Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
Pomoc oko izbora telefona
STRANA 1 OD 1
Ximi Pomoc oko izbora telefona 20.08.2012. 11:23 T47189

status: user
broj poruka: 241
Pozdrav svim forumasima, planiram da kupim prvi android telefon pa mi je potrebna vasa pomoc, naime kada kupujem telefon volim da kupim na `duze` staze . Od mase telefona par modela mi je zapala za oko pa mi je potrebna pomoc oko izbora. Neka okvirna max cena je 200 eur ili 20k din, kazem okvirna jer sam krenuo sa 13k za g300 a uvek uz jos malo imas bolji telefon pa sam resio da se ogranicim na 200eur. Modeli koje sam zagledao su :
1.Sony Ericson Xperia S
2.Sony Xperia U
3.Samsung Galaxy S/S +
4.Hoawei Ascend g300
5.Motorola Defy/Defy +
6.Neki vas predlog u ovom cenovnom rangu

Hvala na predlozima :)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
quna ... 20.08.2012. 13:07 #436791

broj poruka: 1653
Gde to ima Xperia S za 200e, da odmah prodam Arc S i uzmem S bez doplate...? :D

i5 750 : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb :
samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : samsung 931bw

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
uroshnet pa ako ima 20.08.2012. 13:10 #436792

broj poruka: 1033
xperia s za 200 uzimaj, mada mislim da si to malo prevideo. Mislim da ti je Samsung galaxy s+ najbolja kupovina, prelistaj oglase ima i boljih modela sa garancijom za te pare.
pretece me kolega za malo
acanen .... 20.08.2012. 15:22 #436806

broj poruka: 952
Ja sam odlucio da uzmem galaxy ace plus i pored toga sto ima losiju rezoluciju u odnosu na telefone u cenovnom rangu oko 200evra. Mozes na sajtu mobilni svet da uporedis ace plus sa HTC One V, LG Optimus L7 i Motorola Motoluxe ali pre kupovine imaj na umu da one v ima los prijem signala i da L7 ima problem sa prednjim senzorom. Mislim da g300 daje jedan mobilni operater za 1 dinar uz jeftine postpaid pakete.

Daum ... 20.08.2012. 16:11 #436813

broj poruka: 12805
Xperia S za 200? Verovatno si mislio na Arc S.

On je generalno dobar telefon sa velikim ekranom i dobrom podrškom zajednice za Romove. Bez greške je.

Xperia U je meni sranjce, ekran ispran načisto i loši uglovi gledanja, i povrh toga ima 8GB integrisane memorije bez SD kartica od čega ti je dostupno samo 4. Ima 3.5 inča ekran u odnosu na 4 kod Arc-a.

Galaxy S je takodje no brainer kupovina, odličan ekran, brz hardver i odlična podrška zajednice. Imaš već Jelly Bean za njega da skineš.

Huawei G300 je odličan budget phone, uzeh ga baš pre neki dan kod Vipa. Ima IPS ekran od 4 inča, 1Ghz proc, kućište je kvalitetnije nego već navedeni telefoni, jedino nema HD video. Kućište mu je na delovima gumirano, na drugim delovima mat plastika, dok ekran ima Gorilla Glass preko. Ne bi rekao nikad da je budget phone kad bi ga uzeo u ruku, čak je i poteži malo. Podrška je takodje dobra, imaš trenutno zvaničan ICS za njega plus su izbacili Jelly Bean pre neki dan koji je da kažem 90% gotov.

Motorola Defy kao i sve motorole ima zaključan bootloader pa je malo drkanje da se stavljaju custom romovi za njih. Ne bih se upuštao u tu priču sem ako ti nije prioritet telefon zaštićen od udaraca, vode i prašine.

Moj predlog dodatni bi bio HTC One V, IPS ekran 3.7 inča 480x800, 1Ghz proc, 512mb rama, SD Kartice, 5mpx kamera sa jako puno opcija (filteri, F2.0, sequence shoot) i unibody od aluminijuma. Ima ih od 160-200 na oglasima većinom zaključani na Vip.

gliga79 Re: Pomoc oko izbora telefona 20.08.2012. 16:35 #436815

broj poruka: 4641
Meni je ovaj zapao za oko:
http://www.mobilnisvet.com/mobilni/3393/Alcatel/OT-995

specifikacija mu je odlicna !!!

Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w

:: Pozdrav svim forumasima, planiram da kupim prvi android telefon pa mi je potrebna vasa pomoc, naime kada kupujem telefon volim da kupim na `duze` staze . Od mase telefona par modela mi je zapala za oko pa mi je potrebna pomoc oko izbora. Neka okvirna max cena je 200 eur ili 20k din, kazem okvirna jer sam krenuo sa 13k za g300 a uvek uz jos malo imas bolji telefon pa sam resio da se ogranicim na 200eur. Modeli koje sam zagledao su
:: 1.Sony Ericson Xperia
:: 2.Sony Xperia
:: 3.Samsung Galaxy S/S +
:: 4.Hoawei Ascend g30
:: 5.Motorola Defy/Defy
:: 6.Neki vas predlog u ovom cenovnom rang
::
:: Hvala na predlozima :)
philaemos @Daum 20.08.2012. 18:07 #436827

broj poruka: 2743
Znas mozda kakav je Huawei Ascend P1?
Merkam njega u Telenoru da uzmem ali mi je nesto onako...

@Ximi
Galaxy S+ mi deluje ok, jedino je malo bezveze sto kamera nema blic, ako ti to nije mnogo bitno...
Ximi bas tako omasio sam oznaku 20.08.2012. 19:49 #436846

U pravu ste mislio sam na SE Arc S, nego sad me interesuje da li je bolji on ili Samsung Galaxy S+ , a Xperia U je bila u kombinaciji zbog dualcore proca, defy zbog izdrzljivosti ali kao sto ste naveli SE Arc S ili Galaxy S+ izgledaju kao bolji izbor, samo je pitanje koji od ta 2.

uroshnet @Daum 20.08.2012. 20:18 #436855

broj poruka: 1033

:: Xperia S za 200? Verovatno si mislio na Arc S.
:: On je generalno dobar telefon sa velikim ekranom i dobrom podrškom zajednice za Romove. Bez greške je.
:: Xperia U je meni sranjce, ekran ispran načisto i loši uglovi gledanja, i povrh toga ima 8GB integrisane memorije bez SD kartica od čega ti je dostupno samo 4. Ima 3.5 inča ekran u odnosu na 4 kod Arc-a
:: Galaxy S je takodje no brainer kupovina, odličan ekran, brz hardver i odlična podrška zajednice. Imaš već Jelly Bean za njega da skineš
:: Huawei G300 je odličan budget phone, uzeh ga baš pre neki dan kod Vipa. Ima IPS ekran od 4 inča, 1Ghz proc, kućište je kvalitetnije nego već navedeni telefoni, jedino nema HD video. Kućište mu je na delovima gumirano, na drugim delovima mat plastika, dok ekran ima Gorilla Glass preko. Ne bi rekao nikad da je budget phone kad bi ga uzeo u ruku, čak je i poteži malo. Podrška je takodje dobra, imaš trenutno zvaničan ICS za njega plus su izbacili Jelly Bean pre neki dan koji je da kažem 90% gotov
:: Motorola Defy kao i sve motorole ima zaključan bootloader pa je malo drkanje da se stavljaju custom romovi za njih. Ne bih se upuštao u tu priču sem ako ti nije prioritet telefon zaštićen od udaraca, vode i prašine
:: Moj predlog dodatni bi bio HTC One V, IPS ekran 3.7 inča 480x800, 1Ghz proc, 512mb rama, SD Kartice, 5mpx kamera sa jako puno opcija (filteri, F2.0, sequence shoot) i unibody od aluminijuma. Ima ih od 160-200 na oglasima većinom zaključani na Vip
:: __________________
:: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K

Ako moze daj neki dobar sajt za te custom romove i rutovanje za SE?

Ximi a koliko je S bolji 24.08.2012. 13:09 #437383

Pojavila se mogucnost da kupim Expiriu S za 30k din vredi li ona taj novac ili ako ipak odlucim da dam toliko novca bolje uzeti Samsung Galaxy S2.

Mada koliko ja vidim na kraju cu uzeti neki za 1 din jer mi je pocetna cena bila 120-130 eur a sad sam dosao skoro do 300...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647702.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs