Pozdrav drugari , imam jedno pitanjce za vas mobilne strucnjake :) Imam S3 telefon i na njemu je trenutno ANDROID VERZIJA 4.1.2 ali me zanima da li je moguc update na 4.2 jer koliko vidim update postoji ali ja kada odradim CHECK FOR updateS vidim da mi ne nudi nove opcije i update vec kaze da sam UP TO DATE.... Zanima me da li je moguce nesto uraditi da se to promeni ili ne ? Nije da mi to toliko treba ali zelim da vidim o cemu se radi ... I telefon sam kupio nov prosle godine u Americi nije rutovan koliko ja znam .
Pa to je najnoviji oficijalni firmaware za njega ,Android se nalazi na milion različitih uređaja sa različitim hardwerom tako da svaki proizvođač mora posebno da optimizuje android za svaki uređaj ,nexus uređaji prvi dobijaju najnoviji Android a što se tiče ostalih uređaja sve zavisi od proizvođača neki su brži neki sporiji ,za sad mislim da nema nikakvih najava kad će update biti za S3. Naravno ako si raspoložen da se igraš uvek možeš da instaliraš custom rom. Black Wolf
Koliko vidim na samfirmware.com, za S3 je poslednji zvanični 4.1.2, još nije izbačen 4.2.x za S3, to je tek u najavi.
Za sada je 4.2.2 koliko znam zvanično samo na Nexus liniji, mada nije neka velika razlika. Ja imam 4.2.2 na Nexus 7 tabletu, sem podrške ka imaš više user profila na uređaju, nije neka velika razlika u odnosu na 4.1.2.
Tek bi Android 5.0, tj. Key Lime Pie trebalo da donese neke veće novine, ali je predstavljanje tek negde u maju i to prvo na Nexusima, ne verujem da će za S3 izaći petica pre jeseni.
Google je kao napisao kod pustio ga u etar i to je to...
Google treba da propise za ovu verziju Androida mora na taj HW a taj HW moze najvise tu verziju Androida...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Koliko vidim na samfirmware.com, za S3 je poslednji zvanični 4.1.2, još nije izbačen 4.2.x za S3, to je tek u najavi :: :: Za sada je 4.2.2 koliko znam zvanično samo na Nexus liniji, mada nije neka velika razlika. Ja imam 4.2.2 na Nexus 7 tabletu, sem podrške ka imaš više user profila na uređaju, nije neka velika razlika u odnosu na 4.1.2 :: :: Tek bi Android 5.0, tj. Key Lime Pie trebalo da donese neke veće novine, ali je predstavljanje tek negde u maju i to prvo na Nexusima, ne verujem da će za S3 izaći petica pre jeseni.
A zasto ne bi bilo ``super``? Coveka niko ni na sta ne TERA - sve
30.03.2013. 11:41
status: user broj poruka: 11012
radi (ako radi) SVOJOM VOLJOM i na SVOJU odgovornost (kao i sa bilo kojim drugim softverom, flesovanjem BIOS-a maticne ploce, graf. karte itd. itd.). Bekapovanje uradjeno, pa ako nam se ne dopadne novotarija, nazad u stare pobede...
Ko hoce da ceka, neka saceka official upgrade koji treba da usledi tokom sledeceg meseca. U cemu je problem?
Problem je u tome da ako vidim da neko trazi oficijelni update, necu mu preporuciti da se igra sa necim sto nije zvanicno i opste potvrdjeno kao ispravno
Problem je u tome da necu nekome da predlazem da radi nesto sto mozda moze da krene naopako, pa napravim vise sranja jer se ipak radi o telefonu, ne racunaru, uredjajju koji sluzi da radi odmah i sad i provereno pouzdano (uredjaj za ne daj Boze, kako ga jos zovu).
U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!
Nije u tome problem, nego u tome sto ti nisi procitao ono sto je
30.03.2013. 11:56
status: user broj poruka: 11012
napisano:
``da li je moguc update na 4.2 jer koliko vidim update postoji ali ja kada odradim CHECK FOR updateS vidim da mi ne nudi nove opcije i update vec kaze da sam UP TO DATE.... Zanima me da li je moguce nesto uraditi da se to promeni ili ne ? Nije da mi to toliko treba ali zelim da vidim o cemu se radi ...``
Dakle, kolega bi da ``vidi o cemu se radi`` i ``zanima ga da li (stanje) moze da se promeni`` jer je shvatio da ``zvanicni kanal`` ne radi. Ja sam predlozio JEDAN od nacina ``da se stanje promeni``. Njegova je stvar hoce li se primiti tog posla ili nece...
edit: pre nesto vise od mesec dana, slicnim postupkom sam upgrejdovao moj S Advance sa 2.3 na 4.1. I usput sam rutovao telefon. Uspesno.
Neće ništa telefonu da bude koji god Rom da stavi, to što se neki plaše flashovanja je za smejanje, nijedan Android ne radi savršeno sa stock romom. __________________ Scourge of PCBerza
Re: Ne sekiraj se kolega kobe - ovde ima puno drvenih filozofa koji ni
30.03.2013. 13:36
status: user broj poruka: 6083
Kako misliš da preko odina ubaci kuvani rom? Neće da može. Prvo root pa sve ostalo.
@daum- note 2 radi savrseno sa stock romom. 3 najbolja kuvana sam probao i isto dođe, sem sto ima dodatne mogućnosti koje retko kome trebaju. Stock i simplistic framework i nema sta bolje od toga.
LG 42LD420, Phenom II x4 965be, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 560ti DCII/2DI/1GD5 G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apollo
:: pertle na svojim cipelama ne umeju da zavezu (zato kupuju cipele sa ``šnalom``)... :: Ali umeju da ``razvežu`` o stvarima o kojima pojma nemaju :: :: http://goo.gl/LOeF :: :: Odin-a u ruke i udri! Ne zaboravi da bekapuješ imenik i ostale bitne ti stavke.
...upravo tako, ja kad bi cekao neki update za HTC Desire (Bravo) nacekao bi se dok sam telefon ne bi riknuo, jer poslednji zvanicni je 2.3.5. A trenutno guram 4.1.2 na njemu sa sense 4.1 bez problema... eh ti custom romovi... sta sve uradise...
...postoji mogucnost da se brikuje telefon, ali ako pratis uputstva onda stvarno ne vidim problem...
Pozz...
...jos jedna stvar, da proizvodjaci cene svoje musterije, uradili bi kao i HTC sto je uradio. Zvanicno na njihovom siteu mozes da rutujes telefon i ubacis u aparat sta zelis. Ali to nije slucaj sa vecinom proizvodjaca...
@ kobe, mozda je problem sto je tvoj fon uzet u americi, mislim da se razlikuju oficijelni romovi za razna podrucja...
Pozz...
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647698. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.