Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
iPhone 4 16GB vs Arc S
STRANA 1 OD 3  
RazerBE iPhone 4 16GB vs Arc S 07.08.2013. 20:19 T54143

status: user
broj poruka: 224
Da li mi vredi zameniti Arc S sa 4-kom 16GB? Pre svega me zanima, da li je telefon brzi, tj. da se ne zapucava kao android, posto mi se Arc S zapucava u zadnje vreme, cekam po par sekundi da mi otvori neke programe, ili cisto da izadje na pozadinu...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Lujone .... 07.08.2013. 20:28 #507809

broj poruka: 200
Koliko znam android gazi iOS. Razlog za usporen rad potrazi drugde.

i5-2500K, P8Z68 V-Pro/Gen3, Win7 Enterprise x64.
Gigabyte GTX 560ti OC, 1920x1080 Dell 2312HM.
WD Caviar Black 500GB, Kingston V+200 60GB SSD.

Daum Re: .... 07.08.2013. 21:01 #507816

broj poruka: 12805
Loše znaš onda, priče za malu decu. Iphone 4 dan danas ne laguje i ne štuca u odnosu na premium Androide od 700 evra.

@RazerBE Naravno da vredi menjati Arc S, dobićeš daleko bolji ekran veće rezolucije, IPS, dobićeš mnogo kvalitetniju izradu i najbolje od svega imaćeš pristup najboljim aplikacijama na bilo kojoj platformi.

Jedina negativna stvar po meni je što je manji ekran.

:: Koliko znam android gazi iOS. Razlog za usporen rad potrazi drugde
::
:: i5-2500K, P8Z68 V-Pro/Gen3, Win7 Enterprise x64.
:: Gigabyte GTX 560ti OC, 1920x1080 Dell 2312HM.
:: WD Caviar Black 500GB, Kingston V+200 60GB SSD.
ZooLoo ... 07.08.2013. 21:14 #507822

broj poruka: 3975
Menjaj!

miki069 Android 07.08.2013. 21:41 #507831

broj poruka: 1234
je krš od operativnog sistema.
Zaostaje za iOS mnogo.
Menjaj obavezno.

https://www.bambimobil.blogspot.com

Dejzan bezi od androida 07.08.2013. 22:31 #507848

broj poruka: 3730

Android je najvece sranje koje sam koristio u zivotu..... Posle Iphone 3GS uzeo Samsung S3 i ne da se kajem nego nemam reci...Ali iskupicu svoje grehe sa 5S nadam se.... ili Iphone 5 ako mu padne cena znatno....
Android je super za budzet ali na duze staze jok.....
3gs mi je bio u saci od 2009 do februara 2013 ovaj nece docekati septembar....

AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,

djokosrb Normalno da menjas 07.08.2013. 22:36 #507849

broj poruka: 6876
Jedan razlog je dovoljan,IOS je dosta ispred Androida.

Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic

VMARC Jok, nego ćeš ga zadržis... 07.08.2013. 23:01 #507853

broj poruka: 9437
Evo opet mi se oglasila zena (dok ovo pisem sa mog 4s) a vezano za njen Galaxy SIII Mini:
`Jebem ti ovaj telefon i ovaj punjac vise...`
:-)
Kupicu joj jedan ovaj novi jeftini iPhone, samo da vidim jos u kojoj boji, cim izadje...

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz
with Retina display
2.5GHz dual-core Intel Core i5
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

gile23 ... 08.08.2013. 00:00 #507876

broj poruka: 9121
iOS bolji od Android-a. Jel ima mozda doticni iOS multi account support, nema? Jel ima doticni iOS mogucnost share-ovanja na vise od 3 predefinisana servisa? Jel ima taj iOS krsten nacin prebacivanja fajlova kao sto je to na Android-u (od muzike do fotki), ili je neko ogranicen na iTunes ili pak ako provali iFunBox pa je posle primoran da juri te iste fajlove? Jel ima taj iOS widgete? Jel ima taj iOS mogucnost izbora drugog browsera osim Safarija (Chrome laguje)? Kakve su default mape koje dev-ovi koriste u svojim aplikacijama? Ima li taj iOS dual app support? A ako dodamo ono sto je trenutno doslo u MotoX od software-a bolje da pricu dalje ne nastavljamo jer je stvarno glupo porediti ta dva sistema. I da Key Lime Pie iz

Od iPhone-a je ostalo ime, a od iOS-a optimizovan sistem koji je prekopirao Android u svojoj 7-oj reviziji, od dizajna, do lockscreen-a, do onog smart control centra (kako god se zove), pa do multitaskinga.

Jedina prednost nesto veci izbor aplikacija, ali to su pojedinacni primeri (za telefone navedeno). Tabletima jos nedostaje aplikacija ali se stvar znatno menja u poslednje vreme sto se moze videti na 4.3 Android predstavljanju. Ali ako se uporedi iOS za tablete i Android za tablete i iskoriscenost prostora,... Inace i iOS laguje, uradite jedan lepi swype na search :), meni je zalagovao na klot iOS 6 na iPad 3. A ako se pak ko odluci za Jailbreak moze mu se desiti da je neki app uvek ukljucen (kada se radi 4 finger gesture uvek ima nesto sa crnom pozadinom pokrenuto iako ga nema u listi aplikacija), Wi Fi se ubija pa moram da radim restart itd.

Jeftniji iPhone, koliko ono bese cena 500$?

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC Ma nemam pojma posto ce biti 08.08.2013. 00:03 #507878

Fora je u tome sto ce biti u raznim bojama, a to je njoj bitno... 500-600 otkud znam...

with Retina display
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

Dejzan Re: ... 08.08.2013. 00:09 #507880

broj poruka: 3730

Ovako
Ios je operativni sistem najjace firme na svetu Apple
Nema lagova nema kocenja i nema restartovanja.
Izbor na andoridu bolje da ga nema od silnih reklama i plati po nivoima u raznim igrama...
Si cuo za Icloud servis ? nisi ? raspitaj se....
Itunes ti je sve nema potrebe da lutas sve ti je nacrtano.....
Appstore osim aplikacija nudi zilion ostalih stvari...
3 GS mi radio 3ipo godine bez greske (i sad kod zene fura isto )
To sto se nema para to razumem ali da pljujes PERFEKTNU stvar jer je ne posedujes to je druga stvar...
Ios je za ozbljne Android za decu....
I ne moze IOS da kopira kad je izaso pre androida jos 90`s samo sto je bio za desktop a od 2007 verzija i za mobilne pa tablete

AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,

:: iOS bolji od Android-a. Jel ima mozda doticni iOS multi account support, nema? Jel ima doticni iOS mogucnost share-ovanja na vise od 3 predefinisana servisa? Jel ima taj iOS krsten nacin prebacivanja fajlova kao sto je to na Android-u (od muzike do fotki), ili je neko ogranicen na iTunes ili pak ako provali iFunBox pa je posle primoran da juri te iste fajlove? Jel ima taj iOS widgete? Jel ima taj iOS mogucnost izbora drugog browsera osim Safarija (Chrome laguje)? Kakve su default mape koje dev-ovi koriste u svojim aplikacijama? Ima li taj iOS dual app support? A ako dodamo ono sto je trenutno doslo u MotoX od software-a bolje da pricu dalje ne nastavljamo jer je stvarno glupo porediti ta dva sistema. I da Key Lime Pie i
:: Od iPhone-a je ostalo ime, a od iOS-a optimizovan sistem koji je prekopirao Android u svojoj 7-oj reviziji, od dizajna, do lockscreen-a, do onog smart control centra (kako god se zove), pa do multitaskinga
:: Jedina prednost nesto veci izbor aplikacija, ali to su pojedinacni primeri (za telefone navedeno). Tabletima jos nedostaje aplikacija ali se stvar znatno menja u poslednje vreme sto se moze videti na 4.3 Android predstavljanju. Ali ako se uporedi iOS za tablete i Android za tablete i iskoriscenost prostora,... Inace i iOS laguje, uradite jedan lepi swype na search :), meni je zalagovao na klot iOS 6 na iPad 3. A ako se pak ko odluci za Jailbreak moze mu se desiti da je neki app uvek ukljucen (kada se radi 4 finger gesture uvek ima nesto sa crnom pozadinom pokrenuto iako ga nema u listi aplikacija), Wi Fi se ubija pa moram da radim restart itd
:: Jeftniji iPhone, koliko ono bese cena 500$
:: Pozdrav!
JovanZ re 08.08.2013. 00:13 #507883

broj poruka: 3012
Ima i android svojih prednosti, naravno, i stvarno mi se dopada os jako, i mislim da cu uvek imati bar jedan android uredjaj pored sebe, cak sam i kupio ipod 4-te generacije(cim je izasao, ali direkt iz sad-a da ne bih platio astronomsku cenu koju ima ovde) i bio mi je jako zanimljiv zbog aplikacija i svega i svecega, i mislio sam da je iphone nista posebno kao uredjaj jer sam imao kontakte samo na kratko sa njim, i mislio sam da je toliko zatvoreni sistem mana, ali kada sam dobio iphone odusevio sam se. Ne igram igre na njemu, vec ga koristim iskljucivo za pozive, sms, surf, i kao ebook reader, i to sve radi tako dobro da sam zaboravio i na `zatvorenost` i na widgete i na sve ostalo. Android mi je i dalje prvi izbor za muziku i slicne stvari jer ne podnosim itunes, ali daily driver mi je definitivno iphone, jer kao telefon odlicno odradjuje svoju svrhu i nisam imao ni jedno lose iskustvo za sada. Tako da, moj predlog - menjaj :)
RazerBE iPhone 4 16GB vs Arc S 08.08.2013. 00:18 #507886

Uzeo sam iPhone, u extra stanju, polovan. Sad sam stigao kuci...
Da je stabilniji i da se ne zapucava, to sam znao, eto, napravio sam dobar potez. Ne lozim se na android programcice i igrice, meni treba stabilnost i brzina. Prvi utisak je vise nego dobar. Jedino sad da se naviknem na iOS. :/

VMARC Re: iPhone 4 16GB vs Arc S 08.08.2013. 00:25 #507889

Cestitam! Nek te lepo sluzi.
Inace po meni je 4 pravi izbor, ja sam uzeo 4s jer me je izasao smesno skuplje u tom trenutku. Nema bitne razlike u normalnom koriscenju.
+ za iP4 je do sada uvek ranije izlazio Jailbreak.

Uzivaj!

with Retina display
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

:: Uzeo sam iPhone, u extra stanju, polovan. Sad sam stigao kuci..
:: Da je stabilniji i da se ne zapucava, to sam znao, eto, napravio sam dobar potez. Ne lozim se na android programcice i igrice, meni treba stabilnost i brzina. Prvi utisak je vise nego dobar. Jedino sad da se naviknem na iOS. :
ZooLoo Re: iPhone 4 16GB vs Arc S 08.08.2013. 00:30 #507893

broj poruka: 3975
Taman se naviknes kad eto ga iOS 7.. :P HiHi!

:: Uzeo sam iPhone, u extra stanju, polovan. Sad sam stigao kuci..
:: Da je stabilniji i da se ne zapucava, to sam znao, eto, napravio sam dobar potez. Ne lozim se na android programcice i igrice, meni treba stabilnost i brzina. Prvi utisak je vise nego dobar. Jedino sad da se naviknem na iOS. :
RazerBE Hvala 08.08.2013. 12:18 #507940

Jel moze sad neko da mi kaze, kako da mi PC prepozna telefon? Skinuo sam iFunbox i iTunes, instalirao ali mi ne prepoznaje u programima telefon. Hocu neku muziku da nabacim.
Ovo mi je totalno nepoznat sistem...

VMARC iTunes ga prepoznaje odmah, iz keca 08.08.2013. 13:50 #507954

Isto tako i ifunbox, ali ako je jailbreakovan onda preko njega mozes da ubacujes muziku. Ako nije, ostaje ti samo iTunes.
with Retina display
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

RazerBE Re 08.08.2013. 17:08 #507993

Jel mogu da ga jailbreakujem? Btw, ima ios 4. :/ kad ga prikacim na komp, telefon se puni, ali nista ne pokazuje da je prikacen na pc... Jel treba na fonuda podesim nesto?
Daum ... 08.08.2013. 17:15 #507998

Moraš iTunes da imaš instaliran i preko njega da prebacuješ muziku. Uz njega idu i Iphone driveri. Inače nije mi poznato da može muzika preko ifunboxa da se instalira.

Jailbreak moraš da imaš za iFunbox u svakom slučaju a preporučujem da ga digneš na iOS6 ali ne na 6.1.3 jer mislim da nema jailbreak (nisam siguran)

RazerBE Re 09.08.2013. 11:31 #508135

Sve ja to kontam, ali meni iTunes i iFunbox kaze no device conected... Kako to da resim?

RazerBE Re: ... 27.09.2013. 10:43 #516711

Ne znam da li sam negde pisao, resio sam problem... Ne bitno.
Sad me interesuje ako neko moze detaljnije da mi sad objasni, posto mi nije jasno ovo oko update-a? Posto imam gevey karticu, sta to sad za mene znaci? Da ne mogu da uradim update na iOS7? Ili mogu? Ako mogu, kako? Ili koliko bi me to kostalo da neko uradi?

skar Iclover program 27.09.2013. 11:06 #516719

broj poruka: 3992
skini mnogo lakse ces funckionisati nego sa Itunesom,
i melodije zvona idu prosto ko pasulj...
jedno pitanje jel si mu instalirao Ios 7? :D

RazerBE Re: Iclover program 27.09.2013. 11:12 #516721

Pa nisam, totalni nooob sam za iOS. Bojim se da ga ne ubijem sa update-om... Probacu ovo sa iclover...

:: skini mnogo lakse ces funckionisati nego sa Itunesom
:: i melodije zvona idu prosto ko pasulj..
:: jedno pitanje jel si mu instalirao Ios 7? :D
skar nema tu trte mrte 27.09.2013. 11:13 #516722

broj poruka: 3992
nakaci na Itunes,prijavice ti da imas update,
uradis update i aktiviras iphone preko itunesa ili wifi ako imas u kuci/stanu
totalno je redizajniran i mnogo prostiji za rad,mislim na 7

Daum Re: Re: ... 27.09.2013. 11:15 #516723

Pošto koristiš Gevey moraš da napraviš custom ROM od iOS7-a da bi zadržao stari baseband. Povrh toga moraš da proveriš da li ti Gevey taj koji imaš uopšte i radi na iOS7.

:: Ne znam da li sam negde pisao, resio sam problem... Ne bitno.
:: Sad me interesuje ako neko moze detaljnije da mi sad objasni, posto mi nije jasno ovo oko update-a? Posto imam gevey karticu, sta to sad za mene znaci? Da ne mogu da uradim update na iOS7? Ili mogu? Ako mogu, kako? Ili koliko bi me to kostalo da neko uradi
RazerBE Re: Re: Re: ... 27.09.2013. 11:24 #516725

Kako to da proverim?
Jel moze neko lepo da mi navede korake koje treba da uradim? Da li moze direktno sa 4.3 na npr. 6.1.2 da dignem sistem? Ne mora na ios7... Kako to da radim? Preko itunes-a? Preko nekog programa? Mozda bih se i snasao, ali kad nisam radio, ne znam...
STRANA 1 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs