Od kada sam stavio iOS 6.1 na iPhone 3GS 16GB jako sam zadovoljan kako sve radi u odnosu na iOS 4.1 koji sam imao do sada, ali imam jedno pitanje.
Do sada sam sto se tice mail-a vrsio proveru preko FETCH-a (na 15 min). Kada sam kupio telefon pre 2 godine samo je gmail pruzao uslugu PUSH i moralo je da se plati. Sada, kada sam stavio iOS 6.1 video sam da je i za yahoo mail omogucen PUSH, a i da je besplatan (koristim yahoo mail). Poceo sam da ga koristim i sve je ok - mail-ovi stizu odmah, ali sam primetio da mi mnogo vise telefon vuce interenet saobracaja.
Da li je u pitanju PUSH? Da li on zaista toliko puta vise vuce internet saobracaja ili je jos nesto u pitanju? Stigne mi mozda 20 mail-ova dnevno, ako je to bitno. Koliko sam citao PUSH ne bi trebalo da vuce vise nego FETCH bas zbog toga sto kod PUSH-a server salje signal kada neki mail stigne, a kod FETCH-a telefon na odredjeni interval (recimo 15 min) se kaci na server i proverava da li ima novih poruka.
Jedino za sta ja znam da mi radi jos (valjda konstantno), ali ne znam da li vuce mnogo, je Weather Widget u Notifications-u (samo sam iskljucio Stock Widget). Da li su ovi Widgeti problem?
S` obzirom da koristim `Telenor KLIK` uslugu koja mi nudi 150MB besplatnog mesecnog saobracaja mislim da cu ovim tempom probiti tih 150MB jer vidim da mi dnevno vuce oko 8MB, a do sada je vukao oko 2-3MB.
Znam da ce neki reci - iskljucuj jedno po jedno pa vidi sta je, ali vec su mi MB pri kraju (iako je tek sredina meseca) pa ako budem tako resavao trebace mi dosta dana jer provera stanja ne daje realnu trenutnu sliku, vec kao da se `refresh-uje` nakon nekoliko sati... Stoji jedan podatak pola dana i onda odjednom padne za par MB i tako je uvek i bilo...
Hvala! **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Meni baterija drzi 2 - 4 dana... Zavisi od kolicine poruka i poziva... I sada sa iOS 6.1 i ranije sa iOS 4.1... Nije u tome problem...
Sto se tice drugog dela tvog posta - procitaj pazljivije sta sam napisao! Ranije mi je bilo podeseno na FETCH i proveravanje na 15 min. Sada je podesen na PUSH! **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: Meni baterija drzi 2 - 4 dana... Zavisi od kolicine poruka i poziva... I sada sa iOS 6.1 i ranije sa iOS 4.1... Nije u tome problem.. :: :: Sto se tice drugog dela tvog posta - procitaj pazljivije sta sam napisao! Ranije mi je bilo podeseno na FETCH i proveravanje na 15 min. Sada je podesen na PUSH :: *************************************************************************************** :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible. :: ::
Bas nisam hteo da ga opterecujem sa aplikacijama... Stavio sam Facebook aplikaciju (zbog testa kada sam skidao sa vShare-a jer je mala aplikacija - skidanje sa vShare-a ide jako sporo), igricu Sudoku i Navigaciju iGo Primo. Tek sam i stavio iOS 6.1 pre par dana... **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Drži i meni: sa isključenim netom __________________ Scourge of PCBerza
:: Meni baterija drzi 2 - 4 dana... Zavisi od kolicine poruka i poziva... I sada sa iOS 6.1 i ranije sa iOS 4.1... Nije u tome problem.. :: :: Sto se tice drugog dela tvog posta - procitaj pazljivije sta sam napisao! Ranije mi je bilo podeseno na FETCH i proveravanje na 15 min. Sada je podesen na PUSH :: *************************************************************************************** :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible. :: ::
Meni sa koriscenjem neta traje i do 4 dana kao sto sam rekao... Mada nije o tome rec u ovoj temi vec da li mi vuce toliko internet protoka nesto sto je doslo sa iOS 6.1 a da ja ne znam da radi u pozadini, da li je to ipak PUSH ili neki od ovih widget-a... **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: Drži i meni: sa isključenim neto :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: :: Meni baterija drzi 2 - 4 dana... Zavisi od kolicine poruka i poziva... I sada sa iOS 6.1 i ranije sa iOS 4.1... Nije u tome problem.. :: :: :: :: Sto se tice drugog dela tvog posta - procitaj pazljivije sta sam napisao! Ranije mi je bilo podeseno na FETCH i proveravanje na 15 min. Sada je podesen na PUSH :: :: *************************************************************************************** :: :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible. :: :: :: ::
:: Meni sa koriscenjem neta traje i do 4 dana kao sto sam rekao... Mada nije o tome rec u ovoj temi vec da li mi vuce toliko internet protoka nesto sto je doslo sa iOS 6.1 a da ja ne znam da radi u pozadini, da li je to ipak PUSH ili neki od ovih widget-a.. :: *************************************************************************************** :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible. :: :: :: Drži i meni: sa isključenim neto :: :: __________________ :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: :: :: Meni baterija drzi 2 - 4 dana... Zavisi od kolicine poruka i poziva... I sada sa iOS 6.1 i ranije sa iOS 4.1... Nije u tome problem.. :: :: :: :: :: :: Sto se tice drugog dela tvog posta - procitaj pazljivije sta sam napisao! Ranije mi je bilo podeseno na FETCH i proveravanje na 15 min. Sada je podesen na PUSH :: :: :: *************************************************************************************** :: :: :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible. :: :: :: :: :: ::
Ovako, zaboravio sam kako se zove program koji ti pravi od 3G/3GS multitasking opciju. Ono, pritisnes 2x home dugme i iskoci ti sta ti je sve popaljeno u donjem delu. Ako imas to ili nemas, obavezno nabavi. Jer neki programi ostaju i dalje da rade u pozadini i cesto se dogadja da se ne iskljucuju automatski. Takodje, pogledaj sta sve od programa imas, a da ima veze sa internetom. Nema veze da li je u settings ili ne. I pokusaj da iskljucis push i vidi kako ti se i tad ponasa.
Koja ogranicava svaku aplikaciju posebno da koristi net, pa onda sistemom eliminacije vidi sta je.
Vidi nekako preracunaj koliko trosis na telenor klik pakete (jel to bese prepaid ? ) i ako nemas postpaid uzmi neki kulturan paket (ja sam u mts imam 2 broja na mix net xxl) trosim svaki mesec od 13 do 18gb. Nekad zbog baterije gasim net ali trudim se da sam najveci deo dana online za sve.
Iskljucio sam Weather Widget u Notifications jer se on pri svakom otvaranju Notifications-a refresh-ovao (bar bi trebalo da je tako). Videcu danas kakvo je stanje, mada, kao sto sam vec rekao, juce od 19h mi stoji isti broj MB (ne znam sta im znaci da se stanje refresh-uje tako retko)... Provericu i danas u to vreme bas da vidim koliko je potrosio za 24 sata sa iskljucenim Weather Widget-om.
Koristim post paid, ali u paketu nemam ukljucen besplatan interenet saobracaj pa sam uzeo `Telenor Clik` uslugu kao dodatak pre jedno godinu dana... **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Dobro... Danas cu oko 19h pogledati koliko je MB potrosio za ovih 24h, ali i ako ne otkrijem sta mi vuce vise MB nego sto je do sada nije ni bitno... Nasao sam na Telenor-ovom sajtu sledece: `Mesečni KLIK - po ceni od 294,92 din pri čemu je na raspolaganju 150 MB po punoj brzini protoka i neograničen saobraćaj po smanjenoj brzini bez dodatne naplate dok traje usluga. Usluga je aktivna 30 dana od datuma aktivacije a najdalje do kraja meseca. Aktivacija usluge se prenosi i u narednim mesecima sve dok ne odjavite korišćenje usluge.`
Nazvao sam ih da mi ovo potvrde za svaki slucaj i potvrdili su. Pitao sam i koja je to trenutna brzina (EDGE) koju koristim a koja je ta smanjena i rekli su mi da je za EDGE do 256Kb/s a ta smanjena je 64Kb/s. Za mail je i ta smanjena dovoljna... **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Upravo tako, to neograniceno zapravo i jeste neograniceno ali toliko je sporo da ti se i ne mili da ga koristis.. Sto se tice protoka mozes da teterujes konekciju pa da pratis potrosnju pomocu wiresharka ili slicnog.
Pa verujem da je jako sporo tih 64Kb/s, ali verujem da je dovoljno za primanje i slanje mail-ova... Za neke zahtevne stvari se prikacim na Wi-Fi kada stignem kuci... **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: Upravo tako, to neograniceno zapravo i jeste neograniceno ali toliko je sporo da ti se i ne mili da ga koristis.. :: Sto se tice protoka mozes da teterujes konekciju pa da pratis potrosnju pomocu wiresharka ili slicnog :: :: ::
Da bi funkcionisao PUSH, telefon mora imati konstantnu vezu sa internetom, dok za FETCH on ostaruje vezu po potrebi u zadatom intervalu. Iskljucivanjem PUSH opcije, povacaces autonomiju baterije i smanjiti potrosnju MB, sto se u slucaju do 150MB i te kako moze primetiti.
Ja imam 1GB, iPhone mi je stalno aktivan, dosta mailova i poziva i uz ukljucen PUSH potrosim do 200MB interneta (medjutim dobar deo dana sam u raznim WI-Fi zonama), baterija mi na kraju dana ne ostane nikada preko 20%, tako da tvoj rezultat 2+ dana je zaista odlican. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Kao sto sam rekao u prvom postu citao sam na netu da: `PUSH ne bi trebalo da vuce vise nego FETCH bas zbog toga sto kod PUSH-a server salje signal kada neki mail stigne, a kod FETCH-a telefon na odredjeni interval (recimo 15 min) se kaci na server i proverava da li ima novih poruka.`
Iskljucio sam Weather Widget pa cu videti veceras u 19h koliko je potrosio za 24h. **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: Da bi funkcionisao PUSH, telefon mora imati konstantnu vezu sa internetom, dok za FETCH on ostaruje vezu po potrebi u zadatom intervalu. Iskljucivanjem PUSH opcije, povacaces autonomiju baterije i smanjiti potrosnju MB, sto se u slucaju do 150MB i te kako moze primetiti. :: :: Ja imam 1GB, iPhone mi je stalno aktivan, dosta mailova i poziva i uz ukljucen PUSH potrosim do 200MB interneta (medjutim dobar deo dana sam u raznim WI-Fi zonama), baterija mi na kraju dana ne ostane nikada preko 20%, tako da tvoj rezultat 2+ dana je zaista odlican :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH :: with Retina displa :: 2.5GHz dual-core Intel Core i :: Turbo Boost up to 3.1GH :: 8GB 1600MHz memor :: 128GB flash storag :: Intel HD Graphics 400 :: ::
A sada ti procitaj svoj poslednji, pa razmisli: Kako moze da ti stigne mail istog trenutka kada stigne u inbox, ako nisi konstantno zakacen na net? ISTOG TRENUTKA.... - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
:: A sada ti procitaj svoj poslednji, pa razmisli: Kako moze da ti stigne mail istog trenutka kada stigne u inbox, ako nisi konstantno zakacen na net? ISTOG TRENUTKA... :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH :: with Retina displa :: 2.5GHz dual-core Intel Core i :: Turbo Boost up to 3.1GH :: 8GB 1600MHz memor :: 128GB flash storag :: Intel HD Graphics 400 :: ::
@VMARC Evo: `To simplify things, push is a notification system in which a centralize server handles everything, since it is a centralize service that handle it it will require a constant connection, liquidgraphite is correct about this. Fetch, on the other hand is initiated by the user/or client side system.
Push is better for battery life (assuming you always leave your wifi connection on) because of two main reasons:
1. Push connects to only one centralize server for all notification purpose (in this case apple`s server handles all notification event even if it comes from facebook, yahoo, google, etc). Where as in fetch you have to establish connections with as many services as you are using fetch in, one for gmail, one for yahoo mail, etc.
2. Since it is always on, there is no need for constant security verification or log-in. Verification and security authentication requires a lot more data transmittal since you must transmit encrypted data containing your password, username, type of device, and all other things that the 3rd party might need to authenticate you (times this with the number of service you are fetching from google, yahoo, etc). Where as in push once set-up it will only need to verify once and the rest is just small bits of data sent by centralize service saying `nothing yet` or `you`ve got mail` in apples case this is about 250 bytes only.
For better battery life the best setting is as follows: Fetch (manual) - If you don`t check emails frequently since it will only establish a connection if you open the client, but if you make a hobby of checking frequently like once an hour then push notification is better.) Push notification Fetch (longest period) Fetch (shorter period)` **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Nema logike nikakve da ti održava konstantnu konekciju na net a da ti manje troši baterije, jednostavno nema jer ne bi ni stavljali 2 opcije onda za podešavanja.
Ako ti je konstantno uključen net zašto ulaziš uopšte u pitanje šta ti se skida. Jednostavno ručno vuci mailove po potrebi ili pobriši sve aplikacije koje ne dolaze uz telefon pa vidi. __________________ Scourge of PCBerza
Nema veze. Kada ti je aktiviran push i 3g ima da ti kida bateriju i internet. Kada ti nije aktiviran 3g stedece ti bateriju, jer ce primati mail istog trenutka kada se ostvari internet konekcija (WIFi). Ako ti je ukljucen FETCH on ce na 15 min pokustati komunikaciju sa serverom, ako ima interneta OK, ako ga nema pokusace ponovo za 15 min... Ako ti je aktiviran celluar data, 3g ili edge, on ce je aktivirati. Jel ti sada jasnije? - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Moja sugestija ako ti je baš bitno da čim stigne mail da imaš obaveštenje je da se prebaciš na 2G mrežu i koristiš Edge sa uključenim Push-om. Jeste sporije ali ti neće srkati bateriju i brzina je sasvim dovoljna da se pročita mail i na isti odgovori textom. __________________ Scourge of PCBerza
U postu #476851 sam i naveo da koristim EDGE. Nije mi brzina problem... EDGE je sasvim dovoljan za slanje i primanje mail-ova. **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Neki app ti nesto upload-uje, tipa dropbox fotke preko cellular ili nesto na taj fazon 100%, icloud nemas pa da ti stalno radi sync. Push ne moze da ti vuce mnogo.
A jbg... Citam po netu da nikome PUSH ne vuce vise internet protoka od FETCH-a (podesen na 15. proveru)... Stvar je u tome sto ova provera stanja Telenor KLIK paketa zeza jako... Tek posle dva dana sam uspeo da dobijem novu informaciju i opet je skinuo 15MB za dva dana sa iskljucenim Weather i Stock widgetima... Znaci nisu oni... Ali dok ja budem cekao dva dana da mi stigne refresh-ovano stanje nakon svake izmene (testiranja) ima da ostanem bez megabajta. **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: Neki app ti nesto upload-uje, tipa dropbox fotke preko cellular ili nesto na taj fazon 100%, icloud nemas pa da ti stalno radi sync. Push ne moze da ti vuce mnogo :: :: Pozdrav!
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647698. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.