PRESTIGIO MultiPad 8.0 HD 8`- Grozan, odvratan display
STRANA 1 OD 1
mixer93
PRESTIGIO MultiPad 8.0 HD 8`- Grozan, odvratan display
15.09.2013. 21:36
T54624
status: user broj poruka: 4187
Prvo sam hteo 7` da kupim, ima par komada za cca 8.000din pa kad sam video da za 5.000din vise imam dual core, 1GB RAM-a i 8GB storage, i jos pored svega 8`, pomislih vredi dodati jos malo. Tablet kao tablet, radi dosta fluidno, posto sam imao prilike da testiram nekoliko dosad, ovaj nije los. Medjutim, ekran je tragicno los! Napravio sam par slika, da se vidi o cemu pricam. Uglovi gledanja su barem 10x losiji nego na slikama!
Nadam se da ce nekome pomoci, licno mislim da ne vredi izgubiti, ili oslabiti vid radi jeftinog tableta. Inace, par tableta u ovom cenovnom rangu sa kojima sam radio, nijedan nema ovako los display. Kad imate neko svetlo u sobi, ili preko dana, nije tako lose, ali bez nekog svetla, u mraku oci bole posle pola sata maximalno. Ja ovaj idem sutra da vratim...
Platio sam ga 13.000 u ComTrade-u. U shitatronu vidim da ima isto, ista je i cena. Igrackica kao igrackica je super, ali sve to pada u vodu sa tako losim display-om. Opet android je to, nisam ljubitelj ovog sistema, ali za stvari poput face-a, muzike, mail-a... Dobro je. Ali definitivno ako budem sledeci put uzimao tablet, samo iPad mini...
Pa eto, za cirka 17k imao bi posteni tabletic... Problem je sa visokom
15.09.2013. 22:12
status: user broj poruka: 11012
tehnologijom to sto, veoma cesto, male razlike u ceni (3-4k rsd) podrazumevaju VELIKE razlike u kvalitetu. I covek nikad nije siguran gde mu je najpametnije da se ``zaustavi``...
Evo, za samo (``samo``) +3990 dinara mogao sa da imas ``Mali`` graficku i IPS (a upravo te TFT tamo yebe)... Na primer, kada sam ja sebi birao poslednja 2 telefona (Jet, pa onda S Advanced), najvise paznje sam poklanjao karakteristikama ekrana...
Ahaaa... Pa dodam jos malo i nasao bih si preko neki iPad... 100%! Da dajem preko ove sume za android tablet, tesko. Kazem, radio sam sa par tableta i jeftinijh od ovog i nijedan nije imao ovako los display. A kosta 13k... To je tako, dodaj jos malo i imas jos bolje, i tako mozemo do 1000e da idemo.
@Seerauber: Ali je cirka 20K dinara - upravo kao sto napisah, tri po tri tisuce
15.09.2013. 22:18
status: user broj poruka: 11012
pa se nakarika...
Realno (ako poredimo sa, na primer, cenama telefona), ne mozes ni ocekivati nista iole pristojnije ispod ranga 150-200E)...To bi bio nekakav minimum u smislu isplativosti cena/kvalitet...
Nemoj da si takav odmah, ta pitanja na foru sta si ocekivao i slicno! Znam ja sta sam ocekivao, a ocekivao sam govno od androida i igracku... Zasto? Pa pre par meseci sam imao kod sebe na popravci prestigio nznm vise ni tacno oznaku, bio je 7inca... Ekran mu je bio 3x bolji od ovog... E to sam barem ocekivao, a ne crnu sliku ako pomerim ruku na dole ili gore, desno ili levo za 1cm... :)
:: Nzm sta si ocekivao od tableta od 110e :: :: :: :: :: :: Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic :: :: ::
Za te novce ima vise nego solidan polovan Nexus 7... Beskompromisna sprava...
Ovi koji djubre po androidu samo malo vise preteruju i to je to...
Tableti (sem surface) i onako nisu za neku ozbiljniju upotrebu, samo mail, novine i sl...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
Čak sam čuo priče da se na nekim vide upečene ikone sa iOSa jer su neki od tih iPada stajali po ceo dan upaljeni u izlogu. __________________ Scourge of PCBerza
Pa mogao si odmah da pretpostavis kakav je ekran cim ima TN panela. Imas nekoliko prestigio modela sa IPS ekranom koji je su dosta bolji i imaju bolje uglove gledanja.
Veruj mi, iPad 1 ti je bolji izbor. Sve radi što ti treba, ogroman izbor aplikacija, i dalje odličan IPS ekran, nema štucanja, nema seckanja. __________________ Scourge of PCBerza
:: A ne ne, nisam ja takva seljacina preprodavac kao neki sa berze, msm da i ti spadas u jedne ako se ne varam... :: :: Inace vratio sam tablet danas.. :: :: :: :: `Na prodaju odlican tablet neverovatnih karakteristika, prodajem ga jer prelazim na laptop... :: :: :: ::
Pa apple je uvek bolji izbor, bar meni... Samo sto i cena igra ulogu... :) Inace, gledam sad, ima u slovackoj za 250e nov iPad mini2... Idem krajem meseca gore, pa cu obici radnje malo...
:: A ne ne, nisam ja takva seljacina preprodavac kao neki sa berze, msm da i ti spadas u jedne ako se ne varam... :: :: Inace vratio sam tablet danas.. :: :: :: :: `Na prodaju odlican tablet neverovatnih karakteristika, prodajem ga jer prelazim na laptop... :: :: :: ::
Za 250€ nov iPad mini2 koji koiko znam još nije ni predstavljen?
:: Pa apple je uvek bolji izbor, bar meni... Samo sto i cena igra ulogu... : :: Inace, gledam sad, ima u slovackoj za 250e nov iPad mini2... Idem krajem meseca gore, pa cu obici radnje malo.. :: :: ::
:: Za 250€ nov iPad mini2 koji koiko znam još nije ni predstavljen :: :: :: :: Pa apple je uvek bolji izbor, bar meni... Samo sto i cena igra ulogu... : :: :: Inace, gledam sad, ima u slovackoj za 250e nov iPad mini2... Idem krajem meseca gore, pa cu obici radnje malo.. :: :: :: :: :: ::
Za 250€ nov iPad mini2 koji koiko znam još nije ni predstavljen?
:: Pa apple je uvek bolji izbor, bar meni... Samo sto i cena igra ulogu... : :: Inace, gledam sad, ima u slovackoj za 250e nov iPad mini2... Idem krajem meseca gore, pa cu obici radnje malo.. :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.