Atom CPU je predstavljen još pre 4 godine kao Intel-ov plan da uđu na tržišti mobilnih telefona.Tek posle 4 godine se pojavljuje prvi smartphone sa Atom-om.Mnogo im je trebalo da usavrše. Inače,Android platforma je hardverski najzahtevnija od svih mobilnih OS,ali i tu je jednojezgarni +1GHz sasvim dovoljan.Telefoni koji sad izlaze sa dual i quad procesorima je čisto(i po meni nepotrebno) benchmark kurčenje.
pa to si upravu.. glupi andorid je jako ne optimizovan iz prostog razloga zato sto ima podrsku za veliku broj cpu i gpu mobilnih uredjaja rezolucije i tako dalje.... to je isto bila mana wm6.xx koji je bio stranje i bez toga Apple ima jedan cpu i gpu i zato radi brzo jer je optimizovano maximalno, tako je i sa wp7.5 koji ima tacno koji cpu i grafku koju mora ida ima i za to se prave i zato wp7.5 radi 3x brze od andorida i sve radi preko gpu.
Andorid cak na Senzaciji obicnoj secka i ima lag kad se krece kroz meni kao i ovaj intel kad skroluje levo desno vidi se da stuca malo, dal je do kamere (cisto sumnjam) ali vidi se da koci moze da bude i do lancera.... dok na primer na Senzaciji XL beloj koja ima single core umesto dual core u obicnoj... zbog razlike u brzini 1.2 i 1.5ghz nema seckanja sto znaci da andorid u normalnom koriscenju ne vidi vise od 1 jezgra... naravno u aplikacijama je druga stvar, ali ja ne drnda telefon u aplikacijama 90% vremena. Tako da Andorid mora nesto pod hitno da menja inace ce ga wp7 pocistiti jako brzo, vec su prodali sve lumie u USA dal 2miliona za par dana pa nema za evropu, naravno kod nas ce to teze da ide jer mi po difoltu smo tvrdoglavi :) :) i otpisujemo sve to kao sranje koje ne radi ili radi ocajno kao wm6.1 ili 6.5
pored proizvodjača veš mašina, garderobe, automobila, ušao i intel u android priču - lepo!
09.05.2012. 14:28
status: user broj poruka: 612
@cele1988, naravno da je WP7 sranje `po difoltu` kada je zaključaniji od iOS-a, kada je toliko siromašan opcijama u aplikacijama i samim podešavanjima, kada nema sve one 3D zezalice i tranzicione efekte koji jedu ram i cpu, kada je jedva novom revizijom dobio copy/paste opciju, kada ima jedan osnovni ekran na kome se mogu menjati samo boje onih kvadratica od nazovi ikonica, kada mu je osnovni meni kao na nekom java telefonu sa početka 2000. god.
Takodje, teorija da je wp7.5 jako optimizovan zato što propisuje koju grafiku i cpu TAČNO I SPECIFIČNO treba da ima uredjaj koji ga pokreće je delimično ako ne potpuno NETAČNA. Ja sam instalirao na HD2 modelu najnoviji Mango (pored par osnovnih bildova) i radi istom brzinom kao na bilo kom `propisanom` WP7.5 uredjaju. Kako to?!?
Isto tako i mnoge Android verzije rade na HTC HD2 tečno i identično kao na matičnim uredjajima. Čak šta više non-sense android romovi lete na HD2. Nije ni čudo što je na sljamšungu sve brže kada nije opterećen sense interfejsom već je prazan ekran, ružan i zastareo sa jednim google search prozorčetom i dvodimezionalnim satom. I jošš kada ti kvrcne ona SG2 plastika pod rukom, dodje ti da baciš bombu na ambasadu
Iphone takodje nema osnovni ekran podešiv vidgetima, samo ikonice na njemu, šta mislite zašto? Da je opterećen kao WM6.5 ili kao Android Sense sa HTC uredjaja, i iOS bi `štucao` kada bi trebao da pokreće sve te animacije, dodatke i 3D gluposti. Ovako, ima samo ikonice, ne znaš da li si u meniju ili osnovnom ekranu, isto je ... ___________________________________
I da, kada se tiče WM6.5, na HD2 radi fenomenalno, doduše, nije tečan poput WP7.5, nije takodje tečan ni poput nekih optimizovanih Android romova i verzija istog, ali radi za sav novac. WM6.xx nije radio na uredjajima koji su imali 525MHz procesore, TytnII, Diamond i razna sranja na koja su se lepili fanatici i pristalice PPC/PDA uredjaja ... samo kako bi kontrirali iOS-u ... WM6.5 je i dalje najotvoreniji OS i najbliži `PC iskustvu` i prava je šteta što je Microsoft uspeo da ga uništi ovim WP7 nazovi OS-om. `Sa konja na magarca` bi se ovde uklopilo kao kec na ...
Re: pored proizvodjača veš mašina, garderobe, automobila, ušao i intel u android priču - lepo!
09.05.2012. 14:48
status: user broj poruka: 1424
:: @cele1988, naravno da je WP7 sranje `po difoltu` kada je zaključaniji od iOS-a, kada je toliko siromašan opcijama u aplikacijama i samim podešavanjima, kada nema sve one 3D zezalice i tranzicione efekte koji jedu ram i cpu, kada je jedva novom revizijom dobio copy/paste opciju, kada ima jedan osnovni ekran na kome se mogu menjati samo boje onih kvadratica od nazovi ikonica, kada mu je osnovni meni kao na nekom java telefonu sa početka 2000. god :: :: Takodje, teorija da je wp7.5 jako optimizovan zato što propisuje koju grafiku i cpu TAČNO I SPECIFIČNO treba da ima uredjaj koji ga pokreće je delimično ako ne potpuno NETAČNA. Ja sam instalirao na HD2 modelu najnoviji Mango (pored par osnovnih bildova) i radi istom brzinom kao na bilo kom `propisanom` WP7.5 uredjaju. :: Kako to?! :: :: Isto tako i mnoge Android verzije rade na HTC HD2 tečno i identično kao na matičnim uredjajima. Čak šta više non-sense android romovi lete na HD2. Nije ni čudo što je na sljamšungu sve brže kada nije opterećen sense interfejsom već je prazan ekran, ružan i zastareo sa jednim google search prozorčetom i dvodimezionalnim satom. I jošš kada ti kvrcne ona SG2 plastika pod rukom, dodje ti da baciš bombu na ambasad :: :: Iphone takodje nema osnovni ekran podešiv vidgetima, samo ikonice na njemu, šta mislite zašto? Da je opterećen kao WM6.5 ili kao Android Sense sa HTC uredjaja, i iOS bi `štucao` kada bi trebao da pokreće sve te animacije, dodatke i 3D gluposti. Ovako, ima samo ikonice, ne znaš da li si u meniju ili osnovnom ekranu, isto je .. :: ___________________________________ :: :: I da, kada se tiče WM6.5, na HD2 radi fenomenalno, doduše, nije tečan poput WP7.5, nije takodje tečan ni poput nekih optimizovanih Android romova i verzija istog, ali radi za sav novac. WM6.xx nije radio na uredjajima koji su imali 525MHz procesore, TytnII, Diamond i razna sranja na koja su se lepili fanatici i pristalice PPC/PDA uredjaja ... samo kako bi kontrirali iOS-u .. :: WM6.5 je i dalje najotvoreniji OS i najbliži `PC iskustvu` i prava je šteta što je Microsoft uspeo da ga uništi ovim WP7 nazovi OS-om. `Sa konja na magarca` bi se ovde uklopilo kao kec na .. :: ::
HD2 je HD7 isti hardware sto znaci da je WP7.5 standard :) ja imam inace HD2 i wp7.5 novi radi bolje od bilo kog andorida, drugo ima efekte ne znam o cemu pricas, slike,surf sve radi uz pomoc grafe i 2x je tecnije nego na andoridu... i drugo nije zatvren, ja skidam sa marketa sta hocu, ono sto se placa odes na `divlji` market nesto nalik instalusu za ios i skines sta hoces :) skype,angry birds, msn, i tako to :)
: :: Telefoni koji sad izlaze sa dual i quad procesorima je čisto(i po meni nepotrebno) benchmark kurčenje :: :: : :: :: :: :: Neće biti, dvojezgarni cpu su potrebni da održe tu famu za što jačim kamerama i rezolucijama ekrana. Ne može 1GHz CPU da potera fullHD video ili snimi isti u 30 frejma ... ovu procesori tome služe na telefonima. OS sa time nema veze.
@cele1988
Mislio sam `zatvoren` u mogućnostima file trasfera u sprezi sa PC-em ... u tome što nema pristupa OS parametrima i sistemskim direktorijumima, osim ako se nije pojavio neki file manager koji zaobilazi sve barijere (ne pratim previše WP7 apps), drugo je market (I ZA TO MORAŠ DA MOLIŠ MICROSOFT LOKALNO PREDSTAVNIŠTVO ZA AKTIVACIONE KODOVE) i mogućnost download-a onog materijala koji ti je ponudjen iz samog telefona. To nema veze sa slobodom korišćenja uredjaja, vezom sa drugim uredjajima, njegovom personalizacijom po želji i modifikacijom kroz sistemske parametre. Ja sam za onu treću varijantu - da lepo spojim tel. sa pc-em, PC vidi uredjaj, njegove particije i ja neometano razmenjujem fajlove i vršim file transfer. A ne da sam ucenjen da instaliram neku dodatnu pc aplikaciju (Zune) za rad na koju me uslovljava microsoft ili apple sa njegovim barijerama ....
Nedostaje mi sloboda koju imao Symbian OS, ima (tj. imao) WM5, 6.xx, OS i delimično uspeva Android šteta što su ovi operativni sistemi odbačeni, osim naravno Android-a koji još nema punu personalizaciju, nema čoveče mogućnost foldera u osnovnom meniju za početak...
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647711. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.