Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
GSM arena,koliko lazu,nije normalno .... ! ! !
STRANA 1 OD 1
Milunka GSM arena,koliko lazu,nije normalno .... ! ! ! 11.06.2012. 14:11 T46186

status: user
broj poruka: 1624
Cisto da nekima otvorim oci... Posto uvek kad mi trebaju specifikacije kucam model mobilnog telefona na google-u , i pogledam specifikacije na GSM arena..
Skoro sam pazario Lg optimus 3d,posedovao sam 6 meseci Galaxy s2,pored toga naravno i dosta drugih dobrih modela,tako da sam daleko od laika za telefone, ALI OVO I TOTALNI LAIK MOZE DA PROVALI ZA 5 MINUTA.
Evo sta sam za 5 minuta pohvatao....

Na preskok, dakle NE DETALJNO ! - Citam test LG OPTIMUS 3d,i dolazim do poredjenja modela sa HTC sensation evo sta kazu ...
http://www.gsmarena.com/lg_optimus_3d-review-622p3.php
strana 3 benchmark...

U svakom testu vodi Samsung Galaxy s2, prati ga optimus 3d,zatim lg optimus 2x , I SENSATION UVEK NA KRAJu...CAK NEGDE JE I DUPLO GORI...
Sensation je u svakom testu daleko iza, i daje najgore performanse.

POGLEDAJTE SAD ZADNJU STRANU ....

Navode evo 3d, i tu se jasno vidi da ima 1gb rama, za Sensation se zna da ima 768.

a onda evo sta kazu na strani 9 http://www.gsmarena.com/lg_optimus_3d-review-622p9.php :

citiram : ` Featuring the same hardware as the EVO 3D, the Sensation has better performance than the Optimus 3D.

U KOM TESTU JE BOLJI EEEEE,SAMO POGLEDAJTE TESTOVE SVE CE VAM BITI JASNO I KAKO MOZE 768 mb rama da bude isto kao i 1gb rama na evo 3d...

Eto 2 strane koje sam `pogledao` , ovo je smejurija , i ko pogleda detaljno test sigurno ce naci jos gresaka...

Ono sto zelim jos da dodam je kamera, jedina razlika u odnosu na galaxy s 2 sto se tice slikanja jeste nocno,jer galaxy s2 ima za nijansu isti blic..

Sve ostalo je isto, isti kvalitet,evo imam slike i sa jednog i drugog fona tako da to pada u vodu...

Zato mi nije ni jasno kako mogu da kazu da kameri ista fali, kao sto pise ovde na njihovom testu...

asus p7p55d-e & intel i5 750 @ 4ghz/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380. audio- Pioneer A9, dayens Premium monitori, vufer JBL sub 135.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
noname86 imam taj lg p920 11.06.2012. 14:13 #424286

broj poruka: 156
http://imageshack.us/f/444/kompx.png/

Nije jaci od s2 a od sens. ima bolju bateriju i 3d , sens ima losiju gpu .
Daum ... 11.06.2012. 14:21 #424288

broj poruka: 12805
Što zameni GS2 sa tim sranjem od LG-a?

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Milunka Re: ... 11.06.2012. 15:20 #424296

pa nisam ga menjao . prodao sam ga bio , jer me smorio.

Dugo sam furao nokiju c3 i resio da se pocastim novim telefonicem.

Pazario sam iz oglasa Nov lg za 220 evra. ful pak, garancija iz vipa, kupljen 22.5.2012.
Sim free.

asus p7p55d-e & intel i5 750 @ 4ghz/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380. audio- Pioneer A9, dayens Premium monitori, vufer JBL sub 135.

:: Što zameni GS2 sa tim sranjem od LG-a
:: __________________
:: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K
::
Milunka Re: imam taj lg p920 11.06.2012. 15:21 #424300

Nikako nisam rekao da je bolji og galaxy-ja , ali od Sensation jeste svakako.

Medjutim smesno je da ceo test LG je bolji , i na kraju zakljucak - bolji je sensation ... lol , sami su sebe ispalili...

:: http://imageshack.us/f/444/kompx.png
:: Nije jaci od s2 a od sens. ima bolju bateriju i 3d , sens ima losiju gpu
Milunka Re: ... 11.06.2012. 15:28 #424304

Samsung je bolji sto se tice performansi...I aj da kazemo ima ICS, softver ce se nekom svideti, nekom nece...

Lg ima bolji ekran i daleko kvalitetniji prikaz , jer kod Galaxy s 2 , bukvalno se vidi pikselizacija, a to je zbog pentile matrice.
Svakako boje kod Samsunga su izuzetno izrazene, pa to donekle zamaskira 33 % manje subpiksela po pikselu...
Izrada kod samsunga mi je bila dobra, ali je telefon lagan i deluje ko igracka, kada uzmem u ruke ovaj lg, imam osecaj da drzim telefoncinu.i ima pomesan aluminijum,gumirane delove,i tvrdu plastiku , sveukupno mnogo bolji osecaj nego kod samsung-a..
Zatim tu je 3d , koji je trenutno najbolji, onaj evo 3d ne pruza nikakvo 3d iskustvo...

Naravno i Lg ima mana, ali meni kao uredjaj daleko bolje lezi od Samsung galaxy s 2 ...

:: Što zameni GS2 sa tim sranjem od LG-a
:: __________________
:: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K
MaliAbner Re: Re: imam taj lg p920 11.06.2012. 15:35 #424308

broj poruka: 7779
Sta u stvari tebe zulja kod HTC-a?

Jel te zulja to sto je skup, ili to sto je bolji?

Sto stalno poredis testove, uzmi ga u ruku i shvati o cemu se tu radi...

Stalno nesto kenjas kako je spor kako su ostali brzi itd...

Decko shvati da Sensation ima 35% veci ekran, tj. da budem precizniji ima 35% tackica vise na ekranu...

I ja toliku radnu povrsinu (540x960) sa tom dijagonalom ne bih ni u ludilu menjao za tih 480x800... rado bih se odlucio za ono sto imaju HTC Ones X ili S3 ali taj S2 ja ga prosto ne bih spominjao...

Naravno kad govorim o HTC Sensation uvek mislim na varijantu sa nastavkom XE... ostale su pomalo prevazidjene ali vrlo upotrebljive...

A sto se tice tog LG (goldstar) sta reci dizjan mi se dopada bar mi se dopada onaj od optimusa 2X, ali da flagship bude upgradable to 2.3.4 e tu su zakazli...

Ajde da si rekao da je Note bolji od Sensation-a pa i da se slozim ali ovi ostali, ne mogu... prosto ne mogu da se slozim...
Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Nikako nisam rekao da je bolji og galaxy-ja , ali od Sensation jeste svakako.
:: Medjutim smesno je da ceo test LG je bolji , i na kraju zakljucak - bolji je sensation ... lol , sami su sebe ispalili..
:: asus p7p55d-e & intel i5 750 @ 4ghz/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380. audio- Pioneer A9, dayens Premium monitori, vufer JBL sub 135
:: :: http://imageshack.us/f/444/kompx.png
:: ::
:: :: Nije jaci od s2 a od sens. ima bolju bateriju i 3d , sens ima losiju gpu
Milunka Re: Re: Re: imam taj lg p920 11.06.2012. 15:45 #424314

POD BROJ 1 : Da si drzao u ruci jedan pored drugog Galaxy s 2 i HTC Sensation ne bi tako LUPETAO ...

POD BROJ 2 : Dzabe ekranu kod htc sensation i 1960 x 1540 kad je ekran katastrofa , ekran je bled, boje su isprane, i poredjenje sa drugim ekranima je smesno....

POD BROJ 3 : Toliko stvari ne radi na tom Sensation-u UPRAVO ZBOG 960 x 540 rezolucije ekrana ...

POD BROJ 4 : Da li si ikad pratio oglase i video koliko ljudi je menjalo sensation za galaxy s 2 ?

Da ne spominjem za koliko su se prodavali do skora u oglasima ... Evo 3d je kostao od 200 - 220 evra. Pritom i on ima isprane boje ...

:: Sta u stvari tebe zulja kod HTC-a
:: Jel te zulja to sto je skup, ili to sto je bolji
:: Sto stalno poredis testove, uzmi ga u ruku i shvati o cemu se tu radi..
:: Stalno nesto kenjas kako je spor kako su ostali brzi itd..
:: Decko shvati da Sensation ima 35% veci ekran, tj. da budem precizniji ima 35% tackica vise na ekranu..
:: I ja toliku radnu povrsinu (540x960) sa tom dijagonalom ne bih ni u ludilu menjao za tih 480x800... rado bih se odlucio za ono sto imaju HTC Ones X ili S3 ali taj S2 ja ga prosto ne bih spominjao..
:: Naravno kad govorim o HTC Sensation uvek mislim na varijantu sa nastavkom XE... ostale su pomalo prevazidjene ali vrlo upotrebljive..
:: A sto se tice tog LG (goldstar) sta reci dizjan mi se dopada bar mi se dopada onaj od optimusa 2X, ali da flagship bude upgradable to 2.3.4 e tu su zakazli..
:: Ajde da si rekao da je Note bolji od Sensation-a pa i da se slozim ali ovi ostali, ne mogu... prosto ne mogu da se slozim..
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: Nikako nisam rekao da je bolji og galaxy-ja , ali od Sensation jeste svakako.
:: :: Medjutim smesno je da ceo test LG je bolji , i na kraju zakljucak - bolji je sensation ... lol , sami su sebe ispalili..
:: :: asus p7p55d-e & intel i5 750 @ 4ghz/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380. audio- Pioneer A9, dayens Premium monitori, vufer JBL sub 135
:: :: :: http://imageshack.us/f/444/kompx.png
:: :: ::
:: :: :: Nije jaci od s2 a od sens. ima bolju bateriju i 3d , sens ima losiju gpu
MaliAbner Re: Re: Re: Re: imam taj lg p920 11.06.2012. 16:29 #424321

broj poruka: 7779
:: POD BROJ 1 : Da si drzao u ruci jedan pored drugog Galaxy s 2 i HTC Sensation ne bi tako LUPETAO ..
Jesam drzao sam u rukama (iako su lopate ne mogu da drzim oba u istoj `ruki`) i ne samo s2 nego i s2, i OneX, i Note, i Razer... i na kraju se ipak odlucio za zavrsnu obradu i `isprani ekran` HTC-a...

:: POD BROJ 2 : Dzabe ekranu kod htc sensation i 1960 x 1540 kad je ekran katastrofa , ekran je bled, boje su isprane, i poredjenje sa drugim ekranima je smesno...
:
A mozes li zamisliti da nisu svi `slepci` ko ti pa im mozda smeta kad ekran bljesti, pa ja sam podesio osvetljenej bledog Sensation-a na pola i tako mi odgovara a uz to imam i mat zastitnu foliju koja po tebi verovatno radi dodatno ispranje...

:: POD BROJ 3 : Toliko stvari ne radi na tom Sensation-u UPRAVO ZBOG 960 x 540 rezolucije ekrana ..
Kao na primer sta?
Ja jos nisam naleteo ne nesto sto nece da radi, od navigacije do filmova i reader-a...

:: POD BROJ 4 : Da li si ikad pratio oglase i video koliko ljudi je menjalo sensation za galaxy s 2 ?
Ne, nisam pratio oglase!!!
Ali posto su menjali jedan model za drugi znaci da je odnos reciprocan!!!
Ili ti koristis drugaciji srpski...
Mada sve ukazuje da koristis posto koristis `POD BROJ 1, 2, 3...`
Mi nekako pisemo: 1), 2), itd... ovo sto si ti napisao uglavnom govore oni sveznalci iz politickih tv emisija i zvezde granda...

:: Da ne spominjem za koliko su se prodavali do skora u oglasima ... Evo 3d je kostao od 200 - 220 evra. Pritom i on ima isprane boje ..
Ne moras da spominjes koliko su se prodavali do skora po oglasima, a taj tvoj evo 3D 5F 9G ima ispranu sliku zato sto su ga mnoooogo koristili pa su mi isprali bojeeeee... da si kupio one od 250-300E dobio bi primerak sa malo zagasitijim booooojama posto su im manje koristili pa im niiiiisu isprali boje...

Nadam se da ovo gore sa bojama nisi shvatio bukvalno... i da si razumeo odredjnu dozu ironije (ipak sa ubacio smeska)...

E da ne zaboravim, hvala ti sto vise ne bodes dva posta za redom...

Tomato Republic Of Serbia !!!
philaemos ... 11.06.2012. 17:44 #424333

broj poruka: 2743
Imaju puno posla, pa se malo zbunili autori testa.
Inace ima i drugih web adresa osim GSMArene.
Cesto mozes i na YT-u da nadjes dobre testove i poredjenja.

Snoopy- Re: GSM arena,koliko lazu,nije normalno .... ! ! ! 11.06.2012. 20:10 #424346

broj poruka: 6083
Za nijansu ISTI blic?? Ako mozes pojasni

LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S
G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apollo

:: Ono sto zelim jos da dodam je kamera, jedina razlika u odnosu na galaxy s 2 sto se tice slikanja jeste nocno,jer galaxy s2 ima za nijansu isti blic.
Snoopy- Re: Re: ... 11.06.2012. 20:17 #424349

Ti ocigledno nisi koristio Evo 3D

Jedino sto ide na stranu LG je to sto ima 3D interface i na tome se sve zavrsava. Na njemu je slika ocajna pored Evo 3D. Na LGu se pixeli vide bas dosta i kada sam stavio evo 3D pored njega LG je smesno izgledao. Tu nema diskusije.
Takodje mislim da je smesno porediti ekran na s2 i na LG, LG je za 3 klase ispod, i na mom bivsem hd2 iz 2009e ekran izgleda bolje.

U jednom trenutku sam se nalozio da uzmem taj LG 3D ali kada sam otisao na xda i video koliko ga ljudi mazu i kakvo je u stvari njesra, brzo sam odustao. (baterija ocaj, solidno spor za jedan dual core telefon, zakucanost na GB, itd itd..jednostavno LG nije jos ni do kolena ni HTCu ni Samsungu).

G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apollo

:: Zatim tu je 3d , koji je trenutno najbolji, onaj evo 3d ne pruza nikakvo 3d iskustvo..
dautovic ... 11.06.2012. 20:29 #424353

broj poruka: 2856
Bas vitlam ovih dana da uzmem niki `jaci` android telefon i JAKO sam se razocarao sa HTC One serijom, toliko je to sve obecavalo da je na kraju ispao totalni fail...koliko samo problema imaju sa kvalitetom izrade, ekranom, krckanjem plastike...komsa uzeo cini mi se u VIP-u ONE X i sta reci, stisne malko jace ekran sa leve strane a ono zeva ko ludo...sreo sam ga na kratko ispred zgrade, moram da se vidim sa njim da pogledam bolje telefon i cujem detaljnije njegove utiske, al mi je rekao da nije zadovoljan, pre njega je imao SGS2 koji je zeni dao, sad ce izgleda da uzme on SGS2 nazad a da zeni da one X : )

Galaxy S3 mi je skup i mnogo ruzan, o LG-u nisam ni razmisljao niti cu, nije sve u rezoluciji ekrana...Zet mi ima Sensation i nije los telefon generalno ali mi se vise dopada SGS2 i najverovatnije cu njega i da uzmem.

Skyfire: ...frekfencija...

Snoopy- Re: ... 11.06.2012. 20:49 #424357

Dobro, nije bas sve tako. Neozbiljno je izjaviti da je onakav uredjaj kao htc one x `fail`.
Istina je da ima modela (posebno prva serija) koja imaju problema sa razlivanjem boja kada se stisne ekran, i snimanje u fullHDu nije dobro jer pada fps. Za krckanje i za losu izradu ne znam, na kratko sam drzao fon u ruci i na prvi dodir mi je izgledao bas lepo odradjen i da nema lufta za krckanje jer nema poklopac baterije. Najgore su izjave da je nesto sranje i da je fail, a da se nije koristio telefon. Lepo komsiju pozovi na kafu i ratluk pa vidi kako stoje stvari.

:: Bas vitlam ovih dana da uzmem niki `jaci` android telefon i JAKO sam se razocarao sa HTC One serijom, toliko je to sve obecavalo da je na kraju ispao totalni fail...koliko samo problema imaju sa kvalitetom izrade, ekranom, krckanjem plastike...komsa uzeo cini mi se u VIP-u ONE X i sta reci, stisne malko jace ekran sa leve strane a ono zeva ko ludo...sreo sam ga na kratko ispred zgrade, moram da se vidim sa njim da pogledam bolje telefon i cujem detaljnije njegove utiske, al mi je rekao da nije zadovoljan, pre njega je imao SGS2 koji je zeni dao, sad ce izgleda da uzme on SGS2 nazad a da zeni da one X :
:: Galaxy S3 mi je skup i mnogo ruzan, o LG-u nisam ni razmisljao niti cu, nije sve u rezoluciji ekrana...Zet mi ima Sensation i nije los telefon generalno ali mi se vise dopada SGS2 i najverovatnije cu njega i da uzmem
:: Skyfire: ...frekfencija..
skar tralalallaalala 11.06.2012. 20:58 #424358

broj poruka: 3992
niste izgleda naucili da su testovi jedno,a realno koriscenje drugo..
i to se mora razdvojiti jednom za svagda...
LG je spor jer debili nisu optimizovali softver kako treba,znaci nije stvar u samoj snazi chipseta nego u optimizaciji sistema,kod htc je mnogo bolje odradjeno...
sam dokaz je WP7 koji na 1ghz bolje radi nego One X...
pre 2-3 meseca sam koristio P990,i na 2.2 androidu je jadno radio,inace telefon je u cenovnom rangu sa i9001,ili S+,medjutim na 2.3 telefon je poleteo...i sama izrada toucha i celog telefona je bolja od krnjavog samsunga...

Snoopy- Re: tralalallaalala 11.06.2012. 21:20 #424368

wp7 je ubedljivo najbrzi sistem koji sam koristio. Sve pohvale, ali stvarno. Jos sam koristio na htc HD2 koji nije imao oficijelni update. Radio je bez da stucne, kao sat.

:: niste izgleda naucili da su testovi jedno,a realno koriscenje drugo.
:: i to se mora razdvojiti jednom za svagda..
:: LG je spor jer debili nisu optimizovali softver kako treba,znaci nije stvar u samoj snazi chipseta nego u optimizaciji sistema,kod htc je mnogo bolje odradjeno..
:: sam dokaz je WP7 koji na 1ghz bolje radi nego One X..
:: pre 2-3 meseca sam koristio P990,i na 2.2 androidu je jadno radio,inace telefon je u cenovnom rangu sa i9001,ili S+,medjutim na 2.3 telefon je poleteo...i sama izrada toucha i celog telefona je bolja od krnjavog samsunga..
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647711.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs