Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
cudan odabir telefona - molim za predloge
STRANA 1 OD 1
Mojtezdrma cudan odabir telefona - molim za predloge 03.02.2014. 12:24 T56581

status: user
broj poruka: 291
Dragi moji javljam se sa nadom da cu videti sto vise predloga za kupovinu fona, a da ispunjavaju kriterijume ispod:

Os mi nije bitan (tj recite sta vi mislite da je najbolje)
Nije mi bitna marka telefona
Cena neka bude od 0 do 300 eu
NAJBITNIJA STAVKA - da ima qwerty tastaturu, nebitno da li je slide ili monoblok izgled
Touchscreen moze a i ne mora da bude
Kamera da ne bude ispod 3MP, mada bi bilo dobro da je najmanje 5MP
DRUGA NAJBITNIJA STAVKA - da ne moram da ga punim dva puta dnevno ako ga cackam non stop, kao sto moram da punim vecinu android telefona sa kojima sam imao iskustva
TRECA NAJBITNIJA STAVKA - Da mogu na njega da instaliram whatsapp, viber, skype i da ima program za gledanje pdf formata (adobe reader ili ako postoji neki drugi)
Moje potrebe su vise poslovne, dakle da ima mail, da mogu da radim copy paste, ne bi bilo lose da ima office (word, pp).
Ostalo mi nije od krucijalne vaznosti, ali naravno da bih voleo da ima i sve ostalo tipa otvaranje vecine audio i video formata, radio, gps,itd
WIFI se podrazumeva

Bas sam komplikovan, a? :D

P.S.: Do sada sam imao Nokiu E71 (kao main telefon) i bio sam manje (na andoidu su internet aplikacije mnogo bolje) vise zadovoljan njime, ali sad je vec na izdisaju posto ga imam 5 godina. Imao sam i brdo android telefona kao support (ni sa jednim nisam zadovoljan - generalno android os smatram pogodnim za decu, a za ostale bas i ne). No ne znaci da vasa preporuka ne moze da bude android. :)

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Vodos motorola 03.02.2014. 13:00 #539992

broj poruka: 864
I to model droid 4 sa nadogradjenim androidom na verziju 4.x
Hardwerski je zastareo, ali sudeci po tome sta tebi treba, moze da ti zavrsi posao.

Ostali OS-ovi nemaju modele sa qwerty tastaturom ( ima symbian, ali to je bas, bas zastarelo)

Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Bobi4ever Pa moze da se nadje. 03.02.2014. 13:05 #539993

broj poruka: 4890
Ali tesko da ce bilo koji telefon da ti izdrzi ceo dan ako ga non stop cackas a pogotovo ako je touchscreen.

skycould BB 03.02.2014. 13:29 #539999

broj poruka: 248
probaj sa BlackBerry-em Q10. Uvek su znali da naprave dobru tastaturu, jedino im je ovaj novi OS 10 neobičan na prvi pogled ali brzo se uđe u štos. Nije bio official Viber za BB 10 ali postoji fora sa Android verzijom Viber-a.

AMD Athlon X2 7750BE@2,9GHz + CM TX3
Biostar TA790GX+ 128M
2 x 1GB OCZ Ati Edition@840MHz
Sapphire ATI 4770 512MB DDR5
Sata2 Maxtor 80GB
ATA Maxtor 160GB
Pioneer DVR-216D Black
CM eXtreme Power Plus 550W
MS Industrial APOLL

Mojtezdrma re: motorola 03.02.2014. 14:24 #540016

Svidja mi se ta motorola ali mi se cini da nema gde da se kupi kod nas. :s Makar je nema na mobilnisvet.com
a ni ovde na pcberzi koliko mi se cini :/

@skycould - taj BB prelazi finansijke mogucnosti jer kosta 365eu :/

Daum Re: re: motorola 03.02.2014. 14:31 #540017

broj poruka: 12805
Ispod 300 je na oglasima. Cene u radnji ne bih gledao uopšte jer se novi telefoni prodaju po oglasima za mnogo manje novca...

::
:: Svidja mi se ta motorola ali mi se cini da nema gde da se kupi kod nas. :s Makar je nema na mobilnisvet.co
:: a ni ovde na pcberzi koliko mi se cini :
:: @skycould - taj BB prelazi finansijke mogucnosti jer kosta 365eu :
bstaletic Blackberry 03.02.2014. 14:37 #540021

broj poruka: 1889
Q10 ili Q5

If wants and needs divide me
Then I might as well be gone...

Daum ... 03.02.2014. 14:46 #540026

Mislim da si samo imao loša iskustva sa touch screen tastaturama na lošim android telefonima sa malim ekranima.

Probaj recimo Windows Phone 8 telefon sa 4.5 inča barem, kao na primer Samsung Ativ S od 4.7 inča, Lumia 625 ili 920.

Mojtezdrma re: ... daum 03.02.2014. 15:26 #540032

a na takvom telefonu baterija ce koliko da traje kad mu ekran sisa struju kao poludeo? :D

Daum Re: re: ... daum 03.02.2014. 16:08 #540036

Trajaće ceo dan bez problema, sa ugašenim 3G signalom traje i po 2 dana uz umereno korišćenje primera radi ako se ne igraju igre. Veličina ekrana ne odredjuje trajanje baterije.

Iphone 4 primera radi mi je držao 2 dana bez problema jer nisam bio na 3G konekciji i igrao igre, samo telefonirao, slao poruke, koristio wifi i kameru.

Dobar primer je recimo Lumia 1320 sa 6 inča HD ekranom i najbitnije 3400mAh baterijom: duplo većom od prosečne kao na primer koju ima Galaxy S2.

:: a na takvom telefonu baterija ce koliko da traje kad mu ekran sisa struju kao poludeo? :
peterpan Za tebe je definitivno WP 03.02.2014. 16:20 #540039

broj poruka: 788
Vlasnik sam lumie 800, sada zastarelog OSa i mogu reci sve super. Cak ovaj telefon ima iskljucivo querty tastaturu sto je prvi uslov, a po meni mana. Ako kupujes wp, idi na WP8, jer ispravlja nedostatke sedmice. Ako nije bitna marka, idi na ativ, mada mi se ne svidja dizajn, stvar ukusa. Od lumia gledaj one koje se zavrsavaju na 20 ili 25, tj gledaj: 620, 625, 720, 820, 920 itd. Na ovoj mojoj lumiji kamera je pravo savrsenstvo. Sto se tice baterije, neces naci telefon koji izdrzi 24h na netu bez punjenja. Meni ode cela baterija posle 4h neprekidnog caskanja na wapp-u. Nedostatak WP telefona je slaba ponuda aplikacija, ali ono sto si naveo ces sigurno naci besplatno na marketu. I izbegavaj ove radnje sto ti prodaju bez fiskalnog, a njih je 90% na domacem trzistu. Ili paket, ili nov u hendiju (skuplja varijanta), a najbolje ti je polovan star par dana, tj nekoriscen sa paketa.

Nadam se da ce ti koristiti bar malo :)
A kolege neka daju koju rec o androidima, jer se o njima nikad nisam interesovao.
acayo re 04.02.2014. 12:13 #540166

broj poruka: 851
Ne znam zasto pravite frku oko baterije, jedan power bank kosta mozda 15e, staje bez problema u dzep i jako brzo napuni bateriju, na mom je izlaz 1A.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs