Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
htc HD2- jos jednom izranja: Firefox OS
STRANA 1 OD 1
Snoopy- htc HD2- jos jednom izranja: Firefox OS 12.05.2013. 21:59 T53034

status: user
broj poruka: 6083
http://blog.gsmarena.com/htc-hd2-hacked-to-run-on-firefox-os/

Ovo jos jednom potvrdjuje da je HD2 besmrtan i smartphone koji je izazvao najveci boom kada se pojavio. Ostali telefoni se nigde ne pominju, ali ovaj 4 godine nakon izlaska i dalje ima sta da pokaze. Nekad ce biti i u muzejima :)

LG 42LD420, Phenom II x4 965be, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 560ti DCII/2DI/1GD5
G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apollo
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Jednoga dana, ne ``nekad`` (``nekad i sad``, ``bilo nekad``...). 12.05.2013. 22:23 #492306

broj poruka: 11012
Unfortunately, the ported OS has a few issues with SIM not being detected, low volume, camera and mass storage for now.

U redu, razumem da...However, the developer is said to be working on fixes..ali se pitam STA onda RADI ako ne detektuje SIM kartu, kameru, storage... OS stoji u telefonu, stoji, a telefon mrtav...

Snoopy- Re: Jednoga dana, ne ``nekad`` (``nekad i sad``, ``bilo nekad``...). 12.05.2013. 22:30 #492308

broj poruka: 6083
Poenta je da je telefon sposoban da pokrene I TAJ sistem, za razliku od ostalih telefona. I kaze: `the developers have ported the recently launched Firefox OS`, a ne pre 2 godine. Tako je bilo i sa prvim verzijama androida da skoro nista nije radilo, a pogledaj sad. Nisam mislio da ces ti da miss the point, al` dobro..

LG 42LD420, Phenom II x4 965be, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 560ti DCII/2DI/1GD5
G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apollo

:: Unfortunately, the ported OS has a few issues with SIM not being detected, low volume, camera and mass storage for now
::
:: U redu, razumem da...However, the developer is said to be working on fixes..ali se pitam STA onda RADI ako ne detektuje SIM kartu, kameru, storage... OS stoji u telefonu, stoji, a telefon mrtav..
tortojed Ma OK je to - pozdrav inicijativi, samo, treba pricekati te fikseve 12.05.2013. 22:40 #492312

broj poruka: 11012
pa videti KAKO to zaista radi (to sto taj i taj OS MOZE da ``ide`` na taj i taj uredjaj, jedna je stvar - sasvim drugo pitanje je kvalitet rada uredjaja sa tim i tim OS-om)...

PhatPhuck Samo neka PROKLETI Android crkne što pre 13.05.2013. 04:23 #492335

broj poruka: 1886
... Jer Android i jeste zamišljen kao platforma gde će svako morati da se odrekne sopstvene privatnosti, i gde će Google - uz to što će zgrnuti ogromne pare od zloupotrebe te žrtvovane privatnosti korisnika - moći uvek podatke svih nas da deli sa svim mogućim policijskim i tajnim službama širom sveta. (kao što su iglasani takvi zakoni u Vel. Britaniji i Americi)

Daj Bože da zaživi bilo šta osim onoga što proizvodi Google - isti onaj Google koji je redom i NAMERNO `kupio`/snimao i NAMERNO ZADRŽAO WiFi saobraćaj ljudi IZ NJIHOVIH DOMOVA, u toku Google Street View projekta.

Google kažnjen u Nemačkoj 190 000$ za nezakonito WiFi špijuniranje Street View automobilima:
http://www.engadget.com/2013/04/22/google-street-view-fine-germany/

Još jedan link (PC Magazine): http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2417992,00.asp

`Between 2008 and 2010, the equipment attached to Google`s Street View vehicles not only collected 360-degree mapping images, but also data from unencrypted wireless networks within range, according to Hamburg data protection commissioner Johannes Caspar. That included emails, passwords, photos, and chat logs. Google has been ordered to delete the offending information.
In a translated statement, Caspar said that, in his opinion, the incident was one of the largest data breaches ever, and proved that Google`s `internal control mechanisms ... failed in a significant way.` Still, Google cooperated with officials and admitted wrongdoing, he said.`

NAMERNA `greška`: Anatomija Google-ovog WiFi-sniffing debakla
http://www.wired.com/threatlevel/2012/05/google-wifi-fcc-investigation/

`A Federal Communications Commission document disclosed Saturday showed for the first time that the software in Google’s Street View mapping cars was “intended” to collect Wi-Fi payload data, and that engineers had even transferred the data to an Oregon Storage facility. Google tried to keep that and other damning aspects of the Street View debacle from public review, the FCC said.`

Ne samo da su NAMERNO, SMIŠLJENO i SISTEMATSKI, nezakonito `usisavali` WiFi saobraćaj ljudi, nego su još i TE PODATKE PRESNIMILI U SKLADIŠTE PODATAKA U OREGONU. To su PRIZNALI Američkoj FCC (Federalnoj Komisiji za komunikacije).
Da je to bila `SLUČAJNA GREŠKA` - ne bi presnimili i bekapovali te podatke, i KRILI to. A zna se ko je zainteresovan za takve podatke - neko ko ima najveće kompjutere za usisavanje/snimanje svog mogućeg Intenet i telefonskog saobraćaja: Američka Tajna Služba (Secret Service) i CIA.

I naravno - biće degenerika koji će i dalje misliti da je sve to `teorija zavere` i da je `Google nevin` - a LEPO sam pružio linkove na tekstove u dva NAJPOZNATIJA svetska IT/Electronics magazina: Wired i PC Magazine.

`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
MaliAbner @PhatPhuck 13.05.2013. 07:20 #492340

broj poruka: 7779
Sinko jel ti spavas u komori od alu-folije ili u nekom faradejevom kavezu?!?!?

Citat:
`Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu
i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...`

Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!

PhatPhuck @MaliAbner 13.05.2013. 08:09 #492342

Ja nisam `sinko`, imam 36 godina.
Sa tih 36 godina, ne verujem u bilo šta što čujem - ali i volim razne stvari da čujem, pročitam, informišem se.
Osim toga, kao zreo čovek od 36 ljeta, ne otvaram usta - osim ako zvukom koji ću proizvesti neću poboljšati tišinu koja je postojala do tada.

:: Sinko jel ti spavas u komori od alu-folije ili u nekom faradejevom kavezu?!?!
:: Citat:
:: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicn
:: i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...`
:: Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
PhatPhuck Google OPUŠTENO deli PRIVATNE podatke korisnika Androida sa app developerima 13.05.2013. 08:58 #492349

`Privacy outrage after it emerges Google is sharing Android users` names, emails and ADDRESSES with app developers
Australian software developer reveals online advertising giant is sending him the details of everyone who has bought his app
He says information would be sufficient for him to `track down and harass users who left negative reviews` on the Play Store
Big Brother Watch slams Google for taking decisions about customers privacy `without their knowledge``

``Every App purchase you make on Google Play gives the developer your name, suburb and email address with no indication that this information is actually being transferred.

`With the information I have available to me through the checkout portal I could track down and harass users who left negative reviews or refunded the app purchase.`

Mr Nolan added: `This is a massive oversight by Google. Under no circumstances should I be able to get the information of the people who are buying my apps unless they opt into it and it’s made crystal clear to them that I’m getting this information.`

MICROSOFT ACCUSES GOOGLE OF `SCROOGLING` GMAIL USERS
Microsoft took a pop at Google last week by accusing its rival of invading Gmail users` privacy when scanning the contents of their emails to target them with personalised ads.

The attack, the latest volley in Microsoft`s Scroogled campaign, comes with a website and is aimed to boost interest in the veteran software company`s Outlook.com email service.

It follows a series of Scroogled adverts last year which targeted Google`s controversial privacy policies.

`Google goes through every Gmail that’s sent or received, looking for keywords so they can target Gmail users with paid ads,` the website says

`And there’s no way to opt out of this invasion of your privacy.`

It also includes a feed of quotes from Google executive chairman Eric Schmidt.

These include his infamous declaration that `[i]f you have something that you don`t want anyone to know, maybe you shouldn`t be doing it in the first place.`

And also: `We don’t need you to type at all. We know where you are, with your permission. we know where you’ve been, with your permission. we can more or less know what you’re thinking about.`

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2279232/Privacy-outrage-emerges-Google-sharing-Android-users-names-emails-ADDRESSES-app-developers.html

`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
aco Strašan telefon 13.05.2013. 09:21 #492352

broj poruka: 2788
Bio je skoro na Benću za 60e!

https://www.facebook.com/FudbalskiStrucnjak

MaliAbner Re: @MaliAbner 13.05.2013. 10:42 #492364

O da...
Za mene si sinak...

Ali moj savet ti je da ipak malo olabavis buduci da ces ozbiljno da zveknes ako ne olabavis...

Onako uzgred sto ne ubacis Ubuntu u telefon i bole te djokson...

Citat:

:: Ja nisam `sinko`, imam 36 godina
:: Sa tih 36 godina, ne verujem u bilo šta što čujem - ali i volim razne stvari da čujem, pročitam, informišem se
:: Osim toga, kao zreo čovek od 36 ljeta, ne otvaram usta - osim ako zvukom koji ću proizvesti neću poboljšati tišinu koja je postojala do tada.
:: :: Sinko jel ti spavas u komori od alu-folije ili u nekom faradejevom kavezu?!?!
:: ::
:: :: Citat:
:: :: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicn
:: :: i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...`
:: :: Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
PhatPhuck Re: Re: @MaliAbner 13.05.2013. 19:07 #492407

:: Onako uzgred sto ne ubacis Ubuntu u telefon i bole te djokson..

Upravo to i jeste moja poenta, nego me ti nisi razumeo.
Ja samo mrzim Google, i smatram da nije pametno da NI JEDNA kompanija ima toliku moć - koliku ima google. A informacije/podaci jesu moć u današnje vreme - ogromna moć.
MaliAbner Re: Re: Re: @MaliAbner 14.05.2013. 02:18 #492433

Pa vidi najlakse ces da joj oduzmes moc tako sto ces da se vratis na neki stari telefon poput SE 500k...
A za pretragu na netu koristi nesto drugo ako nadjes jer u poslednje vreme se skoro svi pretrazivaci oslanjaju na google...

Iskreno pre jedno pola godine sam se zapitao sta koj moj google boli djoka gde sam ja... strav je u reklamama, jer kad si u BGD cepaju te jednim sadrzajima a kad si u NY onda te cepaju drugim...

Onda sta koj moj google pamti sta sam pretrazivao... ili sta sam pogledao na cevki... ili recimo mail... pomisli covek ej bre pa to je uzas i onda se setis da seoski postari svako jebeno pismo otvore cisto da budu u toku sta se desava u selu...

A svet je postao jedno veliko selo...

Citat:

:: :: Onako uzgred sto ne ubacis Ubuntu u telefon i bole te djokson..
:: Upravo to i jeste moja poenta, nego me ti nisi razumeo
:: Ja samo mrzim Google, i smatram da nije pametno da NI JEDNA kompanija ima toliku moć - koliku ima google. A informacije/podaci jesu moć u današnje vreme - ogromna moć.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647698.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs