Jos jednom se pokazao kao izuzetan uredjaj velikih mogucnosti. Izazvao je najvecu revoluciju na trzistu smartphone-a, posle njega mi nista nije bilo toliko `WOW!` jer je sve bilo vec vidjeno i nista revolucionarno, samo ubrzano i unapredjeno. Prva ljubav se uvek pamti :)
Ja ne bih pored hd2 razmisljao o njemu, jedino sto je nov i ima garanciju. Ako volis da pakujes sisteme i da uvek mozes da napravis da ti bude mob interesantan, hd2 je spravica stvorena za to.
Da, aco, samo tockovi mu fale :D
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apollo
:: A tako znaci.Hvala na odgovoru.Inace telefon na prvi pogled ekstra deluje.Da li je bolji od `Huaha` g300?Cene su im tu negde...
Jeste jer je iP1 bio nekompletan proizvod- nisi mogao da koristis BT da saljes fajlove, mms nije radio, FM radio nije imao (sto se pre 5 godina vise koristilo mnogo nego sad i ljudi su gotivili da ima), i jos brdo stvari koje su mu zamerali. HD2 kad je izasao, to je bilo to, the ultimate phone. Sluzio me 2 godine besprekorno. Nek mu je vecna slava :)
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apollo
razumem ja da je mator, jeste da moze bilo koji sistem, al opet specifikacija je bljaksi:
TFT capacitive touchscreen, 65K colors 480 x 800 pixels, 4.3 inches(ovo je super za tad kad je izasao) Video Yes, VGA@30fps Standard battery, Li-Ion 1230 mAh to ne izdrzi ni jedan dan uz normalno koriscenje Price group da i ne pominjem
Izasao je preko 3 godine, a jos uvek je aktuelan, a specifikaciju su jace nego na telefonima vecine korisnika danas koji koriste telenor smart telefone, i zte izbljuvke za dinar i tako to. Baterija mi je trajala uvek bar dan i po. Kupio sam pre nesto manje od 3 godine taj telefon i zato pricam. Ne znam sto uopste spominjes specifikacije danas kada vladaju quad core telefoni sa 720p/fullHD rezolucijom. Poenta teme je bila da je jos uvek aktuelan i da ima sta da pokaze iako je cak 3 godine star. Koji telefon je jos toliko pominjan iz tog doba i kasnije? On nije dobio naslednika i jedinstven je po ovome. I ekran uopste nije los, nego su se ljudi razmazili pa samo gledaju sta pise na papiru i sta sve moze da se kupi sad, a do pre godinu dana su balavili na wildfire.
:: razumem ja da je mator, jeste da moze bilo koji sistem, al opet specifikacija je bljaksi :: :: TFT capacitive touchscreen, 65K color :: 480 x 800 pixels, 4.3 inches(ovo je super za tad kad je izasao :: Video Yes, VGA@30fps :: Standard battery, Li-Ion 1230 mAh to ne izdrzi ni jedan dan uz normalno koriscenj :: Price group da i ne pominje :: :: :: :: :: :: AMD Phenom II 960T 3.5Gh :: MSI 870S-C4 :: Patriot 2x2GB DDR3 1600MH :: WD3200AAKS 320G :: WD10EARS 1T :: Gigabyte Windforce 6870OC 1GB GDDR5 :: OCZ MXS-PRO 600 :: Windows 7 RTM 7600 64-bit ::
Ja ga licno koristim pored gomile koju sam imao Androida ovo je masina...ali bas masina. Ne racunam ove nove izlucevine od kvadova kojima ne vidim svrhu jer necu da renderujem nista na mobilnom. http://www.youtube.com/watch?v=IomxvOTf-So&feature=related
:: razumem ja da je mator, jeste da moze bilo koji sistem, al opet specifikacija je bljaksi :: :: TFT capacitive touchscreen, 65K color :: 480 x 800 pixels, 4.3 inches(ovo je super za tad kad je izasao :: Video Yes, VGA@30fps :: Standard battery, Li-Ion 1230 mAh to ne izdrzi ni jedan dan uz normalno koriscenj :: Price group da i ne pominje :: :: :: :: :: Bljaksi?!?
`bljaksi` ti je telefon koji se pojavio krajem 2009. godine sa: - procesorom od 1GHz (JEDAN GIGAHERC - - 1GHz Qualcomm Snapdragon (Scorpion + Adreno 200) - 512MB RAM-a - rezolucijom od 480 x 800 pixels, 4.3 inches, - 5Mpx kamerom - najbitnija osobina - prvi je imao GORILA GLASS ekran otporan na grebanje!!! Da ne spominjem žiroskop, kompas, GPS, WiFi, i sve ostale djakonije
To je vama bljaksi???
Lepo veli čovek da i dan danas većina u srbiji kupuje kineze i modele za 1din sa mreze na dve goidne ugovora kod operatera, koji još nisu dostigli gigaherz.
I da, ovo je pravi telefon jer čovek ima slobodu u njegovom korišćenju i instalacijama operativnih sistema. Tome se nekada težilo, da mobilni postane PC. Danas stvarno ne znam čemu se teži.
kad je izasao sta je nudio ali ako sada ide cena ispod 180 eura onda je ok, ako je opet oko 180e onda je to ne isplativo, i dzaba je bio tada dza bu :))
Isto tako se slazem da ovi telefoni sa quad cpu nemaju svrhu, osim ako nisu planirali akumulator da nosim sa sobom da se non stop puni :))
Pazi, iPhone je GORILLA GLASS ekran otporan na grebanje reklamirao valjda sa četvrtim modelom iPhone 4 i to kao REVOLUCIONARNU tehnologiju, bla, bla, ... to je HD2 imao par godina ranije. .)
Normalno da će telefon nov u radnji koštati 180€ (ako ga i dalje ima u prodaji) sa ovakvim specifikacijama. .).)
Ljudi i danas lepe folije po ekranima telefona kako ih ne bi ogrebali, i dalje se kupuju telefoni kojima Android lošije radi nego na HD2 koji i nije primarno Android uredjaj ... to mora da košta.
Ja bih platio rado i tu MOGUĆNOST da na jednom mobilnom telefonu mogu da BIRAM koji ću OS da koristim. Sve to košta-
tako je, telefon jeste keva. ali ne zato sto ga je htc skembao tako nego zato sto ga je narod primio kao svog i kuvao romove i os za njega. slican telefon a od nokije je n900 ali hd2 je dalwko rasprostranjeniji telefon pa otuda i toliko ooerativnih sistema. hd2 je kao golf2-ka :-D
sad ne bih se bas slozio da su ovi telefoni sa qvadovima bas toliko losi i da im treba akumulator. note2 koji je jedan od najboljih telefona danas izgura i do 8h onscreen. hd2 verovatno ne moze ni 2ipo da prebaci. sto je skroz ok za takav fon. ali budimo realni :-)
nikada jelly bean nece raditi tecno i brzo na hd2ci kao na noteu. sto je jbg i realno. golf7 šije golfa2ku u svim segmentima osim u pristupačnosti i ceni :-)
Ma normalno da nece ni blizu kao n2 da radi glatko, mislim, glupo pominjati, samo je poenta bila da je jos tu i da se drzi, i da ima sta da pokaze iako je mator. I da, screen on ce biti, a ne na ekranu :) I ne moze bas 8, moze ako sve zivo pogasis i smanjis. Meni preko 6 sati sa netom i svim sinhronizacijama 3G na WIFI i ostane 15ak posto. Do nule se gura do 7h, al nema potrebe to da radim, punim cim bude 20 i manje. Ko bi rekao sa onolikim ekranom da ce toliko baterija da traje. Pokidali. Jos da moze ko na hd2 da se ubaci neki drugi sistem radi zabave..
Mala ispravka za spacewla- ima 576mb rama (ispod 500 sa fabrickim romom).
Meni je u celoj ovoj priči smešna činjenica da ljudi smartphone ne cene duže od godinu dana! HD2 je tek napunio dve godine i već ga svi omalovažavaju, spuštaju na nivo Golfa dvojke itd. Znači, TOP smartphone star dve godine ne može više da obavlja sve što se danas traži od njega? Jest, VRAGA ( i da ima WM 6.5 obavljao bi sve potrebno)!
Jer, čekajte malo, ako sam ja dao 500€ za trenutno naj mobilni, ne smem ni da pomislim na to da ga smem koristiti naredne dve godine?????? Biću ismejavan kao osoba koja i dalje vozi golfa dvojku, ima `bljaksi` uredjaj, i td. To bi značilo da ne pratim tehničku revoluciju, ... ili sam jednostavno veverica koja je nasela na najobičniju potrošačku KONZUM elektroniku (reklamu)? Rekao bih ovo drugo, jer HD2 i dalje obavlja sve što tražim od pametnog mobilnog telefona i bio bih BUDALA da sam u medjuvremenu kupio recimo Galaxy S2 ili neki noviji model poput HTC ONE X/Samsung S3. Jednostavno, ne vidim šta HD2 ne može da uradi pored S3 osim u multimediji (a to me najmanje zanima da gledam full HD filmove na 4.3 inča ekranu)!
Zato poštujem ljude koji danas nabavljaju budget 600/800MHz smartphone kod operatera za 1din i obavljaju njima sve što i vlasnici Galaxy 3 i sl. quad core modela sa ukupno 6GHz snagom procesora.
Eh sad, ako neko voli da bulji u ekran i broji piksele i raspoznaje boje, RETINA elemente, samo napred, za takve se i izdaju svake godine top modeli, ... kako bi se ovce inače šišale bezbolno i redovno! .)
:: :: Mala ispravka za spacewla- ima 576mb rama (ispod 500 sa fabrickim romom) :: a ovo `iphone je reklamirao..` a zna se da apple ni dan danas nije otkrio proizvodjaca, i ovo `hd2 je prvi imao gorila..` na to cemo da zazmurimo... vazno da je hd2 napravio revoluciju
Ne sporim, HD2 je ipak iskopirao touch screen koji je iPhone izmislio ili bar prvi izdao i od te tačke kreće nova rečenica u mobilnoj telefoniji. No, GORILLA GLASS moraš prihvatiti, isto kao i to da je Nokia N95 imala žiroskop efekat (ACCELERATOR) u svom aparatu pre nego što je iPhone to predstavljao kao `tehnologiju budućnosti`. Mora se biti realan, a ne PRISTRASAN, jer to ne vodi u pravom smeru :: :: :: :: Mala ispravka za spacewla- ima 576mb rama (ispod 500 sa fabrickim romom) :: :: :: a ovo `iphone je reklamirao..` a zna se da apple ni dan danas nije otkrio proizvodjaca, i ovo `hd2 je prvi imao gorila..` na to cemo da zazmurimo... vazno da je hd2 napravio revoluciju
Nemoj tako Snoopy, baš lepo veče za prepucavanje ... :)
Btw. za Nemanju: da li iPhone može da potera neki drugi operativni sistem pored njegovog ili je ograničen samo na iOS? Jer, ako je to tačno, ... the end! Poz!
:: Ajmo ispocetka :: 1. Apple nikada nije predstavio Gorilla Glass kao tehnologiju buducnosti :: 2. iPhone 2G (2007. god) je imao Gorilla Glass :: :: :: Mislim da do modela 4 svi prethodni iPhone modeli, počev od tog 2G, 3G, 3GS, nisu imali ekran otporan na grebanje već su se štitili folijama, i ne izmišljaj!
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647702. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.