Drugari imam problem telefon mi je zaključan na VIP mrežu: SIM network unlock PIN U pitanju je: Samsung Galaxy SIII GT-I9300 Recovery: PhilZ Touch 6.19.2 Clockworkmod v6.0.4.7 I9300XXUGNA8 UBUGNB1 NeatROM v7.5 Pokušao sam sa: kodovi *#197328640# i *#7465625# na ovom aparatu ne rade: not registered on network Pokušao sa Galaxy S Unlock i GalaxySim Unlock (verzija sa Play Store) prvi posle pokušaja da otključa napiše da je uspeo, ali posle reseta ista situacija. Drugi ne prepoznaje Sim Lock status - undefined Pokušao još svašta na šta sam naišao na XDA i youtube, ali ništa... Ima li šanse da ga otključam sam (besplatno) ili mora neki servis (preporuka). Raskinuo ugovor sa VIP-om i želim da pređem kod Mts-a... Hvala na pomoći
mislim da si anulirao imei ili dobio onaj genericki :)
proveri imei koji ti izbacije na ono zvezdica taraba 06 taraba
i za otkljucavanje i popravku imam coveka na Novom Beogradu za tebe, bas je skoro dobio jednu spravicu sa lepom opcijom repair imei i pre par dana je to radjeno na s3 ja bio tu :)
Ja se u potpunosti slažem sa tobom i naravno pre nego što sam postavio ovo, pokušao sam i u poslovnicama a i putem 060/1234 servis da `privolim` VIP da prenesem broj u drugu mrežu, a ujedno dobijem unlock code, ali mi živimo u zemlji u kojoj živimo i ako pogledaš druge forume, videćeš da su ljudi izgubili mesec i više dana da bi naterali VIP da im dozvoli da prenesu kod u drugu mrežu, oko otključavanja nisam naišao na skorije teme, ali siguran sam da bi to trajalo jako dugo, a nemam baš vremena i živaca da vodim taj rat.
Njihovo objašnjenje je da garancija traje 2 godine i do isteka 2 godine nisu dužni da mi daju kod...
Ipak proveri to za unlock telefona, vec sam 2 svoja otkljucao nakon isteka firminog ugovora kod Telenora, istekao ugovor, posalo dopis i dobio postom papir sa kodom za unlock.
Duzni su da ti daju kod, jer si raskinuo ugovor sa njima. Samo im reci da ces ih prijaviti inspekciji zbog toga. Prevashodno, jer si migrirao broj, a nemas drugi telefon u koji bi ubacio karticu. Koliko kapiram, ti si raskinuo ugovor i izmirio sve obaveze prema njima?
_____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO
Ne bih da solim pamet nikom ali sve samsung telefone sam uspeo da otkljucam prvo ih root-ujući a zatim aplikacijama sa play marketa za galaxy unlock
Naveo bih samo bitan podatak za sve koji su makar i dinar platili za telefon da je, od onog trenutka kad si ga platio, telefon tvoj (ukoliko nisu promenilu tip ugovora koji je bio ranije pa sad iznajmljujes telefon do kraja isteka ugovora) jer po ugovoru plaćaš usluge korišćenja odgovarajućeg provajdera (VIP, MTS ili Telenor) i na tvoj zahtev su obavezni da ti čim preuzmeš telefon daju kod za tvoj aparat.
Napominjem to je ukoliko su isti ugovori koji su bili pre 2 godine (lično sam ih napušio u poslovnici VIP-a nakon 3 dana glupih izgovora i u roku od sat vremena su mi dali broj za otkljucavanje za Sony Xepria J)
Pročitaj ugovor i ukoliko si telefon platio u obavezi su da ti ga otključaju... Bar je kod mene tako bilo.
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.