Pre 3-4 meseca sinu prestao da radi mobilni telefon NOKIA Lumia 800. Jednostavno se telefon `ugasio` dok je sin slusao muziku i vise nije mogao da se upali. Posto je garancija jos vazeca ja sam telefon odneo u prodavnicu u kojoj je kupljen. Radnik-vlasnik prodavnice me je uputio u `servis` (nije ovlasceni) koji se nalazi odmah pored prodavnice. U servisu su preuzeli telefon i izdali mi `revers` u kome su naveli da telefon ima vidljiva spoljasnja ostecenja, sto je tacno. U servisu je telefon `proveo` 15 dana i kada sam ja zvao da pitam sta se desava, rekli su mi da oni ne mogu nista da urade i da su telefon vratili u prodavnicu. U prodavnici mi je radnik-vlasnik rekao da je telefon poslao u ovlasceni servis. Kada sam prvi put posle 15 dana pozvao da pitam sta se desava. Vlasnik prodavnice mi je rekao da su u ovlascenom servisu menjali plocu i da je telefon na testiranju. Sacekao sam jos 15 dana i ponovo pozvao. Vlasnik prodavnice mi je rakao da telefon ponovo ne radi i da je dalje u servisu. Proslo je jos 15-20 dana i ja sam ponovo pozvao da pitam sta se desava sa telefonom. Vlasnik mi neljubazno, moze se cak reci i ljutito odgovara da je telefon u ovlascenom servisu i da prestanem da ga maltretiram posto on ne zna sta se desava sa telefonom i dokle je stiglo `testiranje` i da moram biti strpljiv. U medjuvremenu ja sam bio sluzbeno u inostranstvu a moja supruga je preuzela `interesovanje` za telefon. Kada je pozvala prodavnicu u nameri da dobije informaciju dokle je stigla `ova prica` sa mobilnim telefonom takodje je naisla na `veoma ljubaznog` vlasnika. Prilikom razgovora vlasnik joj je rekao da telefon ima vidna ostecenja i da je zbog toga doslo do kvara koji nije moguce popraviti a nije moguce ostvariti ni dobijanje drugog telefona. Na to mu je moja supruga rekla da nema problema i da nam vrati telefon. Vlasnik je rekao da ce telefon poslati kurirskom sluzbom. To je bilo pre 7-8 dana. E sada moja pitanja glase` 1. Da li je ovo sve normalno? 2. Da li ima prostora za ostvarivanje garancije (popravka ili zamena drugim telefonom) 3. Da li postoje neki elementi odgovornosti vlasnika prodavnice 4. Sta ciniti dalje?
je*i im kevu,lazovcine,inspekcija bez daljnjeg.....ovlasteni servis mora da ti posalje nalog sa datumima menjanja ploce,imena servisera,,pecatima i sl....ako to nema ,inspekcija i kraj!!!!!
koliko znam lumia 800 kod nas nije uvezena `regularnom` procedurom, nego tek ovi novi modeli sa win8. Predpostavljam da ti je garancija bila na 6 meseci ili godinu dana (iako je zakonska minimum 2 god). Ako je tako onda mislim da slabo da nesto moze da se uradi. Najbolje da se raspitas kod inspektora za zastitu potrosaca.
1. Da li je ovo sve normalno? U srbistanu, da. inace ne. 2. Da li ima prostora za ostvarivanje garancije (popravka ili zamena drugim telefonom) Tvoja rec protiv njihove, e sada, to sto je telefon isao u neovlasceni servis nikako ne ide u tvoju korist a ni ta vidljiva ostecenja. 3. Da li postoje neki elementi odgovornosti vlasnika prodavnice - Naravno da postoje, on je odgovoran za tvoj telefon, trebalo je da ga uslikas pre slanja pa da mozes da uporedis sa danom kada je telefon vracen, mozda su ga oni dodatno ostetili. 4. Sta ciniti dalje? Ako mozes da u nekom drugom servisu dokazes da telefon nije pokvaren usled vidnih ostecenja onda bi mogao da im zoves trzisnu inspekciju ili onoga ko je vec nadlezan za to.
Mada to slanje u neovlasceni servis mi zvuci na tipicnu navlakusu kako bi oni mogli da se ograde od ostvarivanja garancije.
Nadam se da ce se javiti neko malo vise pravno potkovan ko ce ti reci detaljnije, ovo je samo neko moje laicko misljenje.
garant nisu ni poslali u ovlasceni servis jer je to svercovan telefon. sve popravke moraju ovi iz prodavnice da plate jer im proizvodjac ne nadoknadjuje stetu u ovom slucaju pa zato i za***avaju
:: je*i im kevu,lazovcine,inspekcija bez daljnjeg.....ovlasteni servis mora da ti posalje nalog sa datumima menjanja ploce,imena servisera,,pecatima i sl....ako to nema ,inspekcija i kraj!!!! :: :: ::
Dex druze vec sam rekao. Sa porodicom sam isao na letovanje i sin u kolima slusao muziku sa telefona. Odjednom iz cista mira telefon se ugasio (baterija je bila na vise od 50%) i vise nije mogao da se upali niti je davao znake zivota. Po povratku sa letovanja telefon sam 22.07.2013. odneo na reklamaciju u prodavnicu u kojoj je kupljen. Ako je uputno mogu da kazem i koja je prodavnica u BG.
I to vise nemas sta ti da pricas sa radnjom. Skupi sve papire, reverse, upleti u pricu i servis pored (imas njihov revers), racun fiskalni da si kupio u toj radnji i to je to... - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Mom kolegi je crkao S2 od VODE! Za takve stvari vas odbiju I maltene izbace iz servisa. Mojoj majci su odbili garanciju I vratili joj telefon jer je par kapi vodr palo na ekran I ekran je crkao. Ali kolegin S2 je totalno crkao, bukvalno mrtav telefon, voda mu je dosla glave. I naravno, posto je on naivan, hteo je takvog da ga nosi na servis pa sam ga uputio na `fen metodu`. Posle toga ga je odneo na servis I zamenjena je ploca telefona, ekran I digitajzer I vracen mu je telefon bukvalno nov. Tako da te price `fizicka ostecenja` itd piju vodu samo ako je telefon razbijen. Normalno je da ce svaki telefon imati po negde neku tacku na oklopu itd. Sve dok fizicko ostecenje ne utice direktno na rad telefona ( od pada prestao da radi I slicno) telefon je podlezan garanciji. Mom drugaru je Note 2 umro sam od sebe pre 2-3 dana I poslat je u servis, videcemo kako ce se on provesti. Najbolje je da odes licno u servis I kroz pricu proturis da ti je brat na nekom visokom polozaju u muriji I slicno, promenice pesmu za 180 stepeni. A ako ne dodje do toga, okrenes inspekciju, objasnis sta se desilo I vidis koje su ti opcije. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
Ostecenja su ogrebotine i tragovi od pada telefona na podlogu (parket, brodski pod, beton). Da se razumemo. Nisam ja zapeo da ostvarim garanciju i da mi se da drugi telefon. Digli smo ruke od tog telefona. Ima ostecenja, ne moze da se popravi, ne mozemo da ostvarimo garanciju, to je to. Na kraju trazili smo da nam se vrati taj telefon takav kakav je, ali izgleda da ni to ne moze. Ako ima prostora za intervenciju inspekcijskih organa, zasto da ne.
Dakle padao je na pod raznih cvrstina a brine me ovo BETON. Ok su ogrebotinice sto kaze bobi i slicno, ali od takvih padova tesko da ne ostavi nikakve posledice na rad telfona, ekran itd.
Da ti ga vrate nazad moraju, a ti svejedno probaj direktno u ovlasceni servis bez tog drkadzije od prodavca, pa sta ti kazu.
cisto kad se pomene isti model tera na razmisljanje. Inace nikada mi nije ispao telefon na pod, beton isl, eventualno na sto sa visine od 15ak cm. A da li moze uzrok ostecenja da bude koja kap kise?
90% da su ti prevaranti u pitanju. Ako nisu oni onda Viktor ili dr mobile.
Imaju garanciju uvoznika 7 do 30 dana, a varaju kupce sa 24 meseca `garancije`. Garancija važi dok nešta ne crkne. Fiskalni račun nemaš i ništa im ne možeš.
:: cisto kad se pomene isti model tera na razmisljanje :: Inace nikada mi nije ispao telefon na pod, beton isl, eventualno na sto sa visine od 15ak cm :: A da li moze uzrok ostecenja da bude koja kap kise :: :: ::
Ako je telefon fizicki ostecen, garanciju vise nemas. Osim ako ti brat ne radi u ovlascenom servisu za tu marku telefona. Isto kao kad rutujes tel a kasnije ti crkne home dugme. Obljasni ti njima da je to hardverski kvar i da nema veze sa rutovanjem. Isto su se tako ogradili i za padove i slicno.
Imam puno iskustva sa reklamacijama tako da cu svima preporuciti da izbegavaju prodavnice u kojima su kupili nego odmah nose uredjaje u ovlasceni servis. Zato sto je onda servis direktno odgovoran za postovanje vremenske procedure popravke a ne radnja u kojoj je kupljen. Onda uzmes broj servisa i posle 10 dana krenes da im sedis nad glavom svakodnevnim pozivima. Ako prodje 15 dana da nisi pismeno obavesten o statusu uredjaja imas pravo da tuzis firmu/servis.
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.