi jasno..
:: A sta ce ti to pored recimo Xperia S ili HTC One.. :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: JA videh na youtube da je trenutno vodeci model Samsnug galaxy s II LTE... ima ga i u evropi, a sto ga nema kod nas,bog zna. :: :: :: :: ranije je takodje toliko modela `zaobilazilo ` Srbiju,al da se to i danas dogadja je stvarno sramota.. :: :: :: :: asus p7p55d-e & intel i7 860/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb :: :: :: :: :: LTE ima u Norveskoj, SAD, Australiji i mozda jos par zemalja,... I standard nije standardizovan pa su druge frekvencije u USA na AT&T i Verizon,... Kad ce to kod nas ne zna se, a i cak da se pojavi kakva ce prodaja biti Boga pitaj,.. :: :: :: :: :: :: http://en.wikipedia.org/wiki/3GPP_Long_Term_Evolutio :: :: :: :: :: :: Inace prva zemlja koja je dobila LTE na svetu je valjda Azerbejdzan ili tako neko :),.. :: :: :: :: :: :: Pozdrav!
Sećam se da su se EU uvek gurali u bulj* USA na uštrb svojih domaćih kupaca. EU kompanija - NOKIA (ta famozna koja je pogurala pametne mobilne telefone `smartphones`) je recimo uvek za USA tržište objavljivala jače modele. Naime, popularna Nokia 6600 je u USA verziji bila jača (jači CPU ako me sećanje d. služi), ... isti q*** je i Nokia N95 koja je u USA varijanti bila jača, imala više RAM-a i td. što znači da su se uvek domaći kupci manje cenili nego tamo američki. Naravno, EU varijanta se pojavila tek kasnije - N95 8gb ... ZATO MI NIJE ŽAO što je Nokia postala inferiorna u odnosu na današnje smartphone modele iz HTC-a, Samsunga pa i LG-a. Baš iz tog razloga neću nikada kupiti nokiju za cenu veću od 20-€!
Vezano za ovu temu: ljudi, danas nakon iPhone manije, i pojave raznoraznih brendova koji tom iPhone treba da pariraju, se IMA IZBORA, i to nevidjenog. Čak je i HTC HD2 V R H model (1GHz CPU i td.) i dalje. Da ne spominjemo DualCore modele sa preko GHz po jezgru. Šta će vam više? Android radi lepo i na 600MHz modelima od 100€, jedino full HD video snimci, tj. multimedija zahteva monstruozan hardver. Ali, teško onome ko traži FULL HD na tako malom ekranu od 4.3 inča jer je bespotreban. BTW. stvarno ne vidim svrhu jačih telefona trenutno sa takvim operativnim sistemima i mogućnostima koje nude.
Pored svega, zar ovi telefoni sa 4.7 inča ekranima nisu nešto izmedju tableta, PDA/PPC i smartphone uredjaja, pa i notebook-a? Šta činiti sa tako velikim aparatom koji treba da primarno služi kao `pametni` mobilni (ČITAJ: M O B I L N I telefon) i bude nošen po džepovima? Ja ne vidim potrebu da telefon nosim u specijalnoj torbi kao laptop ili bespotrebni tablet.
Uvek je hardver Nr.1 na lestvici kada se kupuje smartphone tj. PDA/PPC, ali danas je hardver toliko napredovao da je potisnuo softver. Pobogu, proizvodjači namerno ne optimizuju softver, već još opterećuju OS, samo da bi mogli da održe hiperprodukciju modela.
Posto sam pomno propratio sony u zadnje vreme, a vidim da ti nisi evo ukratko cu da ti iznesem neke cinjenice...
xperia x10 je prastar telefon, ima qualcomm QSD8250 snapdragon 1ghz scorpion i adreno200 i 384mb rama, 4` displej...
xperia arc s - (trenutni, do izlaska experie S, flagship model) - Qualcomm MSM8255T Snapdragon 1.4ghz scorpion i adreno205 i 512mb rama, 4,2` displej sa bravia titricom, uskoro dobija ICS...
A to sto gledas su varijacije na temu na razlicitim trzistima, ne pravi se sve za svaku zemlju i proizvodjac zadrzava to pravo, a koma je zapelo neka kupi tamo gde je dostupan i ukoliko uopste funkcionise ovde...
:: xperia do sad nije opravdavala razliku u ceni u odnosu na sony ericsson X10, koji je apsolutno isti telefon,sa malo manje rama,a opet taj nedostatak se ne oseca.. :: :: xperia S nema mmc,sto mi je nepojmljivo i neshvatljivo, a dok se ona i ONe pojave na trzistu vec ce biti quad core modela,mozda i galaxy s 3 .. :: :: asus p7p55d-e & intel i7 860/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb :: :: :: A sta ce ti to pored recimo Xperia S ili HTC One.. :: :: :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: :: :: JA videh na youtube da je trenutno vodeci model Samsnug galaxy s II LTE... ima ga i u evropi, a sto ga nema kod nas,bog zna. :: :: :: :: :: :: ranije je takodje toliko modela `zaobilazilo ` Srbiju,al da se to i danas dogadja je stvarno sramota.. :: :: :: :: :: :: asus p7p55d-e & intel i7 860/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb :: :: :: :: :: :: :: LTE ima u Norveskoj, SAD, Australiji i mozda jos par zemalja,... I standard nije standardizovan pa su druge frekvencije u USA na AT&T i Verizon,... Kad ce to kod nas ne zna se, a i cak da se pojavi kakva ce prodaja biti Boga pitaj,.. :: :: :: :: :: :: :: :: http://en.wikipedia.org/wiki/3GPP_Long_Term_Evolutio :: :: :: :: :: :: :: :: Inace prva zemlja koja je dobila LTE na svetu je valjda Azerbejdzan ili tako neko :),.. :: :: :: :: :: :: :: :: Pozdrav!
Uf, sada ga ti objasni crna kuno ____________________________________ Kakav crni `prastar telefon` koji ima 1ghz procesor? To je malo za jedan mobilni sa Android OS-om? Danas naši operateri u ponudi imaju modele od 0.6GHz tj. aparate koji se još ponose megahercima a ne gigahercima. Kako onda tek ovakve mobilne nazivaš? Onima iz drugog svetskog rata???? Kako onda nazivaš one silne ajfonove 3 od cirka 300/400MHz - 3G i 3GS koji nose `tehnologije budućnosti`? Pobogu, pa iPhone 4 jedva da radi na 800MHz a navodno ima 1GHz, to nije `prastari`? Sigurno je ARHITEKTURA procesora u pitanju?!? Borba izmedju Intel-a i AMD? PRoseRAV*NJ*!!!!!
Daj, to što neko juri specifikacije, cifre, i hoće da uvek bude prvi badža u selu sa dual, quad core, ne znači da će efikasnije da obavi posao tim aparatom u odnosu na onog koji ima neki `prastari` model od jednog gigaherca. Uglavnom sam najskuplje modele mobilnih video kod najvećih fensera koji ni `s` od smartphone mogućnosti tih aparata ne koriste. Osim ako se naprednim korisnicima ne nazivaju oni koji znaju da instaliraju angry birds i hokej na travi. :p
Ne bih da pokrećem raspravu, ali zavedeni ste ciframa na papiru, jer u praksi osim multimedije, nećete osetiti ništa. 3rd party softver radi na svakom modelu od >600MHz perfektno. Jedino ako nove verzije ljutih tičica neće raditi na qualcomm QSD8250 snapdragon procesoru ....
odlican koncept... puno se prica o tome da ce biti takvog dizajna, ekran razvucen od ivice do ivice 3.8-4.0`, zaobljena pozadina bi mislim isto bila pun pogodak, 3g/3gs jedostavno savrseno lezi u ruci... bolja kamera, a5x i bar hd rezolucija je ono sto ce sigurno biti, ali ono cemu se nadam je neka funkcionalna inovacija koja bi pokazala da li mogu i bez jobsa da generisu proizvode koji prave prekretnicu. da se smugsmug i ostali prasinari pitaju narednih 50 godina bi stancovali telefone cije bi generacije delila samo rezolucija displeja i brzinu cpu-a...
:: http://goo.gl/buRF :: :: :: :: :: :: Ovo bi trebalo uskoro da izađe i što bi neki ovde rekli:znači tebra VR :: :: :: :: http://goo.gl/ghRN :: ::
LTE je dostupan u Srbiji(za MTS znam a za ostale operatere nisam siguran),mada mi nije jasno za koji klinac posto 3G koristi 5% pretplatnika.I umesto da se fokusiraju na poboljsanje ocajne mreze,uvodi se nesto novo(i verovatno skupo). ___________________________________ ERIN GO BRAGH
:: Šta će ti LTE kad nije dostupan u Srbiji :: :: Šta će ti Scorpio i Adreno 220 kad je Exynos i Mali400 jača kombinacija :: :: Opet nepotreban Galaxy S2 HD kad imaš Galaxy Nexus u prodaji kod nas :: __________________ :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: ::
Xperia S ima sa svojih 4.7` ima prikaz 1280x720 sto je bolje nego nasiroko hvaljeni RETINA kod iPhone-a... Jednostavno vise tackica po incu nego Apple... Ovde u kosta nekih 390-420E i vredi tih para ako nista drugo dobijes nesto sto je jako slicno NOTE-u za manje para i nesto kompaktnijeg izgleda cisto da ne izgledas ko Mojsije kad pricas telefonom...
A porediti Smugsmug sa HTC ne bih da pricam o tome, plastikaner je plastikaner a ovde se vec lokalci gadjaju njime po coskovima parkova i pijaca... verujem da je slicna situacija i po srbistanu...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: xperia s (uskoro izlazi, negde vec jeste) - 1.5ghz daulcore, Qualcomm MSM8260 Snapdragon, adreno220, 1gb rama, 720p 4.3` displej, pozadi 1080p kamera, napred 720p... :: :: Tako da x10, experia s i arc s su dupici i oci. ::
U nekim izjava se slazem, ako nesto vrsi posao nema razloga menjati ga i ja se takodje vodim tom logikom ali trenutno su android telefoni stalnom razvoju i napredak u svakom novom modelu je vise nego osetan.
Pritom i ne pricam iskljucivo sa papira, moj najbolji ortak ima x10 a ja imam arc s i razlika je ocigledna vec na prvi pogled u ekran ili prvi skrol kroz menije...
Uostalom otvaracu teme je ocigledno bitno da pazari poslednju rec tehnike i u skladu sa tim je i bio moj odgovor.
:: Uf, sada ga ti objasni crna kun :: ___________________________________ :: Kakav crni `prastar telefon` koji ima 1ghz procesor? To je malo za jedan mobilni sa Android OS-om? :: Danas naši operateri u ponudi imaju modele od 0.6GHz tj. aparate koji se još ponose megahercima a ne gigahercima. Kako onda tek ovakve mobilne nazivaš? Onima iz drugog svetskog rata??? :: Kako onda nazivaš one silne ajfonove 3 od cirka 300/400MHz - 3G i 3GS koji nose `tehnologije budućnosti`? Pobogu, pa iPhone 4 jedva da radi na 800MHz a navodno ima 1GHz, to nije `prastari`? Sigurno je ARHITEKTURA procesora u pitanju?!? Borba izmedju Intel-a i AMD? PRoseRAV*NJ*!!!! :: :: Daj, to što neko juri specifikacije, cifre, i hoće da uvek bude prvi badža u selu sa dual, quad core, ne znači da će efikasnije da obavi posao tim aparatom u odnosu na onog koji ima neki `prastari` model od jednog gigaherca. Uglavnom sam najskuplje modele mobilnih video kod najvećih fensera koji ni `s` od smartphone mogućnosti tih aparata ne koriste. Osim ako se naprednim korisnicima ne nazivaju oni koji znaju da instaliraju angry birds i hokej na travi. : :: :: Ne bih da pokrećem raspravu, ali zavedeni ste ciframa na papiru, jer u praksi osim multimedije, nećete osetiti ništa. 3rd party softver radi na svakom modelu od >600MHz perfektno. Jedino ako nove verzije ljutih tičica neće raditi na qualcomm QSD8250 snapdragon procesoru ... :: ::
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647711. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.