Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
Разоткривања мита: припејд или постпејд?
STRANA 1 OD 1
Starcevac Разоткривања мита: припејд или постпејд? 21.09.2012. 17:59 T47713

status: user
broj poruka: 318
Поштовани форумаши,

сигурно се свако од вас нашао у дилеми „Да ли припејд или постпејд?“.

Тренутно се и сам налазим у истој, па хајмо да разоткријемо овај мит.

Посматрајмо што више параметара. Неки од њих су:
• финансије
• квалитет пружене услуге
• проблеми (разне врсте крађа (минута, порука) новца)
• и осталих параметара за које сматрате да су битни.

Још нека питања која се намећу:
Да ли постоји ситуација у којој је паметније остати припејд?
Да ли има чланова који су прешли на постпејд, па се покајали? Или обрнуто?

Слободно можете додати све што мислите да је битно, а у вези је са темом.

Претражио сам форум пре отварања теме и ево неких проблема:
http://pcberza.rs/forum/topic.php?topid=42986&forid=8&katid=4
http://pcberza.rs/forum/topic.php?topid=40361&forid=8&katid=4
http://pcberza.rs/forum/topic.php?topid=24832&forid=8&katid=4

Има још тема, али су оне везане за избор оператера или тарифних пакета.

Замислио сам ову тему као уопштену, али ако морате свој став да објасните објашњењем неког оператера или пакета, слободно.

Ето, утврдимо своја мишљења на једном месту.

Унапред хвала на учествовању.

П.С. Радо бих убацио анкету, али ПЦ Берза нема толико развијен форум (потезана прича о унапређењу форума дуги низ година, али мрка капа).

https://www.mojtip.com
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
duqp evo ja da iznesem neko svoje misljenje 21.09.2012. 20:59 #443109

broj poruka: 3466
imam 2 Mix net XXL paketa u mts i prezadovoljan sam. mozda zbog velicine paketa nisam imao problema da mi ukradu 10 ili 100 minuta ili poruka, ne znam. ja mogu da ih hvalim zbog svega do sada i pre kada sam kao klinac imao neke male pakete sve je bilo okej.
imam i vip i telenor zbog lepih brojeva ali po meni mts je najbolje sto ima kod nas.

pre je prepaid bio smrt zbog onih ludackih tarifa ali sada je druga prica zbog onih promocija od 7 dana tipa 200 din 100 minuta i 200 poruka telenor ili 250din 1500sms u vipu. vip je dobar sto se uplatom aktivira promocija a u mts i telenor se prvo uplati kredit pa se kupi promocija.

postpaid, bilo koji je bolji po svemu. 1k dinara lepo solidan broj minuta, net i sms i cao. 1x mesecno se placa racun a ne kao sa prepaid na dan dva ili pet.

nemojte zbog ovog teksta da mi neko.kaze ajde bezi mts su ovakvi i onakvi ti si glup itd jer ja nisam imao problema a ne volim fajtere preko tastature. glupo je da se svadjamo.
Snoopy- Re: evo ja da iznesem neko svoje misljenje 21.09.2012. 21:15 #443114

broj poruka: 6083
A to sto su retardi onemogucili da primas pozive i poruke kada ti je net u 2G rezimu aktivan? To me zakopa solidno. Odes negde gde nema 3g, (u KGu u velikom parku gubi 3G), treba da pogledam nesto na netu, na 2G sam i niko ne moze da me dobije, a poruke posle dok se saberu da stignu bolje da ne pominjem. Mts je samo najjeftiniji i to je to. Ja koristim vec dosta godina, sad mi i drugi ugovor istice, ali ovaj problem me ubija. Ako nadjem 50% vaucer za vip, odmah prelazim. Ovde nema sta da se prica jeste-nije, i da se polemise, ovo je cinjenica. (mislim samo da su neki ljudi u nisu i okolini prijavili da su nakon menjanja nekih baznih stanica sredili to).

Sto se tice prepaid vs postpaid: mislim da je stvarno suludo i pricati o tome, jedino ako neko minimalno koristi mobilni. Samo cu da kazem za paket bel sms u mtsu gde sa 50% popusta izlazi oko 170din a dobija se 1000sms, 10mms, 1Mb, i 10min u mrezi a da se NE zaokruzuje na minut nego na sekundu. To dodje kao da su dali preko pola sata razgovora jer se dosta njih zavrse za 10ak, 15s.

LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S
G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apollo

::
:: imam i vip i telenor zbog lepih brojeva ali po meni mts je najbolje sto ima kod nas
tortojed Prepaid je mama. Ugovorno obavezivanje na godinu ili dve dana 21.09.2012. 21:17 #443115

broj poruka: 11012
i to ovde, u Stradiji, igra je sto lici na rulet (ko je pomislio ``ruski``?). Jedini nacin da covek ima kakvu-takvu kontrolu nad izdacima za doticne usluge je prepaid. Mislite li da su provajderi naivni kada pozivaju preko svih mogucih medija (uskoro ce da idu od vrata do vrata) nagovarajuci (i zagovarajuci) SAMO i ISKLJUCIVO postpaid.

Ilustracija: 22 ili 23 avgusta, primetio sam kako mi je provajder (telekonjina) maznuo pedesetak dinara nakon jednog poziva (imadoh preko 80, da bi mi racun pao na 0.5, posle poziva ``u mrezi`` i razgovora koji je trajao oko 40 sec). Mislite li da sam se sekirao, zalio se, isterivao pravdu...? Ma hajde, bre! Jednostavno sam sebi obecao da do kraja meseca (to jest, do drugog-treceg septembra) od mene zutu banku videti nece. Kome trebam, zvace me. Tako se i zbilo (oprem im ga dobro)...

gogi1 Re: Re: evo ja da iznesem neko svoje misljenje 21.09.2012. 21:22 #443116

broj poruka: 2076
cek jel imas link ka tom paketu. ja sad gledao i ne mogu da nadjem. (taj sa 1000 sms i ostalo za 170 dindzi) najjeftinij bel paket od 354 din (verovatno je to taj ali bez popustaP sadrzi samo 50 sms i 80 minuta razgovora.

EDIT: e nasao sam ga, pa to je ekstra. a da li im jos uvek vazi 50% promocija?
Intel 2700K, Noctua NH D14, MSI Z68A GD80, 4gb ddr3 2133 CL7, Palit GTX460 768mb, SSD Mushkin Callisto Deluxe 60gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Thermaltake V9 BlacX.

:: A to sto su retardi onemogucili da primas pozive i poruke kada ti je net u 2G rezimu aktivan? To me zakopa solidno. Odes negde gde nema 3g, (u KGu u velikom parku gubi 3G), treba da pogledam nesto na netu, na 2G sam i niko ne moze da me dobije, a poruke posle dok se saberu da stignu bolje da ne pominjem. Mts je samo najjeftiniji i to je to. Ja koristim vec dosta godina, sad mi i drugi ugovor istice, ali ovaj problem me ubija. Ako nadjem 50% vaucer za vip, odmah prelazim. Ovde nema sta da se prica jeste-nije, i da se polemise, ovo je cinjenica. (mislim samo da su neki ljudi u nisu i okolini prijavili da su nakon menjanja nekih baznih stanica sredili to)
:: Sto se tice prepaid vs postpaid: mislim da je stvarno suludo i pricati o tome, jedino ako neko minimalno koristi mobilni. Samo cu da kazem za paket bel sms u mtsu gde sa 50% popusta izlazi oko 170din a dobija se 1000sms, 10mms, 1Mb, i 10min u mrezi a da se NE zaokruzuje na minut nego na sekundu. To dodje kao da su dali preko pola sata razgovora jer se dosta njih zavrse za 10ak, 15s
:: LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S
:: G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apoll
:: ::
:: :: imam i vip i telenor zbog lepih brojeva ali po meni mts je najbolje sto ima kod nas
krkub `na računu` sam... 21.09.2012. 22:40 #443134

broj poruka: 1029
... tj. `postpaidu` već duži niz godina, par puta mi je račun prešao 1000din. Uglavnom je između 700 i 900, što je veoma razumna (čitaj: mala) brojka. Internet na mobilnom telefonu ne koristim, a sam telefon koliko mi dnevni život nalaže. Bez nepotrebnog ćaskanja i trućanja.
Telenor, neki stari `prenesi` paket, koji ne postoji više (ali mi je aktivan i dalje).

Rezime: telefon koristim neometan limitiranjem, a lova uvek manja od crvene. Thumbs up.
Snoopy- Re: Re: Re: evo ja da iznesem neko svoje misljenje 22.09.2012. 01:57 #443151

broj poruka: 6083
Vazi. Drug uzeo pre nekoliko dana.

LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S
G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apollo

:: cek jel imas link ka tom paketu. ja sad gledao i ne mogu da nadjem. (taj sa 1000 sms i ostalo za 170 dindzi) najjeftinij bel paket od 354 din (verovatno je to taj ali bez popustaP sadrzi samo 50 sms i 80 minuta razgovora
:: EDIT: e nasao sam ga, pa to je ekstra. a da li im jos uvek vazi 50% promocija
:: Intel 2700K, Noctua NH D14, MSI Z68A GD80, 4gb ddr3 2133 CL7, Palit GTX460 768mb, SSD Mushkin Callisto Deluxe 60gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Thermaltake V9 BlacX
MaliBaneBG Domet! 22.09.2012. 07:50 #443167

broj poruka: 487
Ja sam se sada prebacio na BOX paket i preko njega uzeo telefon a van toga napravio novi broj sa tih 50% popusta. Koliko sam skapirao trenutno je ta promocija po sistemu - ako ne uzimas telefon preko njih - imas 50% popusta na racun tokom celog ugovora. Ja sam uzeo onaj L paket, za 960 dinara (sa popustom) dobijam 600 minuta, 1500 SMSova i 1,5 GB. Kapiram da je to sasvm OK :)
Jedino sto me jebe pa rastura je domet. Generalno MT:S ima slabiji, to mi svi u okolini kazu. Mada je mozda i do antene, jer je staroj Nokiji maltene pun domet, dok na HTCu imam jedva pola, ne znam sada do cega je. Mada na 063 aparatima imam definitivno jaci domet.

==========
Kolac u tiganju?!?! NEMOGUCE!

BLEJA:)))

desha66 ...a tek kako kradu na sms-ovima.. 22.09.2012. 13:48 #443209

broj poruka: 400
..to je posebna prica. U pri- pejdu 1 poruka je 160 znakova,bar je tako kod Teleflora,medjutim u postpejdu to se drasticni menja. 1 poruka ima 130 znakova + ako koristis nase znakove,to se smanjuje na drasticnih 70,nedo bog da koristis smajlije, usro bi motku. Naj gora opcija je da ne pratis sta kucas pa kad predjes 3 strane oni ti tu poruku pretvore u mms ??? I tako dodatno placas 15d . Posle se pitamo,odakle njima racunica da daju nesto dzabe,evo odakle,od dranja na sms-u. Kao,vade se da ti znaci zauzimaju mnogo mesta,pa otuda i veca cena. Ne mogu da verujem da nase slovo sa kvacicom ne moze da stane u 50x50 piksela,sto je povrsina za i slovo,jednostavno ne verujem. Pa zapitajte se koliko bi po toj njihovoj logici Kinezi i Japanci placali sms,sa onim njihovim znakovima ili sta su vec ??? Drzava bi trebala pod hitno da ispita da li je to ono zasta im je dala licencu. Smradovi.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647702.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs