Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
Pomoć oko odabira telefona
STRANA 1 OD 1
ilicstefan Pomoć oko odabira telefona 27.10.2013. 18:06 T55232

status: user
broj poruka: 1577
Treba mi vaša pomoć.

Moja sestra je ne tako ponosni vlasnik Samsung Galaxy Ace telefona. U prvih nekoliko meseci je bio odličan ali je posle toga počeo da baguje. Već dva puta sam morao da ga vraćam na fabrička podešavanja. Kad ga uzmem u ruku imam osećaj da držim menjač od Rabe a ne smart telefon.

Ona je taj telefon uzela uz paket u Telenoru i ugovor joj uskoro ističe pa bi htela da uzme nov aparat i samo da nastavi ugovor.

Koji bi telefon bio dobar što se tiče kvaliteta. Njoj je bitno da ima dobru bateriju tako da ne mora svaki čas da ga puni, da je izdržljiv što se tiče plastike i ekrana i da ne baguje.

Koliko trenutno znam ona ima neki paket koji plaća 1900 dinara, tj. plaća ga po 7000 zato što prekorači XD, ali paket košta 1900.

Ako treba još nešto od informacija mogu da je pitam.

Kako Electronic Arts pravi igre

http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkBQ
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Nedavno sam morao da ``apgrejdujem`` (he, he, he...shmrtz!) 27.10.2013. 18:22 #522692

broj poruka: 11012
S Advance - naime, ukrala mi ga braca ``skupljaci sekundarnih sirovina``. Odlucio sam se za S2 Plus (``akcija``=240E za cash), i nisam se pokajao. Strawa telefon, za klasu bolji od Advance-a (sa kojim sam takodje bio zadovoljan), malo veceg ekrana itd. . Pre nekoliko dana sam unapredio i Android na njemu (4.2.2 sa 4.1.2, via Odin). Ima NFC chip i S beam, IZVANREDNO dobru kameru (i foto i video), veoma je brz (responsive).... Preporuka.

Izbegavaj novije LG-je (L7/8/9) - na testovima su se slabo proveli (lose kamere/fotoaparati i mnogo bagovitosti, to jest, gube mrezu, restartuju se itd.)... U tom pogledu, losiji su izbor od ovog Sljamsunga koji tvoja seja sada ima .
ilicstefan re 27.10.2013. 20:04 #522707

S2plus... Sećam se da je njega nešto gledala i sviđao joj se.

Takođe je gledala SonyErricson i Huawei, i oni su joj se svideli mada su mi nešto mnogo tanki i nekako kao da će se polomiti pri prvom padu.

Preneću joj za S2. Hvala.

limbonic ??? 28.10.2013. 11:08 #522814

broj poruka: 139
Uh, za te pare imas Jiayu G4, Umi X2... daleko bolji od pomenutih Plastsunga. Zasto ste se uopste zalepili za izvikani Samsung?
Koristim Jiayu G3 vec godinu dana, izasao me je tada 138 evra sa futrolom, sluzi savrseno, ekran neogreban posto ima Gorilla Glass, pre neki dan ubacio JB 4.2.2...

AMD Phenom II X4 955 BE
Gigabyte GA-880GA UD3H
EXCELERAM 4GB 1600MHz DDR3 Rippler cl7
Gainward ATI HD 4870 1Gb
WD Caviar 640GB blue
Cooler Master Hyper 212 Plus

ilicstefan @limbonic 28.10.2013. 14:16 #522827

Uzela bi ona taj ali je problem što taj telefon nije u ponudi Telenora, ona bez paketa ne može, više puta je probala i završili smo sa telefonskim računom od preko 10.000.

Da nemaš možda neki predlog a da je u Telenorovoj ponudi.

cokla a kako se tacno zove njen paket? 28.10.2013. 15:06 #522833

broj poruka: 760
pogledaj ovo...
http://www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/eShop-Telefoni/Mobilni-telefoni/Sony/Xperia_SP
ne razumem se u njihove tarife, ali videh da XSP kosta 20640rsd za neku tarifu od 1850rsd
ne nadjoh niti jednu od 1900, kako ti rece
SP ima dve mane: katastrofalnu kameru za taj segment i grozan poklopac baterije
obrati paznju na proc i na bateriju!
ako pogledas benchmark za taj telefon ( http://www.gsmarena.com/sony_xperia_sp-review-924p5.php ) videces kako sije GS3
inace, dati 240e za GS2+ kad postoji Xperia T za 225e...loodost!

Q8300 GA-EP35-DS3 4x1GB Kingston Powercolor 6870 VW221D LCPower550W

Miletic Re: Pomoć oko odabira telefona 28.10.2013. 15:36 #522842

broj poruka: 221
Da, bilo bi dobro da porazgovarate. Treba da razmotrite nekoliko varijanti i onda u skladu sa situacijom, odabrati najbolje resenje.

1. treba utvrditi koliko ona trosi i kako minute i poruke* - to znaci da li cesto zove samo jednu mrezu ili sve, koliko pise sms poruka, koliko trosi megabajta interneta...

2. treba definisati cenovni okvir koji je spremna da plati svakog meseca i da on bude obaveyujuci u nekoj razumnoj granici (+- 500 dinara).
-to ne znaci da ona bude na paketu od 2000 dinara, a trosi 5000 svakog meseca... jer tu dolazi na red>

3. odabir adekvatnog paketa i pripadajuceg telefona.

Postoji recimo paket Prenesi i surfuj 3000 koji kosta oko 4500 dinara mesecno. A uz njega dobije Xperiu Z za 19.000 dinara, HTC One za 22.000, Xperia SP za 1 din....
Ukoliko joj je 4500 previse, mozda joj odgovara Prenesi i surfuj 2000 koji je oko 3000 dinara, i dobije za dodatnih 3000 dinara Sony Xperia SP...

Iskreno, ona treba da iskreno odgovori koja bi joj potrosnja bila odgovarajuca zbog paketa, pa nek je i 4000 umesto 2000 ako joj u potpunosti otklanja mogucnost da prekoraci racun (cak do 7000 dinara, sto bas zahteva reviziju paketa koji koristi, jer to svima ide u prilog, i njoj koja bi dobila bolji paket, a u isto vreme bi platila manje...), a u isto vreme time dobija sansu na za relativno pristojan novac dodje do pristojnog telefona...

Nadam se da ces na ovaj nacin resiti problem, a ako postoje neka dodatna pitanja , slobodno, tu smo da pomognemo koliko mozemo :)

:: Koliko trenutno znam ona ima neki paket koji plaća 1900 dinara, tj. plaća ga po 7000 zato što prekorači XD, ali paket košta 1900
::
:: Ako treba još nešto od informacija mogu da je pitam
100tinalog htc one 28.10.2013. 16:59 #522856

broj poruka: 1219
Samo htc one.

limbonic .. 29.10.2013. 09:23 #522992

broj poruka: 139
Ne svidja mi se Telenorov paket, a ni bilo koji, posto nabudzuju cene. Po meni je bilja varijanta da predje u mts, uzme paket za 50% popusta i naruci ovog kineza. Trenutno koristim mix net m gde imam 300 minuta, 600 poruka i 600 mb, svih 600 u full speed.

AMD Phenom II X4 955 BE
Gigabyte GA-880GA UD3H
EXCELERAM 4GB 1600MHz DDR3 Rippler cl7
Gainward ATI HD 4870 1Gb
WD Caviar 640GB blue
Cooler Master Hyper 212 Plus

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs