Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
prevara
STRANA 1 OD 1
crniobad prevara 24.05.2012. 18:32 T45856

status: user
broj poruka: 42

U poslednje vreme stalno dobijam poruke u kome neko sa nepoznatih brojeva traži da uplatim kredit, pomoć i sl., to se dešava i drugim ljudima iz moje okoline a koji su na telenor mreži.
Interesuje me kako funkcionišu slične prevare i da li još neko ima sličnih iskustava.
Zvao sam korisničku službu telenora i rekli su mi da neko softverski generiše brojeve i nasumično šalje poruke sa prepaid brojeva.
Npr. moj tast i ja smo dobili na službene brojeve u telenor mreži poruku sledeće sadržine:
,,Uplati mi dopunu od 500 dinara na ovaj broj, ali tačno 500 dinara, nemam ovde gde da uplatim a treba mi ovaj broj!
Poruka je stigla sa +381612741724
Naravno, moj tast je uplatio 500 RSD jer je mislio da mu je supruga poslala poruku :)
Da li postoji način da saznam odakle dolaze takve poruke da mu sledeći put pošaljem pošiljku sa vitezitom u attachmentu?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dragg re 24.05.2012. 20:05 #419436

broj poruka: 2270
Pa prijavi broj telenoru, ali oni mogu samo da ga isključe što ne znači ništa jer lik će sutra da uzme novi broj. Telenor ti neće dostaviti njegov identitet i adresu ako nemaš sudski nalog.

CrowBgd Kloniranje 24.05.2012. 22:25 #419462

broj poruka: 1376
je ovih dana bas opet u modi.
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2370992

miki069 VIP prevaranti 25.05.2012. 00:08 #419476

broj poruka: 1234
će ti samo reći da je tvoj tast dijabola i da nastavi da i dalje uplaćuje kredit.

Ne razumem kakve veze ima Telenor sa prevarom, kad je u pitanju broj sa VIP mreže?
VIP ima evidenciju svih aktivnih brojeve u Telenor i MTS mreži.

Možda na tom broju i nije prevarant, već je prevaru organizovao VIP mobajl.

https://www.bambimobil.blogspot.com

Snoopy- Re: VIP prevaranti 25.05.2012. 03:13 #419490

broj poruka: 6083
Realno. Dodje uplati kredit covek zeni na neki broj telefona koji nikada nije video u zivotu, kao bas taj joj treba a ne njen licni. To ne mogu da razumem pa makar bio smak sveta. To mi je vrhunac ljudske nepromisljenosti. Ni u jednom univerzumu ne bih skontao zasto ne bi zeni direkt na njen broj uplatio kredit nego na tamo neki levi?? (Sta da je shvalerov broj?)

LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S
G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apollo

:: će ti samo reći da je tvoj tast dijabola i da nastavi da i dalje uplaćuje kredit
::
Dexter013 Ok 25.05.2012. 07:48 #419501

broj poruka: 17098
Meni hitno da se uplati kredit na razne brojeve koje nikad niste ni vidilei niti sam ih vam ja dao,

nikako na moj jedan jedini broj koji koristim godinama!

Ko bi uplatio?!

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz
Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz
GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
CrowBgd Re: VIP prevaranti 25.05.2012. 10:47 #419526

broj poruka: 1376
Ma nema VIP sa tim nista. JEdno vreme je Mobtel(sad Telenor) mucio muku sa kloniranim karticama. Zaposeni su cudo,ne mozes za svakoga znati kakav je .....
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2370992

:: će ti samo reći da je tvoj tast dijabola i da nastavi da i dalje uplaćuje kredit
:: Ne razumem kakve veze ima Telenor sa prevarom, kad je u pitanju broj sa VIP mreže
:: VIP ima evidenciju svih aktivnih brojeve u Telenor i MTS mreži
:: Možda na tom broju i nije prevarant, već je prevaru organizovao VIP mobajl
:: https://www.bambimobil.blogspot.co
crniobad Re: Re: VIP prevaranti 25.05.2012. 13:13 #419554

broj poruka: 42
Ma stariji čovek, ne vidi bez naočara, žena mu bila na putu i sl. nije bitno..
Bitno je da ne želim da mi šalju razne poruke o rasprodajama, pozivima da izađem na izbore jer Nikolić vodi pa moram izaći da glasam za Tadića da bih spasio Srbiju (da, i takve sam dobijao), uplate kredita i druge gluposti...

:: Realno. Dodje uplati kredit covek zeni na neki broj telefona koji nikada nije video u zivotu, kao bas taj joj treba a ne njen licni. To ne mogu da razumem pa makar bio smak sveta. To mi je vrhunac ljudske nepromisljenosti. Ni u jednom univerzumu ne bih skontao zasto ne bi zeni direkt na njen broj uplatio kredit nego na tamo neki levi?? (Sta da je shvalerov broj?
:: LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S
:: G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apoll
:: :: će ti samo reći da je tvoj tast dijabola i da nastavi da i dalje uplaćuje kredit
:: ::
Pisko Servisne informacije 27.05.2012. 10:52 #419961

broj poruka: 6670
U mts se zovu servisne informacije, i možeš da ih otkažeš, navodno se radi samo o obaveštenjima mrežnog vlasnika koje su ti stvarno važne, ali se provuku i spammeri.
Druga varijanta, da likovi spajaju na računare i generišu brojeve i šalju sms-ove kao spam, to je neizbežno, tj. MORA se uključiti mozak ko ga ima, i ne nasaditi se na nečiji polni organ iz prve. Ni iz druge.

Budale veruju u sreću.

markopvict Meni stigla na sluzbeni 065 27.05.2012. 11:21 #419972

broj poruka: 4515
Poruka od nekog numerologa.
Kao da se odjavite sa servisa posalji sms na broj xxx
Ako ne stize prorocanstvo i skida 500din.

Pazi, stiglo od numrologa, ne pise broj, vec IME. To znaci da je to ime registrovano u MTS-u i da imaju saradnju sa tom firmom.

Kakav je napuš pao, u pisanoj formi. Izbrisali su ga i prosledili mi ime firme koja stoji iza toga. Klasicne spam barabe, kojima MT:S dozvoljava da se time bave...

Ali kakvi smo mi sabani od ljudi, skoro svako mi je rekao da posaljem poruku kako bih se odjavio... Sta bre da se odjavljujem, ako se nikad nisam prijavio... To ti sabani i imaju za cilj. Da im posaljes poruku, da te zatrpavaju spamom i onda imaju dokaz da si se u stvari prijavio, poslavši im SMS!

:: Mreže/Internet/Security/Tutorijali - -> https://www.umrezen.in.rs :

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647711.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs