Dragi moji javljam se sa nadom da cu videti sto vise predloga za kupovinu fona, a da ispunjavaju kriterijume ispod:
Os mi nije bitan (tj recite sta vi mislite da je najbolje) Nije mi bitna marka telefona Cena neka bude od 0 do 300 eu NAJBITNIJA STAVKA - da ima qwerty tastaturu, nebitno da li je slide ili monoblok izgled Touchscreen moze a i ne mora da bude Kamera da ne bude ispod 3MP, mada bi bilo dobro da je najmanje 5MP DRUGA NAJBITNIJA STAVKA - da ne moram da ga punim dva puta dnevno ako ga cackam non stop, kao sto moram da punim vecinu android telefona sa kojima sam imao iskustva TRECA NAJBITNIJA STAVKA - Da mogu na njega da instaliram whatsapp, viber, skype i da ima program za gledanje pdf formata (adobe reader ili ako postoji neki drugi) Moje potrebe su vise poslovne, dakle da ima mail, da mogu da radim copy paste, ne bi bilo lose da ima office (word, pp). Ostalo mi nije od krucijalne vaznosti, ali naravno da bih voleo da ima i sve ostalo tipa otvaranje vecine audio i video formata, radio, gps,itd WIFI se podrazumeva
Bas sam komplikovan, a? :D
P.S.: Do sada sam imao Nokiu E71 (kao main telefon) i bio sam manje (na andoidu su internet aplikacije mnogo bolje) vise zadovoljan njime, ali sad je vec na izdisaju posto ga imam 5 godina. Imao sam i brdo android telefona kao support (ni sa jednim nisam zadovoljan - generalno android os smatram pogodnim za decu, a za ostale bas i ne). No ne znaci da vasa preporuka ne moze da bude android. :)
probaj sa BlackBerry-em Q10. Uvek su znali da naprave dobru tastaturu, jedino im je ovaj novi OS 10 neobičan na prvi pogled ali brzo se uđe u štos. Nije bio official Viber za BB 10 ali postoji fora sa Android verzijom Viber-a.
AMD Athlon X2 7750BE@2,9GHz + CM TX3 Biostar TA790GX+ 128M 2 x 1GB OCZ Ati Edition@840MHz Sapphire ATI 4770 512MB DDR5 Sata2 Maxtor 80GB ATA Maxtor 160GB Pioneer DVR-216D Black CM eXtreme Power Plus 550W MS Industrial APOLL
Ispod 300 je na oglasima. Cene u radnji ne bih gledao uopšte jer se novi telefoni prodaju po oglasima za mnogo manje novca... __________________ Scourge of PCBerza
:: :: Svidja mi se ta motorola ali mi se cini da nema gde da se kupi kod nas. :s Makar je nema na mobilnisvet.co :: a ni ovde na pcberzi koliko mi se cini : :: :: @skycould - taj BB prelazi finansijke mogucnosti jer kosta 365eu : :: :: ::
Mislim da si samo imao loša iskustva sa touch screen tastaturama na lošim android telefonima sa malim ekranima.
Probaj recimo Windows Phone 8 telefon sa 4.5 inča barem, kao na primer Samsung Ativ S od 4.7 inča, Lumia 625 ili 920. __________________ Scourge of PCBerza
Trajaće ceo dan bez problema, sa ugašenim 3G signalom traje i po 2 dana uz umereno korišćenje primera radi ako se ne igraju igre. Veličina ekrana ne odredjuje trajanje baterije.
Iphone 4 primera radi mi je držao 2 dana bez problema jer nisam bio na 3G konekciji i igrao igre, samo telefonirao, slao poruke, koristio wifi i kameru.
Dobar primer je recimo Lumia 1320 sa 6 inča HD ekranom i najbitnije 3400mAh baterijom: duplo većom od prosečne kao na primer koju ima Galaxy S2. __________________ Scourge of PCBerza
:: a na takvom telefonu baterija ce koliko da traje kad mu ekran sisa struju kao poludeo? : :: ::
Vlasnik sam lumie 800, sada zastarelog OSa i mogu reci sve super. Cak ovaj telefon ima iskljucivo querty tastaturu sto je prvi uslov, a po meni mana. Ako kupujes wp, idi na WP8, jer ispravlja nedostatke sedmice. Ako nije bitna marka, idi na ativ, mada mi se ne svidja dizajn, stvar ukusa. Od lumia gledaj one koje se zavrsavaju na 20 ili 25, tj gledaj: 620, 625, 720, 820, 920 itd. Na ovoj mojoj lumiji kamera je pravo savrsenstvo. Sto se tice baterije, neces naci telefon koji izdrzi 24h na netu bez punjenja. Meni ode cela baterija posle 4h neprekidnog caskanja na wapp-u. Nedostatak WP telefona je slaba ponuda aplikacija, ali ono sto si naveo ces sigurno naci besplatno na marketu. I izbegavaj ove radnje sto ti prodaju bez fiskalnog, a njih je 90% na domacem trzistu. Ili paket, ili nov u hendiju (skuplja varijanta), a najbolje ti je polovan star par dana, tj nekoriscen sa paketa.
Nadam se da ce ti koristiti bar malo :) A kolege neka daju koju rec o androidima, jer se o njima nikad nisam interesovao.
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.