Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
Pomoc oko Skype.apk
STRANA 1 OD 1
gilopile Pomoc oko Skype.apk 23.03.2014. 16:17 T57154

status: user
broj poruka: 9459
Posto imam i5500, pokusao sam da instaliram neku od starijih verzija Skype-a, ali nece ici, naravno.
Posto ovaj novi mnogo davi, tj. fon mi se totalno umrtvi i ne mogu ni kontakte da otvorim, te sam mislio da instaliram stariju verziju, pa kontam, bice bar malo bolje.

Skinuo sam nekih par starijih verzija i ne mogu install. Prijavljuje `skype could not be installed. free up some space and try again`, a memorije, naravno, ima slobodne.

Pokusao sa vise verzija, isao u down. load mode, pa sa ODIN i clockworkmod-galaxy5 ocistio cache... i uvek isto.

Ima li neka caka kako da nateram ove starije verzije da rade? Pokusavao i neke servise da stopiram i nece. Probao da se diskonektujem totalno s net-a i isto...

Ima li pomoci ovde ili kanta i neki noviji fon da uzmem? Ali nije mi bas sada u planu :D ? Nista ne koristim, osim viber, Skype, whatsUp i opera. Sve ovo odlicno radi, ali Skype ubija...

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Vodos hm... 23.03.2014. 16:29 #546809

broj poruka: 864
Uradi hard reset, pokusaj sa kartice da instaliras neku staru verziju (allow 3rd party application to be installed). Naravno, nikako se ne povezuj pre svega ovoga na google play.
Iskreno, skype na cpu od 600 mhz nikada nije radio kako treba, tako da ne moras ni da zalis.
Presporo je sve to...

Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 23.03.2014. 17:25 #546811

broj poruka: 12805
Realno gledano telefon je jako mator i kanta je. Ako ti nije nešto do bacanja novca na telefon uzmi Galaxy S i flashuj mu KitKat, i dalje ga podržava xda. Ispod 100 evra ima da se nadje.

gatekeeper najbolje bi bilo da 23.03.2014. 17:58 #546821

broj poruka: 514
rootujes tel, pa stavis neki custom rom sa xda foruma. Onda sa cwm recovery napavis 500mb-1gb ext4 filesystem na sd kartici (samo pre toga backup-uj sd posto sve brise sve sa nje).Ja napravio od 500mb, sasvim dovoljno.
Onda insatliras ovo https://play.google.com/store/apps/details?id=ru.krikun.s2e i NEMOJ da cekiras 3 stavku (jer ce usporiti rad tel)
Onda mozes da instaliras sta god da ne razmisljas.Neces moci da prepoznas telefon..poz

gilopile ... 24.03.2014. 02:53 #546848

Nisam stigao da probam...Javljam sutra ovo sto ste predlozili.

Ovaj glupavi Skype mi je ok radio dok nisu izbacili ovu aktuelnu verziju, jbmlga. Viber i whatsapp rade perfektno, nema nista da kocka...otvara u sekundi...Ali mi je najpotrebniji Skype....

@Daum, uzecu sigurno nesto bolje, ali mi je ovaj fon sve odradjivao, a ne koristim nista osim ovih par aplikacija, mail i to je to - klasika. Gledacu i taj sto si predlozio da uzmem.

@Vodos, Probao sve to, HARD reset, cak brisao cache sa clockworkmod-galaxy5 ( ODIN i down mode )...Nema sanse, uvek prijavii da nema dovoljno memorije...iznervirao me je da sam hteo da ga izgazim i cao....

E da, @gatekeeper, probao sam milion ROM-ova i na kraju mi je ipak najbolji i najpregledniji froyo 2.2....verovao ili ne. Ali cu pokusati to sto si predlozio, bar mi zvuci da ce da proradi fon :). Tnx

*EDIT: Nudi mi jedan lik iphone 3gs 32GB, valja li to? mogu ga valjda uzeti za 50-ak eura

Hvala!

Daum ... 24.03.2014. 09:48 #546857

broj poruka: 12805
Preporučio sam ti Galaxy S čisto jer je to bio top model Samsunga i kao takav uvek ima podršku xda zajednice, isto kao S2, S3 itd.

Takodje ti je opcija i HTC Sensation, Google Nexus S...

Možeš u startu da probaš ono što ti je prethodno preporučeno jer je jeftinija solucija. Ono što radiš tom procedurom je pravljenje particije na externoj SD kartici koju će telefon da vidi kao internu memoriju i nećeš imati problema ikakvih sa instalacijama programa. Takodje ako uzmeš bržu karticu velike su šanse da će ti i bolje raditi telefon.

gilopile .... 25.03.2014. 16:28 #547025

Znaci katastrofa...

Pokusao sa CM7 i nece da radi s2e, instalira se ali prijavi neku gresku i zatvori se...Root-ovao sam ali dzaba. Instalirao neki blue mod i kada treba da udje u OS prvi put i kaze da kliknem na onog androida da ponem sa podesavanjem, nista se ne desav....Kliktao sam pola sata. Onda probam sa CM10 i sve se lepo instaliralo, s2e ok, napravim ext4 particiju, restart, instaliram Titanium-Backup i sve ok, vidi ext4 particuju i svaka aplikacija ide na nju...Ali posle par restarta, krene neki update i sve mi zivo vrati na default, kao da sam brisao cache i vratio na tvornicko...Popizditis!

Evo sada sam instal neki Clean ROM isto modovan, ali kada hocu da se povezem na net na WiFi ruter, neda mi glupu tastaturu da upisem password, za nepoverovati da svaki ima milion bagova, vecu glupost ne videh odavno. Ne znam sta bi bilo da ove glupave ROM-opve koristim par dana...

E da, na jednom nisam mogao da se logujem na moj google acc, prijavi neku gresku vezanu outgoing server, a nigde nista da se podesi....I naravno ni sa jednim ne mogu nista da skinem sa play store, ne salje mi ni sifru za viber...

Probao sam stvarno gomilu tih rom-ova, ali se ne zna koji je gori, a da ne kazem da je generalno rezolucija uzasna na svim osim fojo2.2 na koji sam se i vratio jer radio odlicno, sem sto ne mogu install stariji Skype i to je to.

Prolupao sam, i pravo je cudo sto ga nisam tresnuo o patos, jer izgubi pola dana na ovo njesra :D

Hvala drugovi, ali stvarno ne vredi se baktati. Videcu u skorije vreme da uzmem nesto normalno, najverovatnije nesto od ovoga sto je Daum predlozio.

Pozdrav i hvala jos jednom!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs