Pozdrav svima... Evo danas sestra kupila svog novog Androida, dok sam ja jos uvek na svom S5830, tj. Samsung Galaxy Ace-om, pa rekoh da vidim ako nista drugo, da bar sredim malo OS istog, jer sam ja jos uvek na verziji 2.2.1, a s druge strane telefon mi je skroz ubagovan, pa bi mu dobro dosao jedan Clean Reinstal :)
E sad, posto nisam imao potrebe da se bavim time ranija, a i mrzelo me, da li neko od vas ima iskustva sa Android OS, od root-ovanja, instalacije novijih verzija OS-a, ROM-ova itd... Ako bi neko izdvojio malo vremena da mi pojasni ovu pricu, bio bih mu jako zahvalan :D
Vazno mi je samo da bude sto brzi i `cistiji` sistem, zbog toga sam danas pazario novi Kingston MicroSD od 16GB-a, koji bi koristio najvise za muziku, slike i slicno, je sa 2GB-a jednostavno ne moze se zivi :)
pazi nema tu neke filozofije. ja sam se tripovao sa mojim s3 a sada stalno cackam nesto.
bitno ti je da ti se komp ne ugasi ili da ti prekines proces na pola. imas program odin i verovatno vec instalirane usb drajvere od kiesa i skines stock rom i flesujes ga otprilike 3 klika sve odrade. najbolje da vidis na yt ceo postupak. kasnije imas zip fajlove koje rokas preko cwm (clock work mod ) root isto preko odina se uradi i tako.
ako te nesto tako isto otprilike zanima pitaj a ja cu ti dati par linkova sa tutorialima. nema sta da zeznes samo opusteno. nadjes sta ti odgovara i peglaj.
Ja sma preko Kies-a, updejtovao sa 2.1.1 Froyo na 2.3.3 Gingerbread, el to poslednji `oficijalni` frimware koji Galaxy Ace moze da podrzi? Jesi li ove ostale verzije koje bih preko recovery-a radio modovi? Koliko mogu da dobijem na preformansama i izgledu time, isplati li se?
Sestra nije kupila novog Androida nego telefon ciji se OS tako zove
19.09.2012. 22:21
status: user broj poruka: 11012
Posto je tvoj telefon proizvod firme Samsung, znaci li to da je i sestra kupila neki Samsungov model (noviji od tvog, sa verzijom Androida koja je novija od ove na tvom telefonu)?
Re: Sestra nije kupila novog Androida nego telefon ciji se OS tako zove
19.09.2012. 22:49
status: user broj poruka: 324
Ma nema to veze sa njom, msm to me je samo podstaklo da malo sredim svoj, kapiram ja to sve, ne mogu od babe devojku da napravim, al bar neku pristojnu gospodju na isteku radnog staza :D Don`t drink and drive, take joint and fly . )
:: Posto je tvoj telefon proizvod firme Samsung, znaci li to da je i sestra kupila neki Samsungov model (noviji od tvog, sa verzijom Androida koja je novija od ove na tvom telefonu) :: :: ::
Da ne otvaram novu temu. Ako ima neko Ace + telefon, interesuju me neki romovi? Gledao sam na xda, ali nista za njega nema, a mob je izasao pre 6 meseci :S
ASUS M4A87TD/USB3 AMD Phenom II X4 955 BE + Cooler Master Hyper 101 KINGSTON 4GB (2x2GB *2) 1600MHz DDR3 HyperX Blue ASUS Radeon HD 6870 1GB DC/2DI2S/1GD5 WESTERN DIGITAL Caviar Blue 500GB 7k 16MB SATA/2 CHIEFTEC BH-01B-B-B-OP + Silverstone 600W
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647702. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.