Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
Galaxy Ace je najjeftiniji samsung android? first time android user
STRANA 1 OD 1
Lujone Galaxy Ace je najjeftiniji samsung android? first time android user 11.06.2013. 02:16 T53409

status: user
broj poruka: 200
e ovako ljudi hteo sam ipak posle velike dileme da udjem ja u svet androida I touch screenova ali imam samo 150e. (btw zadnji telefon mi je nokia 7210 supernova.. znaci mnogo sam propustio). Anyway nisam mnogo zahtevan, dovoljno mi je da ima pristojnu kameru I ok zvuk, najvise bi ga koristio zbog faxa tj. cesto mi treba da nesto slikam, takodje I da citam pdf I prezentacije u gradskom prevozu dok se vozim do faxa(bar dok me bus pljus ne istera). sve u svemu ortak mi je rekao da imam za 120e nov galaxy ace sto sam ja video kao mogucnost.... zanima me pre svega (posto nisam u toku sa mobilnima) kakva je ponuda u ovom lowest price range I da li da uzmem ovaj telefon? Hvala najlepse :)

i5-2500K, P8Z68 V-Pro/Gen3, Win7 Enterprise x64.
Gigabyte GTX 560ti OC, 1920x1080 Dell 2312HM.
WD Caviar Black 500GB, Kingston V+200 60GB SSD.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Uzimaj. 11.06.2013. 02:42 #497703

broj poruka: 11012
...

markozutic re 11.06.2013. 02:50 #497706

broj poruka: 1463
okej je telefon za te pare, ali mislim da mozes da pogledas i ove alkatele 997d, dual sim itd, mislim da nisu losi :P

sumnjam da ces citati pdf-ove u prevozu bilo koji telefon da imas :D

Asus K53SV
Intel i7 2670QM 2.20GHz(3.10 Turbo)
HM65
8GB DDR3 1333MHz
500GB 5200rpm
15.6 LED HD (1366x768)
GT540M 1GB GDDR3 (DirectX 11)Optimus / HD3000
N1030 WiFi+BT3.0
Altec Lansing® stereo speakers
W7Pro

Gare87 ... 11.06.2013. 02:52 #497707

broj poruka: 4725
Lg l7 vece isto 5mp novi android IPS ekran......

Ace malecko neisplativo staro njesra :)

AMD Phenom II 960T 3.5Ghz
MSI 870S-C45
Patriot 2x2GB DDR3 1600MHz
WD3200AAKS 320GB
WD10EARS 1TB
Gigabyte Windforce 6870OC 1GB GDDR5
OCZ MXS-PRO 600W
Windows 7 RTM 7600 64-bit

f0rever Re: Galaxy Ace je najjeftiniji samsung android? first time android user 11.06.2013. 03:19 #497709

broj poruka: 3821
Imas za 6000 do 7000 ZTE KIS Lite.

Bukvalno iste specifikacije, za i vise od duplo manje para..

Ako ti brend nije bitan, sta da ti kazem...

Ista rezolucija, i sve ostalo manje-vise... Malo losija kamera(3mp)>

I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!

:: e ovako ljudi hteo sam ipak posle velike dileme da udjem ja u svet androida I touch screenova ali imam samo 150e. (btw zadnji telefon mi je nokia 7210 supernova.. znaci mnogo sam propustio). Anyway nisam mnogo zahtevan, dovoljno mi je da ima pristojnu kameru I ok zvuk, najvise bi ga koristio zbog faxa tj. cesto mi treba da nesto slikam, takodje I da citam pdf I prezentacije u gradskom prevozu dok se vozim do faxa(bar dok me bus pljus ne istera). sve u svemu ortak mi je rekao da imam za 120e nov galaxy ace sto sam ja video kao mogucnost.... zanima me pre svega (posto nisam u toku sa mobilnima) kakva je ponuda u ovom lowest price range I da li da uzmem ovaj telefon? Hvala najlepse :
::
:: i5-2500K, P8Z68 V-Pro/Gen3, Win7 Enterprise x64.
:: Gigabyte GTX 560ti OC, 1920x1080 Dell 2312HM.
:: WD Caviar Black 500GB, Kingston V+200 60GB SSD.
ICEsd re: 11.06.2013. 03:50 #497711

broj poruka: 2158

Ja sam ga pazario pre 7 dana, i odusevljen sam sta sve tako star telefon moze, jedina mana je sto je to Samsung Galaxy Ace I ( S-5830i ) verzija koja nema GPU vec procesor emulira graficku karticu tako da ces malo da se pomucis da startujes sve igre na njemu ( nije neizvoljivo, jos nisam naleteo na neku koja ne radi ako se sve lepo podesi i procacka )

Karmera je inzvaredna sto se slika tice, ima odlicna blic koji ce da smeta ljudika koje slikas ( bukvalno ih oslepi koliko je jak ) ima i night mode koji radi kao kod telefona koji nemaju blic, samo sto ova lepo slika u mraku ( nema suma na slici iako nema blic ) mana tog moda je sto ne moze da slika slike u pokretu samo staticne oblekte lepo hvata.

Rootovan telefon moze sve sto i ovi mocni od 300+ evra mozes instalirati i custom ROM Android 4.1.1 mada nema potrebe.

Sto se aplikacija tice ima ih milion evo vec 5 dana listam net i isporbavam, pdf, office, vreme, vesti, obrada fotografija, aplikacije za kameru ( ne moras default da koristis ), ako imas wifi pristup onda mozes racunati na stalno prisustvo na FB i ostale drustvene mrze.

Viber radi bez problema tako da mozes i da smanjis troskove za sms i zvanje ( naravno ako ti je wifi ublizini )

Wifi sam skenira dali ima otvorene mreze i nudi da se prikaci ako hoces.

Interna memorija mu je mala 190 mb al se ona lako resava prebacivanjem igara i aplikacija na SD memoriju ( dolazi 2gb sa telefonom ) sto je sasvim dovoljno ako ne i previse.

Za prepisivanje mozes da koristis Wifi ili Bluetooth za slanje i primanje fajlova :DDD

Ima gorila glas tako da nemoras da brines oko ogrebotina

Ima milion custom romova za njega.Za 13.000 koliko sam ga ja platio nisam nasao neke zamerke ( ne moze bas sve i nije toliko brz al koliko para toliko muzike ).

Mane mala RAM memorija tako da pre startovanja neceg zahtevnog mora da se ocisti memorija, ako imas manje od 20 mb slobodnog RAM-a telefon pocinje da koci ( znaci ne moze na desktopu/home ekrnau da ti stoje widget-i oni jedu ram, ako stavis neki custom rom onda mozes i to. )

ZTE Kis V788 slicne specifikacije ali po meni je Samsung mnogo bolji, LG Optimus L7 P700 je skroz slican (ako ne i bolji, rezolucija, cpu, memorija, android 4.0.3 ) na tebi je da izaberes.

P.S: Na android telefone nemoj da gledas kao telefon vec kao mali racunar, ima operativni sistem,memoriju, HDD( SD kartice i svoju internu ), grafucku karticu, tako da sa njime mozes da radis isto ko sa nekim racunarem.
ICEsd re: 11.06.2013. 04:09 #497712

Evo i test sa Mobilnog sveta:

http://www.mobilnisvet.com/mobilni-test/2873/Samsung/S5830-Ace

Zaboravih da dodam da ima A-GPS sistem tako da moze da ti sluzi i kao navigacija.
pajsgudgud Sve to nije loše...ali gledaj barem galaxy ace II 11.06.2013. 08:20 #497724

broj poruka: 3746
...koristim Ace I kao službeni...stavio sam mu custom rom cynaogenmode i radi fino...

Nedostatak malo ram memorije i malo memorije uopšte...par programa instaliraš i već si se zakucao...

Alternativno ako si kojim slučajem na postpaidu kod VIP-a i istekao ti je ugovor imaš LG L7II za 12 hiljada. Planiram da mi to bude sledeći telefon...
support normality

rape84 ACE + za iste pare 11.06.2013. 09:45 #497735

broj poruka: 48
Za iste pare možeš da uzmeš Ace plus.
Ima brži procesor, tri puta više RAM-a, veći displej. Imao sam ga i telefon je za tu klasu odličan. Lako se ROOT-uje i ubacuje noviji software a bio je najavljen i oficijalni Jelly Bean.
Od mene sve preporuke za Ace +.

Snoopy- - - 11.06.2013. 09:47 #497737

broj poruka: 6083
Ne bih ja to uzimao da se ne razocaras kad pocne da traljavi. Imas za 160e polovan S2 sto bi ti bila vrhunska kupovina. Ako ne to onda vidi nesto iz htc ponude (isto polovno), ima svasta da se nadje. Uvek moze malo cena da se spusti od te na oglasu. Prati i bench oglase, tu sam video s2 za 160e

LG 42LD420, Phenom II x4 965be, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 560ti DCII/2DI/1GD5
G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apollo

rydii huawei,lg 11.06.2013. 13:08 #497781

broj poruka: 40
Imas po oglasima neotpakovane huawei g510 i lg optimus L II za oko 160+ evra, mislim da se isplati dodati jos malo za njih

DedaRale Batali ga 11.06.2013. 18:07 #497857

broj poruka: 50
Ako ideš na novo, ovo ti je bestbaj:
http://www.kupimobilni.com/mobilni-telefoni/model.php?proiz=Sony&model=Xperia%20U%20ST25i
U tom cenovnom rangu bolje ne postoji.
Ako ideš na polovno, traži bilo šta samo da je dvojezgarno.

pajsgudgud Re: Batali ga 11.06.2013. 20:32 #497900

broj poruka: 3746
Izvinte kolega ali vece njesra od telefona niste mogli da preporucite...bagovit i preskup telefon...
support normality

:: Ako ideš na novo, ovo ti je bestbaj
:: http://www.kupimobilni.com/mobilni-telefoni/model.php?proiz=Sony&model=Xperia%20U%20ST25
:: U tom cenovnom rangu bolje ne postoji
:: Ako ideš na polovno, traži bilo šta samo da je dvojezgarno
f0rever sadsad 11.06.2013. 20:52 #497905

broj poruka: 3821
Stvarno ne znam zasto bi uzimao Galaxy Ace, koji kosta preko 15k nov, kada sam ti vec napisao da imas ZTE KIS LITE za 6k, telefon identicnih specifikacija..

Isto Andreno 200, 1GHz CPU, 256MB RAm...

Telefon za te pare radi odlicno, i ne verujem da radi ista losije od Galaxy Ace...

Ja imam fon, radi odlicno. Rutovao sam ga, ubacio dosta aplikacija, i jos 100 gluposti, i radi sasvim OK.

Ustedi novac, nisi ga valjda nasao na ulici?

Ako ces vec da pucas 150e, idi lepo na Galaxy S2, ili nesto ozbiljnije - i ZAISTA bolje, kao sto su ti koelge vec i rekkle.

I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!

imarkovic >> 11.06.2013. 22:25 #497924

broj poruka: 19078
ja ne znam zasto se ljudi toliko loze na taj Samsung sto se tice androida u globalu, prvo sto mi se ne svidja kod njihovih telefona je to, sto je plastika odvratna, slaba i glossy uglavnom, a i jako cesto se susrecem sa zaljenjem na neke glupe bagove, tipa da samo zablokira sve na trenutak, problemi sa mrezom i sl. Zasto niko ne razmatra npr. Motoroline telefone koji su EXTRA kvalitetni za iste ili manje para

DedaRale Re: Re: Batali ga 11.06.2013. 23:08 #497927

broj poruka: 50
Poštovani kolega, duboko se ne slažem sa Vama. Preskup telefon?
Dvojezgarac, 480x854 rezolucija, odličan zvuk, kamera dobra sa HD 720p i autofokusom na video
snimku, odlične slike sa fotoaparata...
Jedina začkoljica se krije u tome da ga ne treba apdejtovati na ICS već ostati na GB.
ICS je traljavo odrađen, zaista bagovit, ali ja ga drzim na GB i mali radi ko zmaj.
Naravno, paradoksalno je da Xperia P sa istim hardverom i još većom rezolucijom radi na JB bez problema
ali takva im politika firme.
U svakom slučaju, za te pare bolje, a da je novo, ne postoji. Ako na GB pravi gluposti znači da nisu u
pitanju softverski bagovi već neispravan hardver a to je već za zamenu ili servis.

:: Izvinte kolega ali vece njesra od telefona niste mogli da preporucite...bagovit i preskup telefon..
:: support normalit
:: :: Ako ideš na novo, ovo ti je bestbaj
:: :: http://www.kupimobilni.com/mobilni-telefoni/model.php?proiz=Sony&model=Xperia%20U%20ST25
:: :: U tom cenovnom rangu bolje ne postoji
:: :: Ako ideš na polovno, traži bilo šta samo da je dvojezgarno
:: ::
imarkovic Re: Re: Re: Batali ga 11.06.2013. 23:37 #497929

broj poruka: 19078
150eu za ovaj telefon je sasvim korektno, jeste malo ruzan za moj ukus, nekako previse oivicen, ali to neme veze sa specifikacijama i bez sumnje xpiria je dobar telefon

:: Poštovani kolega, duboko se ne slažem sa Vama. Preskup telefon
:: Dvojezgarac, 480x854 rezolucija, odličan zvuk, kamera dobra sa HD 720p i autofokusom na vide
:: snimku, odlične slike sa fotoaparata..
:: Jedina začkoljica se krije u tome da ga ne treba apdejtovati na ICS već ostati na GB
:: ICS je traljavo odrađen, zaista bagovit, ali ja ga drzim na GB i mali radi ko zmaj
:: Naravno, paradoksalno je da Xperia P sa istim hardverom i još većom rezolucijom radi na JB bez problem
:: ali takva im politika firme
:: U svakom slučaju, za te pare bolje, a da je novo, ne postoji. Ako na GB pravi gluposti znači da nisu
:: pitanju softverski bagovi već neispravan hardver a to je već za zamenu ili servis
:: :: Izvinte kolega ali vece njesra od telefona niste mogli da preporucite...bagovit i preskup telefon..
:: :: support normalit
:: :: :: Ako ideš na novo, ovo ti je bestbaj
:: :: :: http://www.kupimobilni.com/mobilni-telefoni/model.php?proiz=Sony&model=Xperia%20U%20ST25
:: :: :: U tom cenovnom rangu bolje ne postoji
:: :: :: Ako ideš na polovno, traži bilo šta samo da je dvojezgarno
:: :: ::
ICEsd re: 12.06.2013. 04:15 #497965

Nije da se nesto bunim al ne citate postove od pocetka, nije Ace i 150e vec 13.000 din kako skace evro mozda bude i 100e, covek je reko da mu je budzet 150e.

Isto tako svaki telefon ce da koci i baguje kad se prepuni memorija, tu i jeste problem sto ljudi kupe telefon i koriste ga odmah ne citajuci nista o njemu, i posle pocnu da se zale na isti.

Evo za one koji vole da citaju par strana sa neta za Samsung Galaxy Ace S5830, S5830i, Ace II:

http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1164

Specificno samo za Samsung Galaxy Ace s5830i:

http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1748

http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=2114

http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1730

Poslednji je veoma interesantan za modovanje telefona.
Lujone .. 12.06.2013. 14:24 #498056

Hvala svima na silnim predlozima :) ... suzio sam izbor na ace plus I xperiu koju je preporucio deda rale.. neko je pomenuo da ace plus maltene kosta isto ko ace , medjutim ja sam naleteo na ovo http://tinyurl.com/pszw7d5, gde kosta 220e. Jel ja nesto gresim?

EDIT: I da pitam samo marka zutica , sto sumnjas da cu citati pdf-ove u prevozu? :D

Lujone zzzz 04.07.2013. 16:24 #502565

Poz ljudi nisam imao vremena da biram fon od ispita... medjutim uzimam najverovatnije sutra Xperia U u piramidi za 17.000 din, garancija 2god. Definitivno najbolji u ovom cenovnom rangu. Bio sam suzio na Ace 2 I ovaj ali pobedio je dizajn, kvalitet izdrade I displej. Bez obzira sto je displej mali mnogo je kvalitetniji od Ace-ovog , boje su bogatije I ostrija slika Hvala jos jednom Deda Raletu :)

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647698.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs