Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
iPhone 4 - Factory Unlock?
STRANA 1 OD 2  
Scyter iPhone 4 - Factory Unlock? 12.09.2013. 11:41 T54579

status: user
broj poruka: 8138
E ovako, imam pomenuti telefom kojem je istekao ugovor, inace je bio na Austrijskoj mrezi.

Zanima me sledece,

Kako mogu da dobijem Simfree telefon?

Isao sam na raznorazne sajtove i svi nude otkljucavanje koje kosta naravno. Telefon nije vise pod ugovorom pa kapiram da moze besplatno da se otkljuca, samo me zanima kako?

Ako neko moze detaljno da mi objasni proceduru otkljucavanja bio bih mu jako zahvalan.

Pozdrav!

``They called me... Prophet``
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
1551259 aaa 12.09.2013. 11:46 #513579

broj poruka: 137
Ne znam za EU ali u Usa to funkcionise tako da ti pozoves operatera sa kojim si nacinio ugovor i trazis od njega da ti posalje kod za otkljucavanje. Provereno u praksi vise puta.
Trebalo bi da je isto i u eu ali nisma bas siguran.
VMARC Posaljes mail provajderu 12.09.2013. 12:04 #513583

broj poruka: 9437
U formi zahtev za otkljucavanjem telefona, navedes broj ugovora, datum zakljucenja i isteka. Potom sacekas povratni mail od njih da ti je telefon otkljucan.
Potom apdejtujes telefon preko iTunes na najnoviju verziju (naravno gubis jailbreak) i sa tim apdejtom telefon povlaci i unlock.
Na kraju procedure iTunes ti napise: Cestitamo, vas iPhone je sada otkljucan.

Ako nemas podatke iz ugovora, zaboravi na besplatno otkljucavanje.
Neki provajderi na sajtu imaju i formu (stranicu) za otkljucavanje, gde ostavis sve potrebne podatke i sacekas mail.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz
with Retina display
2.5GHz dual-core Intel Core i5
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

Scyter Re: 12.09.2013. 12:25 #513585

Nemam nikakav ugovor i slicno nazalost. Jel mogu barem nekako da saznam sa koje je mreze tacno?

nemanja21 Re: Re: Re: ... 12.09.2013. 12:42 #513588

broj poruka: 1227
mozes pomocu imei koda, obicno sajtovi koji nude otkljucavanje imaju i besplatnu proveru. ako nemas ugovor tesko da mozes tako da ga otljucas. proveri mrezu pa vidi kako se krece cena factory unlocka, mada osim za att i jos par mreza je dosta skupo otljucavanje.

VMARC Ako je jailbrakovan 12.09.2013. 12:58 #513589

Onda imas neki program iz Cydie, koji ti ocita sa koje je mreze skinut.
Ako nije JB, onda tesko da mozes za dz, to se naplacuje 500-1000 din.
with Retina display
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

VMARC Re: Ako je jailbrakeovan 12.09.2013. 12:59 #513590

with Retina display
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

:: Onda imas neki program iz Cydie, koji ti ocita sa koje je mreze skinut
:: Ako nije JB, onda tesko da mozes za dz, to se naplacuje 500-1000 din
:: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH
:: with Retina displa
:: 2.5GHz dual-core Intel Core i
:: Turbo Boost up to 3.1GH
:: 8GB 1600MHz memor
:: 128GB flash storag
:: Intel HD Graphics 400
::
adamadam Re: iPhone 4 - Factory Unlock? 12.09.2013. 13:13 #513592

broj poruka: 397

kod mene u radnji 2e da saznas sa koje je mreze itd detaljno sve
(nekad moglo dzabe sad i to naplacuju)
kad se to sazna onda tacno mogu cenu da ti kazem za otkljucavanje

mrzi me da trazim ali mislim da moze ako ima jailbreak sa SAM ili tako nesto iz cydie da se nadje podatak odakle je i koja mreza je u pitanju

sve detalje ostale na email pitaj
da ne ispadne reklama ovde slucajno haha

:: E ovako, imam pomenuti telefom kojem je istekao ugovor, inace je bio na Austrijskoj mrezi
:: Zanima me sledece
:: Kako mogu da dobijem Simfree telefon
:: Isao sam na raznorazne sajtove i svi nude otkljucavanje koje kosta naravno. Telefon nije vise pod ugovorom pa kapiram da moze besplatno da se otkljuca, samo me zanima kako
:: Ako neko moze detaljno da mi objasni proceduru otkljucavanja bio bih mu jako zahvalan
:: Pozdrav
:: ``They called me... Prophet``
cele1988 .... 12.09.2013. 13:25 #513596

broj poruka: 1424
na zalost austriska mreza je mogla da se otkljuca povoljno kad isteke ugovor do skoro je bilo nesto 45-50e zavisno od mreze, sad je katastrofa opet, mada se to menja nekad bukvalno na dnevnom nivo... austrijanci nikad nisu imali da otvoris za dz tako da taj koji ti je to rekao sjebao se ili mu daj da ti otkljuca
...
znaci za dzabe zaboravi 100% sto se austrije tice, moze ali samo licno da se ode ne govorim napamet...

- znaci nekad je moglo vise ne nazalost, ali ni tad nije moglo za dz

cele1988 Re: aaa 12.09.2013. 13:26 #513597

eu nije usa :) da i to moze samo AT&T probaj t-mobile da vidis sta ces da dobijes kao odgovor ili verizon... a ja da jebem da se zovem i zivkam sa njima za 5-10e koliko je unlock za njih za 1h

:: Ne znam za EU ali u Usa to funkcionise tako da ti pozoves operatera sa kojim si nacinio ugovor i trazis od njega da ti posalje kod za otkljucavanje. Provereno u praksi vise puta
:: Trebalo bi da je isto i u eu ali nisma bas siguran.
cele1988 Re: Posaljes mail provajderu 12.09.2013. 13:28 #513598

e bukvalno ovako ide kao sto ti je covek rekao... znaci moras da imas br ugovora, datum, broj na koji je zakljucan itd... ako hoces free

pod uslovom da je taj namirio sve racune da ga ne jure za 1000e duga :D

ono za dz sam pislio pod uslovom jer sigurno nemas pojma odakle ti tel i ko je vlasnik jer u suprotnom ne bi traizo pomoc ovde .)

:: U formi zahtev za otkljucavanjem telefona, navedes broj ugovora, datum zakljucenja i isteka. Potom sacekas povratni mail od njih da ti je telefon otkljucan
:: Potom apdejtujes telefon preko iTunes na najnoviju verziju (naravno gubis jailbreak) i sa tim apdejtom telefon povlaci i unlock
:: Na kraju procedure iTunes ti napise: Cestitamo, vas iPhone je sada otkljucan
:: Ako nemas podatke iz ugovora, zaboravi na besplatno otkljucavanje
:: Neki provajderi na sajtu imaju i formu (stranicu) za otkljucavanje, gde ostavis sve potrebne podatke i sacekas mail
:: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH
:: with Retina displa
:: 2.5GHz dual-core Intel Core i
:: Turbo Boost up to 3.1GH
:: 8GB 1600MHz memor
:: 128GB flash storag
:: Intel HD Graphics 400
nemanja21 Re: Re: Re: Re: ... 12.09.2013. 14:17 #513602

posto ima dosta dezinformacija, evo i sajt za proveru http://iphoneimei.info/ (besplatno)

:: mozes pomocu imei koda, obicno sajtovi koji nude otkljucavanje imaju i besplatnu proveru. ako nemas ugovor tesko da mozes tako da ga otljucas. proveri mrezu pa vidi kako se krece cena factory unlocka, mada osim za att i jos par mreza je dosta skupo otljucavanje
VMARC Re: Re: Re: Re: Re: ... 12.09.2013. 15:57 #513617

Ne siri ti dezinformacije, jer tom sajtu `servis trenutno ne radi` vec par meseci. Sa tri besplatne provere, spustili su na jednu a ni ta jedna `trenutno ne moze`... Imam tamo nalog.

with Retina display
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

:: posto ima dosta dezinformacija, evo i sajt za proveru http://iphoneimei.info/ (besplatno
:: :: mozes pomocu imei koda, obicno sajtovi koji nude otkljucavanje imaju i besplatnu proveru. ako nemas ugovor tesko da mozes tako da ga otljucas. proveri mrezu pa vidi kako se krece cena factory unlocka, mada osim za att i jos par mreza je dosta skupo otljucavanje
:: ::
nemanja21 Re: Re: Re: ... 12.09.2013. 16:09 #513621

moje izvinjenje. mada za to ne par meseci ne stoji jer sam ja pre desetak dana proverio za par telefona. imas na isrbija par ljudi koji se bave otkljucavanjem, proverice ti besplatno.

-ShonE- Re 12.09.2013. 16:11 #513623

broj poruka: 3529
Ja sam nedavno, otkljucao bez ikakvih problema iPhone 4 sa svajcarske swisskom mreze. Telefon je bio na njihovoj mrezi, istekao ugovor, samo sam ga nakacio na komp, i preko iTunes-a ga updetovao i dobio otkljucan tel. Niko nikakav mail niti dopis njima nije slao. E sad, mozda je to do politike samog provajdera, ko li ce ga znati, ali eto i ova informacija moze nekome da znaci. Elem, probaj ti da ga update-ujes pa da vidis sta ces dobiti, to te bar nista ne kosta, eventualno gubis JB i to je to, a i to moze kasnije lako da se vrati.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nemanja21 Re: Re: Re: ... 12.09.2013. 16:18 #513625

takodje mrezu mozes da proveris preko sam prefsa (cydia), nadjes odredjeni kod u kom je deo cifara sifra provajdera na kog je zakljucan, pa iz liste provajdera i njihovih sifara pronadjes podudarnost.

VMARC Re: Re: Re: Re: ... 12.09.2013. 16:22 #513626

Ja sam hteoda proverim bas pre nekih 7-10 dana i nisam mogao, i to sam morao da pravim novi nalog, jer sam na starom ispucao samo jednu od tri provere i potom pri logovanju ispade da vise nema 3 iako reklamiraju... Ako si ti proverio, onda OK, verujem da samo nisam imao srece...

U svakom slucaju sem pref to je to... On lepo radi...
Swisscom su carevi, uopste nije iskljuceno da automacki pustaju imei na white list...
with Retina display
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

:: takodje mrezu mozes da proveris preko sam prefsa (cydia), nadjes odredjeni kod u kom je deo cifara sifra provajdera na kog je zakljucan, pa iz liste provajdera i njihovih sifara pronadjes podudarnost.
nemanja21 Re: Re: Re: ... 12.09.2013. 16:36 #513627

i meni je bilo cudno, jer znam da je apple pocetkom godine zatvorio na serverima put kojim su isle te besplatne provere putem imei. i eto, sad sasvim slucajno da probam ponovo, kad ono radi.

adamadam Re: Re: Re: Re: Re: ... 12.09.2013. 17:03 #513632

broj poruka: 397
tu se ne vidi informacija koja je bitna
a to je koji je operater u pitanju
vidi se samo iz koje je zemlje

iz cydie kao sto ste i sami rekli moze pronaci ako nece da placa
pa kasnije kad zna koji je operater u pitanju ode u servis i pita koliko kosta

:: posto ima dosta dezinformacija, evo i sajt za proveru http://iphoneimei.info/ (besplatno
:: :: mozes pomocu imei koda, obicno sajtovi koji nude otkljucavanje imaju i besplatnu proveru. ako nemas ugovor tesko da mozes tako da ga otljucas. proveri mrezu pa vidi kako se krece cena factory unlocka, mada osim za att i jos par mreza je dosta skupo otljucavanje
Scyter Re: 12.09.2013. 17:18 #513638

Hvala na odgovorima, probacu prvo ovo sto mi je Shone predlozio, pa ako ne uspem, onda cu preko SAM programa da vidim sa koje je mreze, a nakon toga da jurim nekog ko ce da ga otkljuca za sto manje para.

Jedini problem je to sto moja GEVEY kartica ne radi na svakoj verziji softvera, recimo radi na 5.1.1 (9B206), a na 5.1.1 (9B208) nece. Zato mi je jedino frka da li ce hteti na iOS 6, a kasnije i na iOS 7, posto ako nece, da se ne cimam sa downgrade-om.

VMARC Pa sto se uopste cimas, ako ti radi...? 12.09.2013. 20:23 #513670

Nema razlike izmedju 5 i 6 verzije sw... Ne pipaj dok ti radi, osim ako te ne svrbe pare...

with Retina display
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

-ShonE- ^^ iOS 7 12.09.2013. 20:28 #513672

Cisto sumnjam da ce zvanicno apple da da update stare cetvorke na iOS 7, koliko znam u planu je samo 4s.

nemanja21 Re: Re: Re: ... 12.09.2013. 20:35 #513673

i cetvorka ide na ios7

-ShonE- Re: Re: Re: Re: ... 12.09.2013. 21:07 #513679

Ups! Da, sad sam video, moja greska, uopste ne znam gde sam to bio procitao, ali evo, definitivno potvrda sa zvanicnog sajta.

`iOS 7 will be available as a free software update starting on Wednesday, September 18 for iPhone 4 and later, iPad 2 and later, iPad mini and iPod touch (fifth generation). Some features may not be available on all products.`

http://bit.ly/14CDBOy

:: i cetvorka ide na ios
Scyter Re: 18.09.2013. 10:13 #514685

E ovako,

update-ovao sam fon na iOS 6.1.3 preko iTunes-a, zaboravivsi da ce mi se i Baseband update-ovati na 04.12.05. Otkljucavanje nije uspelo i sada imam kompletno zakljucan telefon.

Downgrade-ovao sam ga u medjuvremenu na iOS 5.1.1, ali BB je naravno ostao isti. Od Gevey kartice nema nista.

Sad ja vas pitam, da li postoji ikakva sansa da se BB spusti ili da li postoji neka kartica slicnoj Gevey koja radi sa ovim BB-om?

Nije valjda jedina solucija fabricko otkljucavanje?

-ShonE- Re: Re: 18.09.2013. 10:48 #514692

E jbg-a! :(
Probaj:
http://www.youtube.com/watch?v=9F_OwKoOckI

:: E ovako
:: update-ovao sam fon na iOS 6.1.3 preko iTunes-a, zaboravivsi da ce mi se i Baseband update-ovati na 04.12.05. Otkljucavanje nije uspelo i sada imam kompletno zakljucan telefon
:: Downgrade-ovao sam ga u medjuvremenu na iOS 5.1.1, ali BB je naravno ostao isti. Od Gevey kartice nema nista
:: Sad ja vas pitam, da li postoji ikakva sansa da se BB spusti ili da li postoji neka kartica slicnoj Gevey koja radi sa ovim BB-om
:: Nije valjda jedina solucija fabricko otkljucavanje
:: ``They called me... Prophet``
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs