Odlucio sam da promenim operatera pa mi je potrebno par saveta. Bolje da pitam vas nego da zovem call centar nekog naseg mobilnog operatera.
1. Da li ce mts da mi naplati uslugu za ceo Avgust ako raskinem ugovor pocetkom meseca? 2.Da li i vip naplacuje 3g uslugu uz svaki 3g telefon ili je to uracunato u mesecnu pretplatu? mts napomena: Kupovinom postpaid paketa sa 3G telefonom, korisnik je u obavezi da za vreme trajanja ugovorne obaveze plaća pretplatu za 3G servis 3.Kakav je po vama htc one v? Potrebno mi je vase misljenje jer prvi put kupujem android telefon. 4.Koliko kosta prenos broja kod drugog operatera?
prilikom raskida ugovora naplatiosamo broj korišćenih dana u tom mesecu. Ugovor raskinut na moje zadovoljstvo, s` tim što je meni istekao pre...osam godina. Takođe nisam bio na paketu. Samo postpaid bez besplatnih minuta poruka i neta.
Šta oni smatraju 3G uslugom. Koliko se ja razumem u to to je video poziv, MMS i internet. Za ovo prvo sam video da samo osobe bez sluha koriste.
Za druge odgovore na druga dva pitanja sačekaj nekoga ko se razume u to...
1. Nece, naplatice ti procentualno paket , u odnosu iskoriscenih minuta za taj mesec. Znaci ako imas 100min, iskoristis 30, naplatice ti 1/3 paketa. U mom slucaju je vec bio kraj meseca i racun mi je stigao smesno... 100tinak dinara... 2. Za MTS te obavezuju samo da uzmes neki paket koji ima internet. Ako vec hoces android, onda je logicno i da ces uzeti paket sa internetom, tako da ni tu nemas dodatnih troskova. Ukoliko bi uzeo paket koji ne sadrzi internet a hoces android, onda bi morao da placas i pretplatu za internet. Ovo za VIP ne znam, po mom misljenju oni su najveci prevaranti. Mozda su dobri za racune od oko 1000 din, ali cim krenes ozbiljnije da vrtis brojeve, zavrti ti se u glavi kada ti dodje racun. 3. Ne znam. 4. Nesto smesno, ili je dzabe ili nekih 100-200 din.
Uplasio sam se da cu morati da koristim neki stari mob do kraja avgusta od drugara jer moj sadasnji je skoro prodat.
@pajsgudgud necu da menjam operatera jer sam imao problem sa racunima nego zato sto vip ima htc one v u ponudi a po meni je to bolji tel od LG Optimus L7 i Galaxy Ace plus.
@VMARC nisam zahtevan korisnik tako da ce mi neki postpaid paket od 1000dinki odgovarati.
`Postupak prelaska u mt:s mrežu je jednostavan i lak, a propisani trošak od 200 dinara preuzima Mobilna telefonija Srbije, tako da vi plaćate samo simboličan iznos od 1 dinar.`
:: Mislim da gresis. Meni je MTS to naplatio. Mozda je to slucaj kod Telenora i VIPa :: :: F650GS Daka :: :: :: 4. Troskove prenosa preuzima operater kod koga prelazis :: :: :: :: :: ::
Na osnovu telefona koje ima u ponudi. To nema previse smisla. Gledaj prvo sta i koliko trosis, pa tek onda sta uz taj paket od aparata mozes da uzNes. EDIT: @nemanja To su nesto novo uveli, pljackarosi! Tacno, 200din su mi naplatili, znam da mi je taj prvi racun dosao mane od 300 kinte. F650GS Dakar
@VMARC telenor je najskuplji, mts naplacuje dodatno 3g uslugu a meni je samo vazno da ne placam vise od 1000din. Zato cu da uzmem mob preko vipa ili cu da nadjem neki polovan htc one v.
HTC OneV je za keš 245 evra, SIM free, 6 meseci garancija. Jesu ukinuli da onaj glupi automat obaveštava pozivaoce da si promenio mrežu? Ako je to ostalo, ljudi ima da prestanu da te zovu.
Sad sam se setio da je pojavom 3G mreže MTS naplaćivao aktiviranje 3G usluge. Možda 100din mesečno na današnjem nivou. Čini mi se da MTS ima bolje telefone u ponudi. support normality
P.S. De si bre Mickey :)?
:: 1. Nece, naplatice ti procentualno paket , u odnosu iskoriscenih minuta za taj mesec. Znaci ako imas 100min, iskoristis 30, naplatice ti 1/3 paketa. U mom slucaju je vec bio kraj meseca i racun mi je stigao smesno... 100tinak dinara.. :: 2. Za MTS te obavezuju samo da uzmes neki paket koji ima internet. Ako vec hoces android, onda je logicno i da ces uzeti paket sa internetom, tako da ni tu nemas dodatnih troskova. Ukoliko bi uzeo paket koji ne sadrzi internet a hoces android, onda bi morao da placas i pretplatu za internet. :: Ovo za VIP ne znam, po mom misljenju oni su najveci prevaranti. Mozda su dobri za racune od oko 1000 din, ali cim krenes ozbiljnije da vrtis brojeve, zavrti ti se u glavi kada ti dodje racun :: 3. Ne znam :: 4. Nesto smesno, ili je dzabe ili nekih 100-200 din :: :: F650GS Daka :: ::
HTC One V je bio u ponudi u `Comtrade-u` uz mts `pakete` u julu (ovo znam, video sam, ja sam tražio da uzmen neki nov tel.)...možda je i u avgustu...raspitaj se. Ne mogu tačno da se setim samo koje su minimalne pretplate mix1250, mixnet L...čini mi se. Da te ne lažem proveri.
Pojedine `prodavnice` nude telefone uz `pakete` mobilnih operatera..zanimljivo je da ovo ne zna dosta ljudi (bar u mojoj okolini :D).
@miki069 lakse mi je da sada dam 15000 za telefon uz neki postpaid paket nego da odmah iskesiram 245 evra
@pajsgudgud mts 3g - Mesečna pretplata za 3G uslugu iznosi samo 116,82 dinara sa uračunatim porezom, a omogućava:
video poziv po ceni običnog poziva za vaš tarifni profil pristup 3G sadržajima na Mondo WAP portalu preko jedinstvene pristupne tačke 3Gmondo.
@mali3538 Znam za tu opciju ali prodavnice kao sto je Comtrade su obicno preskupe.
@svi Koji mobilni biste mi preporucili umesto htc one v? Zanima me tel koji cu platiti oko 15000 uz neki postpaid paket od 1000din? Mozda bih cak dao i 18000 ako je mesecna pretplata ispod hiljadarke.
One V je odličan, ja ga jurim na oglase sad jer nažalost više nije dostupan kod Vipa i neće ga dobijati a pravim ugovor već na 2 godine. Iz nekog razloga ni One X ni One V uopšte više neće dobijati, zašto, nemam pojma...
MTS ti daje 50% popusta na svaki paket pa možeš okvirno za 1300 čini mi se da dobiješ One S za 18.000 koji je aždaja. __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
One V sam hteo da uzmem pošto prelazim sa Telenora, rečeno mi je da ga nemaju i da ga neće dobijati, ni njega ni One X pa verovatno i One S.
MTS ti daje tokom celog ugovora 50% popusta, ali im je izbor telefona blagi užas. Dodaj 115 dinara na svaku cenu pretplate zbog 3G servisa koji naplaćuju. Zato sam i otišao kod Vipa, za 1115 dinara imaš 1100 Smartova, a jedan smart se tarifira kao 1 minut, 1sms ili 1mb pa trošiš kako ti odgovara. Oko 1650 dinara te košta kod MTSa MixNet XL uz koji dobiješ One S za 18.000, mada meni ne treba takav paket pa nisam hteo ni da bacam pare.
@daum Nije problem da mts-u placam 3g uslugu ako ce mi prepoloviti pretplatu od hidjadu dindzi. Nigde na sajtu mts-a ne pise da daju taj popust ili ja to nisam video.
1.Da li bi pre uzeo LG Optimus (prime :)) L7, Samsung galaxy ace plus ili neki treci? LG Optimus L7 Review http://www.youtube.com/watch?v=T7yOy3C3bEA 2.Da li ti vip smartovi mogu da se koriste za pozive mts i telenor brojeva?
Uzeo bih vip paket smart 550 i siguracu 2000 plus bi za mob platio 15000din.
@daum popust daju tokom prve godine ili pola godine ugovorne obaveze samo uz određene telefone (krš ponuda) ili ako ne planiraš da uzmeš tel možeš da potpišeš ugovor na 12 ili 24 meseca da plaćaš 50%.
@acanen do kraja juna comtrade je davao htc evo 3d uz mixnet M za 15-ak hiljada. pa da li je to preskupo ili ne sam oceni. u sustini su ti cene iste ili slične kod svih dilera jedino je da postoji minimalna pretplata i da cene telefona ne padaju sa većim pretplatama što nije slučaj kad uzimaš direktno kod operatora.
inače od jula malo šta možeš da uzmeš uz pretplate manje od 1500din jer su devalvirale sa padom kursa...tako da takav telefon teško da ćeš uzeti uz pretplatu od 1k din.
htc one s i x ima u mts-u ali minimalna pretplata je mixnet L koji je 1900din...i tad su 39k i 48k din..... pretplate bez neta ne gledam.
Sutra cu da uzmem u vip-u Galaxy Ace plus za 15000din ako ga jos uvek imaju uz sigurica 2000 postpaid paket.
1.Da li prvo idem u Mts da odjavim broj ili ce to Vip da obavi? 2.Gde mogu da kupim jeftinu futrolu za mob i foliju za ekran u Bg-u? 3.Kolika je potrosnja androida prilikom gledanja videa na youtubeu? 4.Koji program da koristim za proveru potrosnje kredita?
Pošto izgleda zadržavaš isti broj, jesi pitao da li će onaj glupi automat obaveštavati ljude koji te budu zvali sa MTS-a? Ako hoće, bukvalno će ljudi prestati da te zovu.
Nisam danas otisao u vip po ace plus jer u telenoru nude isti mob za 14040din uz Prenesi i Surfuj 500 postpaid paket. Procedura prenosa broja traje 3 dana i potrebno je prvo podneti zahtev za promenu pa zbog toga razmisljam da ugasim stari broj iako se lako pamti. Najvise me nervira sto prodavci tehnicke robe u Srbiji nece da azuriraju svoje sajtove pa jos uvek ne znam da li telenor i vip imaju ace plus u ponudi ili je to zastarela informacija na njihovom sajtu.
Cuo sam za taj automat ali nemam pojma kako glasi to obavestenje.
p.s.odustao sam od LG optimus l7 jer ima problem sa senzorom, pregrevanjem, prekidanjem poziva...
Hvala na obavestenju Miki069
Prenesi i Surfuj 500
Mesečna pretplata 990 Minuti 150 Dodatni minuti 1000 Poruke (SMS) 500 Internet* neograničen
tako nesto cujem kad zovem jednog drugara. nije losa ta fora sa smartovima u vipu, i da oni vaze i za mts i telenor, a kada potrosis njih imas nekih gomilu minuta za vip mrezu.
ja sam u mts vec 10 godina, a 5 godina postpaid i prezadovoljan sam, nikada nikakav problem, sad imam 2 mix net xxl i redovno ih prekoracujem hahaha
Duze od tebe sam u mts-u i nikad nisam imao neki problem sa njima ali jeftinije mi je da uzmem ace plus u telenoru za 14000 uz paket od 1000 din nego da uzmem isti mobilni u mtsu za 18000 i slican postpaid paket. Dodatna plus za telenor je neogranicen internet uz Prenesi i Surfuj 500. Broj koji imam u mts-u je suvise dobar da bih ga se odrekao pa ce zato ljudi koji me zovu morati da se naviknu na automat i poruku :)
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647702. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.