Pozdrav svim forumašima! Da ne bih išao logikom `kupuj na brzinu, kaj se natenane` došao sam ovde po savet. :)
Dvoumim se izmedju toga da uzmem neki obican telefon i tablet ili da uzmem telefon koji objedinjuje obe funkcije.
Od naprednih funkcija treba da ima: GPS, WIFI, mogucnost ubacivanja ebook-a, fm plejer i da bude bele boje.
Od onih `kancelarija` funkcija treba da ima snimac glasa i mogucnost da se vode beleske.
Bilo bi lepo da ima i dual sim, ali to nije obavezno. Sto se tice 3G-a, ne razumem se u to bas najbolje, i ne znam da li mi je potreban ako vec imam WIFI.
Takodje, zbog E-book-a bilo bi pozeljno da ima ekran pristojne velicine.
U obzir dolaze i kineski telefoni kao sto su ZTE i Huawei.
Zanimljivo, to onda znači da telefon nema tu funkciju samo zato da nekom ne bi palo na um da sluša radio umesto da kupuje muziku preko itunes-a. E stvarno su broj jedan po šuntavilu.
:: Zapravo iPhone 5 poseduje Broadcom BCM4334 cip koji poseduje FM risiver. :: ::
Verovatno oskrnavljen za tu funkciju. Cim nema FM radio. Jer Apple ne misli da sutra moze da dodje do nekog globalnog sranja, pa da internet bude cao-zdravo, kao i WiFi. Dok radio prijemnik i odasiljac, mozes da napravis od samo par gluposti, koje mozes naci u svakom kasetofonu. Uz znanje elektronike.
A za Stefana, bolje je Note uzeti, jer objedinjuje fon i tablet. Mozes da instaliras razne aplikacije, tipa ThinkFree office, koji ti cita pdf/ebook, word, excel...itd. I naravno, sve sto mozes da zivzens na Android.
:: Zapravo iPhone 5 poseduje Broadcom BCM4334 cip koji poseduje FM risiver. :: ::
Nece covek dasku. A kao FM mu treba, ko nema u kolima kazeto fon...? Nego, jel ziva jos ona marka Vertu, sto pravi one krseve od telefona al ih napucaju dijamantima? Moze da kupi i jedan taj i iPad... Sto da ne...?
Prekini vise sa Appleom, smucio mi se, smucio se i drugima. Za tvoje obavestenje imam kuci 3g koji je non-stop na punjacu, zbog baterije koja kosta 50 jura. A MacBook Air....pa prakticno me nicemu ne sluzi, jer moj PC moze mnogo bolje od toga +dobar gejming. Ako te i to zanima, MacBook sam dobio na poklon.
Covek nije nigde spomenuo `dasku`, svi danasnji telefoni su postali daske, neke vece, neke manje. Cim je razmatrao tablet, onda mu nista ne fali Note-u. Ako je veci fon, ima torbica da se kupi koliko hoces, Pa cak i za Note. Torbica ko torbica, smugne unutra Note, pored novcanika, olovke, sveske...itd. Ja nemam u kolima kasetofon, jer sam dobio Fiat Punto bez audio pripreme. A cela audio priprema i kasetofon me izlaze....zamisli, malo jace od 300 jura, od toga pola odlazi na pripremu. Klima 100 jura. I kakve sad veze imaju kola sa tabletom ili telefonom? Nece on da vucara kola po dzepu svaki dan. Mozda hoce covek da se zabode u prirodu i da cita nesto sa telefona/tableta ili slusa radio.
Najbolje je da nosimo kasetofone na ramenu, k`o crnci 70tih i 80tih godina.
:: Nece covek dasku :: A kao FM mu treba, ko nema u kolima kazeto fon... :: Nego, jel ziva jos ona marka Vertu, sto pravi one krseve od telefona al ih napucaju dijamantima? Moze da kupi i jedan taj i iPad... Sto da ne...? :: :: F650GS Daka :: ::
Note ili neki Huawei G300 (taj valjda bese onaj sa 4` display-om) + Nexus 7 (mada mozda imas neki drugi telefon polovan za male pare), ova druga kombinacija ce te ispasti skoro 50 000, jer ce Nexus 7 biti oko 30 000. Samo sto se tice Note-a strpi se jos malo, sad izlazi Note 2 pa ce drasticno pasti cena kecu i bice ih podosta na oglasima, telefon je prava bombonica :).
Ja imam ipad 3 dobar je ali isto i asus transformer prime odlican a sto se tice telefona bar meni sluzi za 2 stvari sto i vecina koristi slanje poruka i razgovor ali takodje ljudi ima da daju i 300e vise za telefon samo zato sto je lepse izgleda :))
da moze i ZTE i Huawei, za koje i sami znate u kom cenovnom rangu pripadaju a neki mu nude iStone 5 koji se valja za soma eura po oglasima, ROFL. Uzmi druze Samsung Note ili Galaxy S3, a ako ti je to mnogo, ZTE Blade/Skate kao i Huawei G300 ce ti vrsiti posao za malo para. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apollo
:: da moze i ZTE i Huawei, za koje i sami znate u kom cenovnom rangu pripadaju a neki mu nude iStone 5 koji se valja za soma eura po oglasima, ROFL :: Uzmi druze Samsung Note ili Galaxy S3, a ako ti je to mnogo, ZTE Blade/Skate kao i Huawei G300 ce ti vrsiti posao za malo para. :: br>http://tinyurl.com/ch3mu7j :: ::
Javljam se. Pošto su me neki od vas pitali za cenovni rang, on je 250 evra. U obzir dolaze novi i polovni telefoni.
Naime, imam druga koji drzi servis mobilnih telefona i on mi moze nabaviti dobar polovni telefon. On je vatreni pobornik Iphone-a pa sam zato došao da potražim i mišljenje druge strane.
Pored pretraživača mobilnih telefona sa slikama modela potrebna mi je još jedna informacija.
Ako sam vas dobro razumeo, da bi telefon mogao da odradjuje posao tableta potrebno je da gledam one telefone koje na sebi imaju Android operativni sistem?
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apollo
:: :: Pored pretraživača mobilnih telefona sa slikama modela potrebna mi je još jedna informacija. :: :: Ako sam vas dobro razumeo, da bi telefon mogao da odradjuje posao tableta potrebno je da gledam one telefone koje na sebi imaju Android operativni sistem? :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647702. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.