Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
Polu brikovan S3
STRANA 1 OD 1
ramzesIII Polu brikovan S3 04.08.2013. 12:16 T54098

status: user
broj poruka: 1017

Imam S3, koji nije skroz brikovan, ali ne prima program?
Kad se upali pojavi se baterija i zakuca se.
Ako se udje u boot pojavi se poruka o programiranju ` Downloading do not turn off target`
Medjutim sa Odinom otvori com port zavrsi sve i na kraju izadje fail tj ni ne pocne programiranje.
Da li ima jos nesto sto mogu da probam, posto nemam adekvatan servis u blizini.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
2m4Y re: 05.08.2013. 15:36 #507466

broj poruka: 2355
...ehm, cek da rezimiram, polubrikovan, kad ga upalis pojavi se baterija, zakca, u odinu odradi sve, ali ipak kaze fail cim krene!

Predpostavljam da palis telefon sa Vol Down, Menu i Power dugmetom, i to te dovede u takozvani Download Meni gde ti pritiskom na Vol Up daje opciju da ubacis custom rom ili sta vec...

Drug moj je imao skoro problem slican tvom, ali je njegov problem bio sto je na njegovom SGS2 bila poluispravna emmc. Zamenom istog cipa, sve je radilo kako treba...

...sta bi trebao da odradis, tj da probas, nadji stock rom od tvog i9300 za Evropski region (nebitno je dal je Telenor/VIP/Telekom ali ako nadjes od provajdera stock rom jos bolje) bitno je da je odkljucan, pogledaj na
http://forum.xda-developers.com/
Probaj razne romove, ako neki od njih nece, probaj da ga skines ponovo!

Skini najnoviju verziju ODIN programa, probaj da fleshujes taj stock rom dok je telefon u download modu. Obrati paznju da u ODIN programu ne kliknes nista osim PDA (ako je rom u jednom pakovanju), znaci NISTA drugo ne pritiskas.
Probaj sa nekom drugom verzijom (starijom) ODIN-a.
Probaj sa drugog USB porta na kompu (nikako nemoj koristiti produzetke, hubove ili bilo sta drugo, samo direktno u port na plocu, to su oni iza na kompu)
Probaj sa drugim kablicem

Kada pokreces ODIN, klikni desnim tasterom na njega i obavezno pokreci kao administrator.

OBAVEZNO proveri u task manageru da ti u pozadini ne radi slucajno Samsung KIES (njega moras da ugasis)

Ako nista od tog navedenog ne prodje, ostaje ti da probas pomocu samog KIES-a.

Telefon raskaci sa kompa, i sve ovo radi bez telefona nakacenog
Skini najnoviju verziju sa Samsungovog site-a
Instaliraj i pokreni, kad trazi update obavezno ga updatuj (kodeci ti nisu vazni, ne moras ih instalirati)
Posle updatea, restartuj komp
Upali KIES
Sad imas dve opcije, prvo idemo na opciju da ti komp prepozna telefon!

U meniu imas Tools, i tu idi na Emergency firmware recovery
Sada upalis telefon u Download Modu i zakacis ga na komp, sacekaj malo da ti prepozna telefon i na listi klikni na Emergency Recovery.
-*- Stikliraj da si procitao sve iznad, odaberi dole opciju Proceed without saving i klikni na Start update. Ako prodje, proslo je (sta drugo da ti kazem)

U slucaju da ti ne prepozna telefon ides na opciju Firmware Upgrade and Initialisation
Tu unosis podatke koji stoje na nalepnici ispod baterije, ako se ne varam SGS3 nosi oznaku GT-I9300, u sledecem koraku ce ti traziti seriski broj, to je S/N, kad prodje to, radis sve isto kao u predhodno opisanom (od znaka -*- )

Ako ni to ne uspe, onda ces morati da odneses fon u servis...

Pozz...

...I sense you young padawan...

AMD Phenom II 955 BE
MSI 970A-G46
AMD 6870 1GB
4x 4GB DDR3 1.6GHz
2x 320GB SATA II RAID0
1x 750GB SATA II
SB Live 5.1 Digital
Corsair 750TX
miki069 JTAG 05.08.2013. 17:07 #507472

broj poruka: 1234
Potraži servis koji ima JTAG.
I spremi 30 do 50 evra.

https://www.bambimobil.blogspot.com

ramzesIII re.. 05.08.2013. 18:42 #507489

broj poruka: 1017
Hvala Dartvejderu :) nek je sila sa tobom.

Ja sam probao sa kies, probao sam sa odinom v3.04.
Telefon se pojavljuje u device manageru, ali ga nema u kiesu, u odinu pokaze plavu kockicu, napise com port 4, ali mislim da ne odradi set up connection.
Znaci telefon ne saradjuje sa programima, nego sam ja imao nadu da ce da se programira posto se pojavljuje medju USB uredjajima.
Miki je predlozio servis koji ima JTAG, verovatno ce to da zavrsi posao.

Pozdrav...

Edit: probacu jos malo da se zezam sa odinom i kiesom , tj da vidim da li ce kies da ga vidi ako sacekam duze.
miki069 Ovi 05.08.2013. 19:20 #507497

broj poruka: 1234
http://www.dumix.rs/
Rade sve kvalitetno, ali su im cene jake.
Svaki ozbiljniji servis to radi.
Cene su šarolike.

https://www.bambimobil.blogspot.com

2m4Y re: 06.08.2013. 03:18 #507533

broj poruka: 2355
JTAG jeste resenje, ali ako se telefon upali i nesto ti ispise, znaci da je jos ziv... ja sam obicno JTAG koristio kada telefon nije hteo da da bilo kakav znak zivota :)

Pozz i srecno...

...I sense you young padawan...

AMD Phenom II 955 BE
MSI 970A-G46
AMD 6870 1GB
4x 4GB DDR3 1.6GHz
2x 320GB SATA II RAID0
1x 750GB SATA II
SB Live 5.1 Digital
Corsair 750TX

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs