Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
HTC HD2, HD7, Mozart ili šta već za 150e
STRANA 1 OD 1
D1l3 HTC HD2, HD7, Mozart ili šta već za 150e 15.07.2012. 03:12 T46677

status: user
broj poruka: 11
Eh društvo planiram da uzmem sebi nešto polovno(naravno najbolje moguće ili `neogreban` stanje). Dao bih nekih 150-160 evrića, ali jednostavno ne znam na šta ići trenutno.

HD2 mi se uvek činio primamljivim(njega ću najteže naći pod garancijom), trenutno ima pristupačnu cenu. Ali opet toliko priča oko njega te flashovanje oštećuje NAND ili stvara bad sectore, pa onda ima problema sa pregrevanjem i resetovanjem, te onda flat kabl (kod dugmeta za prekid poziva) ekrana jako često rikava.

Eh a ovi ostali HD7, Mozart i sl. nisam uočio da imaju neke žešće mane čitajući stranice i stranice na netu.

Možda mi je HD2 i najveći favorit, ali opet koliko je to isplativo, obzirom da ga je gotovo nemoguće naći da je pod garancijom i tako se zaštiti koliko je moguće naprasnim kvarom.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nidzo86 hd7 15.07.2012. 03:39 #431316

broj poruka: 277
hd7 , mada hd2 je dobar imao sam ga moze win 6.5 , win 7 , android 4.0

hd7 je dobar i glaxy s 1

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Snoopy- stoti put 15.07.2012. 05:28 #431318

broj poruka: 6083
Nema to veze sa nand memorijom, slobodno uzmi hd2. 2 godine nikakav problem i sad je kod druga shljaka ko leptir. svaki telefon se zagreva, a ti sto im crkao cpu su bili falicni sa telenora. Ako radi radi. Apsolutno nijednu manu nisam nasao dok sam koristio hd2 2 godine. Telefon je perverzija. Ovi novi svi nesto baguju i nesto im fali. Nema sta da stavljas u kosh hd2 sa tim telefonima, on je klasa za sebe. Nikad ne moze da dosadi. Ja sam spletom okolnosti prodao drugu. Bolje da sam ostavio za sebe.

LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S
G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apollo

gile23 Re: stoti put 15.07.2012. 10:25 #431325

broj poruka: 9121
Galaxy S

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=3115&idPhone2=2957

Pozdrav!

:: Nema to veze sa nand memorijom, slobodno uzmi hd2. 2 godine nikakav problem i sad je kod druga shljaka ko leptir. svaki telefon se zagreva, a ti sto im crkao cpu su bili falicni sa telenora. Ako radi radi. Apsolutno nijednu manu nisam nasao dok sam koristio hd2 2 godine. Telefon je perverzija. Ovi novi svi nesto baguju i nesto im fali. Nema sta da stavljas u kosh hd2 sa tim telefonima, on je klasa za sebe. Nikad ne moze da dosadi. Ja sam spletom okolnosti prodao drugu. Bolje da sam ostavio za sebe
::
:: LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S
:: G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apoll
cele1988 .... 15.07.2012. 11:59 #431338

broj poruka: 1424
stim da se S1 posle 3meseca ofuca ko hd2 posle 5godina .).... plastikaner najobicniji..... Ja sam 3x prelazio sa HD2 na druge telefone i opet se vracao na njega (sva sreca pa ga nisam prodao) imam ga 3 godine od kad je izasao, prvo recite koji tel je 3 godine aktuelana sto se podrske tice, a pri tom radi ko zmaj....
i nemam ni jednu tacku na njemu nikad mi nije ispao i slicno.....
na ovom linku sto si dao fali da HD2 ima gorila glas posto je on prvi telefon sa takvim displejom....Wp7.5 radi ko zmaj na njemu sam vec dosta duga, imam dual boot, sa 2.3 andoridom 100% je brzi od S1 jer je bolje optimizovan andorid ima na XDA jedan vrh cist rom bez sensa i tih gluposti leti.. a sad 4.0 izasao je jedan koji je isto dosta brz...

Spacewla Vi bi svi da se jeb*** sa oproštenjem, a da vam ne udje?!? 15.07.2012. 12:11 #431340

broj poruka: 612
@D1L3:
:: HD2 mi se uvek činio primamljivim(njega ću najteže naći pod garancijom), trenutno ima pristupačnu cenu. ...........Možda mi je HD2 i najveći favorit, ali opet koliko je to isplativo, obzirom da ga je gotovo nemoguće naći da je pod garancijom i tako se zaštiti koliko je moguće naprasnim kvarom

Moguće je naći HD2 POD GARANCIJOM, ali ... NE ZA bednih 150€ za koliko ga prodaju oni koji ga nisu ni zaradili, ili ga pak oštetili i prikrivaju manu.

Lepo idi u radnju, keširaj 320€ (tri stotine i dvadeset evra) i imaćeš normalnu garanciju.

1. česta resetovanja telefona, problemi u radu nakon flešovanja novog ROM-a, nemogućnost podizanja novog rom-a iz butloadera .. indikacije su da NAND čipovi otkazuju. No, može se proveriti da li ima bed blokova ili ne programom poput `Mtty.exe`.
2. greje se telefon ali je to njegovo normalno stanje u radu.
3. dugme za isključivanje poziva koje navodno oštećuje flat je priča sa raznih internet foruma. Ako bi se ova činenica uvažila opet je moguće izbeći i tu neprijatnost instalacijom dodatnih programa za isključivanje ekrana i restartovanje telefona - eto, problem rešen.

HD2 je super telefon, možda bolji i od ovih dvojezgaraca, ja bih kupio još jedan komad (ako se nalazi ispod 150€ ispravan), ali da mi ne izbaci prilikom provere NAND memorije, nešto poput:

BLOCK 1686 (0x696) is bad block
BLOCK 2392 (0x958) is bad block
BLOCK 2409 (0x969) is bad block
BLOCK 3393 (0xD41) is bad block
Partition(0), type=0x20, start=0x2, total=0x63E
Partition(1) type=0x23 start=0x640 total=0xA40
partition(2) type=0x25 start=0x1080 total=0x1D340
partition(3) type=0x4 start=0x1E3C0 total=0x197C0

CE Total Length(with sector info)=0xF2D1E00
CE Checksum Length(without sector info)=0xF1E0000

saxija Re: Vi bi svi da se jeb*** sa oproštenjem, a da vam ne udje?!? 15.07.2012. 13:02 #431344

broj poruka: 4016
taman mu ti dodaj jos tih 160e.

nVidia je debela a AMD ima kriv nos
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=499049
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=886910
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1375818

:: @D1L3
:: ::
:: :: HD2 mi se uvek činio primamljivim(njega ću najteže naći pod garancijom), trenutno ima pristupačnu cenu. ...........Možda mi je HD2 i najveći favorit, ali opet koliko je to isplativo, obzirom da ga je gotovo nemoguće naći da je pod garancijom i tako se zaštiti koliko je moguće naprasnim kvarom
:: Moguće je naći HD2 POD GARANCIJOM, ali ... NE ZA bednih 150€ za koliko ga prodaju oni koji ga nisu ni zaradili, ili ga pak oštetili i prikrivaju manu
:: Lepo idi u radnju, keširaj 320€ (tri stotine i dvadeset evra) i imaćeš normalnu garanciju
:: 1. česta resetovanja telefona, problemi u radu nakon flešovanja novog ROM-a, nemogućnost podizanja novog rom-a iz butloadera .. indikacije su da NAND čipovi otkazuju. No, može se proveriti da li ima bed blokova ili ne programom poput `Mtty.exe`
:: 2. greje se telefon ali je to njegovo normalno stanje u radu
:: 3. dugme za isključivanje poziva koje navodno oštećuje flat je priča sa raznih internet foruma. Ako bi se ova činenica uvažila opet je moguće izbeći i tu neprijatnost instalacijom dodatnih programa za isključivanje ekrana i restartovanje telefona - eto, problem rešen
:: HD2 je super telefon, možda bolji i od ovih dvojezgaraca, ja bih kupio još jedan komad (ako se nalazi ispod 150€ ispravan), ali da mi ne izbaci prilikom provere NAND memorije, nešto poput:
:: BLOCK 1686 (0x696) is bad bloc
:: BLOCK 2392 (0x958) is bad bloc
:: BLOCK 2409 (0x969) is bad bloc
:: BLOCK 3393 (0xD41) is bad bloc
:: Partition(0), type=0x20, start=0x2, total=0x63
:: Partition(1) type=0x23 start=0x640 total=0xA4
:: partition(2) type=0x25 start=0x1080 total=0x1D34
:: partition(3) type=0x4 start=0x1E3C0 total=0x197C
:: CE Total Length(with sector info)=0xF2D1E0
:: CE Checksum Length(without sector info)=0xF1E0000
Tristram Re: .... 15.07.2012. 13:33 #431348

broj poruka: 1872
Jeste, oguli mu se onaj metalik okvir spreda, sto se ni ne vidi ako drzis telefon u futroli ko sav normalan svet. S druge strane ekran mu je i dalje medju boljima na trzistu, laganiji je od HD2 pa nece pantalone da ti spadaju, popularan je pa ima odlican izbor raznih romova i za njega a s hardverske strane ima nesto bolju kameru od hd2 i nesto jaci GPU.

Vidjao sam ih i ispod 150e a da su jos u garanciji, odlican telefon za te pare.

:: stim da se S1 posle 3meseca ofuca ko hd2 posle 5godina .).... plastikaner najobicniji..... Ja sam 3x prelazio sa HD2 na druge telefone i opet se vracao na njega (sva sreca pa ga nisam prodao) imam ga 3 godine od kad je izasao, prvo recite koji tel je 3 godine aktuelana sto se podrske tice, a pri tom radi ko zmaj...
:: i nemam ni jednu tacku na njemu nikad mi nije ispao i slicno....
:: na ovom linku sto si dao fali da HD2 ima gorila glas posto je on prvi telefon sa takvim displejom....Wp7.5 radi ko zmaj na njemu sam vec dosta duga, imam dual boot, sa 2.3 andoridom 100% je brzi od S1 jer je bolje optimizovan andorid ima na XDA jedan vrh cist rom bez sensa i tih gluposti leti.. a sad 4.0 izasao je jedan koji je isto dosta brz...
Snoopy- Re: Re: .... 15.07.2012. 14:28 #431353

Sigurno x)

Kamera bez blica: savrsenstvo. Plus manji ekran.

Ne moze ni da se poredi taj plastikenac sa hd2, kao ni njihova podrska. HD2 je best buy bio i jos uvek je. Dobijes 3x vise nego sto platis. To moze da zna samo ko ga je imao- ostali preporucuju plastikanere samsungove. Imam samsung Note i nije mi problem da mazem samsung. Nije da nema razloga.

G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apollo

:: Jeste, oguli mu se onaj metalik okvir spreda, sto se ni ne vidi ako drzis telefon u futroli ko sav normalan svet. S druge strane ekran mu je i dalje medju boljima na trzistu, laganiji je od HD2 pa nece pantalone da ti spadaju, popularan je pa ima odlican izbor raznih romova i za njega a s hardverske strane ima nesto bolju kameru od hd2 i nesto jaci GPU
:: Vidjao sam ih i ispod 150e a da su jos u garanciji, odlican telefon za te pare
:: :: stim da se S1 posle 3meseca ofuca ko hd2 posle 5godina .).... plastikaner najobicniji..... Ja sam 3x prelazio sa HD2 na druge telefone i opet se vracao na njega (sva sreca pa ga nisam prodao) imam ga 3 godine od kad je izasao, prvo recite koji tel je 3 godine aktuelana sto se podrske tice, a pri tom radi ko zmaj...
:: :: i nemam ni jednu tacku na njemu nikad mi nije ispao i slicno....
:: :: na ovom linku sto si dao fali da HD2 ima gorila glas posto je on prvi telefon sa takvim displejom....Wp7.5 radi ko zmaj na njemu sam vec dosta duga, imam dual boot, sa 2.3 andoridom 100% je brzi od S1 jer je bolje optimizovan andorid ima na XDA jedan vrh cist rom bez sensa i tih gluposti leti.. a sad 4.0 izasao je jedan koji je isto dosta brz...
D1l3 Odg 15.07.2012. 15:07 #431359

Imao sam Samsung Omnia i900. Telefon je imao sve po specifikacijama kako mi je odgovaralo i onda pva i jedina stvar koja mi je zasmetala jeste rikavanje interne memorije od 16GB, ali ajde koristio sam karticu od 8GB i to je tako radilo. Ali kako da ti ne smeta kada pljuneš veću kintu baš zbog tih 16GB, a ono cvrc.

Malo sam iščitavao i stvarno ima istine u ovome što je Spacewla govorio, dakle NAND-ovi često rikavaju i to je činjenica

Snoopy- - Možda se ti nisi flashovao telefon ili si jednostavno vodio računa o telefonu i pojavljivanju bad sectora.

Najviše bi mi odgovarao neki ekran 4.3`, a od trenutne ponude onda jedino neki HD7, pošto su cene Desire HD-a još uvek povisoke.
Snoopy- Re: Odg 15.07.2012. 15:40 #431369

Ma to za nand mora da su ekstremni uslovi, recimo ovi sto testiraju sve redom ili `kuvari`.

Sve moguce sam isprobavao na mobu i flashovao ko zna koliko puta i sve je pod konac. Stvarno ne znam u kojim uslovima dodje do sjebavanja nanda.

@cele- malo teze da imas mob 3 godine, maximum 2 i po :D

:
:: Snoopy- - Možda se ti nisi flashovao telefon ili si jednostavno vodio računa o telefonu i pojavljivanju bad sectora
:: Najviše bi mi odgovarao neki ekran 4.3`, a od trenutne ponude onda jedino neki HD7, pošto su cene Desire HD-a još uvek povisoke.
Tristram Re: Re: Re: .... 15.07.2012. 16:02 #431376

broj poruka: 1872
Ma mogao bi i ja da ga napljujem, imao sam galaxy S i izrada stvarno nije nesto, medjutim, sta mi znaci sto je plastican, sigurno ne znaci da se ne daj boze vise kvari od recimo aluminijumskog. Telefon sam citavog radnog veka kod mene mozda dvaput izvadio iz onog njegovog kurtona, mogao je komotno da bude izdubljen od slonovske balege. Telefon i dalje vredi para, posebno sto mu je ekran stvarno lep.

Svejedno, ispade totalno nebitno za temu, vidim autor insistira na vecem ekranu.

:: Sigurno x
:: Kamera bez blica: savrsenstvo. Plus manji ekran
:: Ne moze ni da se poredi taj plastikenac sa hd2, kao ni njihova podrska. HD2 je best buy bio i jos uvek je. Dobijes 3x vise nego sto platis. To moze da zna samo ko ga je imao- ostali preporucuju plastikanere samsungove. Imam samsung Note i nije mi problem da mazem samsung. Nije da nema razloga
:: LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S
:: G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apoll
:: :: Jeste, oguli mu se onaj metalik okvir spreda, sto se ni ne vidi ako drzis telefon u futroli ko sav normalan svet. S druge strane ekran mu je i dalje medju boljima na trzistu, laganiji je od HD2 pa nece pantalone da ti spadaju, popularan je pa ima odlican izbor raznih romova i za njega a s hardverske strane ima nesto bolju kameru od hd2 i nesto jaci GPU
:: :: Vidjao sam ih i ispod 150e a da su jos u garanciji, odlican telefon za te pare
:: :: :: stim da se S1 posle 3meseca ofuca ko hd2 posle 5godina .).... plastikaner najobicniji..... Ja sam 3x prelazio sa HD2 na druge telefone i opet se vracao na njega (sva sreca pa ga nisam prodao) imam ga 3 godine od kad je izasao, prvo recite koji tel je 3 godine aktuelana sto se podrske tice, a pri tom radi ko zmaj...
:: :: :: i nemam ni jednu tacku na njemu nikad mi nije ispao i slicno....
:: :: :: na ovom linku sto si dao fali da HD2 ima gorila glas posto je on prvi telefon sa takvim displejom....Wp7.5 radi ko zmaj na njemu sam vec dosta duga, imam dual boot, sa 2.3 andoridom 100% je brzi od S1 jer je bolje optimizovan andorid ima na XDA jedan vrh cist rom bez sensa i tih gluposti leti.. a sad 4.0 izasao je jedan koji je isto dosta brz...
:: :: ::
1551259 hd2 15.07.2012. 17:34 #431393

broj poruka: 137

Sve preporuke za hd2. Menjam romove na svakih 10-15dana ( onako zajebavam se ) nikada se restartovao nije.
Jedina mana mu je sto nema kamreu sa prednje strane za skajp video pozive, ali i bez nje se moze.

Plamen re 15.07.2012. 19:09 #431406

broj poruka: 2836
A sta je sa Xperia Arc S-om ?

Po meni je taj telefon po kvalitetu izrade, izdrzljivosti, brzini, kameri daleko ispred telefona u tom rangu.

Pogledaj po oglasima, imas za 220-240e nov, sa garancijom.

nidzo86 za 200e .. 15.07.2012. 20:15 #431417

broj poruka: 277
za 200e bolje da ide na lg 2x p990 ili lg p920

Spacewla Re: Odg 15.07.2012. 21:44 #431423

broj poruka: 612
:: Malo sam iščitavao i stvarno ima istine u ovome što je Spacewla govorio, dakle NAND-ovi često rikavaju i to je činjenic
Ne `rikavaju` čipovi sami od sebe tj. tako često, već samo onda kada krajnji korisnik krene da piše i briše po njima.
Najbitniji detalj za pojavljivanje bed blokova je kada se tkz. flešovanje telefona vrši pogrešno.
Recimo, korisnik je ubacio pogrešan bootloader - `SPL/HSPL`, i krenuo da briše fleš memoriju - NAND, a da nije znao da pored toga treba ubaciti i odgovarajući `Radio`, pa pored njega odgovarajući bootloader i za druge operativne sisteme - `MAGLDR`, i eto primera gde se pogrešnim flešovanjem i ponavljanjem procedure dovodi do stvaranja loših sektora.
80% vlasnika HD2 koji krenu da instaliraju tkz. `kuvane` WIN rom-ove, da ne spominjem Android verzije, WP7 ili neku Linux distribuciju, NE ISPOŠTUJU proceduru krekovanja bootloader-a
miki069 Android 16.07.2012. 15:44 #431602

broj poruka: 1234
Valjda ste zaključili da čovek neće Android već Windows Mobile.

Polovan HD2, uzmi ako možeš da ga prvo isterstiraš.

https://www.bambimobil.blogspot.com

D1l3 Re 16.07.2012. 16:53 #431626

Ma nije problem Androida, samo jednostavno nisam favorit Samsunga.

I da ne mogu da nađem ni jedan HD2 da ima još uvek garanciju, kao ni jedan a da nisu snimali ljudi sebi Android.

Nego, da li neko zna koliko košta otprilike zamena Digitizera na HD2, pošto sam video da često rikavaju( komšiji su u roku od 2 godine, dva puta popravljali u Begramu, sreća pa je bio u garanciji)?

I na šta obratiti pažnju kada se uzima polovan?
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647702.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs