Samsung stupa u savez sa drugim firmama da bežične baterije učine stvarnošću Jedan `hab` će puniti više uređaja Samsung Galaxy S3 već ima takav punjač
Goodbye power cables? Samsung allies with other big tech firms to make wireless battery chargers a reality
One `hub` will charge several devices simultaneously Single standard to operate across devices Can power anything from laptop to Bluetooth headset
By Rob Waugh
PUBLISHED: 18:01 GMT, 8 May 2012 | updateD: 18:02 GMT, 8 May 2012
One of the big surprises at Samsung`s Galaxy S3 launch last week was a charger that powered the smartphone wirelessly - but now it seems that the technology could soon be widespread Samsung, Qualcomm and other tech companies have joined forces to establish a single standard to allow devices to charge wirelessly - using a technology similar to the one in electric toothbrushes today.
One single charger will `beam` power to several devices at once - and the chargers could even work in cars.
`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
Odavno ima nesto na tu foru, dobijes poklopac baterije drugi i radi istu stvar. Samo da ispeglaju da bude istih dimenzija i to je to. Evo npr (ignorisi zvuk, idi na mute, samo dahce lik)
stari je patent i radi se o indukcijskom prenosu energije .. `izvor` indukcije mora biti spojen kabelom u shuko .. i mora biti pozicioniran na jedno mesto .. i na putovanja ga nosim..
prednost je da nema guranja kabela u mob .. vec ga samo odlozis na pad velicine 10x10cm ..
dobro je jedino sto mozes da punis vise raznih telefona na isti punjac
Nesto slicno smo pravili u Tesli sa profesorom, mali induktor je pokretao smd multivibrator
Da budem iskren, ne volim stvari koje rade bezicnim putem i poseduju vece snage emitovanja, a u neposrednoj su blizini ljudi. Imam uslove da imam ekstra wfi u stanu, ali ipak koristim kablove.
U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!
(Zlo)Namerno se produzava zivot jos jednoj `tradicionalnoj` metodi
09.05.2012. 01:23
status: user broj poruka: 11012
`proizvodnje` i skladistenja elektricne energije. Ja bih zapitao nase vajne proizvodjace-dobrocinitelje, sta bi sa punjenjem baterija pomocu svetlosti (pomocu solarne energije), kud ode? Pojavilo se bilo nekoliko modela mob. telefona cije su se baterije tako punile, a davno, davno imasmo i odlicne digitalne kalkulatore koji NISU imali izmenljive baterije...
Torto, ti i pored tolikog izkustva, jos nisi naucio i shvatio da je covek prvo napravio vrlo kvalitetne i korisne stvari a onda resio da ih tera u istoriju pod izgovorom da su obsolete :) A ond aih bombasticno vracala bud zasto komercijalizovane i kao neverovatan tehnoloski napredak. Mnogo toga je izgubljeno pa vraceno kao napredak a ustvari decenijama stajalo po fijokama.
Solarna energija Elektricni automobil Turbo motori ...
U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!
El ja zbog ovoga treba da otrčim i kupim Samsung Galaxy S3 ili da čekam da onaj pokojik iz groba preko iPAD-a (zakopanog sa njime naravno) oglasi još jednu `tehnologiju budućnosti` na novom iPhone 5 - punjenje bežično, i kupim taj iPhone 5?????
:: El ja zbog ovoga treba da otrčim i kupim Samsung Galaxy S3 ili da čekam da onaj pokojik iz groba preko iPAD-a (zakopanog sa njime naravno) oglasi još jednu `tehnologiju budućnosti` na novom iPhone 5 - punjenje bežično, i kupim taj iPhone 5???? :: ::
A4 Tech je jos pre 10 godina prodavao bezicni mis koji nije imao bateriju vec se napajao bezicno iz podloge koja se kacila na USB prikljucak.
Princip je isti. Otkrili su sada rupu na saksiji.
:: :: glupost do jaja . :: :: stari je patent i radi se o indukcijskom prenosu energije .. `izvor` indukcije mora biti spojen kabelom u shuko .. i mora biti pozicioniran na jedno mesto .. i na putovanja ga nosim. :: :: prednost je da nema guranja kabela u mob .. vec ga samo odlozis na pad velicine 10x10cm .. :: :: dobro je jedino sto mozes da punis vise raznih telefona na isti punja :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647711. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.