Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
Full HD telefoni i naš mobilni internet
STRANA 1 OD 1
Satyr Full HD telefoni i naš mobilni internet 18.03.2013. 22:56 T52315

status: user
broj poruka: 226
Imam jedno pitanje koje će presuditi oko mog i bratovog sledećeg telefona

Svet polako ali sigurno osvajaju telefoni koji imaju full hd rezoluciju ekrana. E sad, ja koristim Vip Smart 1100, a brat Vip Standard 350
Što bi značilo da obojca imamo određenu količinu MB u paketu. Obojca s vremena na vreme prekoračimo paket slučajno ili namerno i imamo telefone sa rezolucijama 800x480, odgledamo po 10ak yt snimaka obično i tome slične stvari

Da li to znači da povećanjem rezolucije, naši paketi će biti neuopotrebljivi jer sa rezolucijama 1920x1080 otvaranje datoteka će koristiti mnogo veći prenos nego ranije i da ćemo biti u mogućnosti da odgledamo po 1-3 video klipa na yt i tome slične stvari, ako me razumete šta hoću da kažem
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
djuroue1 Re: Full HD telefoni i naš mobilni internet 18.03.2013. 23:02 #482977

broj poruka: 1156
Da ali ti ne moras da gledas na HQ video e sad bilo bi savrseno kad bi na androidu imao opciju biranja tacnog kvaliteta 240p,360p idt.Sad ti u tom smart 1100 za 1500 din imas 1100 smartova a standard 700 ili kako vec za 1900 din ima 700 min,700 poruka i 700mb interneta sto mislim da je dosta bolje.700 mb ce da posluzi osim ako ne planiras da bas non stop visis na youtube a yu je i wi fi.Ja cu svakako preci na ovaj standard 700 ili kako se vec zove a trenutno sam na tvom paketu.

Pa kaze...Mala ima kasko i zvekece se,ako nastavi ovako pre.ebace sve...jer mala ima kasko...i zvekece se strasno...

:: Imam jedno pitanje koje će presuditi oko mog i bratovog sledećeg telefon
::
:: Svet polako ali sigurno osvajaju telefoni koji imaju full hd rezoluciju ekrana. E sad, ja koristim Vip Smart 1100, a brat Vip Standard 35
:: Što bi značilo da obojca imamo određenu količinu MB u paketu. Obojca s vremena na vreme prekoračimo paket slučajno ili namerno i imamo telefone sa rezolucijama 800x480, odgledamo po 10ak yt snimaka obično i tome slične stvar
:: Da li to znači da povećanjem rezolucije, naši paketi će biti neuopotrebljivi jer sa rezolucijama 1920x1080 otvaranje datoteka će koristiti mnogo veći prenos nego ranije i da ćemo biti u mogućnosti da odgledamo po 1-3 video klipa na yt i tome slične stvari, ako me razumete šta hoću da kažem
Satyr re 18.03.2013. 23:08 #482979

broj poruka: 226

ali ne mislim samo na yt, to u 99% slučajeva ide preko wifi, a onih 1% zadesi se na faksu, u gradu itd.
A i ne muči me samo on, nego i otvaranje ostalih stranica, klasično surfovanje internetom, da li i to povećava znatno prenos podataka?
Snoopy- - - 19.03.2013. 00:21 #482997

broj poruka: 6083
Djuro se malo pogubio xD
Isti ti djavo sa fhd, isto vuce podataka. Sve zavisi na koji sajt odes a ne koja ti je rezolucija ekrana.

LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S
G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apollo

djuroue1 Re: - - 19.03.2013. 01:08 #483006

broj poruka: 1156
Opera mini trosi najmanje podataka tako da eto ti resenja a sto se ekrana tice nek bude da sam se pogubio.Ja sam mislio da video klipovi na boljim ekranima idu u vecoj rezoluciji???U cemu je poenta takvog ekrana?Ako ce na 3 i na 5 incha video kvalitet da bude isti jebes onda fullhd.

Pa kaze...Mala ima kasko i zvekece se,ako nastavi ovako pre.ebace sve...jer mala ima kasko...i zvekece se strasno...

:: Djuro se malo pogubio x
:: Isti ti djavo sa fhd, isto vuce podataka. Sve zavisi na koji sajt odes a ne koja ti je rezolucija ekrana
:: LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S
:: G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apoll
Spacewla Re: Re: Full HD telefoni i naš mobilni internet 19.03.2013. 10:58 #483046

broj poruka: 612
Čemu će da posluži? Otvaranju email poruka u narednih mesec dana?
Šta si ovde nalupao ... Mnogima 700MB neće poslužiti ni JEDAN DAN kada krenu u školi da se qurche da imaju full hd telefon i da mogu da gledaju YT klipove u 1080p.
Šta misliš koliko minuta gledanja video klipa u 1080p je potrebno za potrošiti 700MB protoka?

Bože Djuro, koje si ti dete.

:: 700 mb ce da posluz
:
:: ::
Spacewla ako ste već kupili FULL HD mobilne telefone, 19.03.2013. 11:04 #483047

broj poruka: 612
Naravno da bi video klipovi trebali ići u full hd (1920x1080) kako bi se i iskoristio taj ugradjeni ekran. Za takvo zadovoljstvo potrebna je i odgovarajuća mreža operatera. Znači, mora bar 6MB/s protoka da bi klipovi išli u realnom vremenu bez prethodnog baferovanja. Sreća, danas svako selo ima brz mobilni internet. JEDINO nema svako neograničen protok po istoj brzini.
Sami procenite koja je to količina podataka potrebna da bi se ISKORISTILE te nove tehnologije na telefonima. 700MB navedenih gore je smejurija, 3GB je mizerija, NEOGRANIČEN protok je o.k. ako nema klauzule da se nakon potrošenih 1GB ili 3GB brzina smanjuje na dial-up kojom možete jedva učitati mail.

Ko želi ovakav LUKSUZ, mora platiti. No, ko ima takve telefone, imaju i para da plate. Znači, treba OGROMAN BROJ GIGABAJTA kod operatera da bi se qurchily u Full HD.
Ovako, ako se štedi i klipovi puštaju u 240p i gleda granulisana slika na tom ekranu KOJ ĆE ONDA i Q**** telefon sa tolikom rezolucijom?
Ovde naravno govorimo o INTERNETU a ne video snimcima i gledanju naknadno ubačenog video materijala ....

Snoopy- Re: Re: - - 19.03.2013. 12:19 #483054

broj poruka: 6083
To ti je isto kao da kazes za 24` monitor i 50 incha TV. Samo na YT i to preko browsera mozes u 1080p da pustis klip i to je to. Al to mogu i ja na 720p. Ostale nema veze sa rezolucijom.

A i spejswlada poceo da se gubi. Kao da ce neko da obesi fulhd telefon oko vrâta na lance i da otvori browser i da pusti da non stop idu fullHD klipovi preko 3G. Svasta ima da se vidi i pročita ovde.. Ja imam 600MB i uvek mi se prenese nesto. A covek kaze mizerija 3GB xD
Najbolje čovek da ne reaguje i ignoriše

LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S
G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apollo

:: Opera mini trosi najmanje podataka tako da eto ti resenja a sto se ekrana tice nek bude da sam se pogubio.Ja sam mislio da video klipovi na boljim ekranima idu u vecoj rezoluciji???U cemu je poenta takvog ekrana?Ako ce na 3 i na 5 incha video kvalitet da bude isti jebes onda fullhd
:: Pa kaze...Mala ima kasko i zvekece se,ako nastavi ovako pre.ebace sve...jer mala ima kasko...i zvekece se strasno..
:: :: Djuro se malo pogubio x
:: :: Isti ti djavo sa fhd, isto vuce podataka. Sve zavisi na koji sajt odes a ne koja ti je rezolucija ekrana
:: :: LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S
:: :: G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apoll
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647698.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs