Drustvo, da li neko moze da mi kaze kako da napravim na android fonu pppoe konekciju. Treba da se zakacim na mikrotik tj. pppoe sever. Skidao sam neku aplikaciju sa marketa, ali ne radi. Treba jos svasta da se ispodesava i treba mi jos par programa, pa ne ide...
Ima li nesto jednostavnije?
Glupavi android, nece AD HOC, nece PPPoE, pa kako da ga zakacim na net, ebo ga pas?!
Nemam trenutno ni jednu masinu sa win7/8 pa da odradim sa connectivity me...ali ako nema resenja, podignucu win7, sta da se radi....
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Definitivno nije rutovan. Mozda ti je lakse za sad da probas drugu soluciju, a to je hotspot preko kompa. Ovaj program, kako kaze autor radi i na XP-u. Ja ga nisam nikad koristio, ali ne kosta nista da probas.
E jbg, nece me nesto veceras :( Pokusao da root-ujem fon, ali nece ni da cuje, blokira ili nece.. Samsung i5500 krs je u pitanju. Pokusao sa: UniversalAndroot-1.6.2-beta5 z4root.1.3.0 SuperOneClick-v-2-3-3
Instalisao sam 10x razne ROM-ove i sve je to ok, ali ne znam zasto nece da prodje root ili je vec root-ovan, a PPPoe aplikacija zeza, vrag ce ga znati.
Sa MyRouter isto nece. Nece da startuje hotspot ili zato sto nemam serial - otpisano Connectify sam nasao, reg. ga i sve ok, ali mi izbaci opet AD HOC mrezu koja je za Android neupotrebljiva - otpisah i njega
Nista drugovi, ostaje mi sutra da ubacim jos jednu WiFi karticu u mikrotik koja nece ici preko PPPoE i to mu je. ili cu osposobiti jos jedan mikrotik ( imam jedan routerboard 133), pa cu ga konfigurisati kao najobicniji WiFi ruter.
U svakom slucaju cu se snaci, ali sam mislio da cu lakse proci, a ono prc milojka - nema nista laganini :D
E da, kao slag na tortu, hdedoh ponovo da flesnem fon, ali Odin ne ebe da saradjuje, zakuca, jer na ovoj maticnoj nesto ne stima sa SERIAL portom ( uvek mi je sa odinom vezan na COM5 ) ali je izgleda in use. Pokusao i u Biosu port da konfigurisem, u device manageru... ali nista. Sa drugim maticnim mi je uvek islo bez problema sa odinom, ali sada nemam snage da dizem win na nekoj drugoj ploci....
Sve u svemu, pusiona bluz!
Evo i slika Connectify i njegove AD HOC mreze, turim ga na......
Nemam ja tu opciju. froyo 2.2 je u pitanju. Ma ja sam uspeo danas da ga konektujem i odradio ono za cega mi je bilo potrebno ( viber da reg. na desktopu ). Sredio sam jos jedan MT koji radi kao wifi router i sada je to ok. Ali sam se sada zainatio i hocu da ga sredim da moze i putem pppoe da se kaci.
Sa ovom plocom nisam mogao ni mikrotik putem serial-a da instaliram, jednostavno nesto baguje.
Kada radim sa Odinom ( milion puta da osada ) na bilo kojoj drugoj ploci, sve funkcionise sasvim normalno. E sad je problem sto nemam neki drugi komp instaliran da mogu da odradi firmware sa odin-om.
Znaci nijedna aplikacija za root-ovaje mi ne radi. Mora da je ovaj ROM sheban, pa cu staviti bilo koji drugi. CyanogenMod7 i sl.
Ako ima neko jos neku ideju zasto Odin ne komunicira sa ovom plocom, neka napise. Probao sam gotovo sve, od disable u BIOS-u COM port, do ubacivanja PCI USB kartice...sve opcije u Odin-u sam probao...fon uredno postavljen u `download mod`, ma radio sam vec sa njim milion puta, ali sa ovom plocom nesto ne stima....
Evo malo sam ceprkao i kontam da je problem u Samsung modem drajveru...
U device manageru sam sve zivo menjao u tom Samsung modemu, od port speed, recive buffer-a, parity...
Kad nije odin startovan, pokusam sa diagnostic/query modem, iscitam log i dobijem ovo:
02-16-2014 16:49:58.093 - File: C:\WINDOWS\system32\tapisrv.dll, Version 5.1.2600 02-16-2014 16:49:58.093 - File: C:\WINDOWS\system32\unimdm.tsp, Version 5.1.2600 02-16-2014 16:49:58.093 - File: C:\WINDOWS\system32\unimdmat.dll, Version 5.1.2600 02-16-2014 16:49:58.093 - File: C:\WINDOWS\system32\uniplat.dll, Version 5.1.2600 02-16-2014 16:49:58.093 - File: C:\WINDOWS\system32\drivers\modem.sys, Version 5.1.2600 02-16-2014 16:49:58.093 - File: C:\WINDOWS\system32\modemui.dll, Version 5.1.2600 02-16-2014 16:49:58.093 - File: C:\WINDOWS\system32\mdminst.dll, Version 5.1.2600 02-16-2014 16:49:58.093 - Modem type: SAMSUNG Mobile Modem 02-16-2014 16:49:58.093 - Modem inf path: oem15.inf 02-16-2014 16:49:58.093 - Modem inf section: SAMSUNG.Install 02-16-2014 16:49:58.093 - Matching hardware ID: usb\vid_04e8&pid_6601&mi_00&os_nt 02-16-2014 16:49:58.093 - Opening the modem device failed with error 00000020
Iz nekog razloga ne moze da otvori port i zato zabode odin kod `setup connection`, hm, hm, WTF?
Siguran sam da ce na drugoj ploci sa istim OS-om raditi. Pokusao sam i sa Samsung USB drajverima koji dolaze sa Kies-om i isto. Mada mi je uvek radio bez problema sa zasebnim Samsung USB driver, neka 2.xx verzija... Koji mu je? Gde je greska? Kontam da je negde neki konflikt na relaciji USB - COM port i Samsung modem ...
Evo uspeo sa drugim kompom bez problema sa Odin-om da ubacim novi ROM i ROOT-ovao sa SuperOneClick, proslo sve ok i PPPoE mi sada radi onaj sa marketa.
Fala svima! Pozdrav!
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.