Znam da ovaj telefon (Xperia U) ima malo slabiju bateriju po prirodi medjutim uspeo sam cackajuci neki opcije da produzim trajanje baterije na otp. 4 dana te sam bio prezadovoljan.
I sve je bilo kul dok ga nisam napunio kod ortaka. Ja ga inace punim kuci na uticnici koja nije zauzeta, a kod ortaka sam ga punio na nekom produznom gde je bilo million sranja od kompa ukljuceno. Primetio sam prvo da mu je trebalo mnogo duze da se napuni (dva sata) dok se kuci napuni bukvalno za 20-30 mina.
Sve u svemu posle ovog punjenja primetio sam da se mnogo brze isprazni tj vratio sam se na stanje pre nego sto sam optimizovao battery life kroz opcije. Ima zgodan utility na fonu gde mogu da pratim zivot baterije kao grafik pa odatle mi sve informacije.
Moje pitanje je sta se desilo I kako leciti? Pretpostavljam da je to zbog `nestabilnog` protoka struje na onom produznom gde je bilo hiljadu I jedna stvar ukljucena, pa mu je zato trebalo duze da se napuni. Mozda to na neki nacin znaci da je struja kojom sam ga napunio bila `manje kvalitetna`
Svaki novi put kad ga punim kuci, situacija je malo bolja ali I dalje daleko od onog stanja. Pa me zanima mozda da ga ispraznim do kraja I napunim skroz kod kuce od 0 do 100% ? Jedino se plasim toga jer kod litijumskih baterija ne valja da ih pustis da se prazne vec treba se pune kad god stignes. Pozdrav I unapred hvala na svim savetima :)
koliko je stara baterija. Nema to veze sa ortakom, produžnim, haarp-om, battery life utility, i slična sr. Malo je štucnula, biće opet dobra jedno vreme, pa u večna lovišta...
Kao sto kaze nomemory to nema nikakve veze sa produznim ali moze da bude do punjaca kojim si punio kod ortaka ako nije originalan tj da ne daje propisane vrednosti napona i struje za tvoj tel. odnosno bateriju.Tacno je da ovakve baterije nije pametno prazniti do kraja ali isto tako te baterije imaju i ograniceni broj punjenja sve zavisi od modela do modela neka rikne pre neka kasnije.Za lecenje nemas mnogo opcija dok sluzi sluzi kad rikne jednostavno kupis drugu.
ali odvalio si sada za ono nestabilni protok struje I manje kvalitetna struja, moze million stvari da bude ukljuceno na produznom I to APSOLUTNO nema nikakve veze!!! nasmeja se sada posteno :)))
isprazni bateriju do 10% (odprilike sam izabrao donji kapacitet koliko da ostane) napuni je do kraja, ali nemoj da iskljucujes dok se puni......pa onda proveri kako ce ici potrosnja, ako opet spuca bateriju brzo, napuni opet tako ka zadnji put pa opet proveri, ako se I dalje prazni vrlo brzo, baterija riknjava......
tako je meni bilo sa proslom hinorx baterijom nije drzala ni dan, pa sam zamenio za drugu I sad je ok, drzi po 4 dana obicno...
Glavno pitanje glasi (a i ti si sam nesto u tom smislu napomenuo):
02.08.2013. 00:04
status: user broj poruka: 11016
u kojoj MERI je baterija bila ispraznjena pred ono famozno punjenje? Naime, u odnosu na tehnoloski starije punjive baterije (NiCD i NiMH), Li-Ion baterije su mnogo osetljivije na PREVELIKO praznjenje, koje moze da dovede i do unistenja iste (iako nije došlo ni do kakvih, spolja primetnih promena na njoj). Cinjenica da je punjenje trajalo dva sata, ukazuje upravo na to da se radilo o maksimalnoj ispraznjenosti.
Broj postavljenih tema: 60426. Broj poslatih odgovora: 647732. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.