Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Telefoni: mobilni, fiksni, ...
Hitna pomoc!!! Brikovan Optimus G
STRANA 1 OD 1
limbonic Hitna pomoc!!! Brikovan Optimus G 06.04.2014. 10:26 T57315

status: user
broj poruka: 139
Pozdrav, sinoc sam nesto cackao tacnije hteo da instaliram KitKat na ovom telefonu, ali nisam uspeo posto izbacuje greske. Napravio sam glupost, pa nisam uradio backup sistema sada sam zakovan u recovery modu TWRP iz koga ne mogu podici nijedan sistem. Telefon ima samo internu memoriju, pa ne mogu ubaciti neki drugi rom, posto sam je li formatirao postojeci sistem.
Pokusavao sam razne alate sa neta, ali nista ne uspeva, ulazio u download mode i pokusavao sa KDZ updaterom i flash tool-om, ali sve uzaludno.
Instalirao sam poslednje drivere i adb, i pokusao skoro sve sto preporucuju po forumima, ali se kod mene uvek javi neka greska.
Ako je neko imao islustva najbolje bi bilo da se cujemo i tacnije predocim situaciju. Nemojte mi davati linkove ka forumima jer sam gotovo sve isprobao.
Dakle, imam instaliran Recovery mod, ali kao da ga nemam. Na internoj memoriji imam tri roma, ali ne mogu podici ni jedan iako sam ih ranije podizao bez problema. da li postoji mogucnost da na internu memoriju ubacim jos koji rom, s` obzirom da se ne moze podici sistem.
Hvala unapred...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladats ... 06.04.2014. 10:58 #548343

broj poruka: 4537
Probaj ovako :

Iz TWRP-a

1.Uradi clear data
2.Uradi clear cashe
3.Uradi clear dalvik cashe.
4.Probaj sad da instaliras rom koji ti je pre radio.
5.Opet uradi clear dalvik cashe.

Ako ti ne uspe,pozajmi sdhc karticu od nekog i ubaci na nju stock rom.
Nema ti druge.

I jos nesto telefon ti nije brikovan,nije cak ni blizu toga.

limbonic ??? 06.04.2014. 13:50 #548358

Ok, hvala, odradio sam sve clear opcije, ali sam se plasio da uradim clear data i time formatiram internu memorije i ostanem bez tih romova na istoj. Telefon nema slot za sd tako da ne znam sta bi sa sdhc?

vladats @limbonic 06.04.2014. 14:12 #548362

broj poruka: 4537

Druze,bez uvrede.
Ocigledno ne znas kako funkcionise android.

Kad radis wipe data,wipe cashe i wipe dalvik ti u stvari ne brises internu memoriju telefona nego samo ` DEO`
te memorije koja ti ionako nije dostupna za storage.

Kada se na androidu instalira svez rom,moras prvo da pocistis repove iz predjasnih romova i kesa telefona.
Ako to ne uradis a ocigledno nisi,onda nastupaju preklapanja i zbunjivanja telefona.
Time opciju ti niko nije ni pomenuo.

Radis samo wipe data,cashe i dalvik cashe.
Termine za Android mozes naci na netu pa pre nego sto u buduce nesto radis ili se informisi ili zovi nekog ko zna da barata sa osnovnim pojmovima.

Pozdrav.

unknow13 Optimus G 06.04.2014. 14:16 #548364

broj poruka: 581
Cim sam kupio Optimus G pokusao sam da stavim novi rom i naleteo na isti problem, ne reaguje nista, 3 dana mi je bio ubiven ali uz malo vise igranja sa KDZ updater, pokusavanje sa 4-5 razlicitih oficijalnih romova, na kraju sam uspeo da ga ozivim. Ne secam se tacno sta sam radio posto je to bilo pre godinu dana, ali trebalo bi da uspes sa KDZ-om.
limbonic @vladats 06.04.2014. 18:51 #548383

Naravno da sam sve to radio, nisam totalni noob :), jedino sam izostavio format data da nebi izgubio podatke sa interne memorije, na kraju uradih i to i zeznuo stvar do kraja. Sada pokusavam sa adb-om i sideload-om da prebacim romove, ali se nesto sa 8-icom ne mirise, na kraju resih da se vratim na 7-icu i pokusam ponovo sa kdz-om.
@unknown13, voleo bih da se setis :), u suprotnom moram u servis :(

limbonic SOLVED 08.04.2014. 13:47 #548542

Resio sam problem, podizanjem 7-ce i putem KDZ updatera i `flash tool-a`.
Laknulo :)

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs