Mislim da bi u svim radnjama garancija trebalo da bude ista
26.03.2013. 01:33
status: user broj poruka: 3012
A cena je koliko vidim oko 450 E. Kamera je stvarno odlicna na tom telefonu - ali razmisli dobro pre kupovine. Symbian nije OS kakav je nekada bio. Nezgrapan interfejs, relativno mali izbor programa i igara, ekran niske rezolucije. Naravno ukoliko planiras da telefon koristis za pozive sms i kameru onda ok, ali smatram da mozes da bolje prodjes sa nekim Android telefonom ili iPhone-om.
Ili da recimo za 300 E kupis telefon a za ostalih 150 neki solidan point and shoot aparat, ukoliko te malo vise zanima fotografija.
Re: Mislim da bi u svim radnjama garancija trebalo da bude ista
26.03.2013. 02:16
status: user broj poruka: 1624
Na benchmarku kazu da tek aparati od preko 300 evra pruzaju slican kvalitet slike/videa. A video se snima u stereu sa fantasticnim opsegom zvuka,moglo se cuti ovde na forumu skoro... I snima zvuk do 140-145 db...
Symbian je fantasticno optimizovan sistem, i ovaj telefon sa 1.3ghz i 512mb rama,pruza bolji multitasking od svakog moguceg androida i ios telefona. sa fullhd videom mozes da radis sta oces,dok za tako nesto na androidu treba solidan dual core procesor....
Drndao sam ga u MTS u UScu, i to je test primerak,pa znate vec,svako zivi ga drnda,non stop na punjacu.... Ekran je odlican,telefon je munjevito brz,galeriju slika recimo otvara podjednako brzo,zvuk je takodje super...
Ono gde se vidi jedina slabost je internet. Browsing iskustvo je svakako slabije od vodecih androida...
A igrice i ne mogu da uzmem ko manu, jer je po meni to najveca glupost gaming na telefonu je i dalje waste of life...Al eto kome je bitno svakako ne verujem da moze da se pika GTA 3 ili gta vice city... I za to ipak treba veca dijagonala jer takve jace igrice zahtevaju vise dugmica i kontrole,pa i da mogu da se pokrenu mislim da je za to 4 ` premalo...
asus p7p55d-e & intel i5 750 @ 4ghz/Sapphire 6870 @ 1ghz/1150mhz/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380.Sony cmt-cpx1 I vufer JBL sub 135.
:: A cena je koliko vidim oko 450 E :: Kamera je stvarno odlicna na tom telefonu - ali razmisli dobro pre kupovine. Symbian nije OS kakav je nekada bio. Nezgrapan interfejs, relativno mali izbor programa i igara, ekran niske rezolucije. Naravno ukoliko planiras da telefon koristis za pozive sms i kameru onda ok, ali smatram da mozes da bolje prodjes sa nekim Android telefonom ili iPhone-om. :: :: Ili da recimo za 300 E kupis telefon a za ostalih 150 neki solidan point and shoot aparat, ukoliko te malo vise zanima fotografija.
Prati kupujemprodajem,mobilnisvet i slicne sajtove... Nadjes telefon star koji mesec,ful pak , racun , garancija. i da pevas...
NOV TELEFON- Kupujes u MTS, VIP,TELENOR...Tu mozes naci originalne uredjaje,dok po radnjama mogu da ti uvale ko zna sta. Od polovnjake, preko telefona skidanih sa drugih mreza, itd...
Zato ako nemas za original nov telefon iz telenora vipa ili mts, isti takav nadjes u oglasima po manjoj ceni i uzivas :D
asus p7p55d-e & intel i5 750 @ 4ghz/Sapphire 6870 @ 1ghz/1150mhz/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380.Sony cmt-cpx1 I vufer JBL sub 135.
:: A da cena bude najniza, a garancija najduza. : ::
Više od 250 evra taj telefon ne vredi. Ne radi `munjevito`, rezolucija ekrana je smeće a Symbian je jednostavno očajan kako sa intuitivnošću tako sa podrškom za aplikacije.
Kamera je dobra ali ako daš 450 evra za to trebaš da se pregledaš jer za taj novac možeš da kupiš DSLR. __________________ Scourge of PCBerza
Nasao sam ga za 350 evra sa 6 meseci garancije na sve. Telefon koristim za telefoniranje i sms, a kamera mi je bitnija od aplikacije za vremensku prognozu i sl. igrice sam prerastao. DSLR vec imam. Ekran je najbolji koji postoji na mobilnim telefonima sto se tice vidljivosti na dnevnom svetlu, sto mi je bitnije od 8 jezgara koja otvaraju dialer 2 sekunde.
Slaba mu vajda od vidljivosti na suncu kad je rezolucija blagi užas...
Za taj novac možeš da nadješ Nexus 4 __________________ Scourge of PCBerza
:: Nasao sam ga za 350 evra sa 6 meseci garancije na sve. Telefon koristim za telefoniranje i sms, a kamera mi je bitnija od aplikacije za vremensku prognozu i sl. igrice sam prerastao. DSLR vec imam. :: Ekran je najbolji koji postoji na mobilnim telefonima sto se tice vidljivosti na dnevnom svetlu, sto mi je bitnije od 8 jezgara koja otvaraju dialer 2 sekunde :: :: :: ::
ppi mu je opet iznad bilo kog monitora koji stoji ispred tebe. U pravu si da moze da se nadje Nexus 4, ali LG ne bih kupio nikada. Uzimam Nokiju zbog dobre kamere i ksenonskog blica.
@Milunka - A gaming na kompu nije waste of life? Vreme koje si proveo pred bilo kojom igrom je nepovratno otislo (kao i vreme provedeno radeci bilo sta drugo) :) Inace Gta 3 i Vice city sam odigrao i na iPod-u (dakle 3.5`) i nimalo mi nije zasmetala uslovno receno mala dijagonala. Ali i za mobilne uredjaje ima stvarno dobrih igara, jedina je razlika sto ne sedis ispred monitora vec ispred telefona\tableta. A i znas kako kazu - time you enjoy wasting is not wasted.:)
@Leeon Ali kako kazes da vec imas dslr, ne vidim svrhu ulaganja u telefon samo zbog dobre kamere, kada imas toliko boljih alternativa. Ali naravno, tvoj novac i tvoje uzivanje. Ja ti zelim da te telefon sluzi sto bolje.
:: Slaba mu vajda od vidljivosti na suncu kad je rezolucija blagi užas.. :: :: Za taj novac možeš da nadješ Nexus :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: :: Nasao sam ga za 350 evra sa 6 meseci garancije na sve. Telefon koristim za telefoniranje i sms, a kamera mi je bitnija od aplikacije za vremensku prognozu i sl. igrice sam prerastao. DSLR vec imam. :: :: Ekran je najbolji koji postoji na mobilnim telefonima sto se tice vidljivosti na dnevnom svetlu, sto mi je bitnije od 8 jezgara koja otvaraju dialer 2 sekunde :: :: :: :: :: :: :: ::
:: ppi mu je opet iznad bilo kog monitora koji stoji ispred tebe
Mešaš pojmove a to inače možeš sebe da lažeš da PPI nije bitan ako ti je lakše.
:: U pravu si da moze da se nadje Nexus 4, ali LG ne bih kupio nikada
Vrlo ograničeno razmišljanje ali ne mogu da te ubedim da budeš u pravu. Da neko razmišlja jednu kantu od telefona sa hardverom od pre 5 godina umesto top-of-the-line Nexusa sa HD IPS ekranom je stvarno komično.
Your loss...
Razmisli malo i o drugim telefonima, One X je oko 300 evra a bog i batina je za tu Nokiu... __________________ Scourge of PCBerza
Uzimam Nokiju zbog dobre kamere i ksenonskog blica. :: :: ::
@Daum: popustljivi su i prema tebi. Ne mešam PPI je PPI bio on na telefonu ili monitoru ili... E sad ako ti sebe lažes da ti nije bitan na desktopu, a neophodan ti je na telefonu tvoj problem. Komično je to da svi moraju da kupe ono sta ti mislis da je najbolje. Čovek je lepo dao odgovor gde ima da se kupi. Mada je mogao da napiše i koliko daje garanciju i na šta. Kao i da li ima radnju ili prodaje samo online?
Uredjaj bez laga i kasnjenja ne postoji... Dakle sta god da imas laguje i kasni...
Za mene je android govno neopevano, izbagovano i pre - jebano zahtevno...
Za tebe je to symbian,
a to su NASA MISLJENJA s`toga niko ne daje za pravo da ti nekog ubedjujes kako je nesto bolje jer ti mislis da je tako...
:: Više od 250 evra taj telefon ne vredi. Ne radi `munjevito`, rezolucija ekrana je smeće a Symbian je jednostavno očajan kako sa intuitivnošću tako sa podrškom za aplikacije :: :: Kamera je dobra ali ako daš 450 evra za to trebaš da se pregledaš jer za taj novac možeš da kupiš DSLR :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
i sta moze da radi sa nexus 4 sto ne moze sa nokijom 808 ?
:: Slaba mu vajda od vidljivosti na suncu kad je rezolucija blagi užas.. :: :: Za taj novac možeš da nadješ Nexus :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: :: Nasao sam ga za 350 evra sa 6 meseci garancije na sve. Telefon koristim za telefoniranje i sms, a kamera mi je bitnija od aplikacije za vremensku prognozu i sl. igrice sam prerastao. DSLR vec imam. :: :: Ekran je najbolji koji postoji na mobilnim telefonima sto se tice vidljivosti na dnevnom svetlu, sto mi je bitnije od 8 jezgara koja otvaraju dialer 2 sekunde :: :: :: :: :: :: :: ::
`Rezolucija ekrana je smece`, pa rezolucija ekrana u sustini nema veze slikom, najbitniji je panel i kakvi su pikseli,iz koliko subpiksela se sastoji svaki piksel, u kom rasporedu,koje boje ga cine, itd...
:: Više od 250 evra taj telefon ne vredi. Ne radi `munjevito`, rezolucija ekrana je smeće a Symbian je jednostavno očajan kako sa intuitivnošću tako sa podrškom za aplikacije :: :: Kamera je dobra ali ako daš 450 evra za to trebaš da se pregledaš jer za taj novac možeš da kupiš DSLR :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
`...Uprkos tome što je reč o AMOLED ekranu koji koristi Nokia ClearBlack tehnologiju, rezolucija ekrana je daleko od željene. Obzirom da je reč o 4.0“ ekranu niske rezolucije stvar je još gora jer neće biti retke situacije da vidite pojedinačne piksele na ekranu. Reprodukcija boja je ekstremno dobra kao što možemo očekivati od AMOLED ekrana, dok je vidljivost ekrana na suncu prilično dobra što je veoma dobra karakteristika kod telefona koji je dizajniran da većinu vremena ga koristite na otvorenom i snimate fotografije.
Odzivnost ekrana osetljivog na dodir je jako dobra obzirom da poseduje revidirani operativni sistem i pristojan hardver pa većina kašnjenja pri reagovanju kod starijih Symbian telefona nije prisutna kod modela Nokia 808...`
:: `Rezolucija ekrana je smece`, pa rezolucija ekrana u sustini nema veze slikom, najbitniji je panel i kakvi su pikseli,iz koliko subpiksela se sastoji svaki piksel, u kom rasporedu,koje boje ga cine, itd..
Baš mi je drago što ti sebi objašnjavaš stvari kakve nisu. Prvo i najbitnije je rezolucija ekrana: može da ti panel bude najbolji na svetu, ništa ti ne vredi kad je rezolucija komična.
::i sta moze da radi sa nexus 4 sto ne moze sa nokijom 808 ?
Za početak može da ti da normalno intuitivno iskustvo sa operativnim sistemom
Niko nije ni rekao da nije bitan na monitoru, gde si to u svojoj glavici smislio samo ti znaš. Sam si rekao da PPI nije bitan, tako da ne zasmejavaj me sa rečenicama koje nisam izgovorio.
PPI na telefonu je u 2013-oj bitan kada telefoni od 250 evra imaju preko 300 a ta jadna nokia nema ni 200. Nigde nisam ni rekao da MORA neko da kupi ono što ja kažem, samo izjašnjavam svoje mišljenje a danas kada imaš izbor izmedju nekoliko vrhunskih telefona kao što su One X, Iphone 4S ili recimo Lumia 920 ti hvalospeve pevaš o telefonu sa hardverom iz 2009-te?
????????????????????????
__________________ Scourge of PCBerza
:: @Daum: popustljivi su i prema tebi. Ne mešam PPI je PPI bio on na telefonu ili monitoru ili... E sad ako ti sebe lažes da ti nije bitan na desktopu, a neophodan ti je na telefonu tvoj problem. :: Komično je to da svi moraju da kupe ono sta ti mislis da je najbolje :: Čovek je lepo dao odgovor gde ima da se kupi. Mada je mogao da napiše i koliko daje garanciju i na šta. Kao i da li ima radnju ili prodaje samo online :: :: :: ::
PPI je PPI na svakom ekranu e sad da li se on nalazi na telefonu, desktopu ili laptopu to je nebitno. Pojednostavicu ti posto očigledno ne možes da shvatis: Gustina piksela je gustina piksela, nezavisno od toga gde se nalazi. Znači ako ti ne smeta da gledas ceo dan u monitor koji ima mali PPI zasto bi meni smetalo da gledam u telefon. U pravu si za sve ostalo, ali ce ti telefoni imati kameru u klasi Nokije 2017. Meni je ona bitna, a ostalo mi je prihvatljivo kod nje. Uostalom mozda na drugačije načine koristimo telefone. Onaj ko je stalno na netu na telefonu sigurno ce mu značiti bolji ekran. A sto se tiče 4S mora da se šališ, vrhunski telefon sa 3,5 inča ekranom i cenom od 400 evra...
Ne moraš da se trudiš da objašnjavaš ništa kad ti je telefon od 400 evra sa hardverom iz 2009 nešto superiorno u odnosu na Iphone 4S. Nisi ti ni video DSLR kad ti je bitna kamera na jednoj inferiornoj Nokii. Šala pada na tebe, ja svoj Iphone sa 330 PPI-a i isključivim materijalima od čelika i stakla stavim lako u džep.
Uostalom, zašto uopšte da polemišem sa tobom išta, prodaja telefona ti govori sve o tome koji telefon je superiorniji...
Ne gledaš monitor od 2x inčna i ekran telefona sa iste udaljenosti. Pribliđi se monitoru na 30cm pa ćeš videti piksele i te kako. Realno monitor ti je na min 60cm do 1m od očiju, a telefon na 30-40cm.
Zato i jeste veći PPI potreban kod telefona nego kod monitora i pre se primeti.
:: PPI je PPI na svakom ekranu e sad da li se on nalazi na telefonu, desktopu ili laptopu to je nebitno.
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647698. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.