Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
Samsung Galaxy Ace Plus vs. Sony Xperia miro
STRANA 1 OD 1
annat Samsung Galaxy Ace Plus vs. Sony Xperia miro 07.07.2013. 19:47 T53751

status: user
broj poruka: 228
Hola.
Uzimam mob (nažalost starom je crk`o zvučnik inače bih odugovlačila prelazak na smartphone još godinu, dve..). E sad.. Pošto se ništa, ali NIŠTA ne razumem u nove telefone, guglala sam i guglala, čitala i čitala i suzila izbor na ova dva modela (pošto mogu oba da uzmem za dinar uz mts paket).

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=4397&idPhone2=4831

Kontam da Ace+ ima jači procesor, ok. Ali Miro ima noviji os (a vidim u svim komentarima ljudi i review sajtovima da je to mnogo bitno :| ). Miro ima bolju gustinu pixela, bez obzira što ovaj ima kao veći ekran. Sve ostalo je manje-više isto do baterije.. Tako da.. Inače sam Sony fan od rođenja.. Tako da Miro ima moju subjektivnu prednost.

Molim da mi odgovorite što detaljniije i na svako pitanje. Hvala! :)

1. Da li je stvarno Samsungu toooooliko bolja baterija? Napominjem ovde da me igranje igrica uopšte ne zanima. Ono za šta ću ja koristiti telefon je razgovor (oko pola sata, sat dnevno sveukupno), sms (20ak dnevno), busplus aplikacija, weather aplikacija, verovatno gps, fejs i mejl na recimo dva sata po 5 min, ako me neko iznervira, onda skajp da se razjasnim pre dolaska kući.. :D Ostalo me uopšte ne zanima. A kako sam uglavnom odsutna od kuće po 12, 13 sati dnevno, bitno mi je da mob preživi to. I nadam se makar prolasku dva dana, pa punjenje..

2. Zatim Miro ima malu led diodicu dole koja će mi svetlucati ako nešto propustim. Da li Ace+ to ima? (nigde ne nađoh taj podatak) A to mi je veoma korisna stvar!! (znači, još jedan + u mojim očima za Miro)

3. Molim da mi neko objasni zašto kod nekih telefona piše samo html (Miro), a kod nekih html, adobe flash (Ace+)? Šta to znači? Da mi Miro neće otvarati glupe Flash sajtove or what?

4. Document editor (Ace+) vs document viewer (Miro)? Mislim, nije kao da ču praviti doc fajlove s moba, ali šta, Miro ne da ni reč da ispravim? I da li sam to uopšte dobro shvatila? Da mogu da otvaraju doc i xls fajlove? Šta je sa pdf fajlovima?

5. Skype? Radi na oba?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Jebivetar tipo-miro... 07.07.2013. 20:48 #503242

broj poruka: 2386
Koristim Tipo od januara...
Miro ima bolju kameru i blic, prednju kameru i veci ekran. Hardware i OS su isti i to je Sony dobro odradio, za moj ukus odlicno.
Zbog, pretpostavljam procesora na 800Mhz Jealy Bean nema za Miro i Tipo zvanicno vec mora da se ubacuje custom ROM.
Samsung na papiru ima jaci procesor i treba videti da li OS moze da se apdejtuje na JB.

1. Tipo ima dobru bateriju, verujem i Miro, za Samsung ne znam, sve zavisi od nacina koriscenja i pozadinskih aplikacija, procesa koji su aktivni...
2. Lampicu ima i Tipo kao i Miro i dosta znaci...
3. Otvara youtube, e za taj flash nisam siguran
4. Documentviewer moze da otvara, pdf, doc, xls, edit nisam probao. Mozes instalirati aplikaciju za fajl koji zelis da otvoris ili editujes, instalirao sam program za otvaranje fajlova koje napravi AutoCad...
5. Skype radi na oba, Miro ima prednju kameru tako da tu nema nikakvih problema.

sto se grbo rodi vreme neispravi

Intellectu Miro definitivno .) 07.07.2013. 21:24 #503256

broj poruka: 2
Sama si zakljucila da Miro ima noviji sistem i malo bolji ekran zbog gustine pixela. Dok Ace Plus ima za nijansu jaci procesor sto se jedino mozda moze primetiti u zahtevnim programima (citaj igricama).

Kao laiku jedan mali savet koji vazi generalno: Samo nek ima Android 4.0 i nema greske. :) Verzija 4.0 je prva `zrela` Android verzija i razlika je evidentna u odnosu na prethodne (kao Windows XP nad prethodnicima).

1. Baterija je bolja Miro-u jer je 1500 mAh (naspram 1300) a ima i malo manji ekran koji je najveci potrosac u sustini.

2. Ace Plus nema led notifikaciju a slazem je da je dosta korisna.

3. Svi Android-i od verzije 2.2 imaju Flash, mada ti ovde za Miro pise HTML5 koji je novi standard (naslednik Flash-a) i zato se ne pominje Flash.

4. Nepotpuni podaci su cesto na gsmarena-i. Tako da mozda ima i dokument editor a ako nema samo instaliras neki (besplatni).

5. Na Ace Plus znam da Skype radi toliko ocajno da ga je drugarica brzo uninstalirala, sto je gotovo sigurno zbog sistema (jer nema 4.0). Pritom bitnu razliku nisi primetila a to je da Miro ima prednju kamericu koja je osnova za Skype video-razgovore.

Da si fan Samsunga pa i da se razmisljas, ovako mislim da nema potrebe da budes u dilemi. .)
annat Re: Miro definitivno .) 07.07.2013. 22:08 #503264

Ahaaaaaaaaaa :)) Hvala na objašnjenju.

::
:: 3. Svi Android-i od verzije 2.2 imaju Flash, mada ti ovde za Miro pise HTML5 koji je novi standard (naslednik Flash-a) i zato se ne pominje Flash
annat Znači Sony Miro 07.07.2013. 22:10 #503265

YAY! :)

Inače, prednja kamera mi ništa ne znači, video chat me smara.. Samo će da me tripuje da me neko gleda non-stop :D Tako da je Miru to kod mene jedini minus. Najradije bih prelepila neku nalepnicu preko nje..
Mikishon89 Re: 08.07.2013. 00:53 #503319

broj poruka: 2416
Uzmi Miro ovaj Samsung ti je teška njesra.

http://www.speedtest.net/result/1805517734.png
http://www.pingtest.net/result/58304946.png
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2460287

Mikishon

DedaRale nećeš se leba najesti... 08.07.2013. 11:17 #503367

broj poruka: 50
ni od jednog od ova 2...
1. baterija je bolja na Miro-u.
2. LED je super.
3. Android od verzije 4, tj. od ICS-a nema podršku za fleš. U praksi to znači da ti neće raditi ništa od fleša što se nalazi na nekom sajtu, animacija ili video, svejedno. I Samsung ako apdejtuješ na ICS ili Jelly Bean izgubićeš podršku za fleš.
4. Šta god da je na Samsungu ili Soniju od editora/vjuera lepo deinstaliraš i skineš sa marketa Kingsoft Office!
5. Skajp radi ali će da ti kilavi, naravno.

Oba telefona su u istoj klasi s tim što je, po meni, Soni uvek bolji izbor. Ali oba su kilava pošto se radi o jednojezgarcima. U praksi, znači da ćeš povremeno imati seckanja i zastajkivanja kod skrolovanja i otvaranja aplikacija, što je sasvim normalno za tu klasu uređaja. Rešenje bi bilo, da s ja pitam, da uzmeš Xperiju U, mali dvojezgarac sa pristojnom cenom i odličnom kamerom. Imaš i ambilajt diodu kod pregleda slika. Ako uzmeš Xperiju U preporučujem ti da ne vršiš apgrejd na ICS pošto osim lepšeg interfejsa ništa funkscionalno nečeš dobiti, naprotiv.

annat Re: nećeš se leba najesti... 09.07.2013. 11:31 #503573

U nema mogućnost dodavanja memorije, a koliko čitam po netu samo mape zauzmu oko 2gb.

Miro imam za dinar. Za U moram platiti 11.000.

Ipak biram Miro. A ako ga ne-daj-bože nema kad odem u petak do mts-a, onda će ipak U biti opcija.

Hvala. :)

:: ni od jednog od ova 2..
:: 1. baterija je bolja na Miro-u
:: 2. LED je super
:: 3. Android od verzije 4, tj. od ICS-a nema podršku za fleš. U praksi to znači da ti neće raditi ništa od fleša što se nalazi na nekom sajtu, animacija ili video, svejedno. I Samsung ako apdejtuješ na ICS ili Jelly Bean izgubićeš podršku za fleš
:: 4. Šta god da je na Samsungu ili Soniju od editora/vjuera lepo deinstaliraš i skineš sa marketa Kingsoft Office
:: 5. Skajp radi ali će da ti kilavi, naravno
:: Oba telefona su u istoj klasi s tim što je, po meni, Soni uvek bolji izbor. Ali oba su kilava pošto se radi o jednojezgarcima. U praksi, znači da ćeš povremeno imati seckanja i zastajkivanja kod skrolovanja i otvaranja aplikacija, što je sasvim normalno za tu klasu uređaja. Rešenje bi bilo, da s ja pitam, da uzmeš Xperiju U, mali dvojezgarac sa pristojnom cenom i odličnom kamerom. Imaš i ambilajt diodu kod pregleda slika. Ako uzmeš Xperiju U preporučujem ti da ne vršiš apgrejd na ICS pošto osim lepšeg interfejsa ništa funkscionalno nečeš dobiti, naprotiv
Lujone ... 13.07.2013. 00:51 #504367

broj poruka: 200
Pozdrav ana samo da dodam neces se pokajati. Ja sam isto uzeo Sony po raletovoj preporuci I imam samo reci hvale. PS rale daj neki kontakt email, pokusavao sam da te kontaktiram preko foruma u vezi nekih mojih pitanja za Xperia U OS ali bez uspeha

i5-2500K, P8Z68 V-Pro/Gen3, Win7 Enterprise x64.
Gigabyte GTX 560ti OC, 1920x1080 Dell 2312HM.
WD Caviar Black 500GB, Kingston V+200 60GB SSD.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs