Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
telefon kao wifi adapter
STRANA 1 OD 1
jowwa90 telefon kao wifi adapter 23.11.2012. 20:27 T50374

status: user
broj poruka: 152
Kako da koristim telefon kao wifi adapter? Dakle, komsija ima wifi, na koji se ja povezem telefonom. Sad bih hteo da preko usb-a serujem konekciju na PC, daklem da mogu da koristim net na pc-ju. Trazio sam po netu, al nema resenja. Telefon je nokia 5800 s60v5, to je simbijan. Jel neko pokusavao nesto slicno?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gilopile ... 23.11.2012. 20:58 #456264

broj poruka: 9459
Pa skini Nokia Pc suite, prikaci ga na USB i imas opciju da delis net. Ne znam tacno, nemam trenutno instalirano, ali ces se snaci.

Ja sam skoro tako picio sa telenor internetom.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

vepromon re 24.11.2012. 10:31 #456323

broj poruka: 522
Najdi negde USB tethering. Tako se zove opcija u telefonu ( bar je tako na galaxy S2). Ako imas WIN7, ostalo ce ti sistem automatski odraditi :)
i5 2500k @ 3.8 Ghz, ASUS RoG GENE - Z, 8Gb DDR3 @ 1600mhz,
MSI GTX 560Ti TF II, CM Silent Pro 850W, HAF X, Samsung F4 2 Tb + WD Caviar Black 640Gb

Spacewla re 24.11.2012. 15:59 #456377

broj poruka: 612
Ako želi da telefon pretvori u bežični prenosnik (WiFi HotSpot), onda je rešenje:
http://www.joiku.com/

luja-88 Re: 24.11.2012. 16:52 #456382

broj poruka: 1670
Ne zeli to. Za one koji citaju, shvatili su da mu treba da se telefon ponasa kao Wi-Fi adapter zato sto nema Wi-Fi na racunaru.

@jowwa90
Takodje imam 5800XM ali za Symbian to nisam vidjao.
smmaxel bojim se da nema... 24.11.2012. 16:57 #456384

broj poruka: 24

Svojevremeno sam i ja trazio takav nacin da iskoristim telefon kao wifi adapter i na kraju posle nedelju - dve trazenja odustao.

Ja sam konkretno hteo da se sa telefonom povezem na wireless u jednoj sobi i da onda tu konekciju delim preko bluetooth-a na komp koji je u drugoj sobi...

PC Suite ti dozvoljave sve te nacine povezivanja (wifi, bluetooth, ic, usb) ali ne dozvoljava da se konektujes na ista sto nije mobilni internet.

Inace najveci problem u potrazi su na kraju bili hebeni retardi koji ne procitaju pitanje do kraja nego samo krenu da odgovaraju pa ti nude software tipa joikuspot koji ti samo omogucava da od telefona napravise hotspot ali koji opet vuce mobilni internet. To me je izludjivalo u potrazi.

Ince da ne gubis nadu ja sam to trazio prosle godine i tada je bilo par projekata koji su trebali to da omoguce ali nikad nisu bili zavrseni... Mozda se stanje danas promenilo.

jowwa90 re: 02.12.2012. 13:13 #458373

broj poruka: 152
smmaxel, u pravu si ljudi ni ne citaju. joikuspot mi ne treba. onda nista kad nema, jbg. kupicu wifi adapter. pozdrav!

codeus Re: re: 02.12.2012. 14:42 #458412

broj poruka: 4054

kupices wif za 500 dindzi ... wow ... to si mogao vec 22.11.2012 .. pirocancu jedan

:: smmaxel, u pravu si ljudi ni ne citaju. joikuspot mi ne treba. onda nista kad nema, jbg. kupicu wifi adapter. pozdrav!
::
gilopile ... 02.12.2012. 14:46 #458414

broj poruka: 9459
Jbg, ja sam se konektovao sa mojom nokiom preko Gprs-a na net i onda preko PC suite i USB kabla surfao na kompu. Tako da isto mislim da i ti mozes da se povezes na komsiju WiFi-om i preko usb kabla i modema ugradjenog u Fon-u podelis sa kompom. Nisam probao, ali kontam da je tako ako fon ima i mrezni LAN adapter ugradjen u sebi.

Ako ne uspes tako, onda poslusaj Codeusa i kupi neku PCI WFi karticu i gotovo.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647702.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs