Uredjaj je fenomenalan, nemam nista da dodam/kazem, ako nekog nesto interesuje neka pita. I da, bolje lezi u ruci jer su malo suzili, vise podseca na telefon nego na tablet kao N7000. Telefon je dosao zakljucan na telenor mrezu (ja sam na MTS-u), ali sam uspesno otkljucao, evo mali tutorijal i za pcb ako nekog interesuje:
Prvo, naravno, telefon mora da se rutuje, skinite toolkit iz ove teme:
Pratite video uputstvo iz posta broj 4 sa linka. Za svaki slucaj nakon roota odradite NAND backup i EFS backup. Lako je cela procedura root-a i backup-a, samo pratite uporedo sa video snimkom. Nemojte da zaboravite da ugasite ODIN kada zavrsi da bi toolkit mogao da nastavi svoj posao. Kad sve to zavrsite, skinite ovaj program:
i uspesno otkljucajte telefon. Molim vas da ukoliko imate 2.5$ na paypal accountu, donirajte coveku jer je stvarno car. Videcu da nekako dobavim i da ga bar castim za pivo. Zasluzio je.
Pozdrav :)
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apollo
Nikad se nisam obazirao i lozio preterano na neki kao kvalitet izrade ali ortak koji je imao S3 , koji otprilike kako izgleda na slici tako izgleda i u ruci deluje uzivo, kao i svaki samsung, znaci ok, je kupio Sony ovaj novi James Bond xD. Na slici mi je telefon delovao vrlo plasticno i neinteresantnog dizajna ali bilo je dovoljno samo da ga uzmem u ruku (no pun intended) i trenutno sam bio odusevljen teksturom i kvalitetom materijala, ulazi za konektore, tasteri, sve je tako precizno odradjeno i ceo telefon deluje kao kompaktni tehnicki uredjaj, nesto kao stari skuplji sony walkman-i za kasete, dok su mi S3 i Note koji je imao pre toga odavali malo kineski utisak. Ostalo me nije previse interesovalo pa ne mogu da komentarisem.
Da ne ispadne da sam dosao da ti se poserem na kupovinu, neka te lepo sluzi, i ja bih jedan, zbog ekrana, samo sam preneo sveze utiske. :)
Dizajn mi se vise svidja nego na s3 jer nije zaobljen, a ova titanijum siva ima pozadi brushed aluminium look, pa mi se bas svidja. Sto se tice kvaliteta, ne znam sta da ti kazem, it feels solid, i nemam ni jednu jedinu zamerku. Uredjaj je O.O Jes da nije jabuka, pa dosta njih ne zna ni sta je, al ga nisam za to kupio.
Znao sam da cete svi da hejtujete, al kada biste `probalii` bilo bi ve sramota :D
I da se razumemo, ne smeta mi hejt niti bilo kakvo pljuvanje, vrlo dobro znam sta sam kupio i nicije subjektivno misljenje nece to da promeni :)
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apollo
:: ...jer ja nisam 1 dan mogao da nosim GS3 koliko je odvratan dizajn i kvalitet :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
Prestani da sereš o samsungu ti verovatno imaš nokiu 3310 a samsung galaxy s3 nisi ni video,najviše mrzim tipove kao što si ti ništa nevalja samo tvoje valja.
Samo da ti čestitam na kupovini trenutno najboljeg parčeta hardware-a koji postoji vezan za mobilnu telefoniju dostupan nama `smrtnicima`. Moram priznati da je eeeextra odradjen telefon i da je za 2 klase bolji od s3. Probao sam s3 i vratio se na s2 posle dve nedelje korišćenja. Jedan bliži rođak je skoro uzeo Note 2 i zamolio me da ga uputim u način korišćenja .... Oduševio sam se prvi put kad sam probao mašinu. Meni je jedina mana veličina ali sve ostalo perfektno odrađeno. Sa srećom da te služi i za bolji da ga promeniš .)
Ne znam da li ti je pametno- sve zavisi sta koristis na telefonu. Ako ti treba ovoliki ekran i s pen ti gotivaja, onda ok da predjes. Ali da sacekas da padnu cene jer bi morao dosta da doplatis od polovnog s3 do novog N7100.
@vukitu- hvala covek :)
@mikishon- ima daum kintu, steta samo sto je jabuchar x)
:: neka te lepo sluzi telefon :) :: :: sta mislis jel pametno preci sa gs3 na note 2 ili cekati gs4 na prolece?
Aha, video sam sve moguce klipove i review-ove na netu u cekanju da stigne. Cekam da spadne cena docku (koji je 100$) pa da cimam nekog da mi kupi kad bude na nekoj akciji.
nazalost, meni se vise svidjao Note nego Note 2 evo i zasto... ekran je uzi, slabiji dpi, i najvaznije meni izgleda kao plasticna igracka, inace dole oko dugmeta kao da ga je neko sekirom odsekao ne znam jednostavno mi se ne svidja samsung.... nemam nista protiv da neko kupi svako ima sta mu odgovara i sta mu se svidja, ja sam probao samsung tablete ovaj 10,1 je isto trash, tako da sam otisao na ipad, od telefona trenutno mi se svidjauju kao celina, htc 8x i nokia 920 i ip4(s), LG Nexus 4, zasto jer sve ostalo je ko taraba i lose radi i ne svijda mi se a ovi telefoni sem toga sto rade kao zmajevi nego i imas takav osecaj u ruci... ja sam Note nosio 2 dana i popizedo sam onog trenutka kad sam se vracao iz prodavnice i telefon je zazvonio i ja zbog kese u ruci nisam mogao da se javim vec sam morao da spusim istu na zemlju, sledecih 5min je zavrsio na mobilnom svetu i ende....
Nema veze sto je dpi manji kada ima vise subpixela. Ne znam dal si video Note 2 uzivo, al trebalo bi malo vise da zaludis, cudo je. Ja sam picajzla sto se tice telefona i sigurno ne bih cekao 3 meseca samo on da izadje i dao za dzabe preko 500e. Ovo za plasticnu igracku i odseceno ne znam o cemu pricas, to je zato sto si video na slikama ili samo negde na kratko. Ja sam isto mislio da je kec lepsi, ali kad sam vise puta uzivo cackao po 15ak minuta, promenio sam misljenje- ovaj titanijum sivi je keva i kec je odavno za penziju (da ne pominjem koliki je fail ekran na Note 1, pa makar imao i fullHD ekran)
koliki je fail ekran na Note 1?! Nemoguce da je snupi ovo izrekao :D
Sve je stvar afiniteta, licno ga ne bih pazario. Glupo mi da plasticnom tarabom od 5.5 incha pokrivam glavu :) To mi je fazon jos gore od onoga... `iPhone` u prevodu na srpski znači `Imam petsto evra`. Pogotovo izrazen kompleks u manjoj sredini.
Ne znam zasto se pljuje toliko po Samsungu? Trenutno imam dva, Samsung Y i Galaxy S2 (beli) ,konkretno S2 je sasvim na mestu telefon ,ja ne mogu da mu nadjem manu.Od cega treba da se prave telefoni od aluminijuma da bi vi bili zadovoljni? Note 2 je opasna spravica jedino sto je meni za svaki dan preveliki tel.. Ja se pronalazim negde sto se tice mojih afiniteta kod Samsung Galaxy S2,S3 mi nije nesto,realno je i losije uradjen od S2 tj manje kvalitetnije a i dizajn mu je znj! Jedino sto me privlaci je Sony ali on nema hardver kakav se pakuje u Samsung,recimo kao ovaj Note 2 mada to u realnom radu tesko da moze i da se primeti!
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Fail, zaista, zato je otisao posle 3 meseca iako sam kupio nov. Jbg. A za taj zonfitj vidi me imam para, nisam u tom fazonu niti se krecem negde gde ima ko da me vidi, i iskljucivo za sebe kupujem kao sto neko kupuje jak HW (to sam batalio). Spravica je stvarno motjna, i samo moze realno da se kaze nakon sto se pazari i koristi. JEste veliki, ali mnogo lakse se koristi od n1. Daleko od toga da se lako koristi, al jbg kad volim da imam tablet i fon u isto vreme :)
@Sky- hvala. A pljuje se zbog materijala, plastikaneri i to, al jbg, ne moze na ovoliki uredjaj da se stavi neki metal jer ce da ima pola kila onda :D
:: koliki je fail ekran na Note 1?! :: Nemoguce da je snupi ovo izrekao : :: :: Sve je stvar afiniteta, licno ga ne bih pazario. Glupo mi da plasticnom tarabom od 5.5 incha pokrivam glavu : :: To mi je fazon jos gore od onoga... :: `iPhone` u prevodu na srpski znači `Imam petsto evra` :: Pogotovo izrazen kompleks u manjoj sredini :: :: Neka ga u veselju eksploatises :: :: :: ::
Cek brate?A sta to iPhone ima?Aluminijumski okvir ?A sta je sa pozadinom deo koji pokriva gde se nalazi baterija i sl..Ne moze bez plastike.A ista ta plastika kod iPhone ne da je krhka nego se slomije sad pa sad. Kod Samsunga je neka zilava plastika. Ovaj beli SGS2 sto imam je malo drugaciji od crne verzije,drugacija je i plastika,ne samo sto je glossy vec je kvalitetnija..Na Young-u je malo jeftinija hebi ga ali taj telefon i nije iz vise klase a opet izgleda sasvim pristojno. Ono sto je najbitnije nista tu ne skripi,nema nikakvog lufta.
Ja bih isto voleo da vidim tel od brusenog aluminijuma kao moje Stacker kuciste :) ali to bi podiglo drasticno cenu i plus sta se desava kad ispustis tel .. Najlakse je prosipati mudrost i pljuvati,nek kupi svako sta njemu odgovara i svi zadovoljni!
P.S.I ne branim Samsung niti bilo koga drugog,ja sam zapravo Sony-jev fan!
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647702. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.