Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
Novo slučaj samozapaljivanja iPhonea 5C (čik ga ostavite kući na punjaču :)
STRANA 1 OD 1
PhatPhuck Novo slučaj samozapaljivanja iPhonea 5C (čik ga ostavite kući na punjaču :) 06.02.2014. 21:36 T56629

status: user
broj poruka: 1886
http://techbeat.com/2014/02/12029/

Feb 5, 2014 - 1 day ago
iPhone 5C Sets on Fire in School Girl’s Pocket

There have been previous reports of iPhones causing death due to battery charging issues but the latest story comes from a 14-year old school girl, whose iPhone 5c set on fire in her pocket.

The Morning Sentinel reports how the school girl from Kennebunk, Maine had to be treated for second-degree burns after her iPhone 5c caught fire in her pocket. According to the report, both she and her friends heard a popping sound from the Apple device that she had been given only two months previous.

iPhone 5c fire damage

“Immediately, smoke starts billowing from around the student,” said Jeff Rodman, principal of the Middle School of the Kennebunks. “She knew right away something was wrong and, in a panic, knew her pants were on fire caused by the cellphone.”

The girl sensibly dropped to the floor and rolled in an attempt to put the fire out.
In the process the iPhone 5c fell from her pocket. She was helped by classmates and her teacher in removing the clothes which were still on fire.

There has been no confirmation on what exactly caused the phone to ignite but it is known that the lithium-batteries used in iPhones can have a fault, which can lead to fire but only in very rare and extreme cases.

`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
acosuper Lose 06.02.2014. 21:41 #540654

broj poruka: 1207
Baterije a naplacuju mobitel papreno.

AMD FX 8350 Eight Core 4.5GHz Cooler Master V8 / Gigabyte HD 5870 SOC Arctic Cooling Accelero Xtreme PLUS / KINGSTON 12GB (2X4GB 2x2GB) 1866 DDR3 / ASUS Sabertooth 990FX R2.0 / 2x Samsung F3 Spinpoint 500GB 1x Toshiba 1TB RAID0 / CM Vanguard V700

EVGA011 ... 06.02.2014. 21:46 #540656

broj poruka: 578
Ovo je namestaljka, lazu 100%. Iphone moze da se zapali isto kao i tablet ili laptop.

PhatPhuck Re: Lose 06.02.2014. 21:48 #540657

Telefoni su, izgleda, ukleti, jer se prave u fabrici na kojoj postoje mreže čiji je cilj da onemogućavaju radnicima da izvršavaju samoubistva :) (Foxconn)

18 pokušalo samoubistvo, 14-oro uspelo u nameri:

`The Foxconn suicides occurred between January and November 2010 when eighteen Foxconn employees attempted suicide with fourteen deaths. The suicides drew media attention, and employment practices at Foxconn, a large contract manufacturer, were investigated by several of its customers including Apple and HP. Foxconn is a major manufacturer that has catered to such companies as Apple, Dell, HP, Motorola, Nintendo, Nokia, and Sony.`

http://en.wikipedia.org/wiki/Foxconn_suicides

:: Baterije a naplacuju mobitel papreno
nemanja21 Re: Re: Re: ... 06.02.2014. 21:59 #540659

broj poruka: 1227
Zaista senzacionalno. Naravno, nemas pojma kako iznutra izgleda jedan apple punjac i koje se komponente u njega ugradjuju. A dok si ovo postavljao verovatno si punio telefon preko kineskog punjaca koji svakog momenta preti da se zapali

PhatPhuck Re: Re: Re: Re: ... 06.02.2014. 22:15 #540664

Mogu da stave i spejs-šatl kvalitet komponenti unutra, i spejs-šatlovi su padali i ljudi su ginuli - uvek se sve, na kraju krajeva, svodi na ljudski faktor: neko je zakazao ili na dizajniranju, ili u kontroli kvaliteta, ili na proizvodnoj traci.
Punjači i baterije ne prave sami sebe, nego ih ipak prave ljudi - a ljudi u toj fabrici su u vrlo lošem psihičkom stanju.

:: Zaista senzacionalno. Naravno, nemas pojma kako iznutra izgleda jedan apple punjac i koje se komponente u njega ugradjuju. A dok si ovo postavljao verovatno si punio telefon preko kineskog punjaca koji svakog momenta preti da se zapali
::
nemanja21 Re: Re: Re: ... 06.02.2014. 22:39 #540674

Kao sto si gore napisao, svu proizvodnju radi Foxconn. Mada ne vidim zasto bi razmisljali o radnim uslovima kineza kad mnogi od njih bolje zaradjuju od nasih radnika? (da ne pominjem milion `neradnika`). Pre bih rekao da smo mi za sazaljevanje i naslovne strane.

codeus Re: Re: Re: Re: ... 06.02.2014. 22:57 #540679

broj poruka: 4054

ja otvarao i popravljao, nema uopste nesto kvalitetne komponente, apsolutno su iste kao i kinez

mada je po meni kinez bolji , pogotovo oni koji imaju trafo , to moze da radi 100 godina i nemoze da te ubije struja preko trafoa,

dok ovi smps punjaci mogu da propuste 400v i da te nema .

baterje su im lose , izgleda da je bilo par losih serija i pukne baterja interno i kad se pomesa hemija nemozes ugasiti ni sa celim vatrogasnim kamionom, a gori u sekundi nestignes ni izvadi telefon iz gaca

:: Zaista senzacionalno. Naravno, nemas pojma kako iznutra izgleda jedan apple punjac i koje se komponente u njega ugradjuju. A dok si ovo postavljao verovatno si punio telefon preko kineskog punjaca koji svakog momenta preti da se zapali
dorabi1 Re: Novo slučaj samozapaljivanja iPhonea 5C (čik ga ostavite kući na punjaču :) 06.02.2014. 23:00 #540683

broj poruka: 939
kazes iPhone ???
http://bit.ly/1b6lTXg

:: http://techbeat.com/2014/02/12029
:: Feb 5, 2014 - 1 day ago
:: iPhone 5C Sets on Fire in School Girl’s Pocket
:: There have been previous reports of iPhones causing death due to battery charging issues but the latest story comes from a 14-year old school girl, whose iPhone 5c set on fire in her pocket
:: The Morning Sentinel reports how the school girl from Kennebunk, Maine had to be treated for second-degree burns after her iPhone 5c caught fire in her pocket. According to the report, both she and her friends heard a popping sound from the Apple device that she had been given only two months previous.
:: iPhone 5c fire damag
:: “Immediately, smoke starts billowing from around the student,” said Jeff Rodman, principal of the Middle School of the Kennebunks. “She knew right away something was wrong and, in a panic, knew her pants were on fire caused by the cellphone.
:: The girl sensibly dropped to the floor and rolled in an attempt to put the fire out.
In the process the iPhone 5c fell from her pocket. She was helped by classmates and her teacher in removing the clothes which were still on fire
:: There has been no confirmation on what exactly caused the phone to ignite but it is known that the lithium-batteries used in iPhones can have a fault, which can lead to fire but only in very rare and extreme cases.
:: `Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
nemanja21 Re: Re: Re: Re: Re: ... 06.02.2014. 23:16 #540686

ne bih rekao..
http://www.righto.com/2012/05/apple-iphone-charger-teardown-quality.html

:: ja otvarao i popravljao, nema uopste nesto kvalitetne komponente, apsolutno su iste kao i kinez
:: mada je po meni kinez bolji , pogotovo oni koji imaju trafo , to moze da radi 100 godina i nemoze da te ubije struja preko trafoa
:: dok ovi smps punjaci mogu da propuste 400v i da te nema
:: baterje su im lose , izgleda da je bilo par losih serija i pukne baterja interno i kad se pomesa hemija nemozes ugasiti ni sa celim vatrogasnim kamionom, a gori u sekundi nestignes ni izvadi telefon iz gac
:: :: Zaista senzacionalno. Naravno, nemas pojma kako iznutra izgleda jedan apple punjac i koje se komponente u njega ugradjuju. A dok si ovo postavljao verovatno si punio telefon preko kineskog punjaca koji svakog momenta preti da se zapali
:: ::
JovanZ Horejsio, CSI 06.02.2014. 23:48 #540691

broj poruka: 3012
It seems that the girl had some...
*puts sunglasses on*
... Burning issues.

*YEEEEEEEEAAAAAAAAAAAAAH*
*Theme music*
codeus Re: Re: Re: Re: Re: Re: ... 06.02.2014. 23:56 #540692

broj poruka: 4054

tnx za clanak, super je

:: ne bih rekao.
:: http://www.righto.com/2012/05/apple-iphone-charger-teardown-quality.htm
:: :: ja otvarao i popravljao, nema uopste nesto kvalitetne komponente, apsolutno su iste kao i kinez
:: :: mada je po meni kinez bolji , pogotovo oni koji imaju trafo , to moze da radi 100 godina i nemoze da te ubije struja preko trafoa
:: :: dok ovi smps punjaci mogu da propuste 400v i da te nema
:: :: baterje su im lose , izgleda da je bilo par losih serija i pukne baterja interno i kad se pomesa hemija nemozes ugasiti ni sa celim vatrogasnim kamionom, a gori u sekundi nestignes ni izvadi telefon iz gac
:: :: :: Zaista senzacionalno. Naravno, nemas pojma kako iznutra izgleda jedan apple punjac i koje se komponente u njega ugradjuju. A dok si ovo postavljao verovatno si punio telefon preko kineskog punjaca koji svakog momenta preti da se zapali
:: :: ::
:: :: ::
EVGA011 ... 07.02.2014. 00:02 #540695

broj poruka: 578
Pa mi smo do sada proglaseni za najgluplji narod na svetu u nekoliko svetskih casopisa nezavisno odvojenih. Zanimljivo je da su Makedonci isto tu treci od nazad, znaci mi pa ne znam ko pa oni, kao najsamodestruktivniji glupaci koji ne vide da sami sebi presudjuju opastanak. Mi toliko lose zivimo a nase institucije i organi su toliko nazainteresovani da promene to da je jednostavno svet zgrozen. A oduvek smo mi gledali sebe kao najpametnije.
Istina je da su tamo losi uslovi u tim fabrikama, ali to zavisi i od Kineza, kada bi se oni organizovali pa nece niko da radi za tako malo oni bi morali da dignu plate i poboljsaju uslove. Oni su i mnogo decenija u nazad ziveli sa jos manje i jos gore nego sada odjednom eto zato sto prave Iphone paznja je usmerena na njih.
Oni su tako navikli da zive, 10 u jednoj sobi. Uzas je koliko mi smo se udubili u analizu sveta i civilizacije a gde smo mi u toj prici znaci nema nas, drzava nesposobna da odbrani sopstvene interese od bilo koga. Vi mislite da su Toma Nikolic i Aleksandar Vucic promenili politiku jel su se osvestili. Ne nego su videli zbog zivote i deco i unuci ako samo nesto pokusamo ponovo da vodimo svoju politiku. I sta nas briga kako zive Kinezi pored nasih problema, nama se pricaju price koje smo slusali kao deca o buducim mogucnostima i planovimaa, ostarismo na istom smo. A za ovaj Iphone znaci znam i osecam tacno kada su price napumpane i kada konkurencija stoji iza toga. Dovoljno je da kapne 2 hemikalije unutra koje se osuse i da se on upali kasnije u odredjenim uslovima. Ne kazem da je to neko radio masovno, ali se pokusava napraviti da je najbolja spravica losa i da se sama pali i da zapali coveka i kucu i porodicu i nije bezbedna i da treba kupovati Kineski dizajn. Mislim da se kompijutera nije toliko zapalilo koliko pokusavaju da predstave Iphona da je riknulo na taj nacin. A drugo sada ce zbog mediske paznje koju dobijaju mnogi probati i da izvuku korist iz toga, Iphone mi naneo opekotine, izgorela kosa, itd...To su lazi placenje novcem konkurencije. Samsung bi dao 10.000e za svaku istinitu pricu o upaljenom Iphonu i put do javnosti.
Ako kupis Iphone kupis original punjac, original stitnik ekrana, original sve sto treba i nema brige. Dobijes najbolji telefon od firme koja je prva pocela sa time i zdravo.
Pa setite se sta ste nosili za vreme Slobe i Sankcija, kakve krseve u kakvim uslovima, jel ste culi da se nekome zapalio telefon i izgleda kao da ga je topio neko pistoljem toplotnim. Nikada nisam cuo da se telefon zapalio do Iphona i zato ne verujem u te price.
On moze da cvikne, da rikne iz cista mira, da se ugasi, da zadimi eventualno malo nesto koje crno paljenje, pa ni upaljacem ga ne mozes upaliti i da pokusavas to. Pa zippo benzinom da ga polijes ne bi izgledalo kao neki sto su prikazani. Kako, na koju foru???

Gledao sam jedan video gde je jedan razlupao novi Iphone, nov novcijati, tacnije poceo sam da gledam i nisam mogao da odgledam do kraja jel se uzasavam takvih stetocina i licno sam ne bi mogao ni jednu stvar da to uradim. Ali eto neko je time ucinio uslugu nekome i napravio marketing dobar, da li anti ili ne to vec ne mogu da kazem.
Zamisli koliko bogata i bezosecajna stetocina moras da budes da onako nov telefon koji se sija bez ogrebotine mirise na novu hardware ti uzmes i izlomis.
MilosNBG ... 07.02.2014. 10:49 #540725

broj poruka: 1586
Isto bezosecajna kretencina je i onaj sto razlupa novi Mercedes ili RR da pokaze koliko je bezbedan u udesu.

Generalno, sa elektronikom nisi nikada nacisto. Cesto se desava da telefon sa dva razlicita punjaca se ne ponasa isto, sa dva brendirana punjaca cak. Naleteo sam jednom kod kineza za 300 dinara na 5v punjace, usb prikjucak naravno koji nisu bili nimalo naivni, imao je kontrolu punjenja, indikator kratkog spoja, pogresnog polariteta i preopterecenja i sam gasio kada je smatrao da je baterija dovoljno napunjena a telefon ili tablet ustvari mi pokaze da je baterija napunjena na oko 95-98%. Tada ih nasao, kupio deset komada, par zadrzao, ostalo prodao i vise nikada in nisam nasao. Najslicniji njemu je dolazio nekada uz Benq-Siemens telefone.

U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs